Hirdetés
- OLED monitor topic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Saját márkás HDD-ket követel meg az egyes NAS-okhoz a Synology
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
Aktív témák
-
zolaas
senior tag
válasz
maxika2004 #26183 üzenetére
hát nézelődj sok helyen azért azt ne gondold, h hipp-hpoo lesz:9 De türelem rózsát terem. Avx- avforum vatera...vannak azért jó vételek.
Mint a Denonom 56-ért
Végre sikerült itt a költözés közepette összedugni egy kicsit (Mondjuk após,fater, asszony kissé furán néztek azokra a dobozokra, amiket senkinek nem engedtem pakolni+ úgy becsomiztam, h csak na), bár csak sztereóra...kis hallgatás után ...nem biztos, h kell külön végfok. No meg mit csomalgotam ki elősször? Ki se találnátok
Szóval neked meg hajrá keresgélni, aztán ha találsz vmit kérdezel, s itt válaszolnak neked a segítőkész emberkék. Nekem is így tettek, s örvendek, h hallgattam rájuk.
Még 1 off: fatalerror hová lett?? Napok óta nem olvastam tőle semmi okoskát
Lehet van melója aztán hazaesik és nem tud forumozni?
-
ricsik
őstag
válasz
maxika2004 #26179 üzenetére
Elsőre is értettem a kérdést, csak szerintem nem előrelépés az egyik bögréből a másikba ugrani. Ha már bögreszett, akkor az Onkyo 5305 javasolható. A 100e körüli összeget használtra írtam, amiből kb kijön pl egy Wharfedale Vardus vr-300 szett és egy Onkyo tx-sr507. Ha nagyobb ugrást akarsz elérni, akkor ott van amit írtam, hogy érdemes még kicsit hozzátenni. Legyen a 100 pont a 150e-es cucc:
1. 40
2. 55
3. 62
4. 100Szerintem.
-
ricsik
őstag
válasz
maxika2004 #26170 üzenetére
Azért próbálunk lebeszélni mindenkit a bögre szettekről, mert mi jó akarunk, semmi másért. Vannak akik nem fogadják el, de szerencsére többen igen. Azért a 80-100e forintért lehet sokkal jobbat venni. Vagy használtan, vagy érdemes spórolni még pár hónapot és igazi HM szettet venni. Itt mindenki jóakarásból mondja el a véleményét és nem lenézésből és arroganciából, vagy nagyképűségből. Az nem ez a topic.
-
nebulo5
senior tag
válasz
maxika2004 #26170 üzenetére
Az ilyen fajta fortyogást már kitárgyaltuk néhányszor. Ha vissza olvasol, akkor meg is találod.
A bögreszett az sajnos bögreszett, a házimozi pedig házimozi.
Az opeled is csak egy négykerekű autó. Pont amennyi a trabantnak is van. Akkor miért nem használsz trabantot? Annak tulajdonába is írhatnál az autós topic-ba....
Bocsi az arroganciáért, de sajnos ki kívánkozott belőlem.
Ugyanilyen hozzáállással volt tavaly az egyik munkatársam. Végül addig magyarázta az igazát és hogy én egy öntelt, bögreszettet fikázó alak vagyok, hogy karácsonyra meg is vette a bögreszettjét....
Talán 2 hete sincsen, hogy ismét rám morgott. Merthogy miért is nem voltam erőszakosabb, és talán le tudtam volna beszélni arról a zajkeltőről, amit úgy vett meg, mint házimozi. -
vlaho
aktív tag
válasz
maxika2004 #26160 üzenetére
Ebben nem tudok segíteni,nekem ez az első házimozim.Korábban én is ilyen lejátszós szettekben gondolkodtam,de itt olvasgatva a tapasztalokat rájöttem,hogy külön erősítő+lejátszóval jobban járok.
-
BBéci
legenda
válasz
maxika2004 #26160 üzenetére
Bizony, a viszonyítás rendkívül fontos!
Erről a "nekem bőven megfelel" megállapításról az jut eszembe, hogy ükapáinknak a pottyantós budi és a lavórból mosdás is bőven megfelelt.
Aki már hallott, használt normális házimozi rendszert, az pottyantós budiként értékeli a bögreszetteket és bottal nem piszkálná meg azokat. -
vlaho
aktív tag
válasz
maxika2004 #26134 üzenetére
Még egy gondolat ehez...
Nekem 3305-ös szettem van,zene engem nem különösebben érdekel,csak filmnézésre használom.Ha zenét is szeretnél rajta hallgatni,akkor nem ajánlom ezeket a szetteket.
Nem vagyok egy kifinomult hallású,de azért én is hallom,hogy zenére ez "alkalmatlan".
Filmnézésre nekem megfelel (erre volt keret),de jobb hangfalakkal tuti jobb lenne a hangzás. -
törölt tag
válasz
Huh.. jól össze akarsz kavarni?
Na oké,megpróbálkozom minden kérdésedre válaszolni,tehát:
Az emlitettt mélynyomó-meghajtás melett még 20 watt a különbség(ami többet jelent tekintve hogy itt már külön lehet meghajtani a mélynyomót.
Mindent az erősitőbe,amit HDMI-n tudsz kötni,(WD-TV,PV és STB,amelyik tartalmazza). onnan egy HDMI a G20 2.számú HDMI csatlakozójábaARC van melléirva).Amely STB nem tartalmaz HDMI-t azt Scarttal kösd be a tévébe,és optikain(vagy koaxon,amely lehetőség adott) viheted a hangját az Onkyóra.
Nem jól gondoltad! A tévé csak a tuner és a felismert divx-ek hangját küldi térhatással,a többi(főleg a HDMI-n csatlakoztatott készülékeket) sztereón fogja továbbitani az optikán!Megszólal de épp a lényeg tünik el,a DD és a DTS, tehát ne a tévén keresztül,hanem az előtt kell kötni az erősitőre (forráskészülék->HDMI->Onkyo->HDMI->Pana G20.).
Tehát ugy jó ha erősitőbe küldöd az össszes hangot,és CSAK azt a képet,ami HDMI-n csatlakoztatsz. Azon képet ami nem HDMI-n csatlakozikSTB) annak képét nem kell az erősitőbe küldened.Csak optikán/koaxon a hangot, és mindent bitstream beállitással,az erősitő elvégzi a többit. És HDMI Thru-ra (tehát kikapcsolt erősitő meleltti HDMI adat-továbbküldésre) is lehetőséged van.
És csak ugy jó hogy HDMIn mindent amit lehet,az erősitőn keresztül. Amit nem lehet/szeretnél, azt optikain/koaxon.
Képet nem tudsz oiptikain küldeni,én se tudnék.Tehát a WD-n HDMI-ről Onkyóba,mint a többit és engedélyezheted a HD hangokat is: DD Plus,DD TrueHD és DTS HD HR(ugy tudom,a master audiót nem kezeli,de ha igen akkor az is mehet).
-
vlaho
aktív tag
válasz
A lényeges különbség: a 3305 passzív mélyládás a 5305 meg aktív.Ez a későbbiekben lehet lényeges,ha fejleszteni akarod a hangfalszettet.
-
törölt tag
válasz
maxika2004 #26058 üzenetére
Létezik Samsung és Philips "bögreszett" egyetlenegy árva optikai bemenettel.Kb 50-60 ezerért-Ha jobb minőséget akarsz elérni,és több bemenet kell akkor 80-ért Onkyo 3305 vagy még inkább 5305.Ezekhez az Onkyókhoz már HDMI-n a HD hang is átmegy és a G20-hoz sem kell külön optikai kábel,mert a tévé hangja is megszólaltatható rajta a rácsatlrkoztatott HDMI kábellel.
Aktív témák
Hirdetés
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Autós topik
- Musk, X, a deepfake-törvény és a szólásszabadság
- Milyen okostelefont vegyek?
- OLED monitor topic
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Eredeti játékok OFF topik
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
- Bomba ár! HP EliteBook 820 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Országos! KÉSZPÉNZES - UTALÁSOS VIDEOKÁRTYA FELVÁSÁRLÁS! Korrekt áron! AMD!
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 Touch - i5-6300U I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari
- Xiaomi Redmi Note 10s 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest