- Egérpad topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Androidos fejegységek
- Gaming notebook topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- HDD vs SSD: Ki nyer 2025-ben? – Tech Percek #4
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
-
PROHARDVER!
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Reggie0
félisten
válasz
CPT.Pirk #26547 üzenetére
Nem. ATmega128-al, a freki eloallitasara DDS-t hasznaltam, analog hangolhato szurovel es a mereshez logaritmikus erosito utani ADC-vel, ugy hogy nem mintaveteleztem a teljes szinuszt, hanem csucseggyeniranyitot hasznaltam. (Mivel 30 MHz-ig ment)
1. A 16MHz gondolom a soros busz frekije. De mekkora a mintaveteli frekvencia?
2. Ez varhato volt, hiszen mindkettonek csak paratlan felharmonikusa van. A kerdes, hogy szinusszal is ugyan ott van-e a hiba.
3. Szures kell a DAC kimenetere is, mert igy biztosan harmonikusok keletkeznek. Az altalad linkelt szuro 0.5 MHz-es.
A mintavetelezesrol, stb ezeket olvasd el: leiras
abrakSzerintem nem kell kulon ADC/DAC-t venned, szurot epithetsz ezekhez is. Sot az ADC szurojenel eleg csak a kondikat es az ellenallasokat cserelned. Itt van a salen-key szurohoz kalkulator: kalulator. Az R1 es C1 erteket a te esetedben(mivel nincsen) 0.0000000000001-re allitsad, mivel a 0-val hibara fut.
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! Noctua NH-D15 chromax.black léghűtés garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AX-370 R5 1600X 16GB DDR4 512GB SSD RX 580 8GB Zalman S3 EVGA 500W
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 27GP850P-B - 27" NANO IPS - 2560x1440 - 180Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDR 400
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest