Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
tibi.82
tag
Nálam egyébként megoldódott a dolog akkor úgy, hogy hagytam a scandisket végigmenni a részletes felüleetellenőrzéssel, persze nem talált bad sectort, és utána megszűnt a hibaüzenet is...
-
tibi.82
tag
válasz
Warlock_42
üzenetére
Hm, a http://www.norton.com -on nem találtam NDD-t...
A DOS-os meg ugye a FAT32-eseket nem ismeri...
Tudsz adni egy címet, ahonnan le tudnék tölteni egy új verziót belőle ? -
tibi.82
tag
Az lesz, igen, majdcsak elszánom magam rá

De logikailag kizártnak tartom, hogy a windows indításnál egy pillanat alatt leellenőrizné az egész lemez terjedelmét, és a használaton kívüli területen megtalálna hibát.
Mert hogy ott ahol maguk a windows rendszerfájlok vannak észlelne hibát, az érthető lenne, de hog olyan helyen, ami használaton kívül van ?... -
tibi.82
tag
Ha lefagy a gép, akkor nem hibás szektor üzenettel indítja a Scandisket a bootolásnál, hanem csak simán hogy rosszul lett leállítva, ezért hibák lehetnek ''egy vagy több meghajtón''. De ezt már maga a Scandisik írja ki, amit automatikusan elindít.
A hibás szektoros dolognál maga a Win írja ki, és nyomni kell egy gombot a Scandisk futtatásához... -
tibi.82
tag
A Wines is kiírja, hogy fizikai hibák lehetnek a meghajtón ezért teljes tesztet kell végrehajtani, de aztán nem talál semmit (igaz nem vártam végig a felületelleneőrzést, mert rengeteg idő egy 80GB-s HDD-nél, hanem csak az elejét, ami a használt területet jelenti. - Gondolom üres helyen úgysem érzékelhet hibás szektrot a Windows...)
-
tibi.82
tag
Egyébkét garis a winyó, csak hát szerintem ha ilyennel visszaviszem, ne mhiszem, hogy kicserélik, még attól is félek, hogy ha már BAD lenne rajta, akkor kicserélnék-e (hallottam negatív garanciális tapasztalatokat a Mistralról...)
-
tibi.82
tag
Tényleg, és ha azóta mint mondod semmi baj vele,akkor hogy sikerült megszüntetni, hogy a windows kiirogassa,hogy hibás szektor van rajta ?
Vagy neked csak egyszer írta ki, és a scandisk meg is csinálta ?
Amúgy nekem is volt már másik winyóval ilyen (850MB Quantum), de annak tényleg baja volt, mert talált is hibákat a Scandisk, és 2-3 indítás után behalt a winyó.
De ennek látszólag semmi baja, se a Scandisk se a DataLifeguard nem talál bajt!
Csak a bootolásnál írja ki, hogy hibás szektorok vannak, és futtassam a scandisket - ami meg ugye nem talál hibát... :-/ -
tibi.82
tag
válasz
CharlieDrop
üzenetére
Win98SE
Újratelepítettem már, de továbbra is csinálja.
Futtattam a scanreg-et is, de a windows indítófájlokkal nincs baj... -
tibi.82
tag
Az történt, hogy elkezdte a Windows kiírni minden indításnál, hogy ''Egy vagy több meghajtón sérült szektorok vannak, ezért futtassam a Scandisket az ellenőrzéshez'', igen ám, de az meg nem talál semmi hibát.
Ha a Windowsos Scandisket indítom el, az is kiírja az elején, hogy ''A meghajtón valószínűleg fizikai hibák vannak, melyeket csak a teljes teszt végrehajtásával lehet érzékelni és kijavítani''
Erre ezt is elindítom, de aztán ez sem talál később semmit!
Sőt, a Western Digital saját ellenőrzőprogramjával is teszteltem, az sem talált semmit !
A gép minden egyes indulásánál mégis megkapom, hogy hibás szektorok vannak ''egy vagy több meghajtón''!
???
Új hozzászólás Aktív témák
- ADATA Legend 900 2TB 7000MB/s 5400MB/s Gen4 X4 2280 M2 NVMe SSD / Beszámítás OK!
- ELADÓ - Kingston micro SDXC Canvas Select Plus 128GB - BONTOTT!
- ADATA Legend 710 512GB PCIe Gen3 X4 M2 NVMe / Beszámítás OK!
- Western Digital Caviar Green 3TB HDD (WD30EZRX) 100/100 / Beszámítás OK!
- XPG 1TB M2 NVMe PCIe SSD 3000/3500MB/s (SX8200PNP) / Beszámítás OK!
- BESZÁMÍTÁS! Asrock 970 Pro3 970 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- iKing.hu Apple iPhone 14 Pro Silver 128GB használt szép állapot 95% akku 6 hónap garancia
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte GA-Z87X-UD4H Z87 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550 R5 5600 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 XT 8GB Zalman i3 Edge FSP 700W
- iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4052, 94% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest