Hirdetés
Aktív témák
-
Flameus
aktív tag
Nem lehet biztos. Sz@patják az amúgy is parásokat.
Érdekes módon a bordán mért hőmérsékletváltozást azért képesek követni az alaplapi érzékelők - ezzel is csak bizt. megtéveszteni akarnak. -
Flameus
aktív tag
Szerinted mit értenek várható élettartamon???
Számvitelben is 3 év alatt le lehet írni mindent 0-ra + két év után adófizetési kötelezettség nélkül térítésmentesen átadható a munkavállalónak.
Én vagy 2 évig használom - utána már csak excel táblát érdemes szerkezteni vele.
Nyugdíj. -
Flameus
aktív tag
Nem különösebben érdekel az az 56 fok.
DE, ugyanez a proci dettó frekin egy asus A7n8x-x-ben csak max 50 fokra ment fel, két biosz között meg -+ 5-8 fok különbség, ki érti eztet??? - a bordán max 43 fokot mértem, én ennek hiszek.
Alaplapra 40 fok gázos-é ???
A válaszotok érdekel, nem a hőmérséklet. -
csabicsepp
aktív tag
Inkább időt mondanék: 2mp.
Ugyanis amikor teszteltem a buggyant alaplapomat, hogy müxik-e a proci, mert a borda teljesen hideg volt, és bekapcsoláskor borda helyett az ujjamat tettem rá, akkor ennyi volt az az idő egy 2200+ -nál, amíg bírtam.
A proci kibírta. Egyébként valahol láttam egy táblázatot az intel és amd procik max. hőbírásáról. Az AMD-knél 80-85 fok volt, persze ez nem jelenti azt hogy tuningolva pl. 60 fok felett stabil is lesz. -
Anub1S
tag
Ha 1 futes nelkuli helysegben nem fazol a geped mellett akkor gaz van:DDD
-
jerry311
nagyúr
válasz
concret_hp #1 üzenetére
Amikor füstöl, az már biztos káros :DDD
-
Flameus
aktív tag
Zsotie, oszt' ez jó nekünk vagy sem...
Nekem is alapból 42-45 fok, de Prime95 alatt a Sandra 56 fokot jelez, pedig
Thermaltake Silent Boost, + 4 venti, + VGA heatpipe, + rend, + sodortkábelek...
Ha megállítom két perc alatt visszaáll 45-48 fokra - igaz, hogy
távfűtéses a lakás (27 fok árnyékban, letekert radiátornál).
májusban szerelik a hőmennyiségmérőket, kíváncsi vagyok jővő télen hány fok lesz a lakásban.
Érdekes módon az alaplap sosem megy 40-42 fok felé - igaz, hogy alá sem :O -
-
haris
őstag
Hali
Szerintem nem csak a mennyi a kérdés, hanem, hogy hiszünk-e az alaplapi hőmérőnek.
Az előző lapomban MSI kT4V 52-53 fok volt a proc alapon, terhelve 54-55, 3 ventivel(elöl, hátul, tetőn) szellőztetett házban. Bios frissités után 48-49-fok lett alapon.
Ma vettem egy Abit NF7-et, a proci most 40 fokos alapon, de még a ventiket nem építettem vissza, ugy hogy szellőzés nuku jelenleg.
Kézzel mérve, a borda éppcsak kézmeleg, és az MSI-nek is az volt.
Szalennyit a hőmérőkről.
Fogd +a bordát, ha süt akkor gáz van, ha nem, akkor nincs -
biga
őstag
Láttam már 110 fokos P4-re települő XP-t :)). Nem értettük, miért települ ilyen lassan. Aztán megértettük, mikor észrevettük, hogy letört a hűtő foglalata, lényegében hűtő nélkül ment fel rá az XP kb fele! Így is csak úgy vettük észre, hogy sütött a ház...
-
t-shirt
veterán
az alaplapi bios-ban kiírt proci hőmérsékletet hononan veszi, a prociban van a hőmérő vagy az alaplapra van ráheggesztve?
-
ptiboy
senior tag
válasz
Alvin_ti4200 #30 üzenetére
:)
csak az a gáz h. egy zárt házba nemcsak a proci van
hiába bírja a 200fokot ha a vga 50-nél behal, esetleg a csipszet :) stb stb....
no meg a hőre lágyuló műanyag részek
[Szerkesztve] -
Cane
őstag
válasz
Alvin_ti4200 #30 üzenetére
meg akkor is ha rávágsz kalapáccsal.
amúgy szvsz már 58-60°C felett nem viselkednek mindig normálisan (lefagyás) az amd procik. -
Alvin_ti4200
félisten
Fizikailag 220 fok környékén döglik meg kapásból az XP.
-
Raymond
titán
válasz
HarryPlotter #27 üzenetére
A prociban levo szenzor tobbet mond a valodi helyzetrol, de az te procidnak 90 vagy 95-nel kezd ''forro lenni a laba alatt a talaj'' ugyhogy nem kell panikolni.
-
HarryPlotter
tag
kérdés; Abit KD7-Raid lapban egy 1700-as Tbred-B 1.65V helyett 1.725 V-on járatva XP2400-asként terhelés nélkül az ADIA szerint 39Celsius fokos, terheléssel 51C. Ez okés is, viszont a biosban amotherboard monitorba belépve azt látom hogy CPU in sensor 65-70C-fok, az alaplap szenzor meg kb az amit az AIDA kiír. a CPU szenzor köztudott hogy a magban van. namármost melyik értéket kellene figyelembe vennem? hm? a CPU-ban lévő belső szenzorét(nem ezt írják ki a tesztprogik..:) vagy az alaplap sajátjáét(ezt írja ki a sandra/aida/stbstb...) egyébként a hűtőm(coolermaster) oldala éppen hogy langyos...
Kérem a válaszokat...:) -
Zsotie
tag
-
Sanya
nagyúr
válasz
concret_hp #1 üzenetére
Attól függ, hogy milyen procid van
-
Zsotie
tag
Ja,
úgy tűnik nekem, hogy mintha az egész rendszer melegeden inkább jobban, nem
a processzor. -
Zsotie
tag
válasz
burgatshow #22 üzenetére
Néztem, jól van fent.
Nem, tom, de engem zavar, mert eddig húzva sem ment 50C fölé, most pedig
az új BIOS-al 60C-ra kuszik.
Ház oldala nincs fent, nagy torony, igaz elég zsufis, plusz hűtő és ha nyomom a
Call of Duty-t akkor 60C.
Az MSI azt írja a weblapján, hogy javítva van a hőmérséklet érzékelés a BIOS-ban.
Ezek szerint most jó??? És eddig nem volt az.
Ha hazamegyek megnézem újra........ -
Zsotie
tag
Barton 2500+ -om van MSI K7N2-ILSR lapban, 40C - 45C -ig mozgott.
Felraktam az új 7.6-os BIOS-t, azóta, 43C alapban, de ha elkezdek nyomulni, akkor felmegy 60C-ra is. Alapban visszamegy 45C -ra. Nem húzva csinálja ezt.
A proci alapjáraton kb 13C-al melegebb a rendszernél, ha nyomulok akkor 18C körül.
Beraktam még egy hűtőt, ami a rendszerre nyomja a levegőt, ez segített majdnem 10C-ot.
Ez normális??? -
dobi
aktív tag
Nekem a régi configom Abit KT7 és 1000-es Thunderbird 120-nál kapcsolt ki...
És nem lett semmi baja (kb még 1 évet használtam mielőtt eladtam(
Elméletileg 70-ig üzemi, és 80-90-tól káros! -
_Gudella
senior tag
Lehet,hogy tévedek, de úgy tudom, hogy a Northwood beépített hővédelme 135 foknál kapcsolja le a procit.
Egyszer mikor kísérleteztem vele, 95 foknál kezdett erősen fagyogatni.... Az a baj, hogy ilyen hőmérsékleten a proci nagyon ''süt'', és lehet hogy maga túléli csak a közelében lévő kondik nem.... -
_Gudella
senior tag
Lehet,hogy tévedek, de úgy tudom, hogy a Northwood beépített hővédelme 135 foknál kapcsolja le a procit.
Egyszer mikor kísérleteztem vele, 95 foknál kezdett erősen fagyogatni.... Az a baj, hogy ilyen hőmérsékleten a proci nagyon ''süt'', és lehet hogy maga túléli csak a közelében lévő kondik nem.... -
tray
aktív tag
Van egy topic hasonló témában, ide sztorikat várunk:
[L]http://prohardver.hu/rios3_forum.php?mod=40&id=41083&start=0#msg6[/L]
Nekem 120 fok körüli hőmérsékletet élt túl az AMD XP-m. Az már biztos nem a normális tartományba tartozik :DDD
A belinkelt táblázatból egyébként kiderül, hogy 70 fokig bírniuk kell az új CPU-knak. De szerintem az e fölötti hőmérsékletek már az alaplapot jobban károsítják, azon több a műanyag :)
[Szerkesztve] -
rATdrAgOn
senior tag
Ehh, ezek tok szanalmas ertekek :)
MC68060 maximalis homerseklete (a tokozason merve) 110 Celsius fok lehet... :)
Namost, 68060/50@66Mhz meg soha nem ment 90 fole, pedig semmi hutes nincs rajta... :) Igy megy mar ~4 eve a megfaradas legkisebb jele nelkul (gy.k. borda sincs rajta, semmise.. csak a csupasz tok :DDD ) -
crab
senior tag
válasz
concret_hp #1 üzenetére
Izzasztja a seti?;]
-
rATdrAgOn
senior tag
válasz
concret_hp #1 üzenetére
100-110 Celsius fok a max. maghomerseklet. Ennyit karosodas nelkul el kell birnia :) Ha meg nem birja, akkor dogoljon meg, nem fogok erte konnyeket ejteni. ;)
-
Zsu_
senior tag
válasz
concret_hp #1 üzenetére
70 fok fölött kezd kritikussá válni...
főleg ha tartósan /sokáig/ működteted ilyen hőmérsékleten...
[Szerkesztve] -
Loretto
veterán
szvsz ha 50 fok alatt tudod tartani akkor nem lesz nagy baj
-
salazol
őstag
Itt megtalálhatod a gyárak által megadott értékeket öszegyűjtve.
[L]http://users.erols.com/chare/elec.htm[/L] -
Tal2
tag
Egyik barátom gépén két éve elszállt a vízhűtés (gépen kívül lassal elvesztette a vizet) és az 1.4-es Athlonja 110 fokra kúszott fel. És károsodás nélkül túlélte!! Hihetetlen... De nagyon nagy mákja volt. Pont én ültem a gépe előtt, így nem csak mesélte.
De tuti, hogy jellemzően ezt nagyon kevés proci élné túl. -
intelfan
aktív tag
válasz
concret_hp #1 üzenetére
Magtól függően Áemdénél 85-90fok a maximum.
Arra kell vigyázni hogy a legtöbb alaplap az nem a maghőmérsékletet mutatja hanem annál jóval kevesebbet. -
barbikenje
aktív tag
nem tudom, hogy mennyit segítek vele, de OLVASTAM egy cikket,( tehát saját tapasztalatom nincs, csak egy, amikor majdnem megsült a proci,), hogy a max hőmérséklet, ami még ''üzemszerű'', olyan 85 fok. A tapasztalatom pedig annyi, hogy egy alkalommal már a port égette a proci, mikor észrevettem, hogy nem fasza a hűtése:)). Gondolhatod, hogy sütött...
-
T 1000
aktív tag
Szerintem 70 fok fölött már nem egézséges, de ha nem muszáj, ne próbáld ki! :DD
-
concret_hp
addikt
Kérdés adott: mi az a hőmérséklet ami árt a procinak? és mi az a felső határ ami még biztos nem? gondolom típustól is függ de úgy átlagban mennyi?
Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo ThinkStation P520 Workstation! W-2145, 64GB, 512 SSD /Quadro - Számla, garancia
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
- Xiaomi Redmi 9T 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest