Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
scarabaeus
őstag
A második és harmadik kivételével általában tetszenek: képsor
-
scarabaeus
őstag
A CHDK egy általános mag, amit minden kis PowerShotra adaptálnak, de minden gép csak a lehetőségeihez mérten tudja végrehajtani a parancsokat, pl. az a LED sem világít, ami egy más modellben létezik fizikailag, ebben meg nem létezik fizikailag. Sok tucatnyi kiskanyonra van lefordítva ugyanaz a CHDK az adott gép módosító paramétereivel.
Amúgy sokkal inkább egy neutrális szűrő nélküli gép legyen, mint egy olyan, amiben blende nincs, és neutrális szűrővel bohóckodnak a szenzora előtt. Mindkettő együtt megléte persze más tészta már, olyanok is vannak. -
scarabaeus
őstag
válasz
scarabaeus
üzenetére
Nem tud.
-
scarabaeus
őstag
Azt nemtom, szerintem olyan nincs a CHDK-ban, nem is nagyon tudom elképzelni, hogyan működhetne, a szenzor az adott, attól, hogy a feldolgozás hekkelődik, mindenesetre ami eszembe jut, pár Canon kompakt a meglévő blende mellett vagy a hiányzó blende "pótlására" alkalmaz ilyen szenzor útjába csapható fizikai, semmi digitális ND szűrőt, amit a CHDK-val ki meg be is lehet kapcsolgatni.
-
scarabaeus
őstag
Egy ND szűrőnek semmi polárszűrésnek nem szabad, hogy köze legyen. Csökkentse a ráírt mértékben a beeső fény mennyiségét, hullámhossztól függetlenül, ennyi. Nem szabad színeznie, nem szabad semmilyen módon másként befolyásolnia a képet (tehát, ha nem csobogó vízről lenne szó, hanem mozgás nélküli képről, akkor a záridő változtatásának egyenértékűnek kellene lennie vele). A polár más, de az idézett cikk szintén mellément a cirkuláris-lineáris kérdésben, nem talált.
-
scarabaeus
őstag
"szép, csak egyszerűen azon nem látni, hogy hdr"
Én pl. eszköznek tekintem a HDR-t, nem akarom, hogy látsszon rajta. Persze következtethet a szemlélő pl. egy halós holdképnél, hogy egy halvány irizáló holdudvar és egy fényes majd' telihold "tengerekkel" nem jellemző, hogy belefér egy kép dinamikatartományába, de attól még természetesnek találhatja, hiszen a szem látja mindkettőt.
Új hozzászólás Aktív témák
- Eladó Apple iPhone 14 Pro Max 128GB / 12 hó jótállás
- DELL PowerEdge R740 rack szerver - 2xGold 6130 (16c/32t, 2.1/3.7GHz), 64GB RAM, 10Gbit HBA330, áfás
- LG 27GR83Q-B - 27" IPS / QHD 2K / 240Hz & 1ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync / DisplayHDR 400
- Samsung Galaxy S23 Ultra 512GB,Használt,Adatkabel,12 hónap garanciával
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! Ryzen 7 3700X / RTX 2070 Super / 32GB DDR4
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest