Hirdetés
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Autós kamerák
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
- PLC programozás
- eGPU tapasztalatok
- Milyen egeret válasszak?
- Vezetékes FEJhallgatók
Új hozzászólás Aktív témák
-
FlasH-BacK
senior tag
Memtestet mindenképp futtass, szerintem is memó hiba lehetett. Esetleg túlmelegedés..
De memtest, prime, superpi az alap, én mindig ezekkel kezdem. -
szilchi
őstag
Na..most érdekes módon megy mindkét rammal.Pedig az elmúl 30 percben minimum kétszer vettem ki őket,másik helyre tettem be őket.De most egyenlőre jó.Ja és a proci már rég alapon megy megint,csak az adataimnál nem írtam vissza.
De azért holnap délelött futtatok egy memtestet és egy Prime95-öt.Nem tudom elképzelni,mi lehetett a gond,de úgy látszik megoldódott.Én a procira gyanakodtam,mert amikor terheltem(játékok,Super Pi),akkor resetelt a gép.De akkor lehet mégsem az a gond.De még azért egyenlőre nem záratom a topikot,hátha..de remélem ilyen nem lesz
.Köszönöm mindenkinek a segítséget.
..és kiveszem a procit is és azt is megnézem.
[Szerkesztve] -
Zofren
aktív tag
-
szilchi
őstag
Kössz a segítséget.A Flashmenüvel már frissítettem a biost.De maradt minden a régibe.Viszont most kipróbáltam a memóriákat egyenként.Mindegyikkel lefuttattam a Super Pi 2M és 4M tesztet,valamint a 3D Mark CPU tesztet (ezek eddig nem mentek).Viszont most egy-egy 512-es rammal hibátlanul lefutottak.Hmm..most visszateszem mindkettőt,megnézem most mit csinál.A memtest86 megvan
,esetleg azt is megnézem. -
slett27
addikt
Procik nem nagyon szoktak meghalni, legalábbis én eddig nem tapasztaltam. Próbáld meg visszatenni az eredeti BIOS-t, vagy ha van, a legújabbat. Második körben (bár nem hiszem, hogy ez a gond), futtass memtest86-ot (remélem megvan)
. Vedd ki a CMOS elemet kb 5 percre, majd rakd vissza. Egyenlőre ennyi ötletem van így hirtelen. Általában ez BIOS hiba szokott lenni. 
-
szeku
tag
Én a ramokat nézném előbb, pl csere, s másikkal indítanám a rendszert... Esetleg proci másik alaplapba, de azt nem hiszem...
-
szilchi
őstag
Üdv.Van egy ilyen gyanum,hogy a hétfőn beszerelt P4-es 775-ös procim már nem megy rendeltetésszerűen.Amikor kiléptem a szobámból,még minden ok volt.De amikor 5 percel később visszaértem,fekete képernyő fogadott.Reset,mire fojtonos lassú sípolásba kezdett.Áramkábel ki,bios reset.Újraindít.Majd ez a kép jön be
![[kép] [kép]](http://img234.imageshack.us/img234/3011/kp0093jx.jpg)
Kikapcs majd bekapcs.De most elindul a rendszer.Feláll a winfos..de aztán reset és megint a hosszú sípolás.Második bios reset után már elindult rendesen.Elindítom a Super Pi-t.Kiszámoltatom a 2M-et.De a felénél jön egy hibaüzenet:''Not convergent in SQR''.Aztán resetel a gép de nem indul újra.Ismét elindítom a gépet.Elindítom a 3DMarkot,CPU teszt.Megy pár másodpercig majd lefagy+reset.Eddig tökéletesen ment a proci,egészen 15 percel ezelöttig.De még garanciás.A gép többi részei az adataimnál.Az alaplap alig 2 hónapos,bios már lett benne frissítve egy hónapja.Az ezelötti Celeron D procival ilyen nem volt.Tényleg a proci a hibás??Köszönöm a segítséget.
kép egy kicsit nagyra sikeredett
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
- Nintendo Switch 2
- A piac legerősebb kameráját ígéri a Xiaomi 17 Ultra
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PlayStation 5
- Le Mans Ultimate
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Könyvajánló
- Ingatlanos topic!
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- További aktív témák...
- iPhone 12 Pro 256GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3581
- Keresek Xbox Series S / Series X / Playstation 5 konzolokat
- Dell Latitude 5440 - i7-1365U, 32GB RAM, 1TB SSD, jó akku számla, garancia
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Apple iPhone 12 Pro / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
De memtest, prime, superpi az alap, én mindig ezekkel kezdem.

De azért holnap délelött futtatok egy memtestet és egy Prime95-öt.Nem tudom elképzelni,mi lehetett a gond,de úgy látszik megoldódott.Én a procira gyanakodtam,mert amikor terheltem(játékok,Super Pi),akkor resetelt a gép.De akkor lehet mégsem az a gond.De még azért egyenlőre nem záratom a topikot,hátha..de remélem ilyen nem lesz