- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Szomorú jövőt vetít előre a dedikált GPU-knak a Jon Peddie Research
- Vezetékes FEJhallgatók
- OLED monitor topik
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- HDMI topic
- Egyelőre túlmelegszenek a Huawei új AI gyorsítói
- E-book olvasók
Új hozzászólás Aktív témák
-
5leteseN
senior tag
Az eredeti-brand szerver vasakról leszoktam 1-2- év tanulgatás és próbálkozás után. A kínai alaplap utánépítések viszont már 30-50€-tól vannak megbízható eladótól, és 50€ körül már 8 (nyolc !
) RAM-aljzattal, és 4 csatornás RAM-kezeléssel. Ezzel közelíti a jelenlegi megfizethető kategóriájú(a DDR3x3-4-szeres árú) DDR5-ök sebességét, aminek csak a CPU a korlátja a 70GBps körüli teljesítménnyel(nekem lassabb DDR3-akkal is elég a 45GBps). A DDR5-ős "olcsóbb" alaplapok(Ryzen) ugyanis csak két csatornásak, az Intelek pedig sokkal drágábbak, +a sokkal drágább Intel CPU-val.
Nekem AI-MI-re a kínai utánérzés egész jó lett(X99-8D3), és megfizethető áron is megvan a "vas", a magas hobbi-szintű AI-MI-s ismerkedésre. Az összerakott vasam sok szempontból rokon a házi-szerver konfigokkal.
A házi-szerver témához: Az Ali-s 50€ körüli, 4 RAM aljzatos, szabvány-ATX-es kínai alaplapok (szerintem) jobbak házi-szervernek, mint a Brand-es márkák a maguk elcseszett márkavédelmi (hardveres)vargabetűikkel, amiket csak aranyáron lehet megbízhatóan megoldani.
Ezt a (szerintem joggal szidott Brand-es)irányt is néztem, és utólag sajnálom az erre áldozott 1-2 évem sok-sok hobbi-óráit!
Új hozzászólás Aktív témák
- iPhone topik
- Nintendo Switch 2
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Gumi és felni topik
- Xbox Series X|S
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Jövedelem
- Szomorú jövőt vetít előre a dedikált GPU-knak a Jon Peddie Research
- Milyen légkondit a lakásba?
- Vezetékes FEJhallgatók
- További aktív témák...
- Legrand szünetmentes tápegység
- 750W-3000W átalakított tápok eladóak (GPU és ASIC bányászatra is!)
- Szervertápegységek 800W, 1200W, 1400W, 1600W, 2450W, 2650W, 3400W
- APC Smart-UPS XL 48V (SU) Akkumulátor csomag
- APC Smart UPS 750RMI 1u magas rack-be szerelhető valós szinuszos szünetmentes vadiúj aksikkal eladó
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 13400F / 32GB DDR5 / RTX 4070 Super / 1TB SSD
- Honor 9X Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8500 16GB DDR4 960GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE H77-DS3H H77 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged