- Jókora gond volt az ASRock bizonyos alaplapjaival
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen egeret válasszak?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Külső 2,5'' mobil rack-ek topikja
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
PuMbA
titán
válasz
csige791 #30098 üzenetére
Ha mindent beállítottál úgy, ahogy az összefoglalóban van, akkor jónak kell lennie
TV-den kapcsold ki a TruMotion-t meg a Dinamikus kontraszt és hasonló varázsszavas képmódosító beállításokat és a HDMI feketeszintet is helyesen állítsd be, ahogy az összefoglalóban van.
Azt megcsináltad, hogy RGB 4:4:4 Teljes tartományú legyen a HDMI kimenet az NVIDIA vezérlőpultban? Emiatt láthatsz szürke fátylat, mert az NVIDIA alapérelmezett beállításai szarok. Amit ellenőrizhetsz, az az hogy 10mp lejátszás után nyomd meg a CTRL+J kombinációt és linkeld be a képet, amiből megmondom, hogy minden oké-e a PC oldalon. Ugyanezzel a kombinációval tudod eltüntetni az ablakot.
-
csige791
tag
Igazad volt. Már van D3D11.
Most az van, hogy mintha akadozna a film. A TV rendesen kiírja a videó indításkor hogy HDR+ tehát elvileg működik.
Nem vagyok benne biztos de:
- mintha lenne néha néha egy kis akadás, vagy lag.
- mintha lenne egy szürke fátyol a képen.
A pc-ben RTX2080 van 16gb ram, i5 9-es sorozat. Nem hinném ,hogy ez a szűk keresztmetszet.
A TV egy LGC8.
Mit tegyek szerintetek? -
PuMbA
titán
-
csige791
tag
Sziasztok,
Próbálom beállítani az összefoglaló alapján a média player classicot de a Hardwer Decoder to use--nál nincs D3D11. Nvidia Cuvidra állítottam.
Van még
Intel Quicksync
DXVA2 (copyback)
DXVA2 native.Jó az nvidia vsgy melyiket javasoljátok?
Elore is köszönöm a segítséget.
-
pazirezz
tag
-
pazirezz
tag
válasz
SunMount3r #30092 üzenetére
Nem tértél ki a UHD felbontás kérdésre, így gondolom azt a vonalat ne erőltessem
Nézegetem ezeket az átalakítókat .. találtam is olyat, ami szerintem működhet .. bár nagy szakértője nem vagyok a témának ..
Ez megfelelhet a célnak? [link] esetleg ez? [link]
Hogy melyik mit visz át DD vagy DTS azt sajnos nem látom egyiknél sem..Tv manuálját molyolom .. Dolby Digital, illetve Dolby Digital + ról esik szó, DTS-ről semmi.. Plex-nek mindenképp utánanézek, Köszönöm a segítséget
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
pazirezz #30091 üzenetére
Akár itthon-ról is, de a szokásos külföldi webshop-okból már elég olcsón lehet kapni optikai->coax (RCA) SPDIF átalakítókat. Nyilván olyat kell nézni, ami a DD és a DTS 5.1-et is átviszi. Persze te tudod, csak tipp, meg az is kérdéses, hogy a TV milyen hangokat hajlandó kiküldeni az SPDIF-en, a DD általában még Oké, de a DTS már sokszor kérdéses, erről a gyártónak megfelelő TV-s Topic-ban kellene utánakérdezni, vagy jól átbújni a manual-ját. Amúgy olvasd el itt az összefoglalót, ha lehet az új TV-re Plex-et rakni, akkor kényelmesebben is megoldható a winyó dugdosás helyett.
-
pazirezz
tag
Sziasztok!
Problémába ütköztem, olvastam az összefoglalót, keresgéltem .. de nem találtam megoldást, talán Ti tudtok..
Adott az alábbi konfig (ide linkelek inkább mindent, nem tudom melyik komponens fontos e vagy sem)
Dell OptiPlex 7020MT gép (i5 4570 16gb ram HD4600 vga 2x displayport)
Auzen x-fi prelude 7.1 (RCA/koax digitális kimeneten a hang küldve 5.1-re, SPDif Out)
Philips lx 8300 sa házimozi (ezen csak rca/koax digitális bemenet van, optikai sajnos nincs)
(Hangkártya és házimozi így van/volt párban)
Samsung UHD tv (UE43RU7452UXXH)A pc display portján az alábbi adapter lóg, így lett displayportból hdmi: [link]
hdmi kábel a következő: [link]A korábbi fullhd tévével nem volt semmi gond, .. Pc-n a képernyő kiterjesztett módban a display port a fullhd felbontást áttolta a tévére, pc-n futott a film, 5.1 szólt a hang...
A mostani tévé azonban valamilyen rejtélyes oknál fogva csak 2560 x 1440 felbontásban hajlandó képet adni, ha beállítom a 3840 x 2160 felbontást, kiírja h nincs jel.
Vga drivert frissítettem, tévé menüben keresgéltem, siker nélkül.
Előfordulhat, h mind a hdmi kábel és displayport átalakító leírásában kamu a szöveg, mégsem képes a maximális felbontást hozni?Másik dolog, az összefoglaló leírás alapján telepítettem az MPC-HC-t, MadVR-t .. működött is, de a kép akadozott, néha ledermedt. (kevés a hd4600 még kisebb felbontáson is?!)
Gondoltam rá, h hagyom az egészet a fenébe, külső winyóra teszem a filmet, közvetlen a tévén nézem.. de úgy az 5.1 kiesik, mivel a tévén optikai kimenet van csak, házimozin meg csak rca digitális bement.
Következő dilemmám, ha nem jön össze sehogy .. új 5.1 házimozi, vagy új vga?
Köszi a segítséget. -
Sefter
veterán
sziasztok!
Több napot szívtam UHD film lejátszással Synology DS918+ (plex server) -> LG tv (plex app).
kb 10 másodpercenként megakadt a kép 1 másodpercre... most kíváncsiságból felraktam az xplay kliens szoftvert a tv-re és megszűnt az akadozás..
Semmit nem állítottam szerver oldalon, akkor ez miért vanAzt írja az xplay, hogy próba verzió, fizetős lesz? NAS + tv kombóra plex vagy emby? (utóbbit nem ismerem..)
-
Máté94
addikt
válasz
SunMount3r #30087 üzenetére
A Filmek + Tv-re gondoltam.
-
Ronam
addikt
Sziasztok!
Használja valaki Windows 10-en a Filmek + Tv programot? Az előbb próbáltam lejátszani az új Jumanjit (UHD), de kép volt, hang nem
. Esetleg valami ötletetek van erre? Vagy valami jobb alternatíva? Próbáltam az MPC-HC + madvr-t, de ott meg a beállításoknál akadtam el. Az alapbeállításokkal nem volt probléma, de ahogy egy kicsit állítgattam az algoritmusokat, már akadoztak is az UHD filmek. Vagy felesleges állítgatni, jók az alapbeállítások is? Fura amúgy az egész, mert nem egy gagyi laptopon próbálkozom, vagy ez kevés hozzá?
-
hjtz4t3wrseg
senior tag
Nincs valakinek véletlenül egy virágboltba belépésre jogosító meghívója ? Lassan kezdődik a karnevál, és vinném a virágokat Debrecenbe . Privátban írjatok !
Előre is hálásan köszönöm !!!
-
törölt tag
-
PuMbA
titán
válasz
mattheus #30074 üzenetére
" Talán arra hasonlítanám, amikor egy emberi mozgást stroboszkóppal látsz."
Ha úgy állítottad be, ahogy az összefoglalóban van, tehát a TV-s részeket kihagytad és a madVR szövegdobozba se másoltad be a "2160p23, 2160p24, 2160p25, 2160p29, 2160p30, 2160p50, 2160p59, 2160p60" sort, akkor az inkább videó hiba. Ellenőrzésképp videólejátszás közben nyomd meg a CTRL+J-t és várj 10mp-et, majd csinálj egy screenshotot. Ugyanezzel a billentyűkkel tudod eltüntetni.
-
törölt tag
válasz
SunMount3r #30075 üzenetére
köszi, lesz mit kipróbálni...
azután ha érdekel itt valakit referálhatok róluk. Minden esetre egy apró megjegyzésem azért volna. Mivel nem tudom a tv-ken ez a 4k-s őrület mennyire megbízható, hallani felskálázott 2160p -ről meg mindenről. egy dolog biztos. Jó magam egy 27" os Asus monitorral tolom 1080p max felbontáson Asus nvidia rtx 2060-al. Nos elvileg ez is tudná, a 4k-t de úgy látom valami technológia küszöb az a felbontás mert oda a 2080 rtx javasolt 2-300 wattos fogyasztással és az FPS pl játékoknál ott azon a felbontáson sem az igazi. Anno ugyebár a plazma tvk sima 1080p-ben tolták a cuccot és milyen brutál volt az is, én tehát jóval kisebb colon is kiegyezem ezzel a felbontással azonban ezt a betolt hardvereknek köszönhetően bőven kiröfögi a gép. Tehát félreértés ne essék senkit sem akarok semmiről le vagy rábeszélni egyszerűen azt mondom nekem mi lett elég és ráérek még a nagyobb dolgokkal foglalkozni, a mostani megelégedést meg nem hogy hátrányosnak nem tapasztalom hanem nekem ez is kifejezetten brutális.
-
SunMount3r
nagyúr
-
mattheus
őstag
Sehol nem volt szó VLC-ről, ezt tudom, viszont én mint "koca pécés" megszoktam, hogy ha videolejátszás, akkor VLC évek óta
. Most, hogy fejlesztettem az asztali gépemet, amit már évek óta nem használtam (ex. gépem egy Core i5-2500K, Radeon HD5850 volt) meglepett, hogy az új nem szállt fel az űrbe, hozta le a csillagokat nekem és örvendeztetett meg folyamatos, akadásmentes lejátszással.
Én elfogadom, hogy valami nem jó vagy még rosszabb (sz@r), de bennem most egy világ "omlott" össze, mellette hajtott a kíváncsiság, hogy jobb paraméterek ellenére az ismerősömnek miért igen, nekem miért nem megy a lejátszás. Kíváncsi voltam az okára, sőt továbbra is, a program siralmas megítélésének ellenére
Viszont még lenne kérdésem. Az "új" lejátszóval nézve az adott 4K-s tartalmat feltűnt, hogy egyes jeleneteknél, mikor gyors kameramozgás van, akkor ahogy a tárgyak úsznak a képernyő egyik oldaláról a másikra az nem folyamatos, hanem inkább akadozós. Talán arra hasonlítanám, amikor egy emberi mozgást stroboszkóppal látsz.
Van valakinek erre ötlete?
Köszönöm!
-
törölt tag
válasz
SunMount3r #30071 üzenetére
így igaz. köszönöm kockafilmezős monitoros. (ez jó
) . Azonban tévedsz mert elolvastam az összefoglalót és levágtam hogy ez egy tvs nagy uhd-s filmeket nézegetős fórum, csak remélni mertem hátha van olyan is mint én akinek tv-je sincs és hasonló gondja lehet esetleg mint nekem. de mindegy is mert megoldva. Lejátszókat illetve persze ha PC-re matroskás filmek nézésére van jobb alternatíva azt elfogadom hiszen mások jól bevált módszerei tapasztalatai mindig jól jöhetnek, pláne ha nem a nem lehet megoldani kategoriából valóak amint azt a legtöbb helyen olvastam ahol hasonló problémával küzdött valaki.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
#70339072 #30060 üzenetére
Nem ezt kérdeztem volna, hanem, hogy miért pont ezt a lejátszót használod. Van egy csomó jobb alternatíva szerintem, pl. ahogy itt az összefoglalóban is olvashatod. Most írhatnám őket, de látom felesleges, mert úgy tűnik te ilyen koca filmezős vagy és egy kis monitoron nézed őket (ez nem sértés akarna lenni).
-
mattheus
őstag
válasz
mattheus #30065 üzenetére
Követtem az összefoglalóban leírt dolgokat és megy a lejátszás, de csak az általatok ajánlott programmal (MPC-HC x64)
VLC-n az összefoglalóban szereplő lépéseket követve a 2160p-s tartalmak lejátszsáa még rosszabb
Az utolsó lépést / opciót viszont én nem találom sehol
10. Egy videó elindítása után a tálcán megtaláljuk a madVR-t, ahol a Devices menüpont alatt a TV-nk Display modes almenüjére kattintva megjelenő ablakban a List all display modes madVR may switch to szövegdobozba másoljuk be a következőt: 2160p23, 2160p24, 2160p25, 2160p29, 2160p30, 2160p50, 2160p59, 2160p60. A Scaling algorithms menü Image downscaling almenüjében kattintsunk a DXVA2 módszerre és tegyük meg ugyanezt az Image upscaling almenüben is. Apply és OK gomb.Van ötlete valakinek, hogy lejátszás miért csak ezzel a programmal megy ?
-
mattheus
őstag
Sziasztok!
Segítségeteket szeretném kérni.
Jelenlegi konfigurációmmal akadozik a kép (hanglejátszás az folyamatos), abban az esetben, ha 4K-s (2160p) videót játszom le a legfrissebb VLC programmal (3.0.8).- Core i7 7700K
- 16GB RAM 2400 Mhz
- MSI 1070 Gaming X videokártya
- QHD felbontású monitor (144 Mhz)Egyik ismerősömnek szinte ugyanilyen gépe van, csak Core i5 processzorral és nem akad Nála egyáltalán. Megkérdeztem és VLC-n és aktuális videokártya driveren felül nem használ semmilyen más programot.
Van esetleg ötletetek, hogy mi lehet a probléma ?
-
Essejó
veterán
válasz
viperabácsi #30003 üzenetére
-
törölt tag
Köszönöm szépen. A lényeg hogy szól. Előtte is szólt hozzászoktam de az optikai kábel csere bezavarta a rendszert. Hogy milyen trükkökkel mert felraktam az AC3 filtert kattingattam jobra balra de csak megjött a hang most jó. ebből ami itt van kellett kihozni a legjobbat és végre müxik.
-
Joshi
titán
válasz
#70339072 #30060 üzenetére
Az optikai ki és bemenet csak a core hangot szólaltatja meg. Ez tuti biztos. A HD hang mint a True HD és a DTS-HD MA, valamint a 3D hang mint az Atmos és DTS:X csak HDMI tudja továbbítani. A HDMI ARC tud pl Atmost, de tömörítve (pl Netflixről). Passthrough HD és 3D hangot csak a HDMI eARC tud továbbítani.
Ez mind azért van, mert csak a HDMI eARC rendelkezik akkora sávszélességgel, hogy működjön.ui.: persze előfordulnak trükkök mint pl Netflix Atmos hangja, de ugye ezeket csak tömörítéssel lehet megoldani. Ugye ez vicces, mert a HD és 3D hangoknak pont a tömörítésmentessége a lényege.
-
törölt tag
Pedig szól.
igaz a demó lejátszásánál amikor a 3-hoz ér azt a hátsókból szinte nem is hallani, sem a kettőt de a többit igen.
Mikor jack-en volt összekötve mindent a gép számolt ac3 filterrel ott jól ment ez is.
most optikán van és a truehd meg az atmos vacakol, valami softvares gebasz lesz vagy a Z906 hangfal dac-ja nem jól veszi mit csináljon. Igaz ennél a dts lámpa sem ég csak a 3d világít.aki meg akarja nézni itt a link
[link]A true hd sávnál a fent leírt probléma lett, az AC3 as sávnál ,meg mint ahogy előtte is szólt truehd-n.
SunMount3r :
letöltött filmeket nézek gépről nem gyári blue ray-t. Pc-n és z906-on. -
hjtz4t3wrseg
senior tag
válasz
tupacamaru #30055 üzenetére
Van külső lejátszóm !
Köszi ! -
törölt tag
Sziasztok.
Szenvedett valaki K-lite lejátszó beállítási paramétereivel optikán összekötve a gépet a hangfallal truehd hang megszólaltatásában? jackel összekötve szépen minden szólt (AC3 filterrel) a truehd-s demók is szépen mentek hang körbe ahogy kell 5.1 en, Optikán a DTS AC3 gyönyörűen szól de a truehd mikor a demókba a hátsó hangfalaknak kéne szólni elhalkulnak. Muszáj lesz visszaállni jack-re?
-
tupacamaru
veterán
válasz
hjtz4t3wrseg #30052 üzenetére
Viszont egy lejátszó árát mindenképpen érdemes, még ha csak egy kínai 40$-osról is van szó, mert a TV belső lejátszójától észrevehetően szebb képet produkál. Legalábbis nálunk 1080p-s anyagot 4k-s TV-re szebben átviszi.
-
PuMbA
titán
válasz
hjtz4t3wrseg #30052 üzenetére
Nem.
-
hjtz4t3wrseg
senior tag
Sokat olvasok itt is a PC-s filmnézés-ről.
Jobb megoldás ( és én most a kép és hang minőségre gondolok elsősorban) mint egy külső médialejátszó (pl Himedia) használata ?
Vagyis magyarul jobb és szebb képet,hangot kapunk ?
Mert Nekem egyszerűbb így egy lejátszót összekötni a tv-vel és az erősítővel.mint a másik szobában lévő pc-kről bűvészkedni a hdmi-t!
Plusz kéne akkor ha jól értelmezem egy új videókártya (4K) plusz sok program megfelelően beállítva (madVr ) stb...stb...
Érdemes erre ennyit rákölteni ?
Új hozzászólás Aktív témák
● A topicban tilos a warez mindennemű formája!
Ennek értelmében nemkívánatos témák:
- filmek, sorozatok torrent- és egyéb letöltőoldalakon való fellelhetősége
- ki, mit, hogyan, mikor, milyen minőségben warezolt magának
- a különféle release-ek, illetve az azokat készítők munkásságának kitárgyalása
- másolási és egyéb védelmek kikerülése, rip-készítés, letöltött tartalmak konvertálgatása, szerkesztése
- Kötelező újdonság kerül a telefonok dobozába e hónaptól
- Jókora gond volt az ASRock bizonyos alaplapjaival
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Autószerelők, autószerelés
- Fűnyíró topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Nintendo Switch 2
- Milyen egeret válasszak?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- További aktív témák...
- Bontatlan MacBook Pro M4 Max 16" 36GB/1TB/1 ÉV Apple Gar./
- Seasonic Focus GX 850 Gold tápegység (garis 2033-ig)
- Chieftec SMART SERIES GPS-500A8
- Apple iPhone 14 128GB Akku: 87%, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- Apple Watch Ultra 2 49mm LTE Megkímélt, Karcmentes, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- Apple iPhone 14 Pro Max / 256 GB / 88% akkumulátor / 1év Garanciával / Gyári Független
- MacBook felváráslás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- AKCIÓ! Acer Predator Triton Neo 16 15 notebook - Ultra 9 185H 32GB RAM 2TB SSD RTX 4070 WIN11
- Samsung Galaxy Watch 5 Pro LTE 45mm, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Gigabyte A620M R5 7500F 16GB DDR5 512GB SSD RX 6700XT 12GB InWin 301 Erazer CM 650W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest