- Milyen videókártyát?
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Házimozi belépő szinten
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen egeret válasszak?
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Zenelejátszó építése, a kiváló hangzásért
- Milyen notebookot vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lui76
őstag
2.1 -es samsung BD lajátszóm van ami 2.1 aktív saját erősítővel rendelkezik.
20 cm -es hangszóróval vam egy mélyládám , de vissza kén e tennem a kocsiba a hangszórót mert hiányzik a párja mellől
Mi a köv. árkategória a Sal ,MNC fölött ?
Esetleg egy bolt link amit ajánlotok ... -
CarrGomm
aktív tag
válasz
#10726912 #17447 üzenetére
Holnap jön az erőlködő, kíváncsi leszek. Lehet nem lesz tökéletes ezekkel a hangfalakkal, de jó lesz amíg nem tudok venni jobbat, mert ugye ezeket sem vettem (vagyis vettem, de kb 10 évvel ezelőtt), csak volt itthon. Egyedül Magnat rendszert hallottam többször is Yamahával hajtva. Na az tetszett, bár lehet sokan azt is leszólnák. Nézegettem, hogy max 200e Ft-ig mit lehetne venni úgy, hogy a mélynyomó is benne legyen. Ez a Taga szimpatikus, bár nem nagyon találok róla véleményeket. Ár/érték arányban elég jónak tűnik. Vagy a KEF C7, csak ahhoz külön kellene mély is. Na mindegy. Majd ha lesz rá zs... Addig hallgatom a "borzalmas" SAL-t
. Inkább filmnézésre lesz.
-
sony25
tag
Sziasztok.Az lenne a kérdésem hogy,van egy subb hangszóróm és kicsit túl hajtottam,picit kezdet büdösíteni.De nem hallani hogy torzítana vagy gyengébben szólna,Mennyi élet tartalma lehet így hogy, picit túl hajtottam.
-
törölt tag
válasz
CarrGomm #17445 üzenetére
Ha már megvannak a hangszórók, akkor kapcsold be az erősítőt és hallgasd, nem ítélj előre, lehet, hogy tetszeni fog, sok ember rendszerénél jobbat fogsz hallgatni. Ha nincs tapasztalatod más gyártók termékeivel kapcsolatban, akkor élvezni fogod. De ne vegyél belőlük egyet sem, a SAL, MNC, és még van pár ehhez a szinthez fogható egyszerűen nem érik meg a pénzt. Lehet kapni használt hangfalakat, hangszórókat, ha olcsón akarod megúszni később a fejlesztést, érdemes érdeklődni, várni, nézelődni.
Jó szórakozást a hallgatózáshoz -
törölt tag
válasz
CarrGomm #17445 üzenetére
Nézd, azt azért mégsem írhatja, hogy a termékek minősége, illetve paraméterei igencsak ingadozóak, ezért semmit sem tud garantálni, tehát már hangváltót is inkább kísérletezve lehet készíteni hozzá. Egyébként láttál a kínálatukban igényes, öntött hangszórókosarat? Ezek olcsó tömegtermékek, bulidoboznak elmennek, de igényes zenehallgatásra senki sem használja. Ha tényleg érdekel a dobozépítés, keresd a DIY oldalakat, s a minőségi hangszórógyártókat. Ne feledd, hogy előzetesen nem árt, ha meg is tudod hallgatni a dobozt!
-
CarrGomm
aktív tag
válasz
#03969024 #17442 üzenetére
Talán mert mégsem annyira köztudott.
Én csak azt nem értem, hogy akkor ezeket a terveket valami kóklerek állították össze, hogy kalap sz.rt lehet csak összehozni belőlük. A somogyinál ennyire bénák lennének? Vagy a tervek végülis nem rosszak, csak maguk a SAL hangszórók nem az igaziak és mondjuk más ugyanolyan paraméterekkel rendelkező minőségibb cuccot beleépítve a ládába egész jó eredményt lehetne elérni.
Azért is furcsa, mert a füzetben konkrétan ezt írják: "E füzetben ajánlott dobozokat a zenehallgatás igényességével terveztük, és azokat megépítve, mûszeres vizsgálatokkal és tesztekkel is ellenõriztük a
végeredményt."
Egyébként az enyémben az SBX-es kevlár hangszórók vannak beépítve, amikről valahol azt olvastam, hogy egész jók. -
törölt tag
válasz
CarrGomm #17440 üzenetére
Megoszlanak a vélemények, de kb az én szemléletem az, hogy azonos árban a Yamaha-k jobbak a Pioneer-eknél (pl 20 ezerért egy Yamaha vagy ugyanennyiért egy Pio.), de vannak kivételek, van olyan típus a Pioneer-ből (ne kérdezd meg melyik) ami jobbnak van kikiáltva. Én sztereó zene hallgatáshoz a Yamaha-t választottam, volt sztereó Pioneer, (A-229), ahhoz képest nekem előre lépés, RXV-395-öm van, a hangja mellett kedvelem a távirányítót és a beépített rádiót. De mindezt inkább a régebbi, használt darabokra vetítsd ki, az újak terén nagyon kevés tapasztalatom van. Általánosságban számomra a Yamaha jobb, szeretem a "Yamaha"-s (kicsit színezett) hangot, de nem zárom ki, hogy van kiváló darab a Piókból (volt nekem is egy szebb hangú, erősebb darab, de az eléggé túlárazott), sőt, van, aki a Yamaha hangját "lekvár szerűnek" nevezte.
-
CarrGomm
aktív tag
válasz
#10726912 #17439 üzenetére
Aha. Hát kíváncsi leszek. Nem tudom egyébként, hogy érdemes lenne-e még beruházni mellé egy mélyre, vagy inkább későbbre tartogatni egy jobb rendszer mellé a vásárlását... Kis szobába lesz, úh lehet elég lesz az a mély, ami ebből kijön.
Yamaha jobb márkának számít mint a Pio erősítők terén?
-
törölt tag
válasz
CarrGomm #17438 üzenetére
Ha neked tetszik, akkor hallgasd, bár egy szubb kelleni fog a rendszered mellé. Én (és itt nem vagyok egyedül ezzel a véleménnyel) nem szeretjük a SAL-t, s van pár márka, amit nem szeretünk, de ez a leglényegtelenebb. Hallottam már SAL tervek alapján össze állított hangfal rendszert, sok egy doboz-egy mozi rendszertől jobban szólt (bár Yamaha erősítővel volt hajtva). De az aktív szubb ott is hiányzott.
-
CarrGomm
aktív tag
Üdv!
Régóta porosodott nálam 4 hangfal, ami a SAL hangfaltervek alapján készült. Ezt igazából ma tudtam meg ahogy elkezdtem nyomozni a neten és megtaláltam ezt. Konkrétan 1 pár MS 13R-ről és 1 pár MS 16F-ről van szó. Sajnos amikor megvettem, a center és a mély hiányzott a szettből (nem készült el, vagy nem is volt tervben nem tudom), ezért vettem hozzá egy centert, a SAL 2610c típust főleg az ára miatt (ekkor még nem is tudtam, hogy ami nálam van, az is SAL igazából).
A lényeg; gondoltam használatba veszem és rendeltem hozzá egy Pioneer VSX-421 erősítőt.
A kérdésem a következő, kb mire számíthatok (film, zene)? Milyenek ezek a SAL tervek alapján készült hangfalak?
Egy ősrégi Pioneer SA-506-al már hajtottam őket, szerintem nem szólnak rosszul, bár nem tudom, hogy az az újonnan vett SAL 2610c mit fog szólni mellettük? -
Giot
addikt
Üdv!
Nincs e valakinek elfekvőben HS-280-as 20cm-es hsz keret? -
shalafi66
veterán
válasz
david_95 #17431 üzenetére
Az üveggyapotot én kihagynám elsőre, mert a csillapítóanyagot fel kell lazítani (szájbarágósabban: szét kell húzni a szálakat-rétegeket) és az üvegszálak repülnek szállnak szúrnak. Valami műanyagszál alapú csillapítóanyaggal lehetne próbálkozni ehelyett. 60-80 v/v %-ban feltöltve a dobozt.
Nem is az a kérdés, hogy hab alapú-e az a membránszél, hanem az, hogy milyenek a tulajdonságai. A SAL, Somogyi-féle habszélek nem jók, még egy VT hangszórót is tönkre tudnak tenni.
-
shalafi66
veterán
válasz
david_95 #17428 üzenetére
Első kérdés, hogy milyen az a mély. Régi, Videoton, vagy új gyártású H2000? Mert egészen másra képes mindkettő. Ha VT, akkor az is kérdés, hogy mivel volt megjavítva, mire cserélték az elbomlott habszélt.
A 80 liter körüli térfogat nagyon sok, abban működésképtelen, zártként 50-60 literben szól elfogadhatóan. Ez a dobozméret megegyezik a VT 31-es hangszóróval szerelt dobozaival, lásd DC 3010.
Csillapítás indulásként lazán feltöltött dobozzal, aztán lehet csökkenteni-növelni a mennyiséget, és közben hallgatni, hogy melyik tetszik jobban. Egy kis türelemjáték. -
david_95
csendes tag
Sziasztok!
Van egy HA 31/1008-as videoton mélynyomóm.
Ennek szeretnék építeni egy mélyládát.
Mekkora térfogatú dobozt építsenk neki hogy megfelelően szoljon és mennyi csillapítóanyaggal tömjem ki? -
sony25
tag
válasz
#10726912 #17426 üzenetére
Meg mondom őszintén hogy a sony erősítőmbe 40 hz ig volt irva.De fix volt állitani nemlehetett.25-40 hz.Ès most a technicsen 50 a legkissebb és kicsit észre venni a 10 hz külömbséget.Mivel a sony erősítőm 25-40hz re volt tervezve igy a mélynyomóm is csak ezt adta ki.25-40hz.
-
törölt tag
válasz
sony25 #17424 üzenetére
A 40 Hz-et emlegetted...azt azért jó tudnod, hogy a 40 Hz sokkal halkabban szólal meg, mint a 60, vagy ez feletti frekvenciák, azaz nem a 40 Hz dominál a szubbodnál, még akkor sem, ha a teszthangnál azzal is hallható hangot adott ki a szubbod. Könnyen lehet, hogy az a hang, amit Te a 40 Hz-nek nevezel és tetszik számodra, az zene hallgatás közben 50-80 Hz-es frekvenciájú hangok keveréke, ami szinte elnyomja a 40 Hz-et...
De ezt már csak nagyon mellékesen jegyeztem meg
-
törölt tag
válasz
sony25 #17422 üzenetére
Én semmit nem tudok a Hz-ről, nem teszteltem semmivel a meglévő mozim szubját, ez 20 centis, de elegendő a hangnyomás és tetszik a hallott hang is. Tudom, hogy van jobb ettől, de nincs igényem rá. De ezt csak mozihoz használom, zene hallgatásnál nem szeretem (már) a szubbwoofert: nekem túl mély, túl természet ellenes, túl tolakodó...inkább egy pár hangfalat szeretek hallgatni szimpla sztereóban, aminél kellemes "alá festést" ad a mély hang
A döntés a tiéd: mivel nem vagy elégedett a mostanival, mert kevés a hangja, így vagy meghallgatsz más darabokat otthon, vagy megkockáztatod a 30 centisre váltást, vagy veszel másik 25 centist...én a szubbot félre tenném vagy eladnám a hangfalakkal együtt és igyekeznék egy nekem tetsző hangfalpárt szerezni, amit nem tudnék túlhajtani lakásban és a minősége is megfelel...-de szerintem más a "hang igényünk"
Sok sikert -
sony25
tag
válasz
#10726912 #17421 üzenetére
Házimozi oldalon lemondták leírták a subbomat.
.pedig ha hallanák.Mer nem hiszik el hogy 40 hz-en úgy dörömböl mint a égzörgés.Hogy az csak szar lehet.Pedig így van kialakítva ,Csak hát nincs ojan senki akinek pl van a sa-wm40 vagy sa-wx90 subwooferje.Mert ha hangzásra nemijen akkor hagyom ezt és szerzek mégeggyet és bekötöm mind a 2.
-
törölt tag
válasz
sony25 #17419 üzenetére
Sony és Sony között is van különbség. Nem éppen az aktív szubbokra gondoltam, de ha azokat hallgattad, azt milyen rendszeren tetted meg és milyen helységben? Rengeteget számít a szoba akusztikája illetve a szubb mellett lévő hangfalak, de emellett a rossz kábelezés, vagy egy gyenge lejátszó, sőt az erősítő is nagyon sokat számít, ha egy elem gyenge a rendszerben, haza vágja a többit, ez alapján ne ítélj. Az a legszerencsésebb, ha magadnál hallgatod meg, amit kinézel. Ahogy írtam már, magadnál próbálj ki több darabot is, bár szinte borítékolható, hogy olyan nem lesz, ami ugyan olyan jellegűen fog szólni, mint a mostani darabod, cserében nagyobb hangnyomással fog szólni. Az is könnyen lehet, hogy a jelenlegi hangfalaidhoz nem fog passzolni a hangja, más rendszerben viszont szeretnéd. A JBL egyébként nem rossz gyártó, sokan használják "többszázezres" rendszerekben. Én szeretem a Magnat Monitor Sub A hangját, mások szerint hulladék, jobb a JBL...szóval a vélemények megoszlanak, de a saját ízlésed te ismered, így vakon Ne vásárolj semmilyen hangszórót, mert a 30 centis Sonyban is csalódhatsz, más lesz a karaktere a hangnak. Mindenképp teszteld meghallgatással, mielőtt megvásárolod.
-
Osynho
addikt
válasz
sony25 #17410 üzenetére
A megadott W nem hangosságot jelent, hanem terhelhetőséget. A nagyobb terhelhetőségű hangszóró koránt sem biztos, hogy hangosabb lesz azonos erősítő mellett, azonos dobozban, mint a mostani hangszóród. Inkább érzékenyebb hangszórót keress, a hangerő, hangnyomás mértékegysége a db, és nem a w. Ezen kívül nagyon nem mindegy, hogy mekkora az a doboz, zárt, vagy bass reflex, stb. Lehet, hogy azzal a 25össel jol szól,de egy erősebb 30as mélynyomónak kevés lesz. Majd a hozzáértők segítenek,
-
blattida
nagyúr
válasz
perempe #17412 üzenetére
Konkrétan ezt a youtube-os felvételt, ahol eleve nem tökéletes a hangminőség, plusz az elektromos orgona eleve kicsit süvöltős hangú a felsőbb régiókban?
Ha a válaszod igen, akkor azt mondom, hogy a felvétel ilyen én most meghallgattam fülessel és hangdobozokkal is és nálam is kicsit süvöltős, bár nem nagyon... -
perempe
veterán
ha hallgatom Zoller Attila "The birds And The Bees" c. számát, és 3:02-kor "süvít" az orgona a szóló végén, az mitől lehet?
[link]
HiVi F5BN-t hallgatok váltó nélkül. -
törölt tag
válasz
sony25 #17404 üzenetére
Mondhatnám, hogy vegyél 25 centis magnat, vagy egyéb típusú hangszórót, de ez így lutri. A legjobb, ha körbe érdeklődsz a haveroknál, kinek van valamilyen szubbnja kocsiban, lakásban és azokat meghallgatod, amelyiknek tetszik a hangja, olyat keress (nem biztos, hogy abba a dobozba érdemes bármi mást bele tenni azon a hangszórón kívül...sőt. ).
-
törölt tag
válasz
TechN7ne #17401 üzenetére
Nem nagyon van erre jelentkező szerintem, olyan tanácsot pedig semmiképp nem fogsz kapni, hogy ide és ide meg ide forrassz egy-egy dródot és...szóval ilyet nemigen fognak mondani.
Vidd el a hifit egy rádió-tv szervízbe, nézesd meg, mondjanak a javításra egy árat. Vagy veszel egy transmittert, kipróbálod egy 12 voltos adapterrel (elvileg működnie kéne vele, bár ebben nem vagyok biztos). -
TechN7ne
nagyúr
Üdv, segítség kéne,erre a kérdésre.
Új hozzászólás Aktív témák
- BOMBA ÁRON ELADÓ! Üzleti HP Elitebook 640 G9 Laptop! / i5-1235U 16GB 256GB 14"col garancia/
- Akciós áron eladó HP Elitebook 850 G7 / I7 10610U/16 GB/512 SSD/15"/FHD/IPS/MX 250
- Szuper áron eladó új ACER SWIFT EDGE 16 /R7-7735U/16GB/512SSD/ 4K OLED
- DELL G15 5515 Gamer Laptop /Ryzen 7- 5800H/16GB 512 SSD/ Nvidia RTX 3060 6GB/120Hz/
- Szuper áron dobozos új Asus Vivobook Pro /i5-11300H/16 GB/512SSD/3K OLED
- Honor 90 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Új monitor állvány - csak össze lett szerelve
- A Panasonic Toughbook CF-54 i5-5300u i5-6300u TN, IPS touch Budapest, MPL Foxpost
- AKCIÓ! Sapphire Nitro+ RX 6800 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone SE 16GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest