Hirdetés
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen joysticket vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Ne várj sokat a vásárlással: drágulás a láthatáron
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Házimozi belépő szinten
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
szumo
senior tag
válasz
qviktor
üzenetére
HUH!
Hát a legkissebb hegesztő trafó is nagyot tud ám ütni. Ugye le van földelve a konektor amiben a gép van? Mert ha nem, hát akár a chifi védelmét is átüthette, és akkor ott minden kaphatott abból az energiacsúcsból. Mivel írod, hogy a vinyónak elvileg nincs baja, lehet, hogy tényleg az alaplap, vagy a táp vált dadogóssá, esetleg a memória.
Amikor kollégiumi rendszergazda voltam, és még BNC hálózat volt kiépítve, az egyik épület 2. emeletén sorra hullottak a gépek. Hol egy vinyó, hol egy alaplap, hol egy táp. Három hetünkbe telt, mire kiderült, hogy az egyik srác földeletlen hosszabítót használ. Ez is onnan derült ki, hogy a folyosón fél füllel hallotuk, hogy néha megrázza a háza. Szóval tönkretett vagy 5-6 gépet azzal, hogy nem tartotta be a szabályzatot
Na a sztori csak azért, hogy mire képes egy kis túláram, igaz azt akkor a hálókártyán keresztül kapta, te pedig a tápon, de sajnos a táp se mindenható.
Innentől már csak az marad, hogy minden alkatrészt ami olyan, tesztelsz másik gépben, és marad a kizárásos módszer. -
szumo
senior tag
válasz
qviktor
üzenetére
Hát én nem vagyok profi HDD-ben, pedig jónéhány haldokló vinyó volt már a kezemben.
Én először megfenyegetném tesómat, hogy jön egy új vinyóval, abból baj nem lehet.
Utána megnézném, hogy kap e rendesen tápot a HDD, vagy táp sült meg.
Kérdés: Milyen tápod van, és mivel verte le tesód a biztosítékot, és milyen biztosíték (kismegszakító) van felrakva a villanyóra után? Lehet ezek a kérdések nem ide valók, de zárjunk ki minden hibalehetőséget, azt pedig a legelejétől érdemes.
Vannak tipjeim, kíváncsi vagyok mi jön be belőlük.
Új hozzászólás Aktív témák
- Verbatim Vi5000 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, bontatlan - Eladó!
- Lexar NM1090 PRO 4TB M.2 NVME PCI-E 5.0 x4 - Új - 14.000-13.000 MBs - Eladó!
- Lexar NM620 2TB M.2 NVME PCI-E 3.0 x4 - Új - 3500-3000 MBs - Eladó!
- 512GB 2230 M.2 PCI-E NVME SSD BAZÁR - Samsung, SK Hynix, Micron, WD - STEAM DECK
- Corsair mp 600 core XT 4 TB
- Gitárerősítő Boss Katana 50
- Lejárt a gyártói garancia? Mi tovább támogatjuk az IT infrádat!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10400F 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest