Aktív témák
-
Nyiscsák
aktív tag
Annyi a probléma a gépemmel hogy lassan bootol pedig most raktam újra egy pár órája, a hdd folyamatjelzője állandóan világít, meg általános használat mellett (internet) állandóan beszaggat! A szaggatást akkor észlelem mikor hallom hogy a vinyó egy kicsit el kezd dolgozni! Ja és van amikor teljesen megfagy a gép! Lehet vinyó gond vagy proci? Már vagy 3 hete ez van!
-
hettmann
tag
[Szerkesztve] -
hdsentinel
őstag
Szia !
Szerintem nem kizárt, hogy az automatikusan detektált UDMA módot nem bírja valamiért és ettől dob egy hátast.
Próbáld meg a BIOS-ban visszatenni UDMA 2-re, ha még úgy sem, akkor kapcsold ki a DMA-t és próbáld meg sima PIO módba állítani.
Nem lesz gyors, de ha elindul, legalább le tudod menteni az adatokat.
Egy próbát megér ...
--
Bocs, csak most vettem észre, hogy ez a post már nem feltétlen aktuális
[Szerkesztve] -
-
hettmann
tag
szevasztok! egy olyan kérdésem lenne hogy bejött egyik nap a kék halál elszállt minden a vinyóról. Egyik haverom azt mondja szektorhibás más azt hogy virus támadta meg. Én is efelé hajlok. Tudna valaki segiteni az esetleges megelözés érdekében?
-
macilaci78
nagyúr
Én már öt éve nyúzok egy Maxtor 80Gb/8Mb/7200RPM vincsit minden hiba nélkül.
Első két évét házba szerelt mobile rackben, egy fél évet rendszervinyóként a házba csavarozva, 2,5 évet pedig egy USB-s külső keretben. Semmi baja sincs, pedig fociztam is vele. Igen, leesett, eltört a rack műanyag burkolata, de a vincsi megmaradt, soha semmi adatvesztés, semmi bad sector. Szerencsés vagyok, ennyi.
-
KisBundi
őstag
Van egy Seagate Barracuda ST380817AS 80 gigás SATA vinyóm és a SMART-jában óriási számok vannak. Mármint csak olyan helyen ahol kell is neki lennie, de ott nagyon sok. Ennél a vinyónál ez helyénvaló?
-
Jarod1
veterán
Na nekem is 1 Furcsa jelensegem van
Néha indításkor ott megáll a gép amikor felismerte hogy be van kötve a 2 vincsi és a DVD
és azt írja ellenőrizzem a 80 eres adatkábelt. DE a kábelekhez nem is nyultam!
Ja igen ez 1 dubla cooleres Rackban van, a problémát csak ugz tudom megoldani ha a rackken kikapcsolom a tápot.
A másik ''x-aktás'' jelenség hogz dolgozom a géppel, aztán kellene valami a winchiről (1 partíciós J meghajtó)
és eggyerűen eltűnt, nem látja a gép. Ujraindításkor ujra rendben lesz
Egyébként Maxtor 80-as Vincsi.
Lehet hogy haldoklik? -
fler
tag
Bocs, azt még elfelejtettem, hogy egy 160-as Seagate SATA hdd-ről van szó.
-
steve@prhw
őstag
Egyszer már volt ilyen, ott csak úgy ment, ha az áramot ráraktam, úgy indítottam, és az adatkábelt csak a win felállása után... Aztán új hardver hozzáadása varázsló..
Sztem várj néhány ötletet még, és ha nem OK, akkor próba...
(Gondolom, nem ugyanazzal az ATA-kábellel próbáltad mindkét géppel, tehát az nem valószínű, hogy gond. Master/slave, primary,secondary pozíciókban próbáltad?) -
fler
tag
Sziasztok!
Haverom gépe egy hét állás, és előtte tökletes működés után nem indult el.
Pontosabban elindult, de amint töltené be a winXp-t restartol.
Bármilyen módot választok ki indulásnál, restart.
Kiszedtem a HDD-t, hogy lementem róla a fontosabb dolgokat, beraktam az én gépembe, és indítás után ugyan az a jelenség, az én gépemet is ujraíndította.
Még mielőtt hülyének néztek jó helyre raktam a hdd-t, nem arról bootolt.
Egyszerűen amikor lemezműveletet végezne az xp a hdd-n, restart.
Van valakinek ötlete.
Aktív témák
Hirdetés
- Nyaralás topik
- BMW topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Garmin Edge 1050 kerékpáros óra: mindenből a legtöbbet
- Autós topik
- Mini-ITX
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! 4TB Toshiba P300 SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Samsung 980 PRO NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Kingston KC3000 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Kingston KC3000 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Western Digital SN850X NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U727 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 12,5" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX One S 1TB játékkonzol extra kontrollerrel garanciával hibátlan működéssel
- HP Probook 650 G4 15,6 i5-8350u 8. gen. GYÁRI MAGYAR VILÁGÍTÓ BILL!!!
- Fujitsu USB Port Replicator PR09 docking station (1x5K vagy 2x4K felbontás) (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest