Új hozzászólás Aktív témák
-
Zoli71
tag
válasz
killerjohn #70 üzenetére
Akkor a 600-as A-DATA nincs is kihasználva.
-
Zoli71
tag
válasz
Sir Riccio #66 üzenetére
Egyébként lejjebb adtam a tuningőrületet. Tökéletesen megfelel egy 2,4-2,5 GHz-en működő konfig ennek megfelelő RAM sebességgel is. Azt hiszem nem lesz itt gond. Ha jól meggondolom, akkor igazából a szűk keresztmetszet egy konfigban a HDD.
-
Zoli71
tag
Sziasztok!
Vettem egy WD RAPTOR-t. Nos. Beindultam a sebességére. Most itt fekszik mellettem bontatlanul és vakarom a fejem, hogy kibontsam-e vagy nem? Hogy miért? Mert olvastam egy tesztet (fLeSs írta), amiben igaz gyors a vinyó, de egyben hangos is.
Egyenlőre tanácstalan vagyok. Nem bontom ki, mert bontatlanul eladni könnyebb... -
Zoli71
tag
Mondja meg valaki mi a jobb:
Rendszervinyónak betenni egy Western Digital WD Raptor (WD360GD)
/ 36,7GB / 10000 rpm vinyót, vagy inkább RAID0 -ban pl. 2 db 80 gigás SATA vinyó? -
Zoli71
tag
Szia!
Utánanézek a dolognak. Nem tartom elképzelhetetlennek, mivel vannak olyan progik, amelyekkel futás közben (nem biosból, reboot nélkül) lehet tuningolni. El tudom képzelni ezek után, hogy valamelyik a ''C&Q''-t mahinálja. Persze lehet, hogy pont a teljesítményt figyeli és kis terhelés mellett visszaállítja a gyári értékeket és így hagyja szóhoz jutni a ''C&Q'' -t. -
Zoli71
tag
Sziasztok!
Ez egy kicsit más téma, de az épülő konfigommal van kapcsolatban: Szerintetek kell floppy, vagy nem? Én úgy gondoltam, hogy nem kell. Legalábbis nem szeretnék ilyen őskövületet beépíteni. -
Zoli71
tag
Úgy látom, hogy itt gyakorlatilag szinte minden a procin múlik. Azért annyit előre borítékolok: ha nagyon gyengusz lesz a proci (tuning szempontból), akkor lecserélem. Nyilván bukok rajta valamennyit, de egy próbát talán még elbírok
[Szerkesztve] -
Zoli71
tag
válasz
Sir Riccio #51 üzenetére
Na most kezdek tisztán látni: Szóval ahhoz, hogy maradjon a ''C&Q'' nem szabad a proci szorzó gyári értékét állítani (csökkenteni) és a feszültségét sem.
Akkor marad kizárólag az FSB állítás. Azt nem tudom, hogy ez mennyit tesz lehetővé. 260-270MHz? (Úgy általában tippelek). Természetesen kiderül majd a végén a dolog. -
Zoli71
tag
válasz
Sir Riccio #45 üzenetére
Hát akkor lehet, hogy szívtam egy kicsit ezzel a 3200+ -os procival, mert szerintem a 9x-es szorzóval jobban lehet fickándozni, mint a 10x-val. Na mindegy. Most már ez van. Szerencsére CBBHD steppinges. Ez egy kicsit megnyugtat.
Talán valami következőt kéne beállítani:
10x260=2600MHz, RAM-ok: 2x260=520MHz (RAM-ban ez egy kicsit gyenge, prociban meg tök jó)
A C&Q-hoz ragaszkodom.
Ha jól kifogtam a procit, akkor talán belefér még a következő:
10x270=2700MHz, RAM-ok: 2x270=540MHz
Hm... Pedig én eredetileg 580MHz közrül akartam a RAM-okat járatni. -
Zoli71
tag
válasz
Sir Riccio #43 üzenetére
A ''C and Q'' nem működik olyan esetekben (egyik procinál sem), ha a szorzó eltér a gyáritól? MIvel a szorzókat csak lefelé lehet állítani, ezért gyakorlatilag a ''C and Q'' egyik esetben sem működik, ha lejjebb veszem?
-
Zoli71
tag
válasz
Sir Riccio #41 üzenetére
Azér szerintem nagyobb a garancia arra, hogy egy 3200+ -os proci jobban tuningolható, mint egy 3000+ -os, nem? Jól tudom, hogy a 3200+ -os proci szorzója visszavehető, mintha 3000+ -os volna? Ezt csak azért gondoltam, hogy így a RAM-okban közel 600MHz-et kéne belőni.
[Szerkesztve] -
Zoli71
tag
Sziasztok!
Az alaplapom (ASUS A8N SLI Deluxe) kibővült a következő darabokkal:
ASUS Extreme N6600GT PCIE SLI 128MB
A64 3200+-os proci CBBHD-s (egy darab volt az üzletben
a többi apróság nem érdekes
még a RAM-okra várok.... -
Zoli71
tag
válasz
killerjohn #38 üzenetére
Ha 480MHz-en mennek a ramjaid, akkor minek neked 600MHz-es RAM?
-
Zoli71
tag
válasz
Sir Riccio #36 üzenetére
Szia!
Pont ezen filóztam egy ideje! A tanácsot megfogadom. Már csak az a kérdés, hogy mi az a CBBHD? Ez a procin van rajta? Hol érdemes ilyet vennem? Kinyitják nekem? Rá van írva? -
Zoli71
tag
válasz
Sir Riccio #32 üzenetére
Szia Sir Riccio!
A kérdésem az lenne, hogy hol vetted az A-Data RAM-okat? Vagy hol érdemes venni, akár még szombaton is megvenném. -
Zoli71
tag
Sziasztok!
Vettem egy ASUS A8N SLI Delux-ot. -
Zoli71
tag
Sziasztok!
Úgy döntöttem, hogy A64-es alapokra helyezem át magamat valamilyen nforce4-es alaplappal. Szóval a hírtelen megvásárolt ABIT IC7-er árúba bocsátottam - meghírdettem a hardware piacon is.
Olyan alaplap kéne, ami SATA II-is tud. Gondolva a hamarosan SATA II vinyó dömpingre. 3200+-ra gondoltam egy kis húzással. Ennek megfelelően valamilyen izmosabb RAM-al: Kingmax Hardcore 512/500MHz 2 darab. -
Zoli71
tag
Az SATAII mit tud SCSI-hez képest?
[Szerkesztve] -
Zoli71
tag
Arra gondoltam, hogy rendszer vinyónak kéne egy gyorsabb darab. Nálam 30 gigát szokott elfoglalni a rendszer, ezért 40 gigás particiót szoktam neki adni. Így van általában 9-10 giga szabad hely, ami nem rossz defragment idején sem. Egyébként most egy 160 gigás samsung spinpoint (8mega cache) vinyóm van.
Valaki megmondhatná, hogy mennyibe kerülne egy SCSI set? Mennyi hozzá egy értelmes vezérlő? -
Zoli71
tag
válasz
Sir Riccio #19 üzenetére
Nem ókodom attól, amit mondasz. Nekem is nagyon tetszik az a64-es konfig. El is kezdtem fejben összerakni a konfigot, de 300 ezer közelében úgy döntöttem, hogy nem akarok ennyit költeni. Szóval áthelyeztem az alapokat egy jól bevált 478-as lapra: ABIT IC7. Jó tuningpotenciállal rendelkezik
Az persze most megint más kérdés, hogy a végén ez sem lesz olcsó, de már belefogtam. -
Zoli71
tag
Azért van egy fontos dolog, ami szintén erőssen hat a fordítási idő kérdésére: HDD sebesség. Pl. VS2003, vagy VS2005-ben (nem kevésbé VC6 alatt) egy tisztességes projectnél több ezer forrsáfájlt kell beolvasni forsítási idő alatt. Nem mindegy hogy mennyire fragmentált a vinyó és az sem, hogy egyáltalán milyen vinyót használunk. Ebben a kérdésben elgondokoztam SCSI megoldáson (csak ne ne lenne drága).
-
Zoli71
tag
Sziasztok!
Köszi a tanácsokat. Az ár miatt maradtam a 478 mellett. Úgy néz ki, hogy egy 3 gigás p4 NW-t fogok 3,6 gigán használni. Ez a konfig olcsóbb, mint egy 775-ös és egy jó darabig el is leszek vele. -
Zoli71
tag
Sziasztok!
Én volnék az, akinek Sharker ''kolléga'' segítséget kért. Tegnap néhány óra messengerezés után AMD tippem volt. Valami ilyesmi: ASUS A8V deluxe + A64 3200+, de néhány memória teszt elolvasása totálisan elbizonytalanított, mivel ott a p4-esek repesztettek.
Az AMD azért lenne nyerő, mert ott van ''Cool and Quite''.Ugyanis amikor progizok (gépelek) és gondolkozom, vagy éppen ott hagyom a gépet, akkor szerintem teljesen feleseges a szobát fűteni.
Mondjuk az egyik kollégám említette, hogy intel deszktop procikban is van speedstep... Lehet, de nem ugrik be, hogy olvastam volna róla.
Zoli71
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Hobby elektronika
- BlueGift @ Logout.hu
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Porszívók - akkus és klasszikus vezetékes
- Milyen TV-t vegyek?
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ViewSonic VG700b monitor 17" 1280 1024 DSUB, DVI, beépített hangszórókkal
- Apple iPhone 14 128Gb Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 14 Pro, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest