- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
- Everest / AIDA64 topik
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Milyen széket vegyek?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Azonnali fotós kérdések órája
- Azonnali notebookos kérdések órája
- VR topik
- Milyen házat vegyek?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
-
PROHARDVER!
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
slick-adam #7604 üzenetére
Szerintem portzaj lesz..
-
törölt tag
válasz
bajnokpityu #7573 üzenetére
Rossz rendszeren nem jön elő az "utalj át 100 rugót" üzenet
Aztán kinek mi izlése, mi nem, egy tesztre megéri meghallgatni, gondolom Peak volt olyan intelligens hogy ne pl.Cradle of Filth, vagy Dimmu borgir, se valami altató hatású egyszinű Vangelist vagy Chilloutot töltsön fel(példák csak kiragadottak). Különben diszkvalifikáljuk nyilvánosan.
Peak: ez régóta megvan nekem legalább azzal is összevetem. -
törölt tag
válasz
Erneszto #7334 üzenetére
Amire gondolsz az csak quantitatív (mennyiségi) jellemző de a jobb tápkábelnék már más hatások, pl. eltérő anyagi mágneses jelemzők (nem mágneseződik át igy nem telitődik annyire felharmónikusokkal,és nem keletkezik a csatlakozónál fölös elektromotoros erő,etc), qulitatív (minőségi, gondolok itt pl a szennyezésmentességre, fajlagos vezetőképesség növekedésére,etc) hatások is érvényesülnek előnyként. Ha már ezt az aspektust is vizsgáljuk..
-
törölt tag
válasz
slick-adam #7269 üzenetére
Irtam már 2x: a center abban a sávban nemigazán kap jelet és nincs olyan hogy 120-at tud, 119-nél meg teljes ellenállást fejt ki. és ad le 120 alattis kicsivel csak ott már lehet nagy eséssel tudja leadni tehát vedd meg bátran akkor is ha csak Pavarottit halgatsz.
-
törölt tag
válasz
slick-adam #7267 üzenetére
Surround is lehetőleg Nubert legyen... nem irtam mert nem volt szó róla.
Mi baj a centerrel?? Az a 40 Hz amin normálisan nem is üzemel? Természetesen nemcsak elfogadható hanem vedd meg bátran. Nagy kaland: ráálitod az erősitőd menüjében a centert 120Hz-re az alatta lévő frekit (ha kap egyáltalán) ráteszi a subra, azon meg felveszed a max Hz-et 120-ra (ugysem árt neki) attól a többi hangsugárzód nyugodtan mehet 80-on. -
törölt tag
válasz
slick-adam #7265 üzenetére
Ha van hozzá center és az tetszik, nyugodtan választhatod a Nubertet, és a centert falra is akaszthatod a tévéd fölé.
Nézd: a centernek ugyis csak a beszédhangokat kell legtöbbször leadnia. De ez nem azt jelenti hogy 120 alatt nem adna le hanem csak jelentős eséssel fogja leadni. És ha az adatlapnak hinnél és az erősitőn a centert 120-on vágod akkor se maradsz le semiről, mivel 4-500 fölött kezdődik a java. Ha rossz centert raksz be, akkor viszont elvezsik az egységesség, igy a térleképezés is. -
törölt tag
válasz
slick-adam #7242 üzenetére
Válaszom mit sem változott: amelyhez tudsz centert szerezni. Klipschhez emlékezetem szerint van.
-
törölt tag
válasz
slick-adam #7238 üzenetére
Front hangszórókkal meg kellene egyezniük...
-
törölt tag
"sok vezeték minden fajta árnyékolás és egyéb extra védelem nélkül megy keresztül-kasul egymáson"
Ezt irtad... azért ebben a formában nem igaz. Valóban egymás mellett vannak de hiányos szakadt szigetelésűt sehol sem használnak fel. És messze nem össze-vissza: minden egyes vezetéket kilámpáznak, úgy kötnek be. Ha hibás elkülönitik és kidobják, még csak nem is keverik a jóval. És nem szabad valóban a villanytüzhely és a nagyobb fogyasztású berendezésekkel még csak egy körre kötni sem, nemhogy egymás mellett vinni. Valamint elszeparálva kel vinni a fürdőszobai, konyhai és a szobai vezetéket, nem mehet egy csőben.
Ja és nem esik szó itt róla? Mert más szakterület: ha jelzed a villanyszerelő mesternek hogy mire szeretnéd használni, ő megcsinálja: felvezetékezi vastagabban,jobb minőségű kábellel külön körre és ha kell magasabb értékű/jobb minőségű megszakítóra teszi neked: szabvány van rá. Ezt rá kell bízni: ő szakmája. -
törölt tag
Iker tehát egy dupla.
Kicsit több tévhitet szedtél össze sztem, mert nemhogy évenként meghúzni nem kell (elég lenne 2-5 év is) se konnektrot se egyéb csatlakozást hanem illetéktelennek még szétszedni és hozzányúlni is tilos!!! Valamint nem kesze-kuszaság található a megszakitószekrényben -max laikusnak tűnik annak! És hozzá se szabad nyúlni még ha értesz is hozzá: pert akasztanak a nyakadbe áramlopásért!!!Csak ha a villanyóraszekrény után található teljesen szeparált (külön) házban. Védelem és földelés nélkül sehol sem kötnek be villanyt, ha igen meg nem veszik át és ugrik a szerelő iparengedélye.. Ezt nem ujjból szoptam: több villanyszerelő barátom van és magam is dolgoztam villamossági üzemben.
És ha errre a célra épül valóban nem árt ilyen irányú kis előkészités, lásd Béci aki Belkint épittetett be. -
törölt tag
Maradjunk anyiban: ha elméleti a kérdésed, sok-sok kételkedő volt már az archivumban aki kérdezte és nekik is azt ajánlottuk:tapasztalni kell, hallgatózni, és olvasni ez irányban. Nyilván egy elosztó ront a dolgon épp a kidolgozottság hiánya és a plusz ellenállás miatt. És én is inkább a másfél-2 métert javasolnék.
Ha gyakorlatilag is érdekel: a H/K-d is biztosan meghálálja, erről a multimédia hifi topicban többet tudnak mondani valószinüleg. Nekem érdekesen van megoldva, Plazma topikba meg is irtam: vettem anno egy jó minőségű elosztót,amely villámvédett és zavarszűrt, abba van kötve a dvdiró, és onnan ujabb két kapcsolható elosztó vannak a többi komponensnek. Így a többi komponenst lekapcsolhatom. Erősitő külön kapja a naftát a mellette lévő dugóból, mivel ikerkonektor van. -
törölt tag
Ha nem hallasz különbséget ved a legolcsóbbat.Ha hallassz akkor áldozni kell a jobra. Maradjunk anyiban hogy néha kis különbségekért is óriási árakat kell fizetni. Ez a hifiben mindig így volt. Tápkábelnél is.Béci analógiája nem elég jó?Vagy kisebb ellenállás nem javithat szerinted a váltóáram egyéb kvalitatív jellemzőjén, pl cos'fi vagy felharmonikusok elsimitása?
-
törölt tag
Ha urban legend akkor jól tartja magát, mert én iskolás éveimben -ami a 70-es--80-as években volt- már akkor tudott infó volt. Lehet van rá jobb racionális magyarázat de az lehet meghaladja a jelenlegi ismereteinket, mert az pl. metallurgiában netalán a kvantummechanikában keresendő. Tapasztalat azt igazolja hogy van különbség vezeték és vezeték között, még ha árnyalatnyi is.
-
törölt tag
"tápkábelt megelőző szakaszon akármit is összeszedhet a dolog, amit egy 50 cm-es fonott kábel nyilván nem fog tudni kiszűrni"
Na épp ezért szoktak elékötni alcest vagy bármi más tápegységet vagy kondicionálót. Ezt remélem még te is megérted, -nem mintha kételkednék a felfogóképességedben, csak arra gondolok hogy akinek drágább rendszere van, az erre is költ.
Ja és nemcsak a tápról van szó, hanem a készülékeket és a hangszóróval való összeköttetésre értem jobban a magyarázatot. Ott már nincs igazán jelen -vagy csak nyomokban- a tápkábel előtti szakasz zavaró hatása. Hanem pl. a környezeti zajok-elektroszmog- hatása zavarhat be. -
törölt tag
válasz
Stubi28 #7166 üzenetére
Márpedig aki először nekem mondta és demonstrálta hogy vezeték és vezeték között különbség van, pont "villanymókus" volt, méghozzá erősáramú... Fűgg a hangminőség anyagtól, benne levő szenyezéstől (akár hasznos, akár káros), a lakkozástól,a csatlakozástól, a mechanikai és quantummechanikai és egyéb fizikai jellemzőtől (pl.mágneses jellemzők), hőméréklettől, a szigeteléstől, de még a fonástól is. Az igaz hogy nem az árral egyenes arányú a változás. Tehát ha nem hallod a különbséget, vedd a legolcsóbbat. De itt többen vagyunk akik hallottuk, többek közt én is.
Ja belépő rendszeren nemigen jön ki,ott még az eredeti és mp3 különbség sem szembetünő, hanem minél jobb elemekből áll a rendszer annál nagyobb a változás. -
törölt tag
Ha jól értettem ezt választotttad?
Kérlek válassz mást, ez levélnehezéknek se jó.Onkyót se ajánlom.
Taga elmegy alternativának vagy Eltax.
Vagy jobb ötlet: vegyél a netdepónál Yamaha NS150 szettet, és pár hónap mulva veszel hozzá igény szerint NS-F140 vagy 150-es hangfalpárt. -
törölt tag
válasz
Relaxing #6949 üzenetére
ARC az olyan hogy viszafelé is ad jelet a tévéből a erősitő felé.
Igen, a legtöbb esetben optikán, volt néhol ahol arc-n 5.1 is visszament de nem általános.
HD hangot csak HDMI továbbithat, igy azt médiajátszóról/számítógépről kell az erősitőbe vinned. Tévéből ez megoldhatatlan.
Ha eltér a két HDMI készülék verziója akkor a kisebb verzió, tehát 1.3 szerint fog müködni, tehát a HD hangok átmennek de a 3D és az ARC nem fog müködni.
High speed HDMI kábel,esetleg vagy 8 db RCA kábel amennyiben van a készülékeken out-in csatlakozó. És természetesen HD-képes lejátszó, erősitő. -
törölt tag
Az én Denonom már 2 óra után már jelentősen melegszik úgy hogy a felette levő polc is melegnek érezhető. Pedig még egy Denon beférne fölé. Nem imintha probléma lenne mert unokaöcsém jóvoltából sokjszor majd egész nap üzemel problémamentesen: rendkivül szereti a hangját. Felhoztem neki a cserét:hallani se akar róla.
-
törölt tag
Így akkor rendben van...
Jó ötlet a cs-mögötti részt kivágni.
Hidd el nem belekötni akarok: jóakarat vezérelt mert ha besülne a jó kis H/K...
Igy meg sem emlitem hogy erősebb sötétitő függönyt tennék helyedben és kintebb huznám a faltól a Polkokat -lehet ez is csak optikai csalódás. -
törölt tag
válasz
kemalboy01 #6836 üzenetére
Azt hogy a dvd, dvx,720, stb i/p formátumú filmeket 1080p-re felkonvertálja. 1080p az 1920:1080 arány és a p pedig progressziv vagyis egészképes megjelenésű lesz. Ezt megteszi a tévé is egyébként..
3d felkonvertálás nemigen van házimozin -vagy csak gagyin- de az 2d-3d konverziót végez, térhatásúvá tezsi de nem ad valódi térérzetet. -
törölt tag
válasz
lehasznalo #6780 üzenetére
Igen.
bajnokpityu: Tudom hogy ez a kisebbik, azért is javasoltam denon 231x-esnél olcsóbb erősitőt. Pontos árát valóban nem tudom de saccra kb denon 191x-hez passzolhat. -
törölt tag
válasz
lehasznalo #6774 üzenetére
Én a rubiconokra Denon 191x-nél nem kötnék kisebbet.. 100-150 ezres erősitők valók hozzá szerintem.
-
törölt tag
válasz
fatallerror #6739 üzenetére
Ördögöd van: énn épp azon vagyok.
-
törölt tag
válasz
axwel18 #6491 üzenetére
Azért a többi se szégyenkezhet: akár a pio, akár Yamaha vagy Sony, mind a legalsóbb kategóriában csíptetőst használ. És IC-s végfokot is.
Mindezt nem az Onkyo védelmében írom hanem hogy tárgyszerüek maradjunk. Mozira simán vállalhatóak.
Ja és az ideiek kivétel nélkül diszkrét nem pedig IC-s végfokokkal vannak megáldva. Te a tavalyi modelekről beszélsz, idei a 313,414,stb.. számozást viselik. -
törölt tag
Tehetsz akár állóhangfalat is.
Irány: gyüjts egy kis pénzt ad el a geniust, és vegyél használt AV erősitőt és nézz utánna hogy ahhhoz a Tannoyhoz létezik-e center, ha nem akkor tedd pénzzé azt is utána kb: Onkyo 509-Denon 1611 vagyy hasonló szint, Proson- Dali C6 vagy hasonló szett és kb 20 cm-es mélynyomó. Használtan is tökéletesek. -
törölt tag
válasz
slick-adam #6252 üzenetére
JBL SCS178 elég sokszor van használtan.. és ujonnan os van itt-ott kb 70-ért. Az megfelel neked?
-
törölt tag
válasz
Relaxing #6227 üzenetére
Ugy akarod mondani hogy lehet belépő egy 70 (pl. taga) és egy 200 ezres (pl. Focal) széria is. A mondatod ott sántit hogy a 200 ezres belépő minőségileg is bőven tul van a 70 ezres kategória záslóshajójának a minőségén is amit ha árban nézed meg, felette van 300nak is.
A márkák csak szemléltetésnek irom be, nem kell nagy konzekvenciákat levonni belőlük, lehet helyettesiteni mindkettőt tetszés szerint pl, lehetett volna pl. Mission- Monitor Audio páros is akár.. -
törölt tag
válasz
olahmate1991 #6175 üzenetére
Vagyis ne a tévéből mert tévébe analóg módon érkezik hanem a beltériből menjen digitálisan ha van az lg-n optikai bemenet és a digi beltérin optikai kimenet. Egyéb esetben az AUX kimenetet és a lg aux bemenetét kel használnod sztereó kábellel. Az eredmény egykutya, mert a digi tudomásom szerint ugyse ad AC-3-ban.
-
törölt tag
válasz
Black&White #6105 üzenetére
Totel Bt?
-
törölt tag
válasz
ujhelyiferi #5875 üzenetére
Igen.
-
törölt tag
válasz
ujhelyiferi #5871 üzenetére
Használtan jók lesznek?
25 nm.-re álló hangfalak és 25cm-es és 150 centis mélynyomó az ideális.
Jamo nekem és a többségnek nem bejövős.
Új ajánlat első körben: Pioneer VSX520, vagy 421, Wharfedalew crystal hangfalszett, Polk PSW110 mélynyomó. Sajna mindhez tenned kell.
Használtra kérdezz rá, és segit aki tud. -
törölt tag
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz
Rederik #5583 üzenetére
1.Igen a digitális jelet pcm-ben is és bitstreamban is az erősitő kódolja ki csak az egyik nyers a pcm pedig kikódolt jel.
2.Megéri komolyabb lejátszót venni:jobb DAC ja van mint a legtöbb középkategóriás erősitőnek.De lehet jobban járnál külön CD játszó-DAC vételével minőségileg habár DAC árából sztereó erősitőt is kapsz. -
törölt tag
CD lejátszónak kell analógot választani,ezzel keveredtem be,hogy analógot akarnál hallgatni. Igy az előző hsz-om csak félmagyarázat, bocsi!
A bitstreamot válaszd.
PCM-ben a lejátszó csak dekódol, de a digitálisról analógra az erősitő végzi mindkét esetben, akár PCM akár bistream jelet kap. -
törölt tag
válasz
Rederik #5580 üzenetére
De igy van.
A forráshoz válaszd az analógot, az erősítő menüjében, onnantól kezdve analóg lesz és a lejátszó DAC-ja dolgozik. Eddig mindössze csak a formátumot választottad ki milyen digitális jel menjen át. És ezt az erősitő DAC.ja dolgozta át analóggá.
Még egyszerűbb ha kihúzod valahonnan a digitális kábelt: erősítőből vagy lejátszóból... -
törölt tag
De képes. Sztereó mellé kell.
Közben Béci is megválaszolta.
Mindegyik mai 5/6/7.1 felismeri és kikódolja a DTS-t. Viszont a sztereó jobb hangminőséget ad: a sztereó sokkal jobb hangvisszaadásra képes mit az 5/6/7.1 erősítők. Még a legolcsóbb is lepipálja az alsó kategóriásokat.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Apple iPhone 11 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad 330S-15IKB - i5-8G I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- HP 200W (19.5V 10.3A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm töltők + tápkábel, 928429-002
- BESZÁMÍTÁS! 16GB (2x8) G.Skill Trident Z RGB 4266MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest