- Csendességre törekvő mechanikus klaviatúra jött MSI logóval
- Láncba köthető DeepCool ventilátor az ARGB fények kedvelőinek
- Hamarosan birtokba vehető az AYANEO legújabb handheld gépe
- Nyáron jön az Acer oktatási rendszerbe szánt, ChromeOS-t futtató tabletje
- Nagy képátlójú, 4K-s QD-OLED monitor jön az Acertől, ami Calman plecsnit kapott
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Hobby elektronika
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- 3DFX
- Apple asztali gépek
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Karnyújtásnyira van Kína a HBM2 memóriák gyártásától
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Melyik tápegységet vegyem?
Új hozzászólás Aktív témák
-
sonny007
tag
Sziasztok!
Érdeklődnék, hogy nekem anno volt egy Blaupunkt GTB Dual zárt autós subwooferem a szobába sarokba fordítva. Szobai erősítőről hajtva. Számomra valami eszméletlenül tetszett a hangzása Viszont eladtam. És szeretnék a 2db Front hangsugárzóm mellé 1db subwoofert. Nézegettem szintén az autós mély ládák között. Már vannak is kiszemeltek, viszont költözés miatt nem lenne sarokban helye a woofernak. Ezért olyan ládát keresnék, aminek bárhol van a szobában erőteljes basszusa van. pl (2.1-es woofernek.) Viszont ha a zárt ládát pl. kitettem anno a szoba közepére még duruzsolni se hallottam. Tehát a kérdésem a következő lenne, a reflex autós wooferek a szoba bármelyik pontjánál szólna olyan jól mint egy 2.1-es mélye? Vagy az is jó részt sarokba fordítva (autó csomagtartót szimulálva) szólna jó? Valakinek bármi tapasztalata van, vagy ötlete szívesen meghallgatom. Keret 15.000Ft max 20.000Ft lenne rá. Mély külön lenne hajtva egy mono 4ohm-on 70W-os erősítőről.
ui: Mély hangok ha jól tudom a hangszóró peremétől erőteljes, minél szélesebb annál nagyobbat üt? Ha ez nem így van kérlek cáfoljátok meg és várom rá a válaszokat. Érzékenység mennyire fontos a subwoofereknél?
Várom a válaszokat!
-
sonny007
tag
Sziasztok!
Ha valaki szeretne barkácsolni vagy érdekel van pár eladó dolgom!Lejjebb görgetve "Apróhirdetései" alatt megtaláljátok őket!
Ui: Elnézést ha gond, hogy megosztottam.
[ Szerkesztve ]
-
sonny007
tag
Nem gond megtaláltam úgy is m betű nélkül
20.000-25.000Ft rá a keret de inkább a 20.000Ft hisz erre még jön posta is
Igen ha sikerül a QUAD-ot eladni, mivel a SAL hangfalak jók, ezért az új erősítő erejéig megtartom. Ha esetleg addig nem lenne rá mégis vevő Ha esetleg lesz mert egy érdeklődőnél pontosítottam a dolgokat. Akkor másik hangfalat szeretnék a SAL árán esetleg picit megtoldva!
-
-
sonny007
tag
válasz #10726912 #19131 üzenetére
Ezeket az erősítő típusokat néztem ki, ha elkelne a QUAD, vagy a készítője visszavásárolná tőlem. És be tudnék újítani más típusra.
Ezekről az erősítőkről valami vélemény?
-Harman Kardon HK 610
-Technics su-vx700
-Pioneer SA-620
-Yamaha RX-V357
-Yamaha A-500Ezeket néztem ki magamnak a QUAD helyére majd.
Ebből kellene választanom, ha oda jutok, hogy megvannak még és vásárolnék is.
Árakat tekintve nem szeretnék feljebb lépni. -
sonny007
tag
válasz sonny007 #19026 üzenetére
Nos folytatva a régen elkezdett beszélgetésünket.
Mai napon volt egy kis időm foglalkozni az erősítővel. Egyik ismerősömnek volt 2db JAMO centere (típust nem tudok sajnos.) Elvittem hozzá a QUAD-ot, és mint kiderült 4db kimenetből csak 2 szól. Elméletben végfok hibásak lettek. Megmutatta az AKAI erősítővel a JAMO-at ég és földi hangzásnak nem nevezném de erőteljesebb basszus, szebb hangzás. Úgyhogy eladó sorba került a QUAD-405-öm
Itthon a 2 működő kimenettel kipróbáltam a SAL-at. Hm.. Hát a tipikus SAL minőség. Így mint kiderült a hangfalaknak nincs bajuk.
-
sonny007
tag
válasz #10726912 #19025 üzenetére
Örülök, hogy örülsz, és jót, beszélgetünk a témáról nem pedig egymásnak esve szidjuk egymást vagy a véleményeit!
Nem baj, ránézésre én se tudom mennyire minőségi de azért felrakok egyet hátha valaki tud megközelítést mondani rá Most azon imádkozom, hogy elkeljenek lehetőleg minél hamarabb, és találjak Magnat vagy JBL falakat elérhető áron
Köszönöm az eddigi segítséget is, és a véleményeket. Így már tudom merre induljak el legalább dobozok terén vagy, hogy számomra mégis milyen összeállítás kellene
-
sonny007
tag
válasz #10726912 #19023 üzenetére
Holnap csatolok róla belső képet az erősítőről, és kistabilizáljátok, hogy mennyire minőségi mennyire nem. Nem fogok megharagudni azért se ha le van ócsárolva, mondjuk úgy nekem erre telt
Visszatérve a dobozokhoz. Már a mai napon fel is tettem az itthoni összes kacat hangszórót, hangfalat, a SAL-al együtt
Dobozok. Az árakat nem mondanám FIX-nek, de ingyen ne akarja őket senki.Meglehet, hogy nem a 160W kellene ide, viszont meghallgattam anno aki összeállította nekem ezt a QUAD-ot az ő hangrendszerén, és nekem nagyon tetszett ahogy szól, persze szép nagy SUB-jai is voltak Talán ez ami a SAL-ból nagyon hiányzik, a mély hang.
Összevetve megmutatta a Marantz, és a QUAD-om hangját.. Nem sok különbséget vettem észre, sőt inkább a azon a hangrendszeren, ugyan azzal a zenével, dinamikusabb, élvezetesebben szólt a zene, mint a Marantz amit produkált. Ugyan azon hangerőnél még le is oldott öröké.Elsődlegesen hiába tűnik úgy, lancerboy , hogy ki szerette volna dobatni velem a QUAD-ot, a szívemhez nőtt, és ahogy ő is mondja, inkább mély orientált hangdobozok érdekelnek engem, ami a SAL-ba nagy hiány. Csak sajnos nem tudtam meghallgatni őket mielőtt megjöttek a világ másik feléről. Így elsődlegesen, eladom a jelenlegi hangfalakat, és nézek egy újabb hangfalakat. Meghallgatózom velük, és ha úgy sem tetszik akkor végső esetben erősítő csere
-
sonny007
tag
-
sonny007
tag
válasz #10726912 #19012 üzenetére
Ez attól függ, hogy a jelenlegi félbe álló SAL frontokat, és QUAD erősítőt mennyiért tudnám elpasszolni
Electro-House, Disco ilyen ti nevezzétek dung-dung zenéreAlap terület?! Pasz.. szoba mérete 4x3m-es kb ha jól tudom
ui: 25eFt-ért vettem a két frontot. elkérhetek most így hibás hangszórókkal mindennel együtt 15eFt körül érte? persze a 2dbért..
[ Szerkesztve ]
-
-
sonny007
tag
válasz #10726912 #19004 üzenetére
Érdekes, mert van egy ismerősöm ő nagyon dicséri ezt a QUAD-ot, hogy sok erősítőt lenyom. És, hogy dinamikus a hangzása stb.
Nem mondasz hülyeséget, a falakat biztos eladom így ahogy vannak mert tényleg ahogy itt nézelődök aprón 20-ért már komplett 2 falat kapok és nem pedig 4db hangszórót. Amik épp nem is nagyon minőségiek.
Nehéz a döntés ha az ember keze a pénz miatt meg van kötve..
A 2 hangfal pár felkerül eladásra aztán lehet rá pályázni. Az erősítőn még gondolkodom, akár mennyire is "leócsároltad" a hangzását, nekem a szivemhez nőttEgyenlőre jó lesz nekem a kis Genius SW-G 3000-es 2.1 is
Még ha hangerőben nem is veri a 2 nagyot, de szebben, és tisztábban szól az fix. -
sonny007
tag
válasz #10726912 #19002 üzenetére
Igen én is gondolkoztam inkább nagyobb falak vásárlásán, de még én magam sem tudom melyik érné meg jobban. Kicserélni ezeket a rosszakat, igaz erre is rá megy 20eFt vagy eladni őket, és venni nagyobb falakat, ami talán bírja is a kiképzést.
Itthonra vannak/voltak nem bulizásra, de néha szeretem elengedni a gyeplőt és had szóljanak, és még kint voltam és váltott zenét a lejátszó akkor volt egy erőteljesebb basszus és kivágta őket
Én olyan hangrendszert szeretnék elsődlegesen ha nem figyelek oda és magasabb hangerőn van az erősítő akkor sincs az, hogy elszálljon. Másik része a minél dinamikusabb,erőteljes mélyeket nagyon szeretem hallani (fiatal 20 éves srácként nem csoda szerintem )
Az erősítőm egy QUAD-405-ös ami olyan 160W-ot ad le. Ha persze nem vágott át aki trafót cserélte nagyobbra
Tehát ennek mérten kellene, hangfal is. Csak ezeknek az ára szerintem nem 20eFt-nál kezdődik :/ -
sonny007
tag
Sziasztok!
Sajnos vagy nem sajnos a SAL 3610F-ben a közepek elszálltak :S
Új dobozt nem akarok készíteni, venni az új hangszóróknak.Ezért a segítségeteket szeretném kérni.
- 16.5cm vagy 16cm-es hangszórók kellenének árban max4500Ft/db.
- Ebben az árban milyen hangszórókat ajánlanátok bele.Linkekkel együtt jöhetnek !
Új hozzászólás Aktív témák
- Call of Duty: Black Ops 6
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Horgász topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Kuponkunyeráló
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Parfüm topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest