Hirdetés
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Samsung LCD és LED TV-k
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Bambu Lab X1 és P1P tulajok
- Computex 2023: DDR5-8000 fölé gyorsul az új Dominator RAM család
- Apple notebookok
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
csabyka666 #1694 üzenetére
Bocs, ne vedd sértésnek, de a 40-80 ezer forintos kategória nagyon messze van a komoly stúdiómunkától. Ezek a podcaster termékek kezdő podcastereknek. Értem én, hogy te szeretnéd olcsóbban, meg minden. Persze lehetséges, de csodát ne várj. Sima 500 forintos trust mikrofonnal is lehet felvételt csinálni, nem is katasztrofálist. Én tuti nem vennék ilyen 5000 forintos vackokat, amik semmivel sem jobbak, mint az 500 forintosok.
(#1698) Perijon
Ilyen BM800-am van nekem is. Sosem hallgattam meg a hangját. Csak donornak vettem a háza és kengyele miatt. A belét kihánytam belőle, és építek bele egy használható belsőt. De egyébként azt hiszem a vicc kedvéért kipróbáltam, és nem sikerült hangra bírni. Hibás darab volt, vagy mit tudom én, annyira nem érdekelt. De egyébként ebben is egy filléres elektret kapszula és egy mezei FET van, semmi más. Pont annyi az egész, mint az 500 forintos, csak csecse házban.[ Szerkesztve ]
101 GRID villanyautós töltőhálózat
-
MineFox54
őstag
válasz
csabyka666 #1696 üzenetére
[link]
RH Soundhoz itt van egy teszt. Sztem ugyanennek az USB-s verziója a UM900USB.
Nekem az RH-nak a hangszer kondija van,a HST02A, az nagyon jó ár-értékben. Jobb volt mint a 2,5x annyiba kerülő AV Jefe.vapebook.hu, e-cigi tesztek és leírások - ltt van ez a napszemüveg. Ezt 2500-ért vettem. Boltban mennyi? 300, mondjuk, ezzel pont {átvertek}.
-
Perijon
tag
Informálódtam, néztem teszteket a mikrofonok kapcsán. A különböző összehasonlításokban rendszerint a Yeti-t hozták ki győztesnek, még ha egy hajszállal is. De a lényeg, hogy ahhoz, amihez én szeretném, a felolvasás, ahhoz is inkább a Yeti az ajánlott. Akkor lenne jobb választás az AT2020, ha például zenéléshez szeretném használni.
Persze, ahogy kiderült, egyik készülékkel se nyúl mellé az ember.
-
rootkiller
őstag
Néztem ezt a Yetit. Nekem ez egy felkapott csicsás cucc vonzó de felesleges fícsörökkel. Először is ugye tud különböző karakterisztikákat, tud felvenni stereoban. Minek? Énekelsz egy kórusban vagy hasonló aztán elviszed és kirakod a laptopoddal hogy felvedd stereoban? Használni fogsz nyolcas karakterisztikát? Ha nem akarok M/S vagy Blumlein stereo elrendezésben felvenni akkor nincs ötletem hogy miért kapcsoljak nyolcasba akár egy Neumann U87-est is? Omni? Elég jó felvevő helyiség kell hogy használja valaki. Teljesen felesleges az összes többi, főleg Podcastolni.
A Yetiben ahogy néztem a képet sima elektret kapszula van, mondjuk az AT2020 dettó. Feleslegesnek tartom az AT2020-at. Nekem van egy olcsó, kínai nagymembrános, a megboldogult Musik Produktiv terméke, bizonyos Hitec Audio Fat One. Olcsó K67 kópia kapszula, olcsó elektronika. Az enyém mondjuk kicsit tuningos, de vettünk fel vele lemezre is éneket és full jó volt.
Szóval én biztos nem vennék se Yetit se 2020-at, vennék egy t.bone nagymembránost, akár USB-set, kis asztali állvány, a mikrofonra meg ráhúznék egy SM58-ra való mikrofonszivacsot és kész, ha nem USB-s a mikrofon meg egy Behringer UMC22 vagy akár UMC2 hangkártyát szintén fika pénzért.
Artengo TR 990 Pro
-
Sziasztok, van vmeikőtöknek infója arról, hogy a 90-es évek vége felé jellemzően milyen PA hangsugárzókat volt szokás használni Magyarországon rendezvény-, koncerthangosítás esetén, diszkókban? Ha rémlik pár típus is esetleg, az külön nagyon jó lenne.
''És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
PapaMaci
őstag
Csak a tisztánlátás kedvéért, az AT2020 külső előfeszítésű kapszulát tartalmaz, szóval nem elektrét!
...mint az közismert...
-
válasz
rootkiller #1711 üzenetére
Egyébként a random usb miki vásárlással óvatosan. Most kukáztam ki egy 100k-s Editor Keys SL600 belét, mert használhatatlan a usb rész, pattog, és semmi sem bírja jobb belátásra.
(#1714) PapaMaci
Csak kiskapszulás.Egy t.bone 450 nagykondis, és egész jó darab. 30-ból megvan. [link]
[ Szerkesztve ]
-
rootkiller
őstag
Mindenkinek faragott lomja volt, kinek jobb kinek rosszabb. A Multimédiánál kazal számra álltak pl a faragott Martin Audio F2 kópiák, még most is azokat a retteneteket hordják sidefillnek, drumfillnek, monitornak az Edda turnéba. Talán az Omegának (hangosítócég, nem a zenekar) volt gyári lomja.
Artengo TR 990 Pro
-
rootkiller
őstag
Ha veszünk egy t.bone SC400-at (59€), egy Behri UMC22-t (45€) egy asztali állványt (kb 10€), egy szivacsot (2-3€) meg egy rövid XLR-t (5-6€) az kb 120€. Sokkal jobb előfokunk és USB konverziónk lesz mint ezekbe az USB-s göncökbe, jóval előrébb vagyunk mint egy Blue Yetivel meg egy 2020USB-vel. Szerintem.
Artengo TR 990 Pro
-
válasz
rootkiller #1717 üzenetére
Mondjuk igen, valóban. Ha magamnak kéne vennem 40-ből egy ilyen cuccot, én is ezt a csomagot venném. Csak sokan nem szeretik a kütyühalmazt maguk körül, ezért népszerű az usb miki.
[ Szerkesztve ]
-
PapaMaci
őstag
-
Perijon
tag
Az én esetemben valóban előny lenne, ha helyet tudnék megtakarítani.
Ha a Yeti és a 2020 kapcsán ellenérzéseid vannak az ár tekintetében, akkor milyen USB-s készüléket ajánlanál?[ Szerkesztve ]
-
MineFox54
őstag
Sziasztok!
Bocs ha elvetemült az ötletem.
Laptopot szeretnék használni effektprocesszorként, VST-kkel. Ehhez szeretnék venni egy hangkarit.
A gép i5 3.gen, 4gb ram.
Amire gondoltam az a Behringer U-Phoria UMC404HD lenne. Esetleg az FCA sorozat is szóba jöhet.
A VST-ket Reaperen keresztül gondoltam használni.[ Szerkesztve ]
vapebook.hu, e-cigi tesztek és leírások - ltt van ez a napszemüveg. Ezt 2500-ért vettem. Boltban mennyi? 300, mondjuk, ezzel pont {átvertek}.
-
PapaMaci
őstag
Jó reggelt!
Lesz néhány eladó cuccom. Többek közt egy EMU1212 PCI hangkártya, egy MOTU 2408mk3 PCI-424-el, lesz egy sima 2408 is. Némi kábel, meg még pár apróság. Ha érdekel valakit, akkor privátban folyathatjuk!...mint az közismert...
-
MineFox54
őstag
válasz
MineFox54 #1721 üzenetére
Olyan módon gondoltam, hogy:
pultom (Yamaha GA32) AUX kimenetén ki - be a UMC404 bemenetén - reaper - VST, pl. delay vagy compressor - UMC ki - AUX return a pulton.
Ez megoldható lehet?vapebook.hu, e-cigi tesztek és leírások - ltt van ez a napszemüveg. Ezt 2500-ért vettem. Boltban mennyi? 300, mondjuk, ezzel pont {átvertek}.
-
MineFox54
őstag
válasz
PapaMaci #1726 üzenetére
Igen ,én is ezen gondolkozom.
Az 2-3 méternyi késleltetés asszem.
De: ha belegondolsz, pl. a dobtól a színpadon a hangsugárzók amúgy is 5-6 méterre vannak, tehát 15-18ms-ra.vapebook.hu, e-cigi tesztek és leírások - ltt van ez a napszemüveg. Ezt 2500-ért vettem. Boltban mennyi? 300, mondjuk, ezzel pont {átvertek}.
-
válasz
MineFox54 #1725 üzenetére
Minden attól függ, milyen késleltetése (latencyje) van a hangkártyának. Egy gyors hangkártyával simán belefér. Nem hiszem, hogy egy usb-s behringer alkalmas ilyenre.
Én szoktam énekfelvételre még konvolúciós zengetőt is használni, hogy minél "élőbben" hallja magát vissza az énekes, pedig ott aztán kulcskérdés az alacsony késleltetés. Szóval nem megvalósíthatatlan, csak erős hardver, és gyors hangkártya kell hozzá.
-
MineFox54
őstag
Éneket.
Most pl. ennél a csávónál kellett volna nagyon (nem nálunk volt a videóban lévő esemény).
Pontosan ezért kérdeztem, mert nem tudtam hogy elég gyors-e a Behringer.
[ Szerkesztve ]
vapebook.hu, e-cigi tesztek és leírások - ltt van ez a napszemüveg. Ezt 2500-ért vettem. Boltban mennyi? 300, mondjuk, ezzel pont {átvertek}.
-
válasz
MineFox54 #1732 üzenetére
Éneknél nem gond a fázis.
Én nem a latencytől félnék, hanem a megbízhatóságtól. Élőben a megbízhatóság életbevágó. Mi történik, ha beszarik a Behringer, az usb kapcsolat, vagy lefagy a gép vagy a vst? Szerencsétlen ott fog tátogni, mint a hal. Egy usb drótos hangkártya megbízhatósága béka segge alatt van. Ezt tetézi, hogy Behringer. Én ilyen vackokkal nem is kísérleteznék, ezek gyerekjátékok óvodába. Professzionális felhasználásra alkalmatlan.
[ Szerkesztve ]
-
rootkiller
őstag
A jó öreg GA32/12, nekünk is volt, meg volt 24-es is belőle, szerencsére elkoptak a háztól az MG32-vel együtt.
Az ötlet teljesen jó ahogy a hangkártya is, baromi jó áron van a thomannál, az a 10ms latency semmi, úgy kell felfogni hogy a zengetőnek van élből 10mS predelay-a, a delaynál meg nem fogod észrevenni hogy a 3-600 ms ismétlések csúsznak 10ms-t. Bátran csináld, kijössz 3 auxon: plate a dobra, hall az énekre meg egy delay és visszajössz a zengetőkkel meg a delayyel egy-egy stereon. Mi is volt hogy zengettünk Logic Pro X - Lexicon PCM Native-val.
Schawo: Megbízhatóság? Ha összefossa magát nem zengetsz. Ez túlélhető probléma.
[ Szerkesztve ]
Artengo TR 990 Pro
-
MineFox54
őstag
Semmi. Nem lesz effekt.
A sima énekhangjára pluszban szokták ráküldeni az effektet.
PL. az 1-es csatornán van a fickó, utolsó auxon (post) az effekt, akkor az utolsó auxon felnyomok egy kicsit, a keverőben belül megy a hangja effektezetlenül a master irányába, ÉS ki az auxon az effektre, ahonnan visszajön szintén a masterre.rootkiller:
Köszi a megerősítést.
Nem szeretem annyira én sem a pultot, de ez van. Falunapozásra meg egyébként luxus. 200-300 fős koncerteket csinálok vele max.[ Szerkesztve ]
-
PapaMaci
őstag
válasz
rootkiller #1734 üzenetére
Épp ez az, hogy zengetőnél még elmegy, mert azt hozzáadod. De egy dinamikaszabályzót insert-be kötsz.
...mint az közismert...
-
MineFox54
őstag
válasz
PapaMaci #1736 üzenetére
Dinamikaszabályzót nem használnék erről, csak példa volt, arra van hardverem.
Köszönöm a válaszokat!
Valamelyik nap előtúrom az E-Mu 0404-et, és kipróbálom PC-vel.[ Szerkesztve ]
-
-
válasz
PapaMaci #1743 üzenetére
Sok éve van uadom vagy 100 vásárolt pluginnel. Nem mindenható. Van pár jó cucc benne, de van jó csomó, ami a free pluginek szintjén van. Rendszeres akcióban érdemes plugint vásárolni. Ha veszel egy plugint, akkor az összes plugint egy hónapig ingyen használhatod. Minden vásárlás után újra és újra. Ezt szeretem benne leginkább. Ha így nézem, már nem is olyan drága.
-
rootkiller
őstag
Apollo Twinem van, egy magos. Első körben az a véleményem hogy a DSP technológia rettenetesen elavult. Annál is jobban. Egy mag 2.4 GFlops-ot teljesít. Ez semmi, főleg azért mert az intel processzorok lebegőpontos számítási teljesítménye ugrásszerűen nő! Az első gererációs i7-920 40 Gflops-ot teljesített, ma egy i7-5960X 354-et, és ennél már van újabb, jobb. A kollégák azt mondják hogy a 4 mag semmi, főleg 88.2-96k-n. Ismerek olyat akinek két octo és egy quad kártyája van, nála ez elvi kérdés, régi motoros PC-s, szopott anno sokat és nem bízik másban, pedig vannak rendes pluginek amik hozzák az UAD szintet és manapség számítási teljesítény is van bőven.
Szóval nekem annyi az UAD hogy esetleg berakom az unison 610-et, monitorozáshoz ott az LA-2A, keverni meg használom innen az LA-2A/1176LN/Pultec kombót, na meg a delay tetszik amit adtak, a többi minek? Van egy 59 dolláros kedvenc 1073-om ami tud preamp szaturációt is, jó a Logic saját compressora, az EQ meg nagyon jól paraméterezhető bármire, zengetőből meg Lexicon PCM native, de a Logic Space Designerje is jó.
Lényeg a lényeg: megélnék UAD nélkül, plugint nem vettem és több magom se lesz, annyi munkám nincs, inkább időt álló dolgokra költök.
Buy plugin = burn money
Artengo TR 990 Pro
-
válasz
rootkiller #1746 üzenetére
Én is hat magos xeon gépeket használok, egy 150-200 sávos projekt simán felzabálhat bármit. Valóban gyenge az uad dsp-je, de azért nem lehet egy az egyben összehasonlítani a Gigaflopsot egy célhardver és egy általános cpu között. De nem is a dsp hatalmas ereje miatt érdemes uad-ot használni (bár némi terhet azért képes elvenni), hanem a jó minőségű pluginek miatt. Van jócsomó, amit hangminősége miatt nem lehet kiváltani semmi másik fizetős pluginnal sem, pedig rendszeresen járok virágboltba, hogy kipróbáljak mindent vásárlás előtt. Analógban mindent megoldani dáriusz kincse, és a világ összes ideje sem elég. Az viszont tény, hogy az egymagos uad használati szinten is elég korlátozott, azzal sok feladatot nem lehet megoldani.
A beépített la2a kombó nagyon gyöszös.
[ Szerkesztve ]
-
rootkiller
őstag
A gigaflops az gigaflops, egy jó natív plugint is meg lehet úgy írni hogy jól optimalizálva fusson a processzoron, UAD környezetben is megvannak a bajok, nem fogom fel a mai napig hogy miért van alapból valamekkora DSP % lefoglalva és ez miért változik minden sample rate-n. Az olyan problémákról ne is beszéljünk hogy az Apollo 8p-n miért nem fut el a 8 darab unison 1073 holott elméletben tudnia kéne, na meg arról hogy Windowsos környezetben régebbi kisebb fogyasztású pluginekkel milyen gyorsan el lehet fogyasztani a FireWire sávszélességet és a DAW latency korrekcióját.
Az más kérdés hogy az Universal Audio kurva jól eladja a jó pluginek miatt a baromira elavult DSP-jét és megeteti a gazdagabb piacokon az arcokat azzal hogy ez jó nekik. Ha jön az UAD-3 akkor ott egy magnak nagyjából 36 gflops-ot kéne tudnia hasonlóan a Midas Neutron DSP-jéhez ahol 3+1 mag van és 108 gflops a teljesítmény.
MineFox54: A FireWire-t félig már eltemették. Windowson élből szopás, mióta USB 3.0 van a macekben nincsen FW. Felejtsd el.
Artengo TR 990 Pro
-
MineFox54
őstag
válasz
rootkiller #1749 üzenetére
OK
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Servergarden Kft
Város: Budapest
Cég: Test Innovation Technology Zrt.
Város: Budapest