Hirdetés
- CES 2026: az üzleti mellett a gamer szegmensben is újít az MSI
- CES 2026: felfrissült CPU-hűtők és két pihekönnyű egér a be quiet! gondozásában
- CES 2026: nagyon szeretné kézikonzolokban látni a Panther Lake-et az Intel
- Aktiválható a DLSS 4.5 az új GeForce driverrel
- CES 2026: nagy újítást hoz az érkező AMD EPYC
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Aktiválható a DLSS 4.5 az új GeForce driverrel
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Máris limitálja egy európai disztribútor a GeForce-ok szállítását
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- E-book olvasók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
-
PROHARDVER!
Üdv a Max Topikjában! Használd az Összefoglalót! Jó filmnézést!
Új hozzászólás Aktív témák
-
zichie
senior tag
...A képfrissítést 1080p-59.94hz-re állítva lett jó...
Érdekes, mert a filmeket (egy-két kivétellel) amiket néztem, azok 25 fps-el vannak a HBO Max-on. Igaz én Kodi (Libreelec) alatt nézem (ahol a Kodi a filmek fps értékéhez állítja be a képfrissítést), de mindig 50Hz-re állítja a TV-t.
-
zichie
senior tag
válasz
üzenetére
Nekem megfelelne a Kodi verzió, ha menne az L1 (secure) beállítással, mivel ezt használom erre a célra, nem Windows-t.
Más... Tapasztalt valaki olyat, hogy Kodi-val néha meg-megáll a lejátszás és pufferel? Nekem másfél hónapig nem volt ilyen gond. Az elmúlt másfél hétben két nap fordult csak elő, de csak az Aranykor sorozatnál, másnál nem. Ha visszatekertem az érintett részhez és újra lejátszottam, akkor nem volt akadás.
Arra gondolok, hogy nem nálam volt a hiba, mert akkor gyakrabban jelentkezne. Az a két nap, amikor előjött ez a hiba, akkor egy órán belül 2-3 alkalommal is megakadt és pufferelt. Háttérben torrent vagy egyéb netes terhelés nem futott. Érdekes mert márciusban és áprilisban nem akadt meg egyszer sem, pedig többször futott közben a torrent is a háttérben. -
zichie
senior tag
válasz
üzenetére
Nekem is ez a gondom. A Slyguy common addon beállításainál van egy ilyen lehetőség: "Widevine szint (a változtatás után indítsa újra a Kodi-t)". Itt "Automatikus" érték van beállítva, de ekkor a max felbontás 960x540 (vagy bizonyos filmek esetében 1280x720). Ez gond nélkül működik.
Ha a Widevine szintet automatikusról "L1 (secure)" értékre állítom és újraindítom az RPi-t, akkor látom a nagyobb felbontásokat (full HD, 4K) is, de semmit nem játszik le.
Azt viszont nem értem, hogy L1 (secure) módba állítva mit kell még állítani, hogy le is játsszon valamit, ekkor a 960x540 -et sem játssza le, nemhogy magasabb felbontásokat. -
zichie
senior tag
-
zichie
senior tag
Három hete hasznájuk a HBO Max-ot két eszközön, gyakran egy időben párhuzamosan is. Soha egy döccenés, akadás nem volt. Mindkét eszköz kábelről megy, tehát nem wifin. Az egyik egy Xiaomi MI Box S, a másik egy Raspberry PI4. Az utóbbin valamiért nincs full hd, csak 960x544 vagy 1280x720, ami filmtől függ.
Ami fontos, hogy a net nem Telekomos, hanem Digis, IPv6 is be van kapcsolva.
-
zichie
senior tag
Teszteltem az androidos tv okosítót hbo go-val. Az ipv6 teszt szépen lefutott. Filmlejátszás közben figyeltem, hogy milyen ip címekről megy az adatforgalom. Nem ipv6-os ip címről ment, hanem sajnos ipv4-esről. Ha leállítottam a lejátszást, akkor megszűnt a kapcsolat az ipv4 címmel. Kiléptem a hbo go alkalmazásból, majd vissza. Folytattam a lejátszást és ugyan arról az ipv4-es címről ment.
Szó volt róla, hogy a hbo megy ipv6-ról is, sajnos úgy tűnik, hogy nem, legalább is nekem androidos lejátszóval nem. -
zichie
senior tag
válasz
LouiS22
üzenetére
Érdekes, hogy az okostévén (ami egyre butább) a HBO GO megy, a youtube, spotify, vimeo viszont már egy jó ideje nem. A youtube-nak azért szűnhetett meg a támogatása, mert nem volt benne reklám funkció, nem fejlesztették bele, így minden reklámmentes volt.
PI-re van HBO GO megoldás, csak újabb openelec image-t (Kodi 18-al) kéne létrehozni. Amíg a tv-n megy, addig nem foglalkozok vele, bár az ipv6 lehetőség (ami tv-n nincs, RPI-n meg van) felcsigázott. -
zichie
senior tag
Ez jó hír, hogy a HBO GO is megy ipv6-on. Youtube-ot már évek óta csak ipv6-on nézek, azóta nincs akadás, megállás. IPv4-en voltak problémák, IPv6 lett a megoldás, azóta nincs gond. Sajnos a tv-m nem tud ipv6-ot, így a HBO GO csak ipv4-en megy.
Nekem az a tapasztalatom, hogy az ipv6 stabilabb, talán azért, mert kevésbé terhelt, mivel kevesen használják. Ez gondolom szolgáltató függő, a digi inkább ipv6 friendly, a telekom (valószínűleg) kevésbé. A raspberry pi3-on még nem sikerült belőni a HBO GO-t, pedig jó lenne ha az is végre ipv6-on tudna menni, mint a youtube, amit évek óta (reklámmentesen) ott nézek, amióta az okostévémen letiltották.
Van egy androidos Banana Pi, de ott nem működik a hbo go, még a play áruházból sem érhető. -
zichie
senior tag
Nekem is ez volt a hiba androidos tv boxon. A hiba nem a mi készülékeinkben van, hanem a HBO GO applikáció legújabb 5.8.3-as verziójában. Én töröltem a HBO Go applikációt és feltettem a korábbi 5.6.2-es verziót, azzal gond nélkül ment egy darabig, majd megint jött a hiba. Kiderült, hogy a háttérben automatikusan befrissült a HBO GO az új 5.8.3-as (hibás) verzióra. Újból töröltem és feltettem a régit (5.6.2), majd letiltottam a play áruházban az alkalmazások frissítését. Azóta nincs gond, kifogástalanul működik a HBO GO.
Új hozzászólás Aktív témák
Korábbi nevén:
• HBO
• HBO Max
• HBO Max & OD
- Samsung Galaxy Note 20 256GB,Újszerű,Adatkabel,12 hónap garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 14 Pro / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku : 87%
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- 365 NAPRA RÉSZLETRE BANKMNETES KAMATMENTES , GAMER PC ,LAPTOPOK , GAMER SZÉKEK , GAMER MONITOROK
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
PI-re van HBO GO megoldás, csak újabb openelec image-t (Kodi 18-al) kéne létrehozni. Amíg a tv-n megy, addig nem foglalkozok vele, bár az ipv6 lehetőség (ami tv-n nincs, RPI-n meg van) felcsigázott.
l.skywalker