- A hivatalos árnál jóval többe kerülhetnek az új GeForce-ok
- Megágyazott az egyik exascale rendszerének Németország
- Kvantumpontos OLED óriással bővült az INNOCN gaming kijelzőinek kínálata
- 2 TB-osra hízott a Team Group egyik strapabíró memóriakártyája
- Jóval kevesebbet költ a modern gyáraira idén a Samsung
Új hozzászólás Aktív témák
-
Soká
senior tag
válasz #71562240 #30150 üzenetére
Oké, akkor maradjunk állódoboznál. Úgyis azt szerettem volna inkább.
"Feltehetőleg kifutott széria."
Oké, egye fene! Nem hiszek abban, hogy a kifutott elavult is lenne egyben, látom, hogy a marketing megköveteli a folyamatos frissítést, ami inkább a dizájnt érinti, semmint a minőséget. (ezzel a kijelentésemmel is alkalmat adok a vitára, de éppen shalafi mondta, hogy az elektroakusztikát már jó ideje kitalálták...) A kifutó szériával legfeljebb olyan baj van, hogy a reprodukálást teszi nehézkessé. (no nem mintha az lenne a célom, hogy kettőnél többet vegyek ezekből a hangszórókból )"Ne azzal törődj, hogy éppen azzal a alalalaltípussal mik vannak."
Nekem nyilván némi fogódzót meg "biztatást" jelentett volna, ha mutatsz ilyet, de oké, ha keresgélned kell, akkor az azt jelenti, hogy azért nem annyira evidens választás ez, amire jól bejáratott példák lennének. Az én keresgélésemmel csak az a baj, hogy én csak a hangszórók nevére tudok rákeresni, azt meg szerintem a gyári dobozok esetén úgysem jelzik. Hacsak valaki nem jelzi ezt egy netes felületen. Egyébkét meg csak az marad, hogy ránézésre keresgélem a hasonlókat, de annyira egyformák ezek a hangszórók
Ne feledd, a kiindulási pontom az volt, hogy adott egy kit, adott egy optimálisnak gondolt tervrajz egy dobozról és azt én a magam szakállára megpróbálom "csinosítani". (csinosítás = áttervezés, módosítás, újragondolás, stb.) Kicsit vagy nagyon.
"A tendenciát nézd a típuscsaláddal."Oké, akkor ha mutatsz típuscsaládot, akkor nem én kezdek el találomra mutogatni, hogy ez az-e amire gondoltál?
Tulajdonképpen az lenne számomra a következő segítség, ha vázolnád a leginkább ajánlatos kubatúrát, elrendezést. Vagy a lehetségeseket. És akkor én látom, hogy mit gondolok járhatónak, mit kevésbé (kivitelezői oldalról és formai oldalról egyaránt. Mit tudok bevállalni és mi az amit már nem szeretnék melóként belerakni.
Én a dobozkészítés technikai oldaláról (és persze a forma felől) közelítek, de jó ha van valamilyen kapaszkodóm (mi jó a hang terjedésének), hogy ne legyen teljesen öncélú amit csinálok.
Például alapvetően vonz az de ez a melósabb verzió), hogy a magassugárzó külön "kezelődjék", ahogyan pl a B&W dobozoknál. Tehát alapesetben, ha téglatestből indulok ki, akkor beleszerkeszthetem a dobozba a "szokásos" módon. (ne kérdezzétek, hogy miért éppen ezt a dobozt linkeltem, azért mert pont ilyen felsőmaróm is van, mint az egyik képen )
De ha esetleg abban segítesz, hogy a mit olvassak el (szakirodalom könyv formájában csak a Klinger-féle könyv van) akkor azzal kezdem. De a lényeg az lenne, hogy matematikai képletek ne nagyon legyenek benne, mert azt nem értem meg.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest