Új hozzászólás Aktív témák
-
Sir Riccio
addikt
A CBBHD stepping nem garancia semmire, én azt irtam korábban hogy 10-ből 9 jól tunningolható, de mint minden ez is szerencse kérdése, már mint hogy kié a maradék egy. De amikor a rendszert összerakod akkor ugy is kiderül minden, azon pedig felesleges előre aggódni hogy hol fognak menni a memóriák, mikor még azt sem tudod mit tud a proci. Természetesen,- bár ezt korábban lehet hogy nem irtam,- a procit alap feszültségen érdemes tesztelni, mivel a C&Q nak akkor van igazán értelme ha nem csak a szorzót állitja hanem a proci feszülségét is, ha viszont fisz /emelt / Vcore-t állitasz be az egész elmélet felborult, mivel hiába állitja vissza a szorzót, a proci attól méb a fixen beállitott feszültségen marad, /pl:1,5/ igy a teljesitmény is marad a 67W 20-25 W helyett.
-
kovsol
titán
szorzót 9 re vissza tudod rakni 0,5 ös léptekbe lehet lefele
ramot nézz a Bővebben: link oldalon láttam élég olcson kingmax 500Mhz ramot ott -
Sir Riccio
addikt
Mint már fentebb leirtam a C&Q akkor müködik ha a szorzó gyári beállitáson van, /auto defaut stb/ lényege hogy a processor terhelés függvényében állitja a szorzót, a 3000+ -nál alapon 5x200 Vcore=1,1 V terhelve /csúcson/ 9x200 1,4 V a giga-byte lapok engedik az fsb tunningot, viszont ez esetben a a Vcore stabilan 1,4 V
-
Sir Riccio
addikt
Tapasztalataim szerint mindkét procinak ugyanott van a vége, szerencse kérdése, hogy az ''ugyanott'' hol van. A mag ugyanaz mindkettőben, csupán a szorzót az egyikben 9-en mig a másikon 10-en fixálják gyárilag. A másik felvetésed,- negativ tunning,- megvalósitható gond nélkül beállithatod a szorzót 10 helyett kilencre fixen, csak ezesetben a C&Q nem müködik, és akkor mi értelme van 10 E Ft-al többért procit venni?
-
Sir Riccio
addikt
Sorry de nem voltam gép közelben és ezért nem válaszoltam a kérdésedre, de mint látom magadtól is rá jöttél, a procid nagy valószinüleg annyit fog tudni mint ha 3000+ -t vettél volna, annyi külömbséggel hogy magasabb szórzó és alacsonyabb FSB mellett. /azonos steppingü mag./
-
Sir Riccio
addikt
Én a HRP-nél vettem, de jelenleg nincs náluk, az utolsó infó szerint márc. 17-18-ára érkezik. Egyébbként ha elfogadsz tanácsot a 3000+-al ugyanott lehetsz mint a 3200-al, az árkülömbséget tedd hozzá a memóriához. /Keresd a CBBHD steppinget, általában 10-ből 9 megy 2400MHz felett alap feszen./
-
g4dg3t
senior tag
Nezz be Lali topicjaba:
Bővebben: link
Bővebben: link -
Sir Riccio
addikt
-
Sir Riccio
addikt
Ha bele gondolsz hogy a legtöbb 3000+ -os A64 s939-es proci /valós órajel 1800MHz/ megy 2400MHz-en vagy a felett, /3500+/ az ára pedig 35E Ft brutto, én alig hiszem hogy bármely 478-as Intel versenyképes lenne vele ( ár/érték ) de ugygondolom a 775-nek is ''strapás'' lenne, az árról nem is beszélve. Ha elhelyezed egy jó NF3-as vagy NF-4-es lapba szerintem szerintem mindenképp jobb választás, a jövőröl nem is beszélve.
-
Ameda
tag
Jól választottál!
Egy Intelen mindíg ''szebben'' lehet programozni mint egy AMD-n.
Még mielőtt kitörne a háború: Nem vagyok AMD ellenes, sőt egyikük pártján sem állok.
Az Intelnek más a felépítése és gyorsabban tudja fordítani a progikat, meg pl a delphi is könnyebben mozog alóla.
Volt olyan algoritmusom, melyhez egy VIAC3 prockónak ami 1GHZ dolgozott
(állítólag) kb 3-4 perc kellet. Intel 450MHZ Compaq brand-nek (512 kb Cache) 10-20 másodperc.
Üdv! -
Finwe
őstag
Nekem a64em van (939) és mikor húzom nincs bekapcsolva a ''Cool and Quite'' de nem melegszik jobban mint vele, igaz vízzel hűtöm de a gyári hűtéssel sem volt +2 foknál melegebb az alaptól.
Nálam ez a helyzet.
(én 775öt vennék ilyen mélységben ilyen célra, a64el sztem ilyet csak ''hobbi'' szinten lehet csinálni, persze ha húzza az ember...... de én nem merném húzni 10 óra prime után sem ha komolyan programoznék)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Rágyúr a macOS-re a 3DMark
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Nagyrobogósok baráti topikja
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Íme az új Android Auto!
- Vezetékes FEJhallgatók
- Elemlámpa, zseblámpa
- Bluetooth hangszórók
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Bomba ár! MacBook AIR 13" 2018 - i5-8210Y I 16GB I 512SSD I OS X Sonoma I Cam I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS Z97-A Z97 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 12 Pro Max 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest