- Pánik a memóriapiacon
- Nem akármilyen módon ugrik rá a memóriapánikra a Valve
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- SONY LCD és LED TV-k
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Több száz játékban kezdi meg karrierjét az FSR Redstone
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- VR topik
- Külső 3,5'' mobil rack-ek topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
becuszabi
aktív tag
válasz
szab.tam
üzenetére
Ez is heatpipe, pedig nem kör keresztmetszetű:

Szóval ez szerintem teljesen lényegtelen
Amúgy egyelőre tényleg nem teljesen világos, hogy a
csövedetbocsi, zárt szelvényedet hogy tervezed használni. Függőlegesen, a 40*40 mm-es méretű talpat melegítve, a másik ugyanilyen méretűt pedig hűtve?
Én kapilláris réteget mindenképpen raknék bele, mert gondolom tekintélyes hőmennyiséget szeretnél vele elszállítani (tehát nem szimpla, a méretének megfelelő méretű hűtőbordaként szolgálna) és ez komolyabb anyagmennyiség áramlást jelentene. Lehet, hogy nem elegendő a felület, hogy azon csak úgy lecsordogáljon a kondenzált közeg.A szelepre visszatérve. Értem az elrendezést, meg az irányt, de ahogy utaltam rá, az a szelep mindkét irányba zár. A hagyományos módon használva a nyomás is(!) segít a zárásban, fordított állásban pedig a belsejében lévő rugó tartja a helyén a szeleptányért. Ha a 3 bar nem tudta kinyitni, akkor a te felhasználási módodnál sem fogja beengedni (elméletileg) a külső levegőt. A gyakorlatban persze mindenképpen gondoskodni kell a légmentes lezárásról. Ezt egy gumibetétes szelepsapkával simán meg lehetne tenni.
Ha lenne olyan pumpafejem feleslegben, amiről írtam, szívesen elküldeném, mert tényleg jó megoldás ez a zárási mód (13-14 baros nyomáskülönbségnél is tökéletesen zár és úgy zárom le a szelepet a pumpálás végén, hogy közben nem bontom meg a rendszert). -
inf3rno
nagyúr
válasz
szab.tam
üzenetére
"gyakorlatban sem a rezet, sem az alut nem bántja"
Ez fém függő, a leváló H+ ionokat redukálják a hidrogénnél negatívabb elektródpotenciálú fémek, pl cink, vas, ón, alumínium stb... A réz pozitívabb, azért nem reagál, az alumíniumról pedig azt írják, hogy megvédi a felszíni oxid rétege, azért nem marja meg.
-
inf3rno
nagyúr
válasz
szab.tam
üzenetére
Hát alap dolog, hogy a maró anyagokkal kesztyűben kell dolgozni. Lehet kapni orvosi gumikesztyűt tizen forintokért gyógyszertárakban... A boltban kapható 10-20%-os ecet nem valami maró anyag, a sziloplasztnál nem tudom, hogy mekkora töménységűről lesz szó.
Szerintem is jobban teszed, ha valaki tapasztaltabbat keresel vákuum témában. Kevesen tudják, de e vákuum alá helyezett dolgok is robbanhatnak...
Új hozzászólás Aktív témák
- Tanuljunk angolul!
- Pánik a memóriapiacon
- Nem akármilyen módon ugrik rá a memóriapánikra a Valve
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- SONY LCD és LED TV-k
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Spórolós topik
- További aktív témák...
- Apple iPhone 16 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 128GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen
- HIBÁTLAN iPhone 12 mini 64GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2036
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Honor Pad X8 / 4/64GB / Wi-Fi / 12 Hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest