- Milyen processzort vegyek?
- Megcélozta az NVIDIA-t a 2 nm-es node-jával a Samsung
- Steam Deck
- 3D nyomtatás
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Milyen videókártyát?
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
Aktív témák
-
Nah, újra én..
A fentebb leírt hibát (bekapcsolás után nem történik semmi) Feltehetőleg az okozza, hogy az alaplapom nem támogatja a beletett procit. (T-bred B ) Megnéztem az alaplap honlapját és tényleg külön kihoztak egy biosfrissítést az ujabb AMD-khez. A gond már csak az, hogy nem tudom frissíteni a biost, mert hát nekem ez az egy ujabb procim van, ezzel meg ugyen nem bootolbe a bios sem, tehát kislemezről frissíteni se tudom... Kéne egy régebbi AMD proci, tökmindegy milyen tipus, csak mininum 1000 mhz-es legyen! Mindössze egyetlen órára kéne kölcsön! Ha valami baja lenne a procinak, kifizetem az árát! Tud valaki segíteni?? Valahogy meghálálnám... -
NAh, ide is bemásolom a kérdésem, hátha sikerül valami tanácsot kapnom.
VAn egy Soltek 75DRV5, VIA KT333 chipsetes alaplapom.
Ebbe jumperekkel lehet állítani az FSB-t és a szorzót.
Adott ehhez egy AMD XP 2400+ -os proci.
AXDA2400DKV3C
9516266280149
AIUHB0317UPGW
-cpu feliratozással. (Tehát 266-os FSB-s gyárilag) Adott még egy GEIL 333Mhz-es DDR-Ram (CL=2,5-3-3), és egy ATI RAGE llC 8Mb-os vga kártya. ÉS nem müködik valahol a rendszer. (Bios be sem jön) Egyetlen egy jelenség az, hogy akkor NEM sípol a speaker, ha vagy 266 -os FSB-t állítok 7,5-ös szorzóval (1995 Mhz) vagy 333-as FSB-t 6-os szorzóval (1998Mhz) tehát pont eltaláva proci gyári beállítását. Más jumperelésnél sípol. Még akkor sem jelez semmit hangot ha kiveszem a DDR-t, vagy a VGA-t és úgy inditok rá az alaplapra.. A költői kérdés tehát: Most mi lehet a szar??? Amikor elméletileg mindennek mégis jónak kellene lennie. (AZ összes beállítás, jumperelés az alaplapon vagy 5-ször végig lett ellenőrizve, minden jól van összedugva, az alkatrészek kipróbáltan jók stb....)
Amit még megkérdek: A mai alaplapok már nem jeleznek biosos hanghibákat??
Régi jó Pentium 1-es alaplapok rögtön sípították hogy mi a baj.. most meg ezek meg se szólalnak ha hiányzik egy kártya, nincs ram vagy ilyesmi alapvető hiba van!?????? -
HiperG
addikt
Nekem az Asus A7V8X-X viselkededt így...
Az a hír járja, hogy az Asus újabban elég nagy szarokat csinál :( -
KoGa
tag
Kerdeseitekre valaszolva:
Sajna a POST-ig sem jut el, es a regi proct vagta tonkre, azert vettem ujat. Asszem kukazom a lapot :( -
Grafman
aktív tag
De ha eljut a POST-ig , akkor lépj be előbb a BIOS-ba, és rakj mindent a procid gyári spec. szerinti beállítására az Advenced menü-ben :FSB /VCORE értékek után kerezsgélj.
Lépj be a harver monitor menübe és csekkold az alaplapi feszültségeket!
Eddig ment az előző proci-d az alaplapal, mert ha igen akkor nincs mit tenni, ha viszont közvetlenül a proci újjítás után akadt ez a probéma, akkor még egy BIOS-frissítés talán segíthet a dolgon. -
KoGa
tag
Sziasztok,
Egy este egyszer csak fogta magat a gepem, es rebootolt egyet. Nem vartam meg mig ujraindul mert mar aludni keszultem, a hibat a korabban mar nehanyszor elofordult aramingadozas szamlajara irtam.
Igen am, am masnap az a meglepetes ert, hogy nem indult a gepem, ''system failed cpu test'' hibaval. (Asus a7v333 lapka, beszedes hibauzenete volt). Ez utan, ugye egyertelmu hogy proci hibara gyanakodtam, igy hat kiprobaltuk egy masik gepben is. Persze nem ment...
Goto bolt, uj proc. bevasarlas, gepbe be... Igy sem megy?! (Ugyan az a hiba.) Mostmar igencsak gyanus az alaplap, es attol is felek, hogy a prockot is megette...
Valakinek valami 5lete, mit lenne erdemes csinalni?
Aktív témák
Hirdetés
- Milyen processzort vegyek?
- Megcélozta az NVIDIA-t a 2 nm-es node-jával a Samsung
- Több évig húzódó per várhat az Apple-re az iPhone-ok uralma miatt
- Windows 11
- iPhone topik
- Horgász topik
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Steam Deck
- 3D nyomtatás
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy Xcover 6 Pro, 6/128 GB, Kártyafüggetlen
- Oppo Reno7 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Csere-Beszámítás! Manli RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
- Apple iPhone 12 Pro 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest