Új hozzászólás Aktív témák
-
atone71
csendes tag
-
Benmartin
senior tag
NTLDR:'A Windows NT alapú operációs rendszerek betöltőprogramja, amelynek feladata az alapvető hardverkonfigurációs jellemzők felderítése, és az ezeknek megfelelő rendszermag-változat betöltése és elindítása.'
Hiányzó ntldr esetén: [link]
ne tévesszen meg hogy windows 2000 xp-re is ez vonatkozik.
máskor olvass vissza és elkerüljük a buta kérdéseket. -
ponix
aktív tag
válasz
Benmartin #95 üzenetére
Ez a probléma akkor fordulhat elő, ha túl régi a számítógép BIOS-a, vagy hiányzik (esetleg hibás) a Windows alábbi rendszerindító fájljainak valamelyike:
Ntldr
Ntdetect.com
Boot.ini
A probléma megoldásához ellenőrizze, hogy friss-e a számítógépen található BIOS, majd az alábbi módszerek közül a helyzetnek megfelelők végrehajtásával javítsa a Windows 2000 rendszerindítási környezetét.
megnéztem és egybe esik azzal amit én mondtam kiegészülve a bios-al egyébként pedig hibás vagy sérült
Ntldr
Ntdetect.com
Boot.ini tehát boot.ini igaz? most akkor mit akartál okoskodó válaszoddal?
lehet hogy neked kellene elolvasni az általad megadott oldalt?
Módosítsa a Boot.ini fájlt, hogy az a Windows-telepítésnek megfelelő merevlemez-vezérlőre és kötetre mutasson.
de ha bemásolsz egy jó boot.ini fájlt akkor nem kell babrálni vele. igaz? -
ponix
aktív tag
sziasztok ! ebben a topikban még nem jártam, most fedeztem csak fel. Nekem is volt már ilyen gondom, és egy nagytudásu ismerősöm azt mondta, hogy az tulajdonképpen a boot-olási folyamat alapköve mármint az''ntldr'' és igazából nem azzal van a gond, hanem van a c:\ gyökér könyvtárában egy boot.ini fájl és az sérülhetett valami úton módon mert az keresi és találja meg az ntldr fájlt. a megoldás tehát az, hogy be rakni másik gépbe a vinyót és a boot.ini-t és biztonság kedvéért az ntldr-t is simán át kell másolni a másik vinyóról a hibásra a gyökér könyvtárba. NEM a windows mappába!!!!!!
-
Benmartin
senior tag
az ntldr probléma akkor lép fel ha a rendszerpartició gyökérkönyvtárában lévő rendszerinditó fájlok sérülnek vagy törlődnek. a te esetedben nem lehetséges ez a hiba ugyanis a win xp telepítő cd nem generál ilyen hibaüzenetet(javitsatok ki ha nincs igazam).
egyébként a fórum visszaolvasásával többféle megoldáat is találsz erre az esetre.
[Szerkesztve] -
moonman
titán
-
Nimda
addikt
Nálam is nemrég fordult elö ez a hiba,két vinyóval,de nekem igy sikerült megoldanom:
Mivel két vinyód van,a slave-röl húzz le minden kábelt,(csak a master maradjon) majd xp cd be és konzol:fixboot majd fixmbr...
De ugye új telepitést akarsz csinálni?Mert alaplap cserénél szinte kötelezö...
[Szerkesztve] -
Timy
csendes tag
Sziasztok!
Nekem is előjött az NTLDR probléma.
Vettem néhány új dolgot a gépembe (alaplap proci videókártya)
és mikor mindent beraktam nem akart bebootolni az egyik vinyóm amin XP van és azt írja ki hogy hiányzik az NTLDR
Próbáltam XP -cdvel is fixboot stb de semmi sem segít plus a másik vinyóról amin 98 se van ott a commanderben nem is látom hogy lenne másik vinyóm.......
Most mit csináljak?
Timi -
Bozo11
csendes tag
Köszi srácok. Csak egy vinyó volt benne. Csak mindig cserélődött.
Végülis megoldódott. A következő képpen:
Ma újra beleraktam a vinyót (az egyik kicsit), a bios-al felismertettem majd inditottam a gépet és egész egyszerűen folytatta az XP telepítését.
Fogalmam sincs most mitöl lett jó.... De az tény, hogy megy. -
halamita
csendes tag
Halihó!
Szomszéd tápot cserélt, úgy-ahogy összedugtuk a kábeleket, és a ''klasszikus'' üzenetet írja ki. Elvileg a vinyót megforgatja, és minden a helyén van. Mi lehet a gond?
További infó: a táp azért lett cserélve, mert már el se indult a gép. Kösz! -
Bozo11
csendes tag
Sziasztok! HELP!
A történet a következő:
Adott egy P2-es. 5 gigás vinyóval. Az XP-t elkezdem rárakni és eljutok addig, hogy particionálok és leformázom a vinyót. Majd fáljokat másol és utánna jön az újraindítás. Indítás után megkapom az ominózus -Hiányzó NTLDR- üzenetet. Ha kiveszem a vinyót és belerakom a másik gépbe akkor ott elvileg látom az ntldr fájlt. Bárhogy formázom partícionálom ide jutok. Beleraktam egy 20 gigás vinyót azzal nem volt gond. Gondoltam akkor rossz a vinyó. DE! Most raktam bele egy 4 gigásat és megint itt tartok (Hiányzó NTLDR)...
Valaki tudna nekem segíteni? -
Soti
csendes tag
Köszi, de sikerült megoldani a problémát méghozzá a következő módon:
A Málnavadasz által leirt fájlokból csináltam a P2-vel egy BOOT lemezt (winimage segítségével), majd abból a Nero-val irtam egy BOOT CD-t.
Amikor ezzel inditottam újra már nem jelentkezett a probléma. Utána már csak be kellett rakni az XP telpítő cd-t és ment minden mint a karikacsapás.
Ja, persze azért később be kellett másolni a cd-re irt fájlokat a gyökérkönyvtárba és akkor már az újra inditásnál sem kereste az NTLDR-t. -
Soti
csendes tag
help help help
-
Soti
csendes tag
Sziasztok!
Nekem is most jött elő a hiányzó NTLDR probléma, de sajnos vissza olvasgatva sem találtam megfelelő megoldást a problémámra.
Igyekszem röviden vázolni a helyzetet: Szóval egészen tegnapig egy jó öreg P 2-es tulajdonosa voltam, de elérkezettnek láttam az időt lecserélni. Elvégre már 2005 van vagy mi...Szóval befektettem egy kicsit ''komolyabbra'' (Sempron 3000+, Asrock K8, HDD 160GB... stb.) Na, szóval hazavittem a gépet, belöktem az XP CD-t és ekkor jött az első probléma: a partícionálásnál mindössze 117 GB-ot találtam. Nem baj, felraktam az XP-t, majd a hónom alá csaptam a masinát azt visszamentem reklamálni. Ott kiderült, hogy én szúrtam el valahol, mert bizony meg van mind a 160 GB. Égett is a pofám rendesen
Az eladó megkérdezte, hogy szeretném-e újra partícionálni a vinyót, én meg rábólintottam. Lett belőle két 20-as, meg két 60-as. Persze a régi vindóz telepítésem a gyorsformázás áldozata lett. Mikor haza értem, újjult erővel ugrottam neki a telepítésnek. Ment is rendesen, egészen odáig mikor először inditotta újra a telepítő a gépet. Na itt lépett fel a hiányzó NTLDR probléma és a gép az ujrainditásért áhitozott. Na mondom jóvan, nézzük azt a reset-et. Igen ám, de amikor újraindul, újra előjön a probléma, ha meg a CD-ről indul, akkor a ''hardverkiépités vizsgálata'' után sötét marad a képernyő és újból jöhet a reset.
Belöktem neki a 98-at, de azt sem szerette. Rendszer indító lemezzel is próbálkoztam, de csak a CD-t hajlandó olvasni. Nem tudok semmilyen javító konzolt előhozni, mert nem megy el odáig a program, de ezen a gépen még a BIOS-t sem találomMegpróbáltam berakni a P 2-es vinyóját és azzal kezdeni valamit, de az sem kellett neki.
A kérdésem a következő: megoldható ez a probléma úgy, hogy nem kell hozzá egy másik gép? Esetleg le tudok tölteni valahonnan valami progit, vagy javító CD-t amivel megoldható lenne?
Előre is kösz! -
Malnavadasz
csendes tag
Sziasztok,
Most találkoztunk mi is a ''Hiányzó NTLDR'' hibával.
Ahogy azt már sokan írták, a telepítő CD javítás funkcióját kiválasztva, visszamásoltuk az ntldr file-t a főkönyvtárba. A problémát sajnos nem oldotta meg, és a gép folyamatosan újraindította magát.
Úgyhogy vissza a javítókonzolba, és visszamásoltuk a főkönyvtárba az ntdetect.com file-t is. Ezután már összeszedte magát a windóz.
Egyébként a rendszerbetöltéshez 3 file kell, ezeket ellenőrizzétek:
- boot.ini
- ntldr
- ntdetect.com
Mindenkinek további jó rendszer-faragást! -
moonman
titán
válasz
AlexRounon #74 üzenetére
hardverhiba. memtest, kábelek ellenőrzése, vinyó bad sector ellenőrzés.
-
AlexRounon
csendes tag
Sziasztok!
Van egy problémám: 1 hónapos a winyóm (80Gb Samsung),eddig tökéletesen működött.Egyszer aztán lefagyott egy progi telepítése közben, és kikapcsoltam a gépet,majd vissza, és már nem akarta a rendszert betölteni.Gondoltam semmi gáz,úgyis akartam egy reinstallt csinálni,beraktam a telepítő cd-t, és amikor arra a részre jut,ahol ki lehet választani hova telepítse, azt írja ki hogy 1 db nem partícionált terület van a wincsin.Ez érdekes, mert eddig 2 részre volt osztva.Eddig még semmi gond, újrapartícionáltam, leformáztam és amikor a 100%-hoz ért a telepítő kék háttere pirosra váltott, és lefagyott minden.Azóta sem sikerült feltenni rá az oprendszert,annyit haladtam már,hogy most már nem ott vált pirosra,hanem a 'Másolandó fájlok listájának elkészítése' résznél,dehát ez annyit ér mint egy halottnak a csók.Ha valaki tud kérem segítsen. -
Anti66
csendes tag
A Ghost által lementett adatok az NTLDR hiba javítása után újra használhatóak lesznek?
Egyébként köszönöm a segítséget! -
Anti66
csendes tag
A javítókonzolt az Xp lemezről érem el?
-
moonman
titán
-
Anti66
csendes tag
Egyik barátomnál lementettük a partíciót Norton Ghost programmal. Formázta és utána vissza is telepítette. Semmi baj nem volt, de az újraindítás után hiányzó NTLDR hibaüzenetet írt ki. Csak újraindítani lehet a gépet. Hogyan lehet ezt a hibát javítani?
-
L@@-Yosh
tag
I_am nekem is küldd el plz
vagy moonman hogy van ez a bootos? csak ennyit kell írni hogy fixmbr fixboot semmi perjel?
thx -
anaqer
veterán
Köszönöm, közben megtaláltam.
Azért érdekes amit írnak mellé...:
\* MSONLY:
\* If this hotfix is not posted for public download (meaning a public URL
\* for this hotfix is not provided within the body of this article), then
\* distribution requires technical lead, escalation team member, or
\* manager approval and the following information applies:
\* To receive the hotfix, customers must be encountering the bug as
\* described above. You must track the customers you send this to
\* and supply them with the next service pack when it becomes
\* available (if a service pack is released). -
X-COM
nagyúr
a bcupdate helyett egy sima defrag-gal operálnék csak először, idáig mindig megoldotta a fragmentálódás miatti boot problémákat
-
moonman
titán
válasz
jakobkacsa #51 üzenetére
ha elmondanám, meg kéne hogy öljelek.
-
moonman
titán
azt jelenti, hogy vedd fel a kapcsolatot a helyi Microsoft képviselettel.
vagy kérj meg engem Bővebben: link -
anaqer
veterán
Valószínűleg ez lehet a gond, mert tegnap egy idióta Doom3 editor bug miatt telelett a cégyökér valami 6000 rosszul mentett autosave.map állománnyal.
Viszont -
RESOLUTION
To resolve this problem, contact Microsoft Product Support Services to obtain the Bcupdate2 utility.
Egy klasszikussal élve - WTF?! -
jakobkacsa
senior tag
szia moonman
nekem nincs ilyen problemam, viszont aruld mar el nekem, hol szedtel te ossze ekkora ismeretet WinXP-rol? (es X-COM?)
btw minden tiszteletem az ismereteitekert es a segitokeszsegetekert -
erdoke
titán
-
moonman
titán
-
anaqer
veterán
Ehhh... ''NTLDR is missing''.
Előbányászok egy floppy meghajtót, betöltöm SATA drivert, konzolt elő, ntldr / ntdetect.com felülírva CD-ről.
''NTLDR is missing''
Ugyanez, fixmbr + fixboot.
''NTLDR is missing''
XP-t telepítek egy üres vinyóra, megnézem, mindkét eredeti partíció ''Healthy'', checkdisk nem talál semmit, fájlok tisztán láthatóak.
....? -
moonman
titán
lamerkedés rulez
-
ManY
senior tag
ok má telepítem a win xp t
disabledre kellet nyomni az első sorban nem másra!!!
és utána indításkor kijelölni hogy honnan telepítse!!!
thanx végülis az amit mindenki mondott csak nálam kicsit más a cucc -
ManY
senior tag
valaki aki tudja mi a gond jöjjön fel mess re
asszem flasy azt mondja hogy az IDE hard drive ot állítsam át Sony DVD RW re
de ulyen lehetőség nincs és baromság is lenne
nem a removable device t kell legacy floppy ról sony dvd rw re állítani ???
[Szerkesztve] -
ManY
senior tag
Ilyenek vannak
Main-Advanced-Power-Boot--Exit
Boot/
1-IDE hard drive <maxtor>
2-Removable device <legacy floppy>
3- Atapi cd rom <Sony DVD RW>
4- Other boot device <Int 18 Device ˙(Netw.)>
ezekközül mit kell átállítani ??? -
ManY
senior tag
2 üres wincsi van a gépben!!!
így mit tehetek ???
egyikre kéne win xp t rakni
ugyebár emiatt a hiba miatt nemtom feltenni az xp t -
ManY
senior tag
valaki eltudja küldeni az I Am féle cuccost ???
nekem van 2 üres wincsim és azt írja hiányzik az ntldr!!!
ctrl alt del az újraindítás!!!
ez hogy oldható meg ???
azzal az Iam félével megoldható ???
nincsen semmi más választásom csak az újraindítás!!!
[Szerkesztve] -
oxy
csendes tag
Lehet, hogy én bennem van a hiba, mert nem tudom, hogyan kell az XP CD-ről bootolva előhívni a sokat emlegetett javítókonzolt.
Nekem csak az automatikus javítást írja F2-re.
Ha valaki tud segíteni, az pls írjon minnél hamarabb!
kösz -
Blackmate
őstag
1. A kerdes jogos, 1 pont oda.
2. Problema tovabbra is fenn all. Ugyanis megprobaltam minden letezö BOOT-ot, de semmi. A poen az, hogy win98 indito lemezzel boot be, C megnez, es lass csodat ott van a gyökerbe az NTLDR fajl.
A dologhoz hozzatartozik 1 kis info: egy ösregi Gigabyte alaplapba tettem egy 80as winyot /patchelt bios van fent: volt egy topik ahol mondtak, es frankon müködik, mert a bios felismeri csontra a winyot./
De a lenyeg: win98 gyönyörüen felmegy ra, nincs semmi hibaüzenet bootolaskor. Akkor az NT alapu OS-knel miert van ez könyörgöm? -
Blackmate
őstag
Ok, THX
-
Blackmate
őstag
No ez a gond! Hogy csak egyetlen egy darab 80 GB-s van, szepen frankon felparticionalva. Az lehetseges, hogy az elsö particio nem aktiv? Ugyanis egy masik gepbe particionaltam fel PQ magic-kal, de ugy, hogy 1 primary+2 secondary.
-
Blackmate
őstag
ZUP
-
Blackmate
őstag
Itt olvastam tagabban erröl:
[L]http://www.computerhope.com/issues/ch000465.htm[/L
''Second, when the computer is booting you should receive the below prompt.
Press any key to boot from the CD''
Na marmost azaz erdekes, hogy ezt az üzit pl. megkaptam, es nyomtam is gombot (az <any> gombot), de akkor is elöjön a draga NTLDR missing.
Valaki? -
Blackmate
őstag
Nos, az en problemam is ugyanez. 3 napja vettem friss winyot, ugyhogy szerintem nem a winyoval van gond, mivel szüz telepites lett volna.
A gondom:
1. WinXP boot CD install frankon elindul, fajlok masolasa, minden ami kell, es az elsö ujrainditas utan irja ki a fent emlitett dolgot.
2. WIN98SE frankon fent a gepen. Win2000 rafrissitve, Nem uj telepitessel! Szinten az elsö ujrainditas utan kiirja, hogy
Hianyzo NTLDR
Nyomjon meg egy gombot
/megnyomtam minden gombot a billentyün/
es kapufa, rendszer ohne.
A megoldas a fent emlitettek?
Mi a sz@rtol van ez? -
questions
csendes tag
Hello I am! Megköszönném ha nekem is elküldenéd mailben az NTLDR segítséged..Előre is köszi -
Po-Fa
tag
Lehet, hogy nagyon láma vagyok, de ha cd-ről bootolok, csak az F 2-re automatikus rendszer helyreállítást kinálja fel flopyról. F 6-ról meg a más gyártótól származó illesztőprogit. Nem írnátok le lépésenként?
-
Po-Fa
tag
Szemem sötétkék, de hogy jön elő a javítókonzol?
-
Po-Fa
tag
A problémám a következő: van egy kivehető vinyóm xp-vel és egy satás szintén xp-vel, a satást telepítettem később. A kivehetőt csak hordozásra szántam ezért le szeretném túrni, de satást nem szeretném újra telepíteni. Ha kiveszem az első vinyót akkor jelentkezik a probléma. Tegnap bemásoltam a satáshoz amit kaptam, de a dolog nem működött, csak annyiban változott, hogy az xp betöltése nélkül újra-újra indult a gép.
-
Allien
veterán
Hi hi hi, azt hittem, csak nekem vannak ilyen gondjaim. Anno, nekem is ilyet gügyögött a gépem, és foggalmam sem volt a megoldásról. Az a nagy gond, hogy elfelejtettem, hogyan oldottam meg.
De ha emlékeim nem csalnak, újra installáltam a wint egy másik particióra, mert eredetileg 3 win wolt a gépemen. Egy 98, egy sima XP, és egy XP+SP1. Ha jól emléxem, ez éppen alaplap csere után volt, de formáznom kelett az egyik particiót emiatt.
Ja, ha sikerült megoldani, egy igen részletes leírást közölhetnél, hátha megint valakinek pont erre lenne szüksége!
[Szerkesztve] -
Po-Fa
tag
Örök hála, meg minden!!!
-
moonman
titán
telepítő cd be, javítókonzol elő, majd fixmbr és fixboot.
-
Po-Fa
tag
Nagyon meg köszönném!
-
Po-Fa
tag
A gépem induláskor ezt írja ki ''Hiányzó NTLDR'' és nem indul. Ha valaki tud segítsen. Előre is köszi.
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple iPhone 13 Mini 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3315, 90% Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3464, 96% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest