- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Projektor topic
- OLED TV topic
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Jóárasítja két Arrow Lake-S CPU-ját az Intel
- DUNE médialejátszók topicja
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Samsung Galaxy Tab S8 Ultra - szépséges a szörnyeteg
- Milyen széket vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
golyani
őstag
fejlemény van.
amiket kinéztem erősítőket nincs rajtuk optikai bemenet meg optikai jelet nehéz is lenne a 5 méterre vinni. szal olyan kell aminek fasza analog kimenete van. audiotrak még mindig okés. de más ötletem nincs -
dabadab
titán
Ha zenet akarsz nyomni rajta SPDIF kimeneten, akkor pl InnoAX Audio Extreme 5.1, ez brutto 5000 penz. Ha mondjuk DVDA-t vagy hasonlo durva highend dolgokat akarsz hallgatni, akkor Audiotrak Maya 5.1 MK II (kb 12000 penz), ez tud 96 kHz-et is (az InnoAX csak 32/44.1/48 kHz-et tamogat, bar azokon legalabb tud 24 bitet - nem mintha sokat szamitana, mert a leginkabb az ember ugyis csak 16 bit / 44.1 kHz anyaghoz jut, mert ugye ez van a CD-n)
SPDIF-en mind a ketto jobban fog szolni CD formatumu forrassal, mint az Audigy.
[Szerkesztve] -
golyani
őstag
újra él a topic.
na akkor mondjatok nekem kb Audigy 2 árszintjén(max. 16-18k) tőle jobb hangkarit!!!
Zenére kell és jólesne a digitális optikai kimenet, mert egy jobbacsaka cuccrám szertném kötni amit karácsony környékén újítok. -
joey7
őstag
lehet,h láma a kérdés: ha veszek külön hangkarit,és arra kötöm a kis hangfalaimat akkor nem fognak beszűrődni a sz.gép hangjai a lejátszás közben?
-
-
busman
veterán
Diamond Monster Mx 300,zenehallgatásra a legjobb...
-
wassermann
addikt
- Ha a legolcsóbban gondolkodsz, akkor ''külső DAC''-a van bármilyen SPDIF bemenetű külső hangszórónak (2.1 .... 7.1-ig választás szerint szabadon).
- Ha különállót szeretnél - mert már van erősítőd meg hangfalad - akkor azt a
HI-FI Magazin környékén keresd, de ilyesmiért nagyon mélyen a zsebedbe kell nyúlnod.
[Szerkesztve] -
Csontikka
aktív tag
egy ilyen külső DAC mennyibe fáj és hol lehet venni pl?
Milyet ajánlasz belőle? -
dabadab
titán
Dehogynem, van ertelme. Ugyanis a legtobb hangkarin az SPDIF kimeneten jatekok csak sztereoban szolnak. Itt hangsulyosan csak olyan dolgokrol van szo, ahol a gepen generalodik az 5.1, a DVD-k hangja persze passthrough uzemmodban kimegy 5.1-ben.
Ez alol kivetelt kepez a SoundStorm illetve a CMI 8768 chipsetre epulo kartyak (BlueGears XMystique 7.1, Turtle Beach Montego DDL 7.1) -
Toncsi
aktív tag
A közeljövőben szeretnék venni egy Sennheiser 595-ös, vagy egy Beyer 880-as fülest. Azonban a vásárlás előtt szeretném meghallgatni mindkettőt. Tudtok olyan helyet Szegeden, vagy Békéscsabán ahol ez lehetséges?
Illetve ehhez a füleshez milyen hangkártyát ajánlatok? Egy jobbat pl.:
M-Audio Delta Audiophile 2496
Terratec Phase 22
Creative EMU 0404
Vagy esetleg olcsóbb hangkártya+használt külső DAC?
Csak zenehallgatásra használnám. -
Toncsi
aktív tag
Akinek ''csak'' egy Audigy hangkártyája van, és szeretné a legtöbbet kihozni belőle annak 1-2 jó tanács:
Ha nem fontos az EAX, inkább zenét hallgatsz, akkor a kX Project driverét rakd fel.
http://kxproject.lugosoft.com
Lejátszónak használd a Foobar2000-et (http://www.foobar2000.com/) a következő beállításokkal:
A Dsp managerhez add hozzá a ''Resampler (SSRC)''-t. Így nem a hangkari konvertál 48khz-e, hanem a foobar szoftveresen, és ő sokkal jobban csinálja.(Jobb lesz a hangminőség)
Outputnak használj ''Kernel Streaming''et. Ha kX Project driver-t használsz akkor a ''HQ'' kimenetre tedd és a ''Playback''nél állítsd át az Output data format-ot 32bit-re.
Ezekkel a beállításokkal sokkal, de sokkal jobban szól, mint a gyári driver+winamp páros! -
canniball
nagyúr
Nos, az earphone szó jelenlétét én ezzel tudom magyarázni: a Fun front analóg kimenetét egy jumper segítségével lehet állítani, hogy fejhallható vagy vonalszintű kimenetként akarod használni. Bár nem értem ennek mi köze lenne az S/P-DIF kimenethez...
Kikötni pedig ha akarnám sem tudnám 5.1-re, mert ilyen rendszerem nincs. Csak érdekelt, hogy a Sky-nál is van-e ilyen korlátozás, t.i. annak idején úgy voltam vele, hogy elég nekem a Fun is, de erről speciel nem tudtam... -
canniball
nagyúr
Kipróbálni nem tudom, mert csak egy music centerem van, amin nincs optikai bemenet. De az Aureon 5.1 Fun Mixerben a Digital menüpontot kiválasztva (itt lehet a digitális kimenetet kiválasztani) a következőt írja (szép piros betűkkel, hogy jól látható legyen): ''S/P-DIF output worls only on earphone and 2 speaker mode!''
-
Tas
tag
válasz
canniball #71 üzenetére
Tudnia kell az 5.1at a te kartyadnak is. Felteve persze, hogy mit kotsz utana. Ha 5.1re alkalmas erositot dobsz ra akkor kutya kotelessege mennie ugyanis a kodolatlan jelet az erosito valasztja szet. Allitsd be a progiban (feltetelezem, hogy a dvd nem megy) az audio resznel SPDIF out es kesz. Vagy akar a hangvezerlo szoftvereben is beallithatod a csak optikai kimenetet. Jatekoknal en meg nem lattam 5.1 hangzasut
Zene eseten mar csak trukkos megoldasok vannak, amikor plug-inek segitsegevel a sztereo jelbol kamu 5.1et kavar a masina.
-
Thunder78
őstag
Terratec 5.1 Sky hangkarit javaslom. Asszem most márt a 7.1 Space van helyette.
Belső szinten is képes 192 kHz / 24 bit-ben kezelni az anyagot. Nálam az analóg kimeneten is tisztán szól (7 m-es kábellel). Optikai ki és bemenete is van neki.
Szerintem qrvajó hangkártya.
Még egy dolog csinálhat zajt az érzékenyebb hangkarikon. Mégpedig, ha túl közel van modemhez vagy hálókártyához. Lehető legtávolabbi slot-ba kell tenni. Egyik ismerősömnél működött, azóta az 5.1 Live-ja sem szed fel zajt internetezés közben. -
bocimayer
csendes tag
válasz
wassermann #53 üzenetére
Szivem, a kérdés nem az volt, hogy hol a bios, hanem hol a biosban.
Informatika tanár vagyok, azért a bekapcsoló gombot csak megtalálom -
PuFFoK
tag
Hello
Nem akarlak félrevezetni, mivel nem vágom annyira a témát, így csak azt javaslom, hogy nézd meg pl itt a leírásukat : www.idc.hu lehet mind a kettőt kapni.
A ph-n meg egy value-t 7-8e között tudnál venni. Újonnan kb 10e. A különbség az biztos, hogy nem aranyozott a value, a jack dugók kimeneténél. -
PuFFoK
tag
Gyerekek, Istenek vagytok
, még jó, hogy végigolvastam a topicot, már vagy féléve az alaplapi cuccot használja a winampom. Így átálítva teljesen más.
-
golyani
őstag
válasz
wassermann #56 üzenetére
tehát azzal az audigy 2 Value-val jól járok 12k-ért???
mit takar a value??? -
PapaMaci
őstag
X.1-ben nem vagyok otthon, de szereoban merném ajánlani, amit én használok. ESI-PRO U24 Bővebben: link Mivel a gépen kivül helyezkedik el, nem szed össze semmi zajt (~ -100dB), nagyon jo AD-DA, Szereo, S-Pdif ki/be (optikai és koax egyaránt) és AES-EBU kiimenettel.
Én a számitogépemre ráköltöttem ~150kHUF-ot, hogy viszonylag zajmentesen müködjön, és most akár zenét is hallgathatok rola. (Persze ha felpörög benne egy CD, már az egész semmit sem ér...) Leginkább saját munkáim szolnak a gépböl. -
Tas
tag
Szegeny sracot alaposan megkavartuk.
Mindenki az altala favorizalt kartyat fogja ajanlani
Az alaplapi hangizek felejtosek kiveve ha Soundstorm vagy vmi hasonlo minosegi cucc csucsul a lapon (persze ritka az ilyen lap es draga). Nem szeretnek belemenni a van zaj/nincs zaj temaba nalam a legtutibb BIOS beallitas a disable on board audio
15k korul nezelodj ha minosegibb cuccot akarsz. Arra figyelj, hogy lehetoleg femes jack csatlakozasai legyenek a kartyanak, talan tapbol is egy jobbfajta illene.
MX 300at en is csak ajanlani tudom, volt nekem is es elegedett voltam vele. Jo cucc szep hang. Egyetlen hatranya, hogy digit kimenetet csak barkacsolni tudsz hozza es XP alatt kerdeses a mukodese (persze ha nem kell digit out es XP, akkor BEST BUY). Olcso Live szeriaktol inkabb tartozkodj (128-5.1), altalban a dobozos Live valtozatok igenyesebben szereltek (femes csatik), tisztabb hang. -
GP-Sz
senior tag
válasz
wassermann #42 üzenetére
Azért nem feltétlenül kell leírni az analóg átvitelt sem. Nekem pl így volt egyszerűbb. Egy M-Audio Audiophile 2496ot használok egy fejhallgató-erősítővel és egy Sennheiser HD600zal. Semmiféle zaj nem jön belőle. És a 2496 nem is olyan extrém drága, úgy 20eFt körül van. Az tetszett meg benne, hogy ránézésre is egyszerű, mint egy faék, én meg szeretem a letisztult konstrukciókat
-
wassermann
addikt
GOLYANI! - Ha tényleg ált. mp3-as zenéket hallgatsz akkor egy digital out-os (spdif) Creative Audigy mindenképp elég. Ha a többi cucc is kell még vegyél hozzá egy 5.1-es valamilyen Creative hangfalszet-et. A digitális csatin keresztül meg fogják egymást ismerni - valószínűleg más info is átmehet azon a jel-en kívül.
[Szerkesztve] -
CYBERIA
őstag
Na igen Vortex. Ugyanaz a darab, fejhallgatóval próbáltam, hogy mindent maxra felcsavartam, de tényleg semmi(!) alapzaj nincs, ilyet ritkán hall az ember. HDD hangját egyáltalán nem hallani bele.
dabadab: leállíthatod magad, mintha elsősorban nem a Creative-okat ajánlottam volna, de ha már pusztán a márka neve sem tetszik, akkor menj át olyan topikba, ahol be van tiltva a használata(már ha van ilyen)
ja és miért nem lehet DVD 7.1-es hanggal?
[Szerkesztve] -
golyani
őstag
válasz
wassermann #53 üzenetére
ezzel én is tróbálkoztam több-kevsebb sikerrel.
hangkaris kérdésemre választ várok! -
wassermann
addikt
- A BIOS-ba ne menj bele, ha sosem csináltál ilyet és nem tudod hol találod!!!
A zajra visszatérve, próbáld úgy használni a cuccot, hogy a PC hangerő csúszkája max. 2/3-ig legyen csak feltolva és inkább a végerősítő hangerejét babráld ha kell. -
bocimayer
csendes tag
válasz
wassermann #49 üzenetére
Na, elültetted a bogarat a fülemben. Az előző szettemnél emléxem, hogy csicsergett ha hívtak, de mintha egy ideje ezt nem hallottam volna. A telefonom (PDA) 5 cm-re van az erősítőtől a bölcsőjében, es 2 cm-re a hangfaltól. Felhívtam magam úgy, hogy a hangerőt feltoltam annyira, hogy a zajok jól kivehetőek legyenek, lejátszás nem ment. SEMI. Abszolút semmi. Levettem a csöngést, hogy hátha felfedezek a zúgásban valami sitmikos zütyögést, de semmi. Ezekután átkapcsoltam az erölködőt egy másik, bekötetlen inputra, és teljesen csönd lett.
Namost akkor ez úgy néz ki, ha jól értem, hogy csak a számgépből jön minden zaj.
A hangerőszabályzóban MINDENT lekattintgattam, azért azt még megtalálom
Mi ez a BIOD beállítás? Hogyan kellene lennie?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Nem állnak jól az Apple Watch számai
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Apple AirPods Pro (2. generáció) - csiszolt almaságok
- Gitáros topic
- Politika
- Projektor topic
- További aktív témák...
- HP ProDesk 600 G2 Mini PC (i5,16GB, 256GB+1TB, Win10) Csere/Beszámítás!
- iPhone 14 128GB Független Újszerű/1-3 hónap gar./Akku 85%/p4240
- ÚJJ !! 850.000 Ft helyett - M4 iPad Pro 13" 512 GB WIFI + Cellular - 90 Apple Garancia
- Apple Magic Keyboard iPad Pro 12,9" 2021 (6th Gen), fekete - HU / Apple Pencil 2
- Cooler Master ma824 stealth . D15 killer :D
- ShieldUp Fóliavágógép tartozékaival
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon G8, i7-10510U, 16GB, 1TB SSD, 4K kijelző + WWAN
- ÚJ- Hp Elitebook 840 G8 i5 11. gen 14" Magyar laptop / notebook- Win11
- Samsung Galaxy Watch5 Pro,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPad 8 32GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest