Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• thomasrc

tag

válasz Wade0303 #32399 üzenetére

> "Az ami a lemezekre kerül már mindig egy processing eredménye, sok esetben a rendező arra rá sem néz, tőle függetlenül csinálják, tehát téves amit írsz, hogy a bluray remux az ami legközelebb áll a rendező elképzeléséhez. Pont, hogy bizonyos esetekben a BluRay forgalmazók annyira meggyalázzák ezernyi filterrel a filmeket, hogy a rajongók inkább mozis filmszalagokat vásárolnak fel és gyártanak belőle sokkal autentikusabb verziót pl. régi SW trilógiából a 4K77, 4K83."

Eddig rendben van a dolog, de aztán itt jönnek képbe az encodeok, amikben még rátesznek filtereket a valós vagy vélt hibák kijavítása miatt. Ilyenekből lesz például olyan release, hogy autentikus rajzfilmen a mosott körvonalakat kristálytisztává teszik és az egész rajzfilmnek a képi világát elrontják. Vagy eleve egy szándékosan zajos filmet leszűrnek, mert szerintük az nem jó úgy. Persze ez most csak a rossz példa, normális oldalak ilyen releaseket nem tűrnek meg, de a lényeg az, hogy encode esetén semmi garancia nincsen a végeredményre. Még neves releaserek esetén is előfordul, hogy hiba csúszik a képbe és javítást kell rá kiadniuk.

A másik probléma pedig magával a tömörítéssel van. Ha nem jól csinálják meg, akkor minimum veszít a kép az élességéből (jó projektoron, nagy vásznon ez jobban kijön, mint képernyőn), esetleg még zajos is lesz, bandinges, stb. Ez megint olyan dolog, amire nincsen garancia. Szóval ha az a cél, hogy az eredeti, hivatalos bluray kiadást nézze valaki, de nem magát a lemezt akarja *khm* beszerezni (menüvel, demoanyagokkal, mindennel együtt) akkor igenis azt gondolom, hogy az egyezőséget csakis a remux tudja garantálni.

Egyébként a linkelt Montos képek közül a legelső nagyon durva, olyan rossz képpel talán legutoljára trailer anyagban, ha találkoztam.

• Joshi

titán

válasz Wade0303 #32399 üzenetére

Távol álljon tőlem hogy okoskodjak főleg olyan kérdésben amihez nem teljesen értek. De azt nem nagyon értem, hogy pl Mont emberke hogy fér hozzá nyers vedeó anyagokhoz. Szerintem ő is csak a orosz oldalakról szedi le a forrásanyagot(kat) és abból csinál valamit. Eddig a remux azt jelentette, hogy a kiadott lemez video és Audio sávok érintetlenek maradnak. Ha csak egy kicsit is belenyúlnak az már nem Remux. Én csak erre reagáltam Lapalacs fórumtársra. Biztos nem a levegőből veszed az infókat, szóval én ezekkel nem tudok és nem is akarok szembeszállni. Egy biztos, nekem nincs se időm se energiám próbálgatni a különböző releaseket. Viszont azért az se mind1 hogy az ember milyen megjelenítőn nézi ezeket a filmeket. Egy komolyabb videó feldolgozó procival azért nem szokott a remuxokkal gond lenni.

ui.: nem tudom miért írod hogy a Gyűrűk ura a kedvenc filmem. Csak arra használom hogy a hitetleneket meggyőzzem akik nem hiszik, hogy egy film meghaladhatja a 100Mbps-es bitrátát. Ennél a filmnél mindjárt az elején meg is haladja.

Új hozzászólás Aktív témák