Hirdetés
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Hobby elektronika
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Házimozi belépő szinten
- Komoly technikai frissítést kap a Grand Theft Auto V
- Video digitalizálás
- Lézervágás, gravírozás
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
pinnacle
nagyúr
válasz
pinnacle #26868 üzenetére
SD videókkal nincs gond, azonnal megjelenik az előnézeti kép, csak az FHD-val nem működik. Hardware-s gyorsítást hol lehet bekapcsolni? Mondjuk a GPU megjelenik lejátszás közben, így valószínűleg megy. Lehet az i-4330, 750Ti kevés az FHD-hoz? Akkor viszont a Splash-el sem jelenne meg azonnal.
4K-nál már csak 5mp után jelenik meg az előnézeti kép. -
Joshi
titán
válasz
pinnacle #18730 üzenetére
Láttam azt a képet de nem is foglalkoztam vele mert én a Mediainfót nem ilyen nézetben használom és nem tudtam mire vélni.
De különben hamar rájöhetsz arra hogy hol van a bibi mert ha fekete sávval arányos a kép akkor gondolhatod hogy a videóból kiolvasott adat fals azaz nem 1920*1080-as. Mert nem is az. Az Xpress-en is 2:35.1-re írja ami azt jelenti hogy 1920osztva2,35-el az ~817 tehát az 1080 helyett csak 817pixel a magasság. Ha megnézed az Avatart ami tényleg 1920*1080 és 16:9 azt 1.78:1-nek írja, tehát 1920osztva1,78-al az bizony ~1080. Na ezért van fekete sávod és most is azt mondom hogy tölts le normális releaset.
-
Fandango
veterán
válasz
pinnacle #18723 üzenetére
Elnezest kell kerjek toled, mert azzal, hogy azt irtam full HD, ugy ertetted hogy 1920x1080, de nem igy gondoltam. Nekem az osszes HP film 1920x800 felbontasu, ami ugye szinten full HD csak a keparany miatt a felbontas nem teszi ki a teljes kepernyot.
Meg1x bocsi, hogy nem voltam egyertelmu.[ Szerkesztve ]
-
Joshi
titán
válasz
pinnacle #18723 üzenetére
A film felbontása a lényeg, csak akkor lesz teljes képernyős a lejátszás ha a film felbontása 16:9 azaz 1920*1080 amilyen az alábbi film is.
Ha a film nem 16:9-es képarányú akkor bizony fekete sáv lesz mint pl ennél a filmnél ami 1920*804.
Az AVATAR pl 16:9-es képaránnyal készült azaz 1920*1080-ban tehát nem a mozis képaránnyal.
Szerinted a Philips miért gyárt 21:9-es TV-ét?
[ Szerkesztve ]
-
ArGab
őstag
válasz
pinnacle #18720 üzenetére
Egy dolog a felbontás, más a képi tartalom. Attól hogy a felbontás 1920*1080 még nem muszáj kitöltenie ezt képi információval. Minden fullHD Blu-ray lemez 1920*1080-as felbontással van kódolva függetlenül attól milyen kép megy rá. Ha 1.78:0 (16:9) akkor kitölti a teljes rendelkezésre álló területet. Ha ennél kisebb akkor beszélünk letterbox-ról tipikusan 1:85:1 és 2.35:1 mozis képarányoknál vagy pillarboxról pl 4:3 képarányoknál.
DVD-n teljesen hasonló, annyi különbséggel hogy a 720*576 képnek meg lehet mondani, hogy 4:3 vagy 16:9 az eredeti oldalaránya, így szélesvásznú tartalom esetén nincsen feleslegesen annyi fekete belekódolva.Harry Potter mindegyik része anamorf 2.35:1 képarányban született, így található DVD-n és BD-n is, tehát lesz fekete sáv alul-felül (vagy zoomolsz és vágsz le oldalt). Ha 1920*1080 a kép, akkor a kódoló bénázott vagy valamiért nem vágta le a letterbox sávot, hanem simán belekódolta.
-
Valdez
őstag
válasz
pinnacle #18720 üzenetére
Nem tudom, azt hiszem nálam is ilyen némelyik film 16.10-en (mármint van amelyiknek nagyobb a fekete sáv), de sosem zavart különösebben, szerintem teljesen normális így. Mivel eleve a film sokkal szélesebb, ezért 1920-as felbontáson ez így néz ki. Keskenyebb mint a 16:9.
Ezt is írja a 2.35:1-re a wiki: Specified as 2.40:1 for Blu-ray Disc film releases (1920×800 resolution).[ Szerkesztve ]
-
pinnacle
nagyúr
válasz
pinnacle #17652 üzenetére
Látom a Depositról sohasem fog lejönni. Innen gyorsabb lesz. Az autók mozgása a Splash playerrel lejátszva sem tökéletes. Lehet, hogy PC-s nézésre, mégiscsak NTSC kamerát kell venni, a 60Hz, 60p miatt. 60Hz-en (ugye ezt nem tudom 50Hz-re változtatni?) jobb a 60p mint az 50p.
-
pinnacle
nagyúr
válasz
pinnacle #16652 üzenetére
Lehet, hogy a Reframes érték volt a probléma. Panasonic SD90-nél 4, Panasonic V700-nál 2. Ezt a felvételt a Splash player, bekapcsolt hardveres gyorsításnál is, jól játssza le.
-
válasz
pinnacle #16684 üzenetére
Kikapcsoltam pont ugyanaz. 55 és 60 fps között mozog (ez pedig simán lehet a felvétel), de ott, ahol akadni látszik, 59-en áll a Fraps szerint az fps. És még mindig ugyanott akad minden esetben.
zoltanz:
"Nem i -sből lehet deinterlace-val 50-60p -st csinálni? Sokan panaszkodnak, hogy a 24p lassú."Ezt most nem tudom értelmezni. Nem i-sből (vagyis progresszívből) deinterlace-szel 50p-t? Ez milyen eljárás lenne?
Ha adott egy 24 fps sebességű film, abból 50 fps-t csinálni csak gyorsítással lehet, másként nem, hogy megmaradjon az eredeti sebesség.
50p = 25i. 25p =/= 50p
[ Szerkesztve ]
-
Fandango
veterán
válasz
pinnacle #16679 üzenetére
1. A videodnal windowed modba neztem 25-30% koruli a proci terheles.
2. Valamennyire be kell allitani oket, de lehet, hogy alap beallitasokkal is rendbe lenne minden, de ha erdekel es ki akarod probalni erdemes utanna olvasni egy kicsit.
3. madVR az csak 32bites MPC-HC alatt megy!
-
Fandango
veterán
válasz
pinnacle #16677 üzenetére
Nalam az MPC-HC lenyegen csak egy keret program, mivel a video renderelest a madVR vegzi, mig az audio es video dekodolast az LAV Filters, a ReClock pedig a minel simabb lejatszas miatt, hogy a video fps es a monitor kepfrissitese minel inkabb szinkronban legyen.
madVR miatt pedig nincs hardveres gyorsitas![ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
válasz
pinnacle #16661 üzenetére
" A profi kamerák is 1080i-sek"
Amúgy az 1080p jobb, a következő lépés az lesz majd, hogy nem 1080i lesz a HD adás, hanem 1080p 50 ill 60fps-sel. A European Broadcasting Union már tett ki ajánlást, hogy már lehet ilyennek nekifogni, de majd még sok idő lesz úgyis.
"Gondolom a Blu-ray is folyamatos a 24p-vel"
Annyira nem folyamatos a 24p , ha összeveted egy i-ssel
"egyáltalán van "hivatalos" anyag ami 50p-s"
Nem nagyon, de koncert DVD-k i-sek szoktak lenni és egy jó deinterlacer 50 illetve 60p-t csinál belőle.
-
válasz
pinnacle #16665 üzenetére
Fura. Egy régi nV ennyivel jobb lenne?
Elég nehezen hiszem el egyelőre. Mindjárt megnézem a terheléseket is.
szerk:
nos, megnéztem és a GPU terhelése 56% körül van, a CPU meg más egyébbel együtt is csak 20% körül. Nem azért akad, mert gyenge a vas, ezek szerint. rejtélyes.[ Szerkesztve ]
-
válasz
Nálam mindig ugyanott akad WMP12-ben, úgyhogy én a filmre gyanakszom. Amúgy m2ts-re nem az igazi az MPC-HC.
(#16658) zoltanz:
Gyakorlatilag sávszélességben kevesebb az i-s, ezért is használják tévések, de azt kétlem, hogy egy 1080i rosszabb lenne egy 720p-nél. Milyen összehasonlításban?elcsúszó sorok? Mi az az "az effektív felbontás"?
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
válasz
pinnacle #16656 üzenetére
Nem tartalmaz 2x annyi adatot, de progresszív kép esetén sokkal több a képkockák közötti hasonlóság és ezért meg lehet spórolni sok adatot.
"However the bandwidth benefits only apply to analog or uncompressed digital video signal. With digital video compression, as used in all current digital TV standards, interlacing introduces some additional inefficiencies, and so the transmission bandwidth savings of interlaced video over fully progressive video are minimal even with twice the frame rate, i.e. 1080p50 signal produces roughly the same bit rate as 1080i50 signal. According to one MPEG-4 AVC test using a "sports-type" scene, 1080p actually requires less bandwidth to be perceived as subjectively better than the 1080i equivalent."
zoltanz: Egy jó deinterlace algoritmus "kitalálja" a kép másik felét (vagy inkább a hiányzó sorokat). Az már más kérdés, hogy nem tudja mindig jól kitalálni és sosem lesz olyan minőségű, mint progresszív videó, de közel van hozzá.
[ Szerkesztve ]
-
WonderCSabo
félisten
válasz
MPC-HCben DXVAval teljesen szar volt, akadt eléggé, és az egész lejátszó fagyogatott. DXVA nélkül egész jó volt, bár is is beakadt időnként, és a procimat szinte 100%-ban leterhelte. WMP12-vel DXVAval is egész jól ment, de ott sem volt teljesen folyamatos a lejátszás. Elég érdekes lehet a kódolása ennek a videónak.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topicban tilos a warez mindennemű formája!
Ennek értelmében nemkívánatos témák:
- filmek, sorozatok torrent- és egyéb letöltőoldalakon való fellelhetősége
- ki, mit, hogyan, mikor, milyen minőségben warezolt magának
- a különféle release-ek, illetve az azokat készítők munkásságának kitárgyalása
- másolási és egyéb védelmek kikerülése, rip-készítés, letöltött tartalmak konvertálgatása, szerkesztése
- Apple iPhone 13 Mini 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple II, kompakt Macintosh javítása
- LENOVO THINKPAD E16 G1 - Ryzen 5 7530U, 16, 512 GB, 16GB, Fémházas üzleti laptop 16" kijelzővel
- AMD Konfig - MSI X470, Ryzen 7 3800x, Vega 56, 32 GB RAM, 512 GB SSD