Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• 5leteseN

senior tag

válasz ViZion #8884 üzenetére

Az eredeti-brand szerver vasakról leszoktam 1-2- év tanulgatás és próbálkozás után. A kínai alaplap utánépítések viszont már 30-50€-tól vannak megbízható eladótól, és 50€ körül már 8 (nyolc ! :Y ) RAM-aljzattal, és 4 csatornás RAM-kezeléssel. Ezzel közelíti a jelenlegi megfizethető kategóriájú(a DDR3x3-4-szeres árú) DDR5-ök sebességét, aminek csak a CPU a korlátja a 70GBps körüli teljesítménnyel(nekem lassabb DDR3-akkal is elég a 45GBps). A DDR5-ős "olcsóbb" alaplapok(Ryzen) ugyanis csak két csatornásak, az Intelek pedig sokkal drágábbak, +a sokkal drágább Intel CPU-val.

Nekem AI-MI-re a kínai utánérzés egész jó lett(X99-8D3), és megfizethető áron is megvan a "vas", a magas hobbi-szintű AI-MI-s ismerkedésre. Az összerakott vasam sok szempontból rokon a házi-szerver konfigokkal.
    A házi-szerver témához: Az Ali-s 50€ körüli, 4 RAM aljzatos, szabvány-ATX-es kínai alaplapok (szerintem) jobbak házi-szervernek, mint a Brand-es márkák a maguk elcseszett márkavédelmi (hardveres)vargabetűikkel, amiket csak aranyáron lehet megbízhatóan megoldani. :O
    Ezt a (szerintem joggal szidott Brand-es)irányt is néztem, és utólag sajnálom az erre áldozott 1-2 évem sok-sok hobbi-óráit! :W

• bambano

titán

válasz ViZion #8884 üzenetére

én az ilyen "félszerver" - workstation alaplapokra szoktam rá mostanában. ecc van, távmenedzsment van, a többi nem izgat. na jó, az árcédula izgalomba szokott hozni :)

szerk: az entry level szerver alaplapok meg szimplán nem tetszenek.

Új hozzászólás Aktív témák