-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Márton
nagyúr
Ha csak nézni akarom a videót, nem akarok semmi extra filtert, akkor maradhat a DXVA native beállítás a copy back helyett? 1050Ti kártyán ugyanis 70%-ot eszik a copy back, nagyobb a fogyasztás, elkezd pörögni a ventilátor is, ám native-on csak 33% lanczos átméretezéssel egy UHD 10bit 50fps HEVC
-
R3nts
senior tag
Sziasztok!Sok éves KLite codec pack használat után végre fel...am magam annyira,hogy kukáztam végleg,és feltettem az összefoglaló szerint a legujjabb x64 MPCHC-t, és a legujjabb stabil madVR-t.
A 64 bites programok közé másoltam be,onnan telepítettem,telepítés után csak simán bezártam az ablakot.
Az .mkv file-okhoz ki kellett tallózni a telepített programok listájából a MPCHC-t,de nem rakta be a filehoz az ikont,ezt hogy tudnám megoldani?
Hogyan tudom az ISO BD-ket társítani a MPCHC-hoz,hogy mountolás után ő nyissa meg a BD ISO bluray-t?Ez rendben van-e így a kimenetnél?:
És per pill. ez a stat vége a konfighoz képest legjobb beállitásokkal: -
PuMbA
titán
válasz
Jimy83 #25493 üzenetére
8 év óta nincs ATI, csak AMD
RX550-en kívül nincs más, ha sok-sok évre tervezel, mert a 4K-t is elviszi, szóval 5-6 évig biztosan jó lesz. Szerintem nem érdemes várnod. A Gigabyte Gaming verzió például leállítja a ventilátorait filmnézéskor, tehát passzív. Ha pedig teljes terhelésen felpörög, akkor sem hallod 0,5m-nél messzebbről a hangját, mert túl van méretezve a hűtés.
-
Jimy83
aktív tag
-
Fandango
veterán
madVR v0.92.11 released
Code:
* added 2 new lower "remove compression artifacts" strengths
* slightly improved "remove compression artifacts" quality at lower strengths
* "remove compression artifacts" now always runs as part of NGU (if possible)
* display bitdepth now defaults to new "auto" setting (read from EDID)
* extended "if there are big black bars, reduce bar size" option range
* render target display is now shown in bold in the settings dialog
* added support for "execute command line on profile switch"
* when OS "HDR and Advanced Color" switch is active, FSE mode is disabled
* removed "exclusive" / "windowed" mode OSD notification
* added "(OS HDR)" vs "(NV HDR)" vs "(AMD HDR)" OSD information
* added downscaling "LL" (Linear Light) information to OSD
* added keyboard shortcut for opening settings dialog (default Ctrl+S)
* added keyboard shortcut for toggling seekbar on/off
* added keyboard shortcut for showing seekbar for 5 seconds
* added keyboard shortcut for toggling debanding on/off vs strength
* added file tag "detectBlackBars=on|off" or "blackBarDetection=on|off"
* added file tag "hdr=on|off" or "transfer=hdr|sdr|2084|709"
* added "battery" profile variable
* added "fullscreen" profile variable, can be exclusive or windowed
* renamed "fseMode" profile variable to "exclusive" ("fseMode" still works)
* fixed: "display" profile variable didn't work properly
* fixed: little "let madVR decide" chroma quadrupling bug
* fixed: screenshots were distorted with when using "crop black bars"
* fixed: screenshots in paused state sometimes crashed madVR
* fixed #320: make seeking to start of movie easier with FSE mode seek bar
* fixed #336: madHcCtrl: 3DLUT file path is evaluated for remote instance
* fixed #406: typing in "devices" profiles could jump to other pages
* fixed #481: distorted colors with Y416 input and DXVA processing
* added workaround for subtitle renderer crashes (XySubFilter, AssFilterMod)
* added workaround for PotPlayer OSD render crashes -
R3nts
senior tag
Sziasztok!Ez így jó beállitás a LAV VideoDecoder-nek?Csak FHD .mkv, és BD ISO-k mennek. A HD7770-es kártya azért szerepel kétszer,mert kiterjesztett asztal van két megjeklenítővel?(azonos frekin és felbontáson persze)
Az MPEG2 és a .H264 elé kell e a pipa, és a VC1 elé nem kéne?A codecs for HW decoding résznél... FHD .mkv-t, és BD ISO-kat néznék csak. -
Jimy83
aktív tag
Üdv megörülök hogy nv kártyán /gt 1030/ állítok bármit darabos a kép, sztem eladom és ati lesz ebből.
Sima FHD filmekhez melyik amd kártyát szoktátok ajánlani, ami tudja a gt1030 teljesítményét ? -
PuMbA
titán
PowerDVD 10-zel nem is fog menni, mert fogalmam sincs, hogy honnan szerzel 8 éves ősrégi programokat
...csak PowerDVD 15 vagy újabb mondjuk
A PowerDVD leírásában pedig le van írva, hogy mi kell az eredeti filmek lejátszásához: [link].
Fontosabb dolog a védelem miatti megkötés:
"For Blu-ray titles with AACS and DVD titles with CPRM playback, PowerDVD only allows output to display devices using DVI, HDMI and DisplayPort connector in order to be compliant with copy protection (HDCP)."
Valamint MPC-HC-val és ingyenes progikkal is le tudod játszani AACS "dekódolás" után, csak ez már nem ide való téma.
-
Toxy
aktív tag
Sziasztok,
Nem tudom jó helyen érdeklődök, de remélem kapok választ.
Nos tegnap vettem a MediaMartktba egy bluray filmet. Csillagok között Steelbook, 2 lemezes kiadás.
Azonban beteszem a gépbe (nincs BD lejátszóm, csak gépben bluray íróm) beolvassa, de sajnos nem játssza le semmilyen lejátszó.
Ma elhoztam munkahelyre, itt is bluray írós a gépem, de itt se játszható le.
Itt PowerDVD 10 van fenn, ami kiirja, hogy loading bluray disc, majd hogy kell egy update, rámegyek, s utána semmi nem történik.
MPHC csak kiirja hogy a fájl nem jeleníthető meg.
Mi lehet a gond?
Köszi
-
R3nts
senior tag
Sziasztok!Egy kissé érdekes kérdés... MPCHC&MadVR,összefoglaló szerint belőve,max. kihozva amit a vas még bír FHD tartalomnál. Évek óta használom,sokáig reszelgettem,tökéletes kép,no frame drop, stb... pár hete baromi rossz a kép...éles,tükörtiszta,nincs képkocka dobálás csak olyan mintha nem lenne színhelyes a kép... mintha a "hue" lenne eltolva, rózsaszínes/kékes tónusú az egész,mintha a TV white balance-án állitgattam volna,de nem...vannak szép színek,csak az egésznek van egy fátyolos kékes,rózsaszínes behatása... MadVR-rel is, EVR CP-el is...volt VGA driver update,de azzal is csinálja,legyalultam,felraktam egy régi jól működőt, azzal is... és a fehér részeknél (ablakon egyenesen besütő napfény,stb...)is sz.rul néz ki... mostanában egyre sűrűbben eldobja (van hogy sorozatrészenként 4-szer, 5-ször)a TV a PC-ről érkező HDMI jelet,elsötétül a kép,majd visszaáll...
-VGA driver lenne a ludas...?
-létezik/csinál e ilyesmit ha a HDMI kábelem, vagy a TV HDMI aljzata döglődik...?
Pöpecül megy a MPCHC&MadVR,egy dobott képkocka kb. 2-3 óránként van,éles,részletgazdag a kép,minden helyesen belőve az adott konfighoz... csak a színekkel van gáz... és nagyon gyanús, hogy eldobálja a HDMI connectet a PC-vel. -
Alien!
senior tag
Sziasztok!
Adott egy RX550 + i7 6700 htpc, samu q7-es tv-vel, de sehogy sem sikerül rá áttolni (Kodi/Madvr) a 4k HDR filmeket. Eleve már a windows sem engedi hdr-be kapcsolni a kijelzőt...Van valami trükkje, pl. amd oldalon valami spec driver beállítás, esetleg a tv-n kéne bemenetet váltani/módosítani?
Ami fontos, hogy a kártyának pluszban ki kell tolnia a hangot egy 1.3-as erősítőnek, külön kábelen.
Menni fog ez így?!?
-
palu
tag
Köszönöm mindenkinek a segítséget. Úgy tűnik révbe értem
A MPC-ben a frekvencia váltást ki kellet kapcsolnon, illetve találtam egy HD4000-re optimalizált madVR beállítás szettet. E kettő kombinációjával a tesztelt filmeket Glitch nélkül tudom lejátszani. Kiterjesztett asztalon és csak TV-n mint kijelzőn lejátszva is. Ahol végre a display és a Composition rate is 23,975Hz. -
hm15
senior tag
Pumbanak alapjában véve igaza van, az RX 550 jó kártya és nagyon sokáig kitart, azonban a processzorod integrált grafikával még nem elavult, ha full HD tartalmakat nézel. Gyakorlatilag addig kitart, amíg nem akarsz belecsöppenni a 4k őrületbe. Azzal kezdenék, hogy Windows 10, aztán meglátjuk. Meggyőződésem, hogy friss installálás után vissza is térhetnél a megszokott és nyugalmas Kodi lejátszáshoz. Még évekig, ha az Intel támogatja a hardvert.
(#25466) PuMbA
< Jó a BitLocker
Ennyi, meg is vagy győzve, most már felteheted a Windows 10-et
>
-
PuMbA
titán
válasz
ctrlaltdel13 #25469 üzenetére
Kérdés, hogy mit jelent az, hogy komoly
Egy új Intel IGP teljesen jól lejátszik minden fajta videót, mint egy AMD Radeon RX550, de csak HDMI 1.4 van az alaplapokon, szóval nincs HDR és csak 30Hz a maximum UHD felbontásban.
-
PuMbA
titán
NVIDIA macerásabb videólejátszásra. Gigabyte RX550 Gaming biztosan leállítja a ventiket, szóval videó lejátszáskor vagy alacsony terheléskor nem fog forogni
Ha nagy terheléskor forog is, akkor hangtalan kategória 1 méterről, mert ilyen gyenge kártyára 2 venti már túllövés.
-
PuMbA
titán
Jó a BitLocker
Ennyi, meg is vagy győzve, most már felteheted a Windows 10-et
A minimum kártya egy RX550, ami már 4K 60Hz 10bit HDR mindent tud, ami a következő 5 évben kelleni fog, de egy ilyen új kártyához szintén Windows 10 kell, mert 7-re már nem igazán dolgoznak a driver készítők.
-
palu
tag
Köszi a tippet ellenőrzöm, hogy MPC-ben kikapcsoltam-e.
Win10 átállás már fontolgatom egy ideje, a TrueCrypt támogás / megfelelő alternativa hiánya tartott eddig vissza. Ha valaki meg tudna győzni a Bitlocker megbizhatóságáról, vagy ajánlana más ingyenes működő alternatívát lehet meglépem.
-
palu
tag
Kössz
Nincs 3 éves a konfigom.
Passziv hűtésű kártyában mi a minimum amire be kéne neveznem? Csak filmezek nem játszom.Bár nehezemre esik elfogadni, hogy nem jön össze a szaggatás mentes lejátszás mikor előtte KODI meg ezen a téren gond nélkül működött. VLC múködik szinén. Csak a KODI pár hete 5-10 percenkét visszlép a desktopra, a VLC meg nem tudja a 24p-t.
Lehet veszek egy Oppot vagy Dunet.
De azért ha valaki megpróbál tovább segíteni sem haragszom meg
-
palu
tag
válasz
Fandango #25459 üzenetére
Összegezném az eddigieket:
Konfig:
Intel i5-4790 proci, IGP HD4600 a megjelenitesre
MPC-HC madVR-el a lejátszásra
WIN7
DVI on a Monitor
HDMI-n DENON 3808, amin pedig SONY W805cFull HD film 1920*1080@23,975Hz 8bit RGB semmi extra, de ugyan az a helyzet a FullHD prohardveres TV tesztelő videókkal.
MPC-HC Friss telepítés után elvégeztem az 1 Hsz beállitásait. madVR a leggyengébb (Bilinear) HW beálitásokkal.
Tapasztalatok:
RGB szintér helyes, hm25 fórumtárs tesztvideojaval tesztelve
Ha a TV megy a teljes képernyős lejátszás átvált 24p re.
- Ablakos lejátszásban Akár monitoron akár a TV mindig van Glitch lassan számol felfelé, akkor is ha nem csinálok semmi mást a gépen. Mondjuk ez nem zavar.
- Kiterjesztett kepernyő módban ha a TV-n megy a full screnn lejátszás Glitch mentes a kép. Viszont nem értem hogy ha a video 23,975Hz és a TV refresh rate is 23,975Hz akkor a Composition rate miert 60Hz Nem 23,975-nek kéne annak is lennie?
- Ha video driverbol csak a TV-t választom megjelenítőnek (ami a cél lenne, hogy filmezés közben az aktiv monitor ne világitsa be a szobát), a full screen lejátszás akadozik Glitch számol 10-esével felfelé. Holott a video 23,975Hz, TV 23,975Hz, Composition 60Hz a madVR statisztika alapján változatlan.Ötlet hogy mit kéne még megnézni, hogy az utolsó pontban taglalt lejátszás problémamentes legyen.
Illetve a tapasztalatok alapján mely madVR beálításokkal működik még akadásmentesen a HD4600, hogy alehető legjobb képminőséget sajtoljam ki a rendszerből. -
MMateV
csendes tag
Ha a TV-n beállítom a HDMI UHD Color-t a bemenetre (esetemben hdmi2 - pc), akkor a win ezt észleli és a menüben megjelenik a bekapcsolási lehetőség, azonban ha bekapcsolom akkor szellemképesek lesznek a betűk. - és amit írtam korábban, a 4k film lejátszása ezt bekapcsolja.
Még fejtegetem, de minden esetre hatása van a TV-nek a pc-re.
Ha nem kapcsolom be ezt a hdmi uhd colort a bemenetre, akkor egész szép minden, csak éppen azt érzem, hogy van egy bazi nagy 4k monitorom...oszt-e..
-
palu
tag
Ujratelepitettem az MPC-t, de EVR el ismet nem volt tökeletes az RGB. A fentebb emlitett teszt kép a teljes fekete helyett monst az összes csikot látni engedte. A fehér szintén. VLC player tovabra is jó volt.
Megoldás lett a madVR, vele csodák csodájára jó az RGB, és megy a 24p lejátszás is. A tesztképek minimális TV finomhangolás után onnantól feketék/fehérek ahonnan kell.
Persze ez sem tökéletes ablakban akadásmentes a film lejátszás glitch = 0, viszont full screen-en ugyrál az egész és a glitch szépen számol felfelé.
Ennek az okára valami ötlet, nehogy már ne legyen elég az i5-4590 IGP-je film lejátszáshoz. -
tibbike01
őstag
válasz
bobojszan #25454 üzenetére
A jobb oldali képen remastered film látható, ami önmagában egy újrafeldolgozott, javított képet jelent! Profi mérnökök hosszú órákat töltöttek azzal, hogy ilyen legyen a kép. Teljesen más a 2 videó, amit próbálgatsz! Olvasd el a filmek nfo-ját.
Tessék: ha ráviszed az egeret a képre, akkor látod, hogy mit jelent a remastered szó.
Azért itt a haja érdekes Arnodlnak. -
PuMbA
titán
válasz
bobojszan #25454 üzenetére
Jó sok sz*rt feltettél a gépre, elég nehéz lepucolni például egy PowerDVD17-et teljesen a gépről
Természetesen MPC-HC-val próbáld meg a legújabb madVR v0.92.10-es verziót (a madVR-t és a beállításokat is letörölve), ahol már magasabb az alapértelmezett fényerő: " default value for HDR -> SDR conversion is now set to "200 nits"".
-
bobojszan
tag
Sziasztok!
Néz itt valaki UHD HDR filmeket nem HDR képes TVn/kivetítőn?
A gondom annyi, hogy a MadVR szépen leszedi a szürkés fátylat a képről, de sajnos a színek és a fényerő annyira alacsony, hogyszinte élvezhetetlen!
Itt egy pár kép a problémáról(UHD/BD verzió ugyanabból a filmből):
[kép1]
[kép2]
[kép3]
[kép4]
[kép5]
[kép6]
A helyzet a következő! A TVmet még akkor vettem amikor a kanyarban sem volt, hogy az UHD filmeket csak és kizárólag HDR verzióban adják ki. Amúgy totálisan nem érdekel a HDR egyik filmen sem, szerintem csak ront rajta, de ez csak személyes vélemény! Annyit szeretnék csak hogy 4k-ban HDR nélkül nézhessem ezeket a filmeket! Minden verziót kipróbáltam már...BS Player, MPC-BE, MPC-HC, PotPlayer, VLC, PowerDVD17 és ezt mind MadVRel és nélküle! Az sem segít ha feltolom a fényerőt vagy a kontrasztot a beálltásokban mert kb fél órát szórakoztam vele de nem lett semmivel sem jobb. Van valami kodek vagy akármi megoldhatja a problémát(LAV Splitter van fent egyedül a gépen meg a MadVR)?
Valaki szórakozott már vele? Üdv. -
palu
tag
- Ha nem hasznalom a madVR, akkor melyik alapertelmezett renderert erdemes valasztani?
- Az Intel driverben Full van kivalasztva.
- TV nel Normal Fekete alatt mit ertunk? SONY-mnal A HDMI bemenethez tartozo Dynamic Ragne (RGB Full / Reduced / Auto) allithato.Erdekesseg meg hogy normal monitoron lejatszva sem latszik a tesztcsik a MPC-ben meg VLC ben igen.
Új hozzászólás Aktív témák
● A topicban tilos a warez mindennemű formája!
Ennek értelmében nemkívánatos témák:
- filmek, sorozatok torrent- és egyéb letöltőoldalakon való fellelhetősége
- ki, mit, hogyan, mikor, milyen minőségben warezolt magának
- a különféle release-ek, illetve az azokat készítők munkásságának kitárgyalása
- másolási és egyéb védelmek kikerülése, rip-készítés, letöltött tartalmak konvertálgatása, szerkesztése
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Ömlenek majd az iPhone-ok az indiai futószalagokról
- PlayStation 5
- Villanyszerelés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Gyúrósok ide!
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung LCD és LED TV-k
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vicces képek
- További aktív témák...
- iPhone 16 PRO 128GB black titanium KÁRTYAFÜGGETLEN! Akku 100%! 2025 október 14-ig Apple garancia!
- Geforce GTX950 2GB OC
- Apple Watch SERIES 8 45mm gold GPS + Cellular, STAINLESS STEEL! Akkumlátor 100%!
- Vadonatúj iPhone 13 PRO 128GB alpine green KÁRTYAFÜGGETLEN! 6 hó garancia!
- iPhone 16 128GB ultramarin 1 hónapos! MEDIAMARKT számla, 3 év Apple garancia! Makulátlan! + tok!
- LG 48C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- Konzol felvásárlás!! Nintendo Switch
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U758 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Konzol felvásárlás!! Playstation 5, Playstation 5 Pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest