- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Milyen videókártyát?
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- ZIDOO médialejátszók
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
-
PROHARDVER!
Sziasztok kedves otthon barkácsolók!
A közelmúltban felmerült ötletek, reakciók alapján úgy éreztem, itt az ideje egy topik összefoglaló készítésének. Ugyanakkor a nyitó hozzászólás erre tökéletesen megfelel, így ezek után következzenek a topiknyitó fórumtársunk szavai:
Új hozzászólás Aktív témák
-
szab.tam
nagyúr
válasz Sandrew #19805 üzenetére
én le is fényképeztem annno kitördelés után, annyira pipa lettem a hülye tervezőre, amikor rájöttem, mit csinált.
elég látványos kirakva, mekkora felületet lezárt a idiótabaromja. kb a felét....én elég sokat eljátszottam ott a ventikkel. egy jótanács:
ha venitit akarsz csökkenteni, optimalizálni, akkor mindkét felső házventit likvidáld. ha van helyed és tudsz cpu hűtőt forgatni, akkor a procihűtő aljára és tetejére tegyél ventit. így az kap egy elég intenzív hűtést, és a meleg pedig magától ki fog menni felül. ha nincs hátul venti, ami bekavarna. nem is tud másfelé menni a meleg, pláne, ha kivágtad az útját felül.próbáld ki, és nézz hőfokokat. nekem anno nagyon bevált. a vga-n alul volt 2 venti fölfelé, és a mugen 2 tetjén 1 db.
asszem 3.4ghz-en ment a q9550, és jó volt neki.próbáld ki ezt a verziót. tehát: hátul, felül egy sem, hanem a cpu hűtő tetejére egyet.
(és persze, ha kell, az aljára is...) - csak arra akrok kilyukadni, ha tetején van, akkor fölösleges a felső házventi: 2 in 1....[ Szerkesztve ]
fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html
-
szab.tam
nagyúr
válasz Sandrew #18522 üzenetére
anyira nem. nem én hallgatom.
(csak a hülye tanácsoktól tépem a hajam, meg ha valaki leírja, hogy az 1200rpm nála néma...)
[ Szerkesztve ]
fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html
-
Soseee
csendes tag
válasz Sandrew #18508 üzenetére
Én nemrég vettem egy VERTO tipusú kombitoolt a Praktikerben kőkemény 5000 HUF-ért. Simán tudja azt mint a Dremel. Hozzá való tartozékék (fadobozban) 2500 HUF (10db szénszálas korong, kb 20-25 vékony csiszoló korong - mondjuk a többi csiszolófej sz@rt sem ér benne... De Dremel cimkével ugyanezen cuccok kb 6-8k körül mozognak )
Az ígéret szép szó, de a Landwirtschaftsausstellung meg hosszú!
-
TESCO-Zsömle
félisten
válasz Sandrew #18506 üzenetére
Az is biztos van legalább 500W-os. 1-2mm acél/alu meg se kottyan neki.
Csóri 120W-os Dremellel nyiszálhatnád egy ideig. Mindazonáltal finom munkálatokra még mindig az a jobb.
Ha nem Dremel márkájút veszel, arra kell ügyelni, hogy ne 12V-os legyen a motorja, hanem élesbe kapja a 230-at. Nekem anno volt egy jó kis nevenincs gépem. 150W-os moci volt benne, mikor a Dremelnél 125W volt a max. Ráadásul külön volt a ki/be kapcsolás és a fordulatszám szabályzás.
Kár, hogy tönkrement a kommutátora...
[ Szerkesztve ]
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
TESCO-Zsömle
félisten
válasz Sandrew #18504 üzenetére
Ha csak vagdosni kell, akkor 125-ös flex és 1mm-es korongok.
Gyors és sokáig tart. Egyeneseket vágni nincs párja.
Dremel-től egyedül a SpeedClic ami nekem bejött. Azt nem lehet kinyírni. Másik féle korongokból már nem egyet robbantottam/törtem szét.
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
TESCO-Zsömle
félisten
válasz Sandrew #18496 üzenetére
Ha jól emlékszem 15k-ból max egy 300-as telik ki.
A 4000-es nagyon bika, de az ládával, mindennel 30-nál kezdődik...
sz: Régen bezzeg lehetett kapni a gépeket tartozék nélkül is.
Akkor került a 300-as ládában 25k-ba, magában meg 12-be.
A 4000-es is simán megérne magába 16-ot...
[ Szerkesztve ]
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
Petzval
senior tag
válasz Sandrew #18500 üzenetére
No csináltam 4 üzemközbeni rövidzár próbát az FSP 400APN-el. Nem valószínű hogy relés mivel nem kattant. Viszont érdekes hogy az alaplapi power LED égve maradt a kioldás után is mégpedig állandóra.Csak akkor aludt ki egy idő után ha lekepcsoltam a táp kapcsolóját akkor látszott hogy kondenzátoron keresztül kapta a szuflát mivel egy idő után aludt ki.Na ez mitől van? Honnan kap a power LED feszültséget mikor a táp védelme kioldott?
Akkor kérdezem tőled ez miért van?Belefér a témába nem? A gányba barkácsba az is belefér hogy kpróbálom a védelmet pld.
[ Szerkesztve ]
-
BlackPriest
őstag
válasz Sandrew #18431 üzenetére
hehe. amúgy a TT V3 is hasonlóan anyagspórolós volt. eddigi legmasszívabb házam egy fujitsu-siemens scaleo p ház volt, kb tripla olyan nehéz, mint a fentiek
Bogár nélkül lehet élni, de minek?!_______________________________________________ Elnézést, hogy nem illik bele a véleményem a világképedbe.
-
bandiras2
senior tag
válasz Sandrew #18431 üzenetére
[vagy valami ilyesmit]
Ugyanennek a régebbi verzióját használom évek óta megelégedéssel, a különbség annyi, hogy nekem Turbo gomb is jutott, már ha valaki még emlékszik arra hogy ez mit jelent. Jelenleg a venti vezérlése megy róla egybites módszerrel. Eredetileg hátránya volt hogy egyben volt a teljes burkolat, de meg lett neki magyarázva sikítóval hogy jobb ha a bal lemez külön is lejön. Anyagvastagság nagyon rendben van, fúrást és vágást jól bírja, még 50 év simán kinéz neki, ha addig kap hardvertámogatást. Hátrányként tudom említeni az előlapi takarólemezek vékonyságát, így nem lehet azokat megfúrva-faragva kapcsolókat és potikat beépíteni, érdemesebb célhardvert venni, vagy magát a ház frontját megfúrni. Viszont hatalmas a hely, bátran lehet egyéb hardvereket is beépíteni (pl erősítő külön trafóval) meg ami a kreatív embernek eszébe jut.A társadalom amely az egyenlőséget a személyes szabadság elé helyezi, egyiket se fogja elérni. A társadalom amely a személyes szabadságot az egyenlőség elé helyezi, mindegyikből bőségesen részesedik. Milton Friedman
-
föccer
nagyúr
válasz Sandrew #18414 üzenetére
Majd valamikor a napokban készítek. Most el van csomagolva a fényképező, a kórházi pakkban, és nem akarom elővenni.
üdv, föccer
Építésztechnikus. Építőmérnök. Ingatlan adás-vétel vevő oldali támogatása. Mérnök tanácsadás, felújításhoz, átépítéshez. Excel feladatok megoldása. Lézergravírozás. Mindent IS csinálok: www.jatekosfejlodes.hu
-
BRIKLY
veterán
válasz Sandrew #18273 üzenetére
engem zavar, ha ennyire meleg. de az jobban zavar, ha hangos. így most nyáron csak 2 dologra figyelek,mivel a procin jó hűtő van,így jó a hőfok is.
tehát a 2 lényeg: halk legyen, és ne legyen annyira meleg,hogy hibázzon. 75 fokos GPU-val sem szaggatott a játékha már itt vagyok. a másik gépemben van egy 7400GS VGA , ami nagyon hangos, és IDLE 50-55 fok. terhelve nincs soha,mert csak netezésre van használva.
nincs valami ötletetek, hogy tudnék belőle passzívat csinálni? van egy AMD gyári hűtőm[ Szerkesztve ]
-
szab.tam
nagyúr
válasz Sandrew #18138 üzenetére
most konkrétan nem rád céloztam.
a nagy átlagra lőttem.nálam más a mérce. nekem a 800-as s-flex is hangos. el is adtam az összeset...
úgyhogy nekem ilyet meg se próbálj leírni, egy 1100-as cm ventinek nincs hangja....fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html
-
szab.tam
nagyúr
válasz Sandrew #18133 üzenetére
"de tiszta pötty az egész"
az inkább vram hiba.
ha agpu túlmelegszik, vagy lekapcsol, kimerevedik, vagy háromszögekre esik szét a kép.
nekem a legutolsó tünenet produkálta pl. anno az ati 1600pro, amikor megállt a ventije.fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html
-
csib41
aktív tag
válasz Sandrew #18036 üzenetére
Már használom, ki is tapasztaltam nagyjából mit tud, de passzívan sajnos kevés főleg ha hozzáteszem, hogy csak a procit hűtöm jelenleg. Tervbe van véve 3 alaplapi blokk egy duplaslotos vinyóhűtő és egy korrekt videókari hűtés. 7.én jön meg a 4db 230-as ventim akkor majd megcsinálom a felfogatást + feketére festem, utána nekiállok megemelni a házat kb 10cm-el, hogy az új radi (20x30x5cm) elférjen alul ventistől. Esetleg még a pumpa is leköltözik egy szivacsházba a radi mellé. Sok munka lesz vele, de már látom a fényt az alagút végén. Amúgy a vizezésnek hála rendesen meghízott, ha nem gyúrtam volna régebben sose ráncigáltam volna ki.
Nem tudtok valakit aki egy-két sörér megcsinálná nekem a blokkokat itt Debrecen vagy környékén? A hozaganyagot állnám és a munkadarabot varrásra felkészíteném, neki csak hegeszteni kell egy picit.szab.tam: köszönöm , neked is sok sikert a konyhapchez
[ Szerkesztve ]
-
föccer
nagyúr
válasz Sandrew #17152 üzenetére
Giroszkóp hatás csak akkor léphet fel, ha működés közben mozgatják a meghajtót.
Mr_ricsi: Ok, hiszek neked. Ettől függetlenül én nem használnám más helyzetben
üdv, föccer
Építésztechnikus. Építőmérnök. Ingatlan adás-vétel vevő oldali támogatása. Mérnök tanácsadás, felújításhoz, átépítéshez. Excel feladatok megoldása. Lézergravírozás. Mindent IS csinálok: www.jatekosfejlodes.hu
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Zalman ZM650-EBT (hibás) eladó
- AKCIÓ! 1050W Thermaltake TPG Platinum tápegység garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! 850W ThermaltakeToughpower PF1 tápegység garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! 1000W Corsair HX1000 Platinum tápegység garanciával hibátlan működéssel
- ASUS ROG STRIX 850W Gold White Edition Moduláris Tápegység Fehér
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest