Hirdetés
- SSD kibeszélő
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- iPad topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Milyen videókártyát?
- Házimozi belépő szinten
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
Új hozzászólás Aktív témák
-
harry
veterán
itt egy fakuckó: Bővebben: link
[Szerkesztve] -
harry
veterán
válasz
dark bit #519 üzenetére
Ez a CDBremse. hasznos lehet.
ha jól látom pl innen letölthető: Bővebben: link -
harry
veterán
a conrad oldalán lévő képet már éáttam, csak abból nem sok derűl ki...
Bővebben: link - ezek után érdeklődtem TTSnél. taláb ez lenne legjobb - Bővebben: link Bővebben: link
Das Cooltek-Set beinhaltet zwei unterschiedliche Materialien:
- 12 mm selbstklebende Kombimatten, bestehend aus 2 mm Bitumenpappe und 10 mm PUR Weichschaum mit wabenförmigen Vertiefungen zur Luftschalldämmung Abmessungen: 360 x 165 x 12 mm, Gewicht: 4,20 kg/m²
- 2 mm selbstklebendec Bitumenpappe zur Körperschalldämmung Abmessungen: 360 x 165 x 2 mm, Gewicht: 1,75 kg/m²
igaz sokat nem értek belőlede ha jól látom 4 lapból áll, különböző vastagság, stb.
CM hdd keretet burkolnám be vele. szal nem kell kúpos. sokkal inkább valami tömör szerkezető anyag pl parafa + szőnyeg kombó, ami jól elnyelné magas hangokat. -
harry
veterán
nekem is van 2 samsing, és valóban van vmi éles sípoló hanjuk - nem hangos, de épp elég zavaró. már nem rezonál, beültettem a vinyót egy CoolerMaster keretbe (másik m. rackben), most valszeg az lesz, h valami sűrű szivaccsal körbeborítom a dobozt pl ezzel: Bővebben: link
-
harry
veterán
válasz
zsoltee10 #270 üzenetére
Nekem a vinyóm gumibakokon áll a ház aljábann rajta egy réteg szivacs /csak úgy ráfektetve/
Szerinted mennyire jó a CM stacker hez adott keret? Bővebben: link -
harry
veterán
Erre az anyagra gondoltál: Bővebben: link ?
Ilyet lehe kapni Magyaro.n is? -
harry
veterán
a plexi rögzítést úgy gondoltam, h plexi, ragszalag, ház, és az egész csavarokkal rögzítve -> a szalag első sorban nem a rögzítést szolgálná, hanem a pontos illszkedés miatt kellene /mondtad, h légmentesen kellene rögzíteni.
Háló - ennek örülök, mert szebben nézne ki hálóval, mint ha csak a szivacs borítaná.
[Szerkesztve] -
harry
veterán
Lenne két kérésem:
- Plexi (8mm) rögzítése valszeg csavarral/szegeccsel lesz, de mit érdemes a ház és plexi közé rakni? Legyen vmi gumicsík, mint esetleges rezgéselnyelő, vagy inkább arra törekedjek, h minél nagyobb felületen /pl 2old.ragszalagal/ legyen rögzítve?
- Ha belülre rakok szivacsot /nem azt a 'hullámosat', hanem simát Bővebben: link és erre kerül egy fémháló/rács (csak dísz) az menyire csökkentené a hatásfokát? -
harry
veterán
Jelenleg úgy állok, h vinyót gumibakokra raktam az aljába, így szinte nincs hangja.
Leghangosabb a táp, de mivel azért mégis egy 420as chieftec, ezért nem fogom lecserélni, inkább venticsere.
Plexi elég lesz 30*30 is asszem, egy 8mmes darab komoly 1300ft+380ft a vágás.
Utána meglátom, h mennyire hangos, lehet nem is rakok bele szivacsot.
Aztán modnak megfelelően ventihelyek kialakítása, fúrás faragás. Bár az még kicsit odébb van. telefont akarok venni csak mindig elmegy a píz ilyenekre -
harry
veterán
hmm, akkor valszeg marad..
bekapcsoltam a gépet úgy, h csak a táp ment /vinyók, proc.venti, cd, dvd lekapcsolva/, és elég hangosnak bizonyult, tehát valószínüleg azt fogom halkítani.
a másik vinyóm mobil rackben van, az is ki van kenve sziloplassztal, így az sem hangos.
Tápot mennyire szerencsés kibélelni szivaccsal? Bővebben: link - az első képen a ventik vezetéke látható - ezeket sajnos elkell vágnom, így gari ugrik, de csend lesz.
[Szerkesztve] -
harry
veterán
Ha valaki úgy dönt, h saját maga készít keretet érdemes ezt átnézni: Bővebben: link - Szentendre
-
harry
veterán
Lehet inkább keretet veszek /Bővebben: link/ csak még nem tudom hogy fog szellőzni, hiszen előtte van egy ajtó - valszeg kivágom.
Ez ventivel együtt 5,3k, így nem olyan sok. -
harry
veterán
válasz
Fade_Away #217 üzenetére
Most megcsináltam úgy, h a keretből kivettem, és leraktam a ház aljába, gumikorongokra.
1 korong úgy 6mm magas, sziloplaszból csináltam, elég jó rezgés elnyelő.
Eddig ez Bővebben: link tűnik a legjobbnak, de az is lehet, h hagyom a jelenlegi megoldást. így szinte semmi hangja, csak több vinyót nem tok berakni, és ez sincs jól rögzítve. lehet, h a coolermaster beszerelő keretet veszem, asszem 5,5k
Zalman réz proc hűtőm van, próbaképp rákötöttem egy kapcsolóra, most jelenleg passzívan megy. Alapból 30fokos volt a proci, akkor lekapcssoltam, azóta eltelt 15perc, most 40fok. Szal szerintem nem fog teljesen passzívan menni, igaz most nincs más hűtő a házban, csak a felette lévől táp szívja le a levegőt
[Szerkesztve] -
harry
veterán
Jelenleg 3 vinyó rögzítés között gondolkodom:
Bővebben: link - 4e
Bővebben: link - 1,5e
Bővebben: link
Szivacsok:
De még az egészet át kell gondolnom, mert modding szempontból is illeszkednie kell az összképbe. Az is lehet, h építek egy dobozt vinyóknak.
Házam:
Bővebben: link -
harry
veterán
Hello, itt van pár modding bolt, kérdezd meg tőlük:
Bővebben: link -
harry
veterán
Akkor talán marad plexi. ehh... 6mm, 1négyzetméter 10e ft? Bővebben: link
Ez is jó hely, de kis kiszerelésben nem igazán kapni cuccokat Bővebben: link -
harry
veterán
És is azt a BeQuiet! felszerelést néztem, 5,5k Ftot még megér. Amúgy itt pár kép: Bővebben: link - felülete sima, és egyik oldalán van kátrányréteg, ez mennyit számít? Gondolom olyan funkciót tölt be mint a parafa.
Szóval Te mit ajánlasz ablaknak? 5mm plexi jó lesz? -
harry
veterán
Tehát üveg jobb hangfogó, de könnyebben berezonálna? Sztem ez egy ház belsejében nem valószínű, azért ott első sorban ventik/levegő zaját kéne megfékezni, meg ugye vinyó rezonanciát.
Plexi mivel lazább szerkezetű könnyebben elnyeli a hangot, akár jobban át is adhatja?
Nem tudom, h ezt így össze lehet-e hasonlítani, de milyen üveg/plexi vastagság az, ami kb annyira hangszigetelő, mint egy pl 0,5mm acél/alu lap?
Lehetne rögzíteni pl úgy, h a fém+üveg/plexi közé egy gumicsíkot rakok és akkor csavarozhatnám /mod szempontjából így jobban nézne ki/. Vagy sziloplasztal is lehetne rögzíteni, ami elég rugalmasabb.
[Szerkesztve] -
harry
veterán
Engem az érdekelne, h üveg/plexi mennyire jó hangszigetelő. Na nem azért, mert ezzel akarom kibélelni a házat, hanem hogy oldalalára mit használjak ablaknak
Amúgy én is BeQuiet! felszerelést venném, már csak az ára miatt is /'nagy' házhoz való csomag 5,5k, midihaz való 4,5/. itt egy cikk: Bővebben: link -
harry
veterán
up
-
harry
veterán
up
-
harry
veterán
válasz
dokesz007 #112 üzenetére
''A kialakítása a szivacsoknak hasonlít a hangstúdiókban használt hang és rezgés elnyelő szivacsokhoz, de mivel kisebb hely áll rendelkezésünkre, egy kis trükkel éltek. Kátrány réteget tettek a szivacs aljára, amitől nagy mértékben javul a rezgés elnyelő képessége és jól is tapad.''
Szerintem is ez lesz. Továbbra is kérdés, h plexi mennyire engedi át hangot. Bár gondolom ez vastagságától is függ, de talán 4-5 mm már elég. -
harry
veterán
Most akkor szerintetek melyik legyen:
Bővebben: link PC Noise Absorber Kit
Midi házhoz 4 600 Ft
Nagytoronyhoz 5 400 Ft
Nem tudom, h mekkorák a szivacsok, de alég soknak tűnik: Bővebben: link
Bővebben: link - Egyik bolt, itt 140x140 és 3500ft.
Bővebben: link -700x300x35 és 500ft. Ez nagyon olcsó, kérdés, h mennyit használ.
Valószínüleg az első lesz, csak nem tudom, h amennyivel drágább a többinél, annyival jobb is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bitcoint követelnek a svájci jegybankba
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Kuponkunyeráló
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- SSD kibeszélő
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Automata kávégépek
- Ukrajnai háború
- AMD CPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Renault, Dacia topik
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon G8, i7-10510U, 16GB, 1TB SSD, 4K kijelző + WWAN
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- 35" ASUS ROG Swift PG35VQ curved GAMER monitor
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest