-
PROHARDVER!
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
yohnsee
tag
válasz
CPT.Pirk #17345 üzenetére
Ahol már nagyon rámennek a kicsi különbségekre hangvisszaadás terén (értsd: HiFi vájtfülűeknek) ott szokták alkalmazni azt a megoldást, hogy a trafóról lejövő 2 szekundert külön-külön graetz-re engedik rá, és utána alakítják ki a közös földpontot. A 100nF-eket én is paranoiának tartom a diódákkal párhuzamosan, de van aki állítja, hogy így szebb a hang (pff..)
A táprész kapcsirajzán hibát nem találtam a stab kockák bekötését illetően.És ha már szóba kerültek az érzékeny fülűek: az LM317/337 párosnak mérésekkel igazolva kisebb a zaja a kimeneti oldalon, mint a 78xx/79xx párosoknak.
Bocs, ha valami netán off.
Szerk.: CptPirk: igazad van, a 100n hiányzik a stab ic-k lábai közül. Védődiódákat meg ki szokták spórolni, ha a bemeneti puffer nagyobb, mint a kimeneti. Persze nem árt az a plusz 5 forintot rákölteni.
És még valami: TS (Taiwan Semiconductor) 79xx szériájával csak én nyúltam bele a rosszba? 20 darabból 15 hibás volt, nem kevés fejfájást okoztak nekem.
Új hozzászólás Aktív témák
- Formula-1
- Synology NAS
- Projektor topic
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Alkoholista nevelde
- Telekom mobilszolgáltatások
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Az iPhone a mobilpiac katalizátora
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Samsung Galaxy Tab A8 32GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450 Aorus R7 5800X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 4060Ti 16GB Zalman N5 MF CM 650W
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASUS A620M R5 7500F 32GB DDR5 1TB SSD RTX 4070 SUPER 12GB Zalman M4 Corsair 650W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest