- Úgy fest, hogy NVIDIA Blackwellből lesz Galax HOF VGA is
- Kapja az ívet az új Spider-Manben a DirectStorage, pedig csak teszi a dolgát
- Évek óta ígért funkcióval egészíti ki a DirectX 12-t a Microsoft
- Nem támogatja a Reflexet más cég képgenerálójával az NVIDIA
- GeForce RTX 5080 kártyák kvartettje a Manli szájíze szerint
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Milyen monitort vegyek?
- Gaming notebook topik
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- E-book olvasók
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Mindent visz: A GeForce RTX 5080 tesztje
- Apple notebookok
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Apple asztali gépek
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
mgoogyi
senior tag
A házad átszellőztetéséhez nincs szükséged nagy fordulatszámra.
Ha nagyon szélsőséges esetre készülnék, akkor esetleg a hátsó venti lehetne nagyobb fordulatszámú. Ha extrém sok hőt kell kivinni a házból, ott a legkönnyebb.
Az SW3-ra nem tudom, hogy igaz-e, de több ventinél olvastam, hogy a magasabb max rpm-s variáns enyhén hangosabb lehet. Ennek nem tudom mennyire van alapja. -
Dobi 562
addikt
Le vannak szabályozva 50% fordulatra mert felesleges jobban menniük, játék alatt is 60 fok alatt marad a cpu és a vga. Ha szabadjára vannak engedve akkor sincs vészes hangjuk, mélyen búgnak, az én füleimnek nem kellemetlenek egyáltalán ( szemben a corsiar ml 120-akkal...).
Youtube-on keress róluk videót ahol tesztelik őket, találhatsz párat.
Egyébként én próbaltam elöl 120-as ventiket, igaz csak kettőt nem hármat. Hűtés és zaj szempontjából is a 140-esek mellett döntöttem. 3db 120-as ventivel persze más lehet a helyzet.
-
DanielLong
senior tag
A múlt héten vettem P14 value packot az iway-től, szerdai rendelés péntekre megjött. A darabáron 2,5-szer annyiba kerülő Corsair AF140-et lesöpri a pályáról, főleg azért, mert halkabb. Én is érzékeny vagyok a zajra, de most, hogy 5darab P14 megy 450rpm-en a házban, mellette egy BQ Pure Rock 2 és egy alap MSI venti, az egyetlen amit hallok, az a
nyomorulttáp állandóan pörgő ventije. Szerintem a P14-nek relatíve kellemes hangja van és nem találkoztam még irritáló frekvenciával egyik fordulaton sem. -
Dobi 562
addikt
Nekem ugyanilyen a hazam. Elol 2db 140mm BQ Shadow Wings 2 szivja a levegot, hatul 2 db (egyik a procihuto folott) 120mm Corsair ML tolja ki. A Shadow Wings-ekkel nagyon elegedett vagyok, csendben teszik a dolgukat, de a ket 120-as Corsair-t le kellett szabalyoznom, hogy ne porogjenek fel nagyon mert nem birom a hangjukat elviselni, valoszinu cserelem majd oket egyszer.
-
mgoogyi
senior tag
Elsősorban a value pack miatt javasolta az 5x120-at chopin42. (3 előre, 1 fent, 1 hátul)
Az abszolút legjobb 12-es venti tesztek alapján (szintén alig jobb, mint a P12): NF-A12x25
A listádból én az SW3-at venném szubjektív tapasztalat alajpán, a te fülednek lehet más a szimpatikus és nincsenek objektív méréseim sem.
Házventinek szerintem nem kell nagy fordulatú venti, max a hátsónál lehet valamennyi értelme.
Ennek a csatornának nézd meg a ventis videóit:
https://www.youtube.com/watch?v=XVPV9omPuyw&t=696s&ab_channel=HardwareScientist -
chopin42
őstag
Mint írtam, az említett "kellemetlen" zaj csak nagyon ritkán jelentkezik, és csak bizonyos rpm-en. Nekem 4db p14 van a gépemben és sosem hallom őket, míg az alpenföhn wing boost 3-at a procin igen, minimumon is morog. Az arctic ilyet sose csinál.
A noctuáktól "kellemetlen" zajjal együtt is halkabbak végig, és jobbak is. A p12 konkrétan majdnem nfa12x25 szint, maxon kellemesebb is az arctic.
3x120 jobban lefedi a teljes előlapot, bár ha az alsó a táptakaró lemez alá fúj, jobb a 2x140 befújásra. Fentre ne tegyél, csak egyet max, leghátra.
Ha a pénz nem számít, sw3, de ahogy mgoogyi írja, semmi kiemelkedő a zajért cserébe.Szakmai kérdések csak a fórumban...
-
mgoogyi
senior tag
SW3 120/140:
Kedvenc ventijeim itthon, a fülemnek a legkellemesebb a hangjuk.
Tesztek alapján viszont nem kiemelkedőek sem légszállításban, sem statikus nyomásban.
Utóbbiból 3 1000 RPM-est használok elöl. Nincs igényem az 1600-asra.
NF-A14: A15-öm van itthon, az ugyanaz, csak más kerettel. Inkább olyan helyre való, ahol statikus nyomás kell, pl. borda. 1100-1200 RPM körül nekem már kellemetlen a hangja, van egy mély morgós motorhangja olyan 1000 RPM-től, ami erősödik.
Arctic P14: nagyon olcsó, bordán kell neki egy + 200rpm az A15-höz képest ugyanahhoz a hőfokhoz, viszont sokkal simább a hangja. Házventinek biztosan sokkal jobb, mint a Noctua.
Úgyhogy ugyanazt tudom javasolni, amit chopin42 írt, minden szempontból azzal jössz ki legjobban.
Új hozzászólás Aktív témák
- Lian Li UNI Fan SL Infinity ARGB / Asus TUF 120mm / Aerocool Mirage / Phanteks vezérlő
- Ventillátorok 120/140mm és tápkábel modding kedvező áron eladó!
- Lian Li SL-INF 120mm aRGB ventilátor hármas csomagban
- Corsair iCUE QL120 RGB PWM 3-pack (CO-9050104-WW)
- Minőségi SUNON 24V 3800RPM 12CM Dupla golyóscsapágy, inverteres, brutális, ujj lekapós
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest