- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen videókártyát?
- Milyen alaplapot vegyek?
- Apple MacBook
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Hobby elektronika
- Modding és elektronikai kérdések
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Új hozzászólás Aktív témák
-
Benhill
senior tag
Sziasztok.
Adott egy Creative SB Zx, ami a mai napig rendben ment, de most valami miatt nem.
Gép felismeri, jel az megvan, de hang az nincs. Se optikán se sehol.
Alaplapi hangkártyába dugva, van hang.
Driverek eltávolítva, friss felrakva. Hangkártya kiszedve visszarakva. Továbbra sincs hang.Hogyan tovább? 1 hete vettem, elég szomorú lennék ha ennyit bírt volna.
-
RobberBaron
tag
Sziasztok!
Okozhat-e kékhalált (irq not less or equal), ha a hangkártya (SB Z) nincs tökéletesen a helyén?
A konfigom 2 éves, ritkán (havi 1-2 alkalom) és nagyon random körülmények között, általában hanglejátszás közben kékhalálozik a gépem.
Driver frissítéseken és teszteken már túl vagyok, sokféle driver kombinációt kipróbáltam.
Végül kiszedtem a hangkártyát és újra visszaraktam, és azóta nem volt kékhalál.
A probléma az, hogy a hangkártya szinte meghajlik, ha becsavarozom a helyére, nem illeszkedik tökéletesen. -
klizso2
csendes tag
Sziasztok!
Van egy Soundblaster x-fi usb-s hangkártyám.
Az lenne a problémám, hogy (több gépen is kipróbálva) az erősítő analóg kimenetére rákötve alapzajt (csendes mély hangot) ad ki minden hangszórón keresztül (5.1).Ezt szoftveres vagy hardveres hiba okozhatja szerintetek?
Előre is köszi a választ.
Üdvözlettel:
Zsolti
-
nt92
tag
Sziasztok.
Segitseget szeretnek kernia kovetkezoben:
Adott egy creative sound blaster play 3 usb-s kulso hangkartya.
A creatove weboldalarol toltottem le a megfelelo programot, fel is telepult, felismerte az eszkozt.
A problema ott kezdodik, hogy hiaba elinditom a programot semmit nem tudok allitani benne.illetve allitok csak nem tortenik semmi valtozas
Hangszinszabajzo nem mukodik. Hiaba huzogatom a csiszkakat fel-le, semmi valtozas.
Probaltam ujratelepiteni, letiltani az alaplapit de semmi.
Mi lehet a gond? Talalkozott mar valaki ezzel a problemaval?
Elore is koszi
Udv
Tamas -
alPi86
csendes tag
Sziasztok!
Új gép, friss win10 install, asus prime z390-p alaplap. Minden drivert installáltam, az integrált hangkártyának realtek drivere van. Felmegy gond nélkül, viszont ha bedugom a jack dugót az alaplapi kivezetésbe és bekapcsolom a hangcuccot, folyamatosan nagyon furcsa, változó, zúgás jellegű hangokat ad. Kb. mint valami '80-as évekbeli scifi háttérhangjai. Nem tudom jobban leírni.
- Ha újraindítom a gépet a boot elején megszűnik, de amint a windows képernyő megjelenik, elkezdi és folyamatosan csinálja (innen gondolom, hogy szoftveres a probléma).
- Ha valamit le akarok játszani, aminek hangja van, az nem működik.
- Ha átállítom a kimeneti eszközt az usb-s hyperX cloud fülesemre, akkor is folytatja (fülesen ettől még van hang).
- Most letiltottam a BIOS-ban az integrált hangkártyát, most csend van, de értelemszerűen más hang sincs.
- Próbáltam device managerben eltávolítani az eszközt, majd újra hozzáadni, drivert uninstallálni majd reinstallálni, semmi sem segített.
- Minden más audio eszközt (pl. monitor beépített hangszóróját) letiltottam a device managerben.Van esetleg valami ötletetek?
Előre is köszi a válaszokat.
alPi
-
stev65
tag
Földhurkod van, amiatt búg, valószínűleg több eszközöd is rá van kötve az erősítőre amin a hangkártyád is van, a többi eszközeid elé csatlakoztass egy-egy [isolátor] -t.
-
Piftuka
veterán
Milyen driver-t használsz hozzá?
Az "Audigy FX" kapcsán több felhasználó is panaszkodott egyébként hasonló problémára. A korábbi szériákhoz képest nagyon erős (butított, "olcsósított") változat.
És mindezek mellett a szoftvere meglehetősen bug-os Windows 10 alatt.
Esetleg nézd meg a "Daniel_K" féle driverrel is. Nem garancia, hogy működni fog, de én abból indulok ki, hogy az "Audigy2 ZS" hangkártyám illesztőszoftvere kapcsán ő százszor jobb munkát végzett, mint a CREATIVE a hivatalos drivercsomagjával.
Win7 alatt legalábbis kifogástalanul működik.
(Egyébként mivel az alaplapodon van PCI sín - mindjárt 5 is - szerintem érdemes beszerezned egy "Audigy4", vagy "Audigy2 ZS" hangkártyát. Azokkal szvsz jobban jársz, mint ezzel az "FX" nevű alkotással.) -
kiborg
aktív tag
Sziasztok!
Szert tettem az SB Audigy Fx kártyára. Működik meg, de nem vagyok vele megelégedve.
Zajos. Ahogy görgetem az oldalt úgy ritmusosan zúgás hallatszik, meg folyamatos zavaró halk zúgás is jelen van. Még az alaplapi sem volt ilyen vacak,csak ahhoz nincs már driver.(Gigabyte GA-P43T-ES3G lapról van szó, 8GB Ram és R9 270 OCX VGA-val, Win 10es rendszer).
Másik nyűgöm, hogy recseg/pattog. Ha zenét hallgatok, vagy csak a figyelmeztető windows hangok hallatszódnak, mintha lemezjátszón játszanám le, olyan pattogás van és ez nagyon zavaró.
Valakinek valami ötlete a problémáimra?
-
stev65
tag
válasz
Corsair90 #5148 üzenetére
Nem rx-es a kártyám hanem z-s, de a lényeg hogy a full range speakers (széles sávú hangszórók) alatt ne legyen kipipálva semmi, különben a mély hangokat a kipipált hangszórókra küldi a kártya (zene alatt, pl youtube), és nem a mélynyomóra. Ezen kívül a Bass Managment alatt nem árt bejelölni a használatot.
-
robi212
tag
Sziasztok,
Kaptam egy külső hangkártyát, amit firewire-el tudnék laptophoz kötni. Viszont azon csak USB és Thunderbolt csatlakozó van.
Létezik ilyen átalakító/vezérlő az Apple horror árú átalakítóján kívül?
Köszi -
Corsair90
tag
Sziasztok!
Igazából nekem csak annyi problémám lenne a hang karimmal, hogy nem igazán sikerült beállítani, hogy normálisan szóljon zenék alatt. Alap beállítással nem tetszik, főleg a basszus terén, de alapból túlzott stúdiós a hangzása így.
Szóval a kérésem a Sound Blaster Audigy RX tulajokhoz szólna, hogy ti milyen beállítással használjátok?
Legfőbb képen az EAX studio-ban lévő beállításaira gondolok, a control panelben.
Nekem 5.1 hangfal szettem van, szóval ehhez mérten kellene valamilyen normális beállítás. -
Sziasztok!
Egy Asus Xonar DG-nél egy ideje a hátlapi kimenet recseg. Az érdekes, hogy a front kimeneten tökéletes hang jön ki, csak a hátlapin csinálja ezt. Ez hardveres hiba? Cserélni kell?
-
apóka
aktív tag
válasz
huskydog17 #5144 üzenetére
Köszönöm az infót, így legalább nem küldöm vissza feleslegesen.
Játék alatt semmi gond nincs, az nálam is jó.
Régebben egy jó kis Asus hangkártyám volt, de a tavaly cserélt alaplapon már nem volt neki foglalat. Eddig alaplapit használtam, de nem bírtam tovább hallgatni azt a ****. Ezért vettem az SB-t. -
huskydog17
addikt
Helló!
Nem hardver hiba, az tuti. Nekem egy Sound Blaster USB HD van és ugyanez történik, néha teljesen random időközönként elmegy a hang és csak Win újraindítás hozza vissza.
Eddig nálam egyelőre kizárólag YT alatt történt, vagyis nálam eddig csak a böngészők hozták elő ezt a hibát.
Korábban sose volt ilyen gondom, és már kb 8 éve használom ezt a kártyát. Itt biztosan valami szoftveres bibi okozza, csak fogalmam sincs hogy pontosan mi, mert Chrome és FF alatt is megtörténik, de semmi előjele nincs. Szerencsére eddig játékok és offline videók/zenék alatt sose jött ez elő.
Arra tippelnék, hogy valamelyik Win10 frissítés okozhatja, de nem fogok elkezdeni kísérletezgetni azzal, hogy egyesével leszedem őket. -
apóka
aktív tag
Sziasztok!
Van egy új USB-s Sound Blaster SBX -m (sb1240). Néha, random módon mintha kifagyna, nem tölt be a youtube és ilyenkor ha filmet indítok ott sincs hang. Ha kihúzom a tápot belőle és újra indul, akkor megint jó egy darabig. Van hogy 2 napig semmi gond de ma már 2x előfordult. Win 10, automatikus frissítéssel.
Ez szoftver gond vagy kifogtam egy hibásat? Még vissza tudom küldeni a hétvégéig...
-
commanDOS
senior tag
Megoldódott. Az előző poszt törölhető.
A gyártó oldalá a legfrisebb driver a Vista-hoz való. Ez nyilván nem megy fel, kivéve kompatibilitási módban... Erre korábban nem gondoltam. Először így sem volt hang, de a fülhallgató működött, majd a hangszóróra is megjött. El sem hiszem. -
commanDOS
senior tag
Az Aida ezt az audio vezérlőt ismeri fel: VIA VT8237a VIA 1708a.
Az összes létező drivert kipróbáltam, ami win7-hez való, az felmegy hiba nélkül. Tökletesen működik, csak hang nem jön ki a gépből. Elvileg korábban is win7 volt rajta és volt hangja.
Van valami VIA audiodeck nevű felület, a drivercsomagban benne van, de azt nem lehet telepíteni, mert szerinte frissítenem kell hozzá a drivert... Lehetséges, hogy falhoz vágom.
Új hozzászólás Aktív témák
- 4K gamer PC ( +Sok ajándék)
- Synology 3.5" 8TB SATA3 HDD (HAT5310-8T) Új, bontatlan, garanciával!
- Új DELL Inspiron 16 Fémházas Multimédiás Laptop 16" -40% Ryzen 7 8840U 8mag 16/1TB FHD+ IPS
- LG UltraGear 27GR95QE-B Gamer Oled Monitor!27"/2k/240hz/0,03ms/HDMI 2.1/Konzolhoz is
- Új, bontatlan, iPhone 16 Pro Max gyárilag kártya-független, apple világgaranciával
- LG 55G4 - 55" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
- BESZÁMÍTÁS! ASUS STRIX B650E-E R7 7700 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080 10GB Thermaltake Ceres 500 850W
- Apple Macbook Pro 13 2020 - M1 - 8GB/256GB SSD - Touch Bar - 102 Ciklus - 99% Akku - Ezüst - MAGYAR
- Honor Magic5 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASRock AB350 R5 1600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3050 6GB Rampage SHIVA Corsair 450W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest