Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• szumo

senior tag

válasz qviktor #6134 üzenetére

HUH!

Hát a legkissebb hegesztő trafó is nagyot tud ám ütni. Ugye le van földelve a konektor amiben a gép van? Mert ha nem, hát akár a chifi védelmét is átüthette, és akkor ott minden kaphatott abból az energiacsúcsból. Mivel írod, hogy a vinyónak elvileg nincs baja, lehet, hogy tényleg az alaplap, vagy a táp vált dadogóssá, esetleg a memória.
    Amikor kollégiumi rendszergazda voltam, és még BNC hálózat volt kiépítve, az egyik épület 2. emeletén sorra hullottak a gépek. Hol egy vinyó, hol egy alaplap, hol egy táp. Három hetünkbe telt, mire kiderült, hogy az egyik srác földeletlen hosszabítót használ. Ez is onnan derült ki, hogy a folyosón fél füllel hallotuk, hogy néha megrázza a háza. Szóval tönkretett vagy 5-6 gépet azzal, hogy nem tartotta be a szabályzatot
    Na a sztori csak azért, hogy mire képes egy kis túláram, igaz azt akkor a hálókártyán keresztül kapta, te pedig a tápon, de sajnos a táp se mindenható.
    Innentől már csak az marad, hogy minden alkatrészt ami olyan, tesztelsz másik gépben, és marad a kizárásos módszer.

• szumo

senior tag

válasz qviktor #6132 üzenetére

Hát én nem vagyok profi HDD-ben, pedig jónéhány haldokló vinyó volt már a kezemben.
    Én először megfenyegetném tesómat, hogy jön egy új vinyóval, abból baj nem lehet.
    Utána megnézném, hogy kap e rendesen tápot a HDD, vagy táp sült meg.
    Kérdés: Milyen tápod van, és mivel verte le tesód a biztosítékot, és milyen biztosíték (kismegszakító) van felrakva a villanyóra után? Lehet ezek a kérdések nem ide valók, de zárjunk ki minden hibalehetőséget, azt pedig a legelejétől érdemes.
    Vannak tipjeim, kíváncsi vagyok mi jön be belőlük.

Új hozzászólás Aktív témák