Hirdetés
- Milyen TV-t vegyek?
- Analóg fényképezés
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- 3D nyomtatás
- Jön az új 80 Plus fokozat az adatközpontokhoz
- Garmin Edge 1050 kerékpáros óra: mindenből a legtöbbet
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Milyen házat vegyek?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
Új hozzászólás Aktív témák
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
Turbina33 #12758 üzenetére
Nagyjából 4-5 magas sugárzót próbált előtte, a nagyobb gyártóktól. Sajnos nagy a végfokja, és nem nagyon van kontroll a hangerő szabályozásban. Bírják nagyon a SAL-ok. Így ugye a magasak sínylik meg az üvöltő mikrofon orbitális pusztító hatásait.
Ez most már 2 éve van neki benne, és nem sajnálja a magasat rendszertől. nem tudja kilőni.Hogy hogy szól? Szépen és erősen. Nem torzít, nem siseg, teszi a dolgát. Szemben a többi nagy driveres megoldással, amik jó esetben bírtak 2 hetet.
Igen, esőt sarat, havat, forróságot eddig elviselt. Talán egy kicsit a membránja elszíneződött, de nem tudom milyen új korában. Nem tudja elpusztítani. Pedig elég nagy végfokokkal is használta. Ugyan az 1000W-osa már megadta magát, mert zajossá vált, nem tudni mi a baja, de a mostani 400W-ossal is nagyot szól. nem kíméli....
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
Turbina33 #12756 üzenetére
Nem a közép üt, hanem a mély, de nem kicsit. Szól az rendesen. Szabadtéren még 3 házra is remegnek az ablakok. Kegyetlenül szól. Persze hozzátartozik, hogy valóban elég hangos is, de ez a lényege, hangosítási célra készült. Nála jó hangosan és tisztán kell szólnia a mikrofonnak is.
Mindez úgy, hogy egy szintivel használja. Na már most egyszer rátettük a szintijét a NOIR-omra, és nagyjából semmit sem szólt, mert amikor adtunk neki hangerőt, csak torzított. Miközben alap POP, és Disco zenével PC-ről sokkal nagyobbat szólnak a hangfalaim. A mikrofont alig lehetett rajta hallani. Alig szólt.
Ő meg ugyan ezzel a cuccal azokon a hangfalakon hatalmas hangot tud csinálni, torzításmentesen, elég jó minőségben.
Volt már hogy rákötötte a PC-ét, és hallgatott róla ütősebb zenéket. Nah, akkor tényleg azt mondtam, hogy jó hangfalak. Még nagyobbat szólt vele, és persze nem zavart be a mikrofon sem. Ugye az azért behatárol, hisz gerjedésre hajlamos.Jah, magas: Ilyen
-
Turbina33
senior tag
válasz
tzsolesz #12755 üzenetére
Én? Dehogy,mit tudnék.
Következtetek csak.Ha a gyári adatokkal szimulálsz egy dobozt,már azon látszik,hogy jó ütős fajta.A képek alapján 70-80 literesnek saccolom a dobozát,45-50Hz körüli hangolással.A hangszórók+egyéb elvesznek a térfogatból 10 litert,marad ~65 talán.Ebben 90Hz körül már 5dB kiemelése van, az alsó határ meg 50Hz körül.Ha rendes váltó sincs benne,akkor az ugy ordít 1K körül,hogy valóban elviselhetetlen.
Persze a gyári adatok nem igazak,a valósak sokkal rosszabbak!Mérd csak le,kíváncsi vagyok!
A Magas az milyen benne? -
tzsolesz
nagyúr
SAL 40100, azért nem olyan rossz ez. Hallásra is elég jó. Melyikőtöknek volt már ilyen?
Én majd minden héten hallom, és szabadtéren is elég komoly hangja van. nem beszélve arról, hogy brutálisan bírja a strapát. Elnyűhetetlen. Ez komoly. maximum kalapáccsal lehetne szétverni. -
tzsolesz
nagyúr
válasz
Revox66 #12748 üzenetére
Ehune.
Az ott az Omnia 2-es telóm, ami köztudottan egy elég nagy PDA teló. Alatta pedig egy 150Kg-os emberke keze fogja a mágnest.
a SAL akció közben. Ez egy cimborámé. szabadtéren játszik vele már 4 éve.
Unokaöcséméknél fotóztam este. Azóta már a több hangfal is van, nincsenek rajta a Beymák, Accus, stb.....
Vízipipázgattunk kicsit. Erről szólt a zene.
Giot: Köszi.
-
Giot
addikt
A köztudatban kétféle csillapító anyag van. Egyszer a Vlies vatta: [link] a másik a Piramis mintázatú szivacs: [link]
Én most a Vlies vattát használom, Piramis szivacsot még sosem alkalmaztam. Érdemes lenne annyival jobb, amennyivel drágább a szivacs?(#12747) tzsolesz: Nem tűnik rossznak a SAL az alu kaszni kfejezetten a minőségi szórókra jellemző. Az más kérdés hogy tényleg jó minőség e?
Ha érdekel a hangosítás itt feltétlen nézz körül [link], meg itt PA szórók: [link] ezek közül a szubok:[link] -
Revox66
tag
válasz
tzsolesz #12747 üzenetére
Igen az lehet , hogy szól, de nem mindegy a bevitt teljesítmény sem, meg az ár / érték arány is fontos, ezen az áron sokkal komolyabb hangszórót is lehet venni mint sal-t.
70cm-es Accus, 50-es Beymák, stb.. EVM, Reflex, JBL
Ez pedig megint más kategória.
Accusnál max 24" -os subról tudok. -
tzsolesz
nagyúr
Lényeg, hogy szabadtéren is akkora basszust ad, és hangot, hogy fáj hallgatni.
Néhány reflexet, és ilyen olyan hangoskodó cuccot lenyom. a környezetemben nagyon sok ilyen cucc van. Haverjaimnál, unokaöcséméknél stb...
majd egyszer teszek fel ide képeket, nyálcsorgatásnak. (70cm-es Accus, 50-es Beymák, stb.. EVM, Reflex, JBL)Már annak aki szereti az ilyen féle cuccokat is, és nem csak a HIFI-t.
Nem az adatok alapján ítélek, hanem amit hallok. Az pedig nagyon szól, és pontosan, erősen. -
Revox66
tag
Sal PA széria gyári Sal -os adatokkal :
Sal PA 30100 = ~ 92,5 dB 1w/1m 23500Ft
Sal PA 40100 = ~ 94 dB 1w/1m 27000Ft
Sal PA 50100 = ~ 91 dB 1w/1m 31500FtSzerintem nem érdemes foglalkozni vele.
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
Turbina33 #12741 üzenetére
igen, talán a kappát még bírod zárt térben is használni.
Ezt viszont kétlem.
Leszakítja az ajtót a tokjáról. Nézd meg az adatait. Én meg ismerem is. szabad téren sem bírom sokáig 10m-es körzetben. szörnyű amit művel.
Kifejezettem hangosítási célokra való.Szerintem nem is igazi SAL, sőt shalafi66 lehet hogy tud róla mondani valamit.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy A15 5G / 6/128GB / Gyári független / 12 hó Garancia
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U758 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Air 15 M3 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- ÁRCSÖKKENTÉS Lenovo ThinkPad P51s, P52s, T570, T580 eredeti Lenovo, belső akkumulátor eladó
- Bomba ár! Dell Latitude 7420 - i7-1185G7 I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" 4K I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest