- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Melyik hordozható audiolejátszót (DAP, MP3, stb.) vegyem?
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen TV-t vegyek?
- iPad topik
-
PROHARDVER!
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
JulianSinulf
őstag
válasz
biker #101068 üzenetére
Üdv!
Van egy Rigol DS1202Z-E oszcilloszkópom és szeretném vele megmérni egy 32.768 kHz-es kristály frekvenciáját.
Az óra, amiben van, siet.
Kicsit láma a dolog, de ötletem sincs, hol keresgéljek a beállításokban, hogy ilyen pontosságú értéket írjon ki. Feltéve, ha egyáltalán képes rá.
Jelenleg csak 1 tizedig írja ki, vagyis az érték 32.7 és 32.9 kHz között ugrál.
Ebből mondjuk már arra következtetek, hogy gyorsabban rezeg a kristály, mint kellene, ezért siet az óra. Pontosnak akkor vélném, ha 32.7, 32.8 kHz között váltogatna.
Még nagyon régen méricskéltem én ilyen értékű kristályokat (gyártás mellett), telefonokban és az az oszcilloszkóp nagyon szépen ki is írta. Azt is láttam, ha 1 ezredet eltért a névlegestől. Pont, mint a teszter. De azok Tektronix szkópok voltak. Nem hobbi árcédula.Egyáltalán képes ez a Rigol ilyen pontos mérésre?
Mivel nem ez az egyetlen óra, amivel gond van, így érdekelne, hogy ilyen kristályokat honnan lehetne beszerezni, amik tényleg pontosak is?
Amit mérni próbálok éppen, az egy kínai összerakós óra. Én forrasztottam a nyákba minden elemét. A másik egy lidl-ös lámpás asztali óra. Asszem az is siet. Még nem szedtem szét, de így használhatatlan. Emellett az órásrádióm késik és a nappali nagy órája is késik, bár azok nem olyan vészesen nagyon, mint a sietősek. Ha lehet, akkor kimérném a kristályt és, ha azzal van a gond, akkor mindegyikben kicserélném.
Persze az is lehet, hogy rossz fele keresgélek és a meghajtó elektronikánál van a gond. De ilyen mélyen sosem kellett belemennem a dologba. Telónál is elég volt kristályt cserélnem, nem kellett procit vagy tápic-t (éppen mire volt kötve), hogy pontos frekit kapjak. De nem kellett gyakran cserélnem, nagyon ritkán volt gond az órajel pontosságával. -
bambrus
friss újonc
válasz
biker #101068 üzenetére
Oké remélem nem ment tönkre a log alapján még él mert "ST-LINK FW: " és a "ST-LINK SN:" érték nem üres. A voltage biztosan nem jó érték mert az adatlap szerint 2V alatt be sem kapcsol az MCU. Találtam egy példát neten ahol nem kell a RESET láb (talán SW reset et használ?). De itt is kiemeli hogy a 3V3-at NE kössük rá a programozóra!
Azt a piros vezetéket szerintem a tüskesor másik végére kellene kötni (pin1 "VAPP" de a pin2 is ugyanaz) és akkor tovább menne a programozó. Az a gyanúm hogy akkor sem örülne mert lehet a sárga meg a fehér vezeték is fel van cserélve (ezt mindjárt megnézem az adatlapban). De itt jön egy kérdés: Nem fordulhat elő hogy meg van tükrözve a bekötés? [link] itt az "official ST-LINK/V2" részem a pinout-ot. Itt is kiemeli hogy ne kösd rá az ST-LINK 3,3V-at a target-ra ha van annak saját tápja! (ha meg van külső tápja akkor kell a pin1 VAPP)
Új hozzászólás Aktív témák
- Pioneer PD-203 CD-lejátszó megkímélt, működőképes állapot, Szegedi átvétellel
- Egreat R6C asztali médialejátszó kompakt, megbízható, keveset használt
- Bontatlan utángyártott toner Samsung CLP-310/315 és CLX-3170/3175 nyomtatókhoz
- Zotac Geforce RTX 3060 (működik, de hibás!)
- Lenovo Thinkpad X1 Carbon Laptop 14" i7-8565U 4Mag 16GB/512GB FHD IPS
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 256GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3179
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2680v4 (28c/ 56t, 2.4/3.3GHz), 128GB RAM, 10G, áfás szla
- iKing.Hu - Samsung Galaxy S25 Edge Használt, újszerű állapotban 12 GB RAM / 512 GB tárhely
- REFURBISHED - DELL Thunderbolt Dock WD19TBS docking station (210-AZBV)
- Tenda RX2 Pro Wifi6 Router
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest