Új hozzászólás Aktív témák
-
TomiLi
addikt
-
Beba Snake
aktív tag
válasz TomiLi #52174 üzenetére
Hmmm... Mintha valamikor olvastam volna olyat, hogy régi Samsungok régi firmware-rel hibásan működnek új lapokkal. Van új firmware erre a problémára és frissítés után már OK minden.
Lehet, hogy ez magyarázat lehet arra is, hogy H81-es lappal gond nélkül mennek és külső dokkolóban is OK-sak.
HDD probléma és Adatmentés topikban hátha beugrik a szakiknak a HDD típus alapján.
--------
Hülye vagyok, megfelelő tocsikban vagyunk.[ Szerkesztve ]
Szigorú a stílusom, mint a lópokróc. Nem miattad, nem ellened. A sündisznó is tüskés b@ssza meg a ló! Aki meg belém rúg, azt székely módra visszaadom!
-
JHC
tag
válasz TomiLi #52171 üzenetére
Nos jó lenne kiolvasnod az alaplap kézikönyvét, mert m2 esetén lefog bizonyos PCIe sávokat, nekem Asus B450 lapom van, ha a felső m2 slotot használnám akkor ugrana a Sata5 , Sata6 és a legfelső PCIe x1 csatlakozó ha az SSD-t PCIex4 módban használnám. Nekem van BIOS opcióm rá, hogy az m2 slot csak x2 módban menjen, így működőképes marad a sata és a PCIe slot is. Lehet a te esetedben pont abba sata portba dugtad a vinyót amelyik éppen le van tiltva.
[ Szerkesztve ]
-
Beba Snake
aktív tag
válasz TomiLi #52171 üzenetére
Ha a B450-es lapban véletlenül M2 SATA SSD van, akkor az durván bele bír kakálni a ventillátorba.
A H81-es lapra kötve is mennek a HDD-k?
Szigorú a stílusom, mint a lópokróc. Nem miattad, nem ellened. A sündisznó is tüskés b@ssza meg a ló! Aki meg belém rúg, azt székely módra visszaadom!
-
TomiLi
addikt
válasz TomiLi #52094 üzenetére
HDD probléma: megoldva!
Pontosabban: sikerült egy régebbi H81-es alapokon épülő rendszert összeraknom, amire rákötöttem az ICYbox 2.5" hdd rack-et. Beraktam a bizonyos "problémás" Samsung HDD egyikét és kb. két másodperc múlva láthatóvá vált, használható ahogy kell. Ugye ez a hdd a párjával a b450-es asrock lapban láthatatlan (bios szinten is, nem csak a win-ben)
Akkor sajnos megy vissza az AMD-s lap garanciába.Köszönöm mindenkinek a segítséget, tanácsokat!
[ Szerkesztve ]
Bogyorisz
-
King Unique
titán
válasz TomiLi #52090 üzenetére
BIOS-frissítés volt már, elindulnak, felpörögnek egyáltalán azok a 2,5"-os HDD-k, biztos hogy stimmel SATA-n a fizikai csatlakozás (port, kábelek)?
A CSM/UEFI meg alapesetben mindegy, mindkét esetben fel kellene ismerni magát a meghajtót az UEFI BIOS-nak, pláne ha csak másodlagos, adattár meghajtó és nem rendszermeghajtó, meg nem OS bootolása a cél.[ Szerkesztve ]
-
TomiLi
addikt
válasz TomiLi #52089 üzenetére
Eszembe jutott, hogy van egy notebookom, amiben van egy 2.5-es ssd, meg egy 1TB-os HGST 2,5HDD.
Kivettem a notiból a HGST hdd-t, be raktam az asztaliba és felismerte az Asrock lap a hdd-t.Na akkor gondoltam, hogy berakom a notiba a Samu 1.5TB-os hdd-t. Felismerte....
Már kezdtem azt hinni, hogy egyszerre ment tönkre a két Samu 2.5"-es hdd-m... De nem.
Most már azt nem tudom, hogy az Asrock-nak a samu márkával van gondja, vagy a "túl" nagy méretükkel: (1.5TB, 2TB)...
Ki érti ezt...[ Szerkesztve ]
Bogyorisz
-
*Ropi*
félisten
válasz TomiLi #52086 üzenetére
Ha tehát bekapcsolod a számítógépet és F2-vel belépsz a BIOS-ba és megkeresed a rendszerindítási menüt, abban pedig a boot device priority vagy hard drive priority listában nem látod a SATA eszközöket?
A vezérlő AHCI módban van? Van 3rd party vezérlő az alaplapon? Ha igen, akkor be van kapcsolva? AHCI módban legyen az is!
Weboldalam: http://karpatisandor.hu
-
*Ropi*
félisten
válasz TomiLi #52075 üzenetére
Ezt láttad? Meg érdemes megnézni, hogy nem-e olyan portba van-e dugva, ami ütközik az M.2-vel.
Weboldalam: http://karpatisandor.hu
-
-
spista222
addikt
válasz TomiLi #23377 üzenetére
Nem jön be amit linkeltél.
A gyors formázás semmit sem ér az eseteden teljes formázni kellett volna. Azért nincs szektorhiba mert a hibásak helyett a tartalék szektorokat használja. Ezt pl onnan lehet látni hogy a tartalék szektorok a hdd végén szoktak lenni és ezért ott lassabban olvas/ír. -
spista222
addikt
válasz TomiLi #23355 üzenetére
Sentinel-ből leolvasod hogy mettől meddig lassú. Csinálsz az elején egy partíciót a hibás részig a hibás részből is csinálsz egyet és a végéből is egyet, utána törlöd a hibás rész partícióját. Másik megoldás ha olyan particiónáló programot használsz amiben meg lehet határozni hogy honnan kezdje és hol fejezze be a praticiót és csak a jó részekből hozol létre egyet.
-
spista222
addikt
válasz TomiLi #23353 üzenetére
Egy 750-es hdd nek illik 50MB/sec felett írni és olvasni. Ha sentinelben futtatod a tesztet akkor ott látszik hogy éppen mennyivel ír/olvas. Ha a hibás/lassú részek egy helyre tömörülnek a hdd-n akkor azt a részt érdemes nem használni nehogy egyszer adat vesszen el róla.
-
spista222
addikt
válasz TomiLi #23327 üzenetére
Figyelni kell hogy romlik e tovább. Ha romlik akkor ha van gari akkor majd azt kell érvényesíteni ha nem romlik akkor nem kell aggódni. Nekem is van több hdd-m amit így kaptam és nálam egy hibás szektorral se lett több. Ha biztosra akarsz menni akkor csinálsz egy felület ellenőrzést ha az nem talál hibát szerintem akkor nem lesz egy darabig baj vele de érdemes a HD sentinelt fennhagyni.
-
liksoft
nagyúr
válasz TomiLi #15463 üzenetére
Ezek dinamikus rendszerek. Egy statikus adat semmire nem jó, csak ha 100 vagy 0 százalék! Folyamatában (dinamikájában) kell vizsgálni, és ott már használható lesz más százalék is. Sőt, hibás tápellátás, hűtés, rossz tuning is okozhat gondot ugyan úgy, mint a hibás kábel. Ezek korrekciója után a drive mutathat x százalékot, de ha azt stabilan tartja (nincs további romlás), akár még tökéletesnek is mondható. Hiszen a hiba forrása nem ő volt, csak szenvedő alanya.
Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik).
Új hozzászólás Aktív témák
- eGPU tapasztalatok
- Formula-1
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Kikapcsolva is megtalálható a OnePlus 13
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Milyen széket vegyek?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- Wuthering Waves
- További aktív témák...
- 2 TB 2280 M.2 PCI-E NVME SSD BAZÁR - Samsung, SK Hynix, Kioxia, WD, Micron -
- 4TB CRUCIAL P3! GARANCIÁVAL/SZÁMLÁVAL, ÁRON ALUL! 0 óra, 0 GB!
- WD Red Pro és Plus NAS HDD-k! 2TB! bontatlanok!
- 512GB Gen4 x4 WD SN5000S/ új/ Steam Deck ready/ garancia/ ingyen fox/posta
- kiváló állapotú 500GB USB3.0 külső 2,5" hordozható merevlemezek .