- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Samsung LCD és LED TV-k
- Milyen videókártyát?
- Steam Deck
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Apple MacBook
- Mini-ITX
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- CPU léghűtés kibeszélő
-
PROHARDVER!
Tartalomjegyzék:
Új hozzászólás Aktív témák
-
WaterWave
veterán
Nha most tudok vele foglalkozni...
Amit vásároltam azon:
Build HMD 2.0.6 2017-10-25.164125
Android 7.0
Kernel: 3.18.24Ennek fényében mivel írtátok, hogy a 2.0.6 verzió a jó, akkor ne is frissítsem igaz?
-
WaterWave
veterán
válasz
SunMount3r #6347 üzenetére
Rendben majd megoldom.. Már itthon van a lejátszó...
-
SunMount3r
Topikgazda
válasz
WaterWave #6346 üzenetére
Nem teljesen, csak ha már legalább a 2.0.4 van rajta, csak akkor mehet rá egyből újabb 7-es.
Mert 2.0.4 alatt előbb a 2.0.4-es kell, sőt az is lehet, hogy még előbb a 2.0.3-as. A 2-vel kezdődők már mind 7-esek, de nem mind 1, hogy melyik.
Az összefoglalót kövesd, ott pontos minden.
-
WaterWave
veterán
Ma megyek a q10 pro lejátszóért.. első dolgom lesz befrissíteni, remélem 7.0 adnroid van rajta mert akkor egy lépcsős a frissítés.. ha 5-ös akkor két lépcsős...
-
SunMount3r
Topikgazda
válasz
kisgeee #6344 üzenetére
A Q5 Pro-ról minden fontosabb dolgot és "hibát" megtalálsz az összefoglalóban. Nem "tökéletes" egyik sem, de embere és igénye válogatja, hogy kinek milyen szinten bajosak a hiányosságai.
A Q30-ról is vannak már itt tapasztalatok, de kevesebb, ehhez keress rá a Topic-ban.A H8-nál biztosan jobb mindegyik.
-
kisgeee
tag
válasz
SunMount3r #6341 üzenetére
Köszönöm szépen SunMount3r, elég sok időt beleöltem de sajnos a hiba mindig jelentkezik, másik lejátszó programmal is.
Esetleg az újabb Himedia-k, Q30 vagy Q5 rendben vannak, vagy más márkában gondolkodjak, mit ajánlanátok? -
SunMount3r
Topikgazda
válasz
WaterWave #6342 üzenetére
Sose használtam Plex-et, mert nem volt rá szükség. A Plex-nek máskor van értelme, ha nincs lehetőség közvetlen dekódolt lejátszásra. A KODI-t a legtöbben csak médiatárnak, tallózónak használják ezeken a Box-okon, mert lejátszásra jobb a gyári lejátszó. Ez a "Wrapper"-ezés, hogy KODI alól a videót indítva a gyári lejátszót hívja meg.
-
WaterWave
veterán
válasz
SunMount3r #6341 üzenetére
Ezt a Kodit mostanában nagyon felnyomták... Plex nem eszi meg vacsorára?
-
SunMount3r
Topikgazda
válasz
kisgeee #6340 üzenetére
A H8-akkal elég sok a baj, nem ajánlott lejátszó. Esetleg másik lejátszó app-al próbálkozhatsz: KODI 16.1 (és nem újabb, max DD és DTS fog menni, ha menni fog egyáltalán, ott is be kell állítani a Passthrough-t), vagy MX Player-el és az Archos Player-el van még némi esélyed.
De sokan panaszkodtak a hangra a Futeko-n is, a HiMedia pedig már nem nagyon foglalkozik a H8-al.
Ha nem jön össze, érdemesebb gondolkodni a lejátszó cserén.
-
WaterWave
veterán
válasz
SunMount3r #6338 üzenetére
kösz főnök
-
SunMount3r
Topikgazda
válasz
WaterWave #6337 üzenetére
Nem biztos, hogy friss firmware-el kapod. Ha már legalább a 2.0.4-es van rajta, akkor mehet rá egyből a frissebb. Ha még nem, akkor előbb a 2.0.4-est kell felrakni, az összefoglalóban leírtak szerint. Erre vigyázni kell.
A 2.0.7-es nem ajánlott, mert gondja van az SD, avi, Xvid videókkal. Helyette a 2.0.6-os az eddigi legjobb.
-
WaterWave
veterán
komoly kis írás lett.. szép
amit most vásárol az eber az gondolom már 7.0 androiddal van ellátva és 2.-es kezdésu firmware megy majd fel rá... 2.0.7 azt hiszem.. ?
-
WaterWave
veterán
válasz
SunMount3r #6335 üzenetére
link?
megvan
-
WaterWave
veterán
Sziasztok
Laaan én is himedia tulaj leszek, q10 pro készüléket néztem ki, mivel fontos lesz a 4k...
Popcorn 410 lejátszóról váltok, csakazért mert ott sajnos a 4k 6oHz történetet még nem tudták megoldani és nagy valoszínuséggel idén sem...Visszaolvastam pár oldalt... Mindenki megelégedésére használja ezt a tipusu lejátszot? Legujabb firmware rátehető vagy vannak buogok? Gyerekbetegségek?
Malac az erősitő, sony a tv, kettő közé menne a q10 ami nasról szedi le a filmeket. -
kezo0
addikt
Tegnap egy újonnan beszerzett filmet szerettem volna hozzáadni a médiatárhoz a Kodiban, de a TMDB keresés az „INFORMÁCIÓ LETÖLTÉSE SIKERTELEN. Nem lehet kapcsolódni a távoli kiszolgálóhoz.” üzenetet dobja azóta is. Netkapcsolat van. Nem elérhető a TMDB, vagy más probléma lehet?
-
Joshi
titán
Üdv. Belefutottam egy releasebe amit nem jól játszik le a Himedia Q5 Pro. Igaz hogy nem egy szabvány videó, de az Oppo 203 hibátlanul gyönyörű képminőségben játssza le. Nem gondolom ezt hibának, csak mint infót írom.
-
SunMount3r
Topikgazda
-
aelfwine
tag
válasz
bigdigit #6321 üzenetére
A baloldali könyvtárszerkezetben elmész idáig:
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\LanmanWorkstation\Parameters]Jobboldalt keresni kell egy ilyet:
"AllowInsecureGuestAuth"Ami egy REG_DWORD típusú adat, valószínűleg 0 értékkel.
Ezt kell átállítani 1 -re.Ha nincs, akkor jó eséllyel 1709 előtti verziójú Win10 -ed van.
Ennek ellenére megpróbálhatod kézzel létrehozni a kulcsot, hátha segít.
-
bigdigit
addikt
válasz
SunMount3r #6316 üzenetére
Végre volt időm rá is nézni és a /mnt/media_rw/ volt a jó megoldás.
Minden esetre a sebesség csak kb 15mega amivel megy rá a cucc.Sambán ha jól emlékszem jóval gyorsabb volt. -
bigdigit
addikt
válasz
SunMount3r #6316 üzenetére
Alapból storage/emulated/0 a beírás. Próbáltam beírni 1-et a végére de akkor nincs semmi mappa. Win10 pro ami korábban látta hálózaton most meg nem. Win7 most is látja samba elérést de az nem az én gépem.
-
bigdigit
addikt
Mivel sajnos samba-n valamiért már nem látom a q10 pro belső vinyóját ftp szerveren mennék fel rá.
Itteni leírások alapján a Free ftp szerverrel illetve TC-vel már fel tudok csatlakozni viszont nem a belső vinyót tallózza be. Mit kellene beírnom a szerver beállításoknál az jőjjön be?Most dcim meg android meg ilyen mappákat látok csak. -
kisgeee
tag
Sziasztok,
egy Himedia H8 plus tulajdonosa vagyok, van egy kis gondom amire még nem jöttem rá mi okozza, ebben kérnék segítséget.
Szóval, filmnézés közben az hang néha megszakad 1 másodpercre, utána visszajön. A kép nem szakad meg, csak a hang megy el, a dolby led is kialszik az erősítőn ilyenkor.
Van esetleg ötlet, mi lehet a gond, a Himedia csinálja ezt vajon?
Az erősítőbe közvetlen HDMI-n csatlakozik.Köszönöm előre is, üdv:
g
-
SunMount3r
Topikgazda
válasz
SunMount3r #6312 üzenetére
Tárgytalan. Rákötöttem a winyót közvetlen a Q10 Pro-ra és úgy már vitte szépen. Tehát valahol a hálózati sebesség nem elég. Amúgy jobban megnéztem és 54Mbit/s-es az overall bitrátája az iso-nak, mert tele van még egy csomó PGS felirattal és vagy 12db hangsávval. Ezt már nem bírná a notim? Igaz csak 100-as Ethernet-je van, de Torrent-en 8MB/s átlag sebességgel is tudok stabilan le tölteni, akkor ez miért akasztja ki? A felfele stream gyengébben menne?
Most az kell kideríteni, hogy hol a gyenge láncszem a hálózatban...
-
SunMount3r
Topikgazda
válasz
SunMount3r #6311 üzenetére
A friss is ugyan úgy szaggat és mindig ugyan ott. Már a falnak megyek tőle, mert ez a kedvenc 3D-s filmem.
Nem lenne köztetek esetleg egy vállalkozó szellemű, aki megnézné, hogy nála is szaggat e?
Ha igen, privibe írjatok légyszi, köszi!
-
SunMount3r
Topikgazda
Hát nagyon fura. Ami szaggat, az ráadásul 2 verzióban is megvan és mind kettő ugyan úgy szaggat.
Átmásoltam az egyiket egy másik HDD-re, mert amin volt azon már csak 1.7GB hely volt, gondoltam ez is okozhatja, de a másik winyóról is ugyan úgy szaggat.Belenéztem egy másik 3D iso-ba, az 18GB körül volt, azt vitte rendesen (AVC, Video Bit rate : 42.7 Mbps / 25.7 Mbps). Illetve egy 24GB-os 2D remux-ba (AVC, Video Maximum bit rate: 33.0 Mbps), de azzal se volt szaggatás.
Ez amúgy egy 21Gb-os 3D iso, AVC, Video Maximum bit rate: 30.0 Mbps.
És semelyik korábbi firmware-rel sem volt gondja. Azt hiszem a hálózati problémát kizárhatjuk.Megpróbálom újra leszedni, más ötletem nincs. Ha azzal is szaggat, akkor szerintem a firmware a hibás.
-
B.F.G.
senior tag
válasz
SunMount3r #6309 üzenetére
2.0.6 van fent nem láttam még értelmét feltenni a 2.0.7-nek.
Nálam nem szaggat a 3D iso, de viszont én a belső HDD-ről játszom le és nem hálózatról.
-
SunMount3r
Topikgazda
Most néztem meg, nekem teljesen jók a feliratok, külső .srt és belső PGS is.
Melyik firmware?
Amúgy most szembesültem vele, hogy nekem meg újonnan szaggat a 3D iso lejátszás.
Lehet hálózati probléma lesz, de ez eddig nem volt, anno 1.0.9-el röccenés nélkül néztem egy csomó 3D iso-t.
Majd kipróbálom egy 2D BD iso-val is, meg valami bazi nagy .mkv-val is, mert az is lehet bandwidth probléma .
Nálatok nem szaggat a 3D iso?
-
B.F.G.
senior tag
válasz
SunMount3r #6306 üzenetére
A beépített felirat, de majd csinálok képernyőképet a beállításokról is meg magáról a jelenségről.
A Valeriánt néztem és az idegenek dumája van feliratozva, viszont azért gyanús, hogy a 3D miatt van, mert ha megy a 3D film és még a TV-én nem állítóm be a 3D-ét 2 kép van egymás mellet addig a felirat teljesen jó.
-
Baky1987
tag
válasz
SunMount3r #6305 üzenetére
Szia!
Ebben a pillanatban akartam beírni, hogy segítsetek légyszi, mivel Wifin küldve a 4k film akad, a FHD nem...
De már megelőztél a válasszal...Ezekszerint akkor szenvedős lesz, vagy nem fog menni.. hurrá
-
SunMount3r
Topikgazda
Nem tudom, elég rég néztem már 3D-t, akkor még minden rendben volt. Milyen felirat? Beágyazott PGS (sup) feliratoknál szokott ilyen lenni, hogy direkt a kép más-más részeire rakják a feliratokat. De ha csinálsz róla egy képet (és a felirat beállításokról), akkor többet tudunk meg.
A Felirat beállításoknál is próbálkozhatsz állítani valamit.
De ma majd rápróbálok egy 3D-s filmre, megnézem 2.0.6-on hogy áll a dolog.
-
SunMount3r
Topikgazda
Csak a szokásosat tudom mondani, amit mindig ilyenkor: a Wi-Fi mindig eleve lutri, mert sok-sok egyedi tényezőtől függ, ezért biztosat sose lehet várni. A videó bitrátájától is fog függeni persze. Ezért ajánljuk mindig a kábelezést, mert sokkal biztosabb (főleg 4K-ra).
Én 4K-t nem nézek, így nem tudom kipróbálni. De ha valakinél menne is, nálad ez már ugyan úgy nem biztos. A szerencse faktor sokat játszik közre a Wi-Fi-nél és ha nem megy rendesen, akkor sem biztos, hogy a lejátszót kell hibáztatni.
Ha alapból döcög, akkor a Router-es Topic-ba rákérdezhetsz, hogy a csatorna váltással, hogyan lehet esetleg segíteni ezen, illetve itt egy leírás is hozzá. De ez sem garancia semmire, csak amit magad tehetsz érte (az eszközök és a bútorok átrendezésén kívül
).
-
B.F.G.
senior tag
válasz
hjtz4t3wrseg #6272 üzenetére
Nem is tudtam, hogy már egy sajtreszelőn is lehet adatokat tárolni
-
B.F.G.
senior tag
válasz
SunMount3r #6271 üzenetére
Az miért van, hogy a feliratot ketté vágja 3D film lejátszása esetén: az aktuális felirat egyik fele a bal oldalon a másik fele a jobb oldalon jelenik meg a képernyő két szélén?
-
Joshi
titán
Érdeklődnék aki AC 5Ghz-es Wi-fit használ, hogy a 4K HDR átmegy rajta Q5 Pro vagy Q10 Pro lejátszón? Most vettem egy D-Link DIR-879 Exo AC1900 routert és kíváncsi vagyok mire számítsak. Jó lenne ha a kisszobába nem kellene kábelt húzkodni. Igazság szerint nem is menne 4K anyag csak FHD, de azért a youtube is simán mehetne.
-
embe
nagyúr
Kb. ~ 40GB-os ISO fájlt le tud játszani a Q10Pro?Le. megnéztem milyen filmek vannak, milyen formátumban a vinyómon.
És van ilyen méret iso.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- OTP Bank topic
- One mobilszolgáltatások
- Politika
- Ingatlanos topic!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Villanyszerelés
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Samsung LCD és LED TV-k
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- További aktív témák...
- PS3 Játékok 1500Ft/db - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- Samsung Galaxy A22 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- A Panasonic Toughbook CF-54 i5-5300u i5-6300u TN, IPS touch Budapest, MPL Foxpost
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 3000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- iKing.Hu - Honor Magic 7 Pro - Black - Használt, karcmentes
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest