Új hozzászólás Aktív témák
-
szumo
senior tag
válasz
qviktor #6134 üzenetére
HUH!
Hát a legkissebb hegesztő trafó is nagyot tud ám ütni. Ugye le van földelve a konektor amiben a gép van? Mert ha nem, hát akár a chifi védelmét is átüthette, és akkor ott minden kaphatott abból az energiacsúcsból. Mivel írod, hogy a vinyónak elvileg nincs baja, lehet, hogy tényleg az alaplap, vagy a táp vált dadogóssá, esetleg a memória.
Amikor kollégiumi rendszergazda voltam, és még BNC hálózat volt kiépítve, az egyik épület 2. emeletén sorra hullottak a gépek. Hol egy vinyó, hol egy alaplap, hol egy táp. Három hetünkbe telt, mire kiderült, hogy az egyik srác földeletlen hosszabítót használ. Ez is onnan derült ki, hogy a folyosón fél füllel hallotuk, hogy néha megrázza a háza. Szóval tönkretett vagy 5-6 gépet azzal, hogy nem tartotta be a szabályzatot
Na a sztori csak azért, hogy mire képes egy kis túláram, igaz azt akkor a hálókártyán keresztül kapta, te pedig a tápon, de sajnos a táp se mindenható.
Innentől már csak az marad, hogy minden alkatrészt ami olyan, tesztelsz másik gépben, és marad a kizárásos módszer. -
szumo
senior tag
válasz
qviktor #6132 üzenetére
Hát én nem vagyok profi HDD-ben, pedig jónéhány haldokló vinyó volt már a kezemben.
Én először megfenyegetném tesómat, hogy jön egy új vinyóval, abból baj nem lehet.
Utána megnézném, hogy kap e rendesen tápot a HDD, vagy táp sült meg.
Kérdés: Milyen tápod van, és mivel verte le tesód a biztosítékot, és milyen biztosíték (kismegszakító) van felrakva a villanyóra után? Lehet ezek a kérdések nem ide valók, de zárjunk ki minden hibalehetőséget, azt pedig a legelejétől érdemes.
Vannak tipjeim, kíváncsi vagyok mi jön be belőlük.
Új hozzászólás Aktív témák
- PlayStation 1 / 2
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Videó stream letöltése
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Philips LCD és LED TV-k
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- Samsung 990 EVO Plus 4TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4/5.0 x2 - Új - Eladó!
- Új 512GB WD SN5000S Gen4 x4/ Steam Deck ready/ garancia/ ingyen fox
- Samsung 860 Evo/ 850 Pro 1TB SSD-k állapottól függően 18-28k között
- Western Digital WD Red Pro 3.5 16TB 7200rpm SATA3 (WD161KFGX)
- (50db) 250GB SATA Bazár (Samsung, Kingston, Crucial, Sandisk stb.)
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell D6000 univerzális dokkoló USB-C/ USB-A, DisplayLink & Dell WD15 (K17A) USB-C + 130-180W töltő
- AKCIÓ! Épített KomPhone R5 4500 16GB RAM 240GB SSD RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- Targus Universal USB 3.0 DV1K-2K Compact docking station (DisplayLink)
- AKCIÓ! ASUS ROG Zephyrus GA403UV Gamer notebook - R9 8945HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4060 8GB WIN11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest