- OLED TV topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Billentyűzet gondom van
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Calibre, az elektronikus könyvtár
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Gaming notebook topik
- Biztonsági kamera
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
dombi81
senior tag
Sziasztok!
A pc-ről jövő stereo hangot szeretném rákötni egy panasonic sc-ht1000 házimozira, de akár aux-on, akár vcr-en próbálkozom, csak a két szélső fal és a mélyláda szól. A center és a két hátsó nem.
Egy ilyen típusú külső,usb-s hangkártyáról próbálkozom, a fülhallgató kimenetről.[link]
Kell valamilyen codecet külön telepítenem a gépre, hogy jó legyen? Esetleg valamit a hangkártya menüjében, driverében pluszban beállítanom? -
Whaazzup
senior tag
Senki nem tud erre választ.ÜDV.[link]
-
inci67
tag
Ha halott topik mért nem törlik? Úgy látom itt nem igazán van élet.
-
Whaazzup
senior tag
Sziasztok van egy SBO160 Audigy advanced HD pCi-s hangkártya az istenért nem tudok GAMEPORTOTT WIN8-hoz varázsolni rá.Esetleg egy kis infó.Köszi.
-
bazsi345
csendes tag
Sziasztok!
vettem egy erősítőt meg egy pár hangszórót, van egy keverőm az lenne a problémám, h lejátszókról keverőn keresztül masterról szól mind a két hangszóró, de ha az erősítő a géppel van összekötve csak az egyik hangszóró szól, vagy éppen a másik már az is előfordult, azt h nem tudom, de csak az egyik szól, ha keverő géppel van össze kötve ugyan ez a helyzet, illetve csak egyik chanel-t érzékeli, ha valaki tudna segíteni ebben megköszönném, vagy h mi lehet egyáltalán a probléma! Rca, jack-re átalakítóval van csatlakoztatva géphez egyértelműen!
Előre is köszönöm -
nagybá
senior tag
Sziasztok!
Olyan problémám lenne, hogy a hangfalam pattogó hangot ad ki. Nem periodikusan, semmi szabályosság nem lelhető fel benne. Nem is gyorsan pattog. Random 1-2 secenként.
Ha a gépből kihúzom a jacket, akkor megszűnik a dolog. Illetve, ha telefonra kötöm a hangfalat ott minden rendben megy. Gondolom hangkártya para.
Nincs ötletetek, hogyan lehetne megoldani?
Logitech X-530 a hangfal típus.Előre is köszi!
-
ViZion
félisten
...pörög a topik
-
ViZion
félisten
Sziasztok!
Asus Xonar DX-et rá lehet venni, h ugyan azt a jelet tolja ki 2 kimenetre is? Hangfal+fejlhallgató.
rendeltem egy splittert, de ha "natívan" tuná az jobb lenne.Minőségre lesz ennek hatása?
-
direkt-x
tag
Sziasztok!
Lenne egy olyan problémám, hogy rákötöttem a gépet egy Samsung HT-C7200 Házimozi rendszerre, de nem a digitális bemenetre, hanem a jack csatlakozóra egy rca kábellel, ami akkor tökéletesen működött is.
A gépet kikapcsolta, és mikor újra bekapcsoltam, nem érzékeli ha bedugok valamit a jack csatlakozókba, se mikrofont, semmit.
Mind1 hová dugom, se elől, se hátul.
Csak az alaplapra integrált digitális csatlakozót írja, használhatónak.
Néztem a biosba, de nincs letiltva, visszaállítottam mindent gyárira, de az sem segített, és raktam egy rendszert is, hátha az segít, de az sem,
Az új driver sem oldotta meg a problémát.
Próbáltam letiltani a digitális részét, de akkor sem működik -
inci67
tag
Helló, az lenne a kérdésem, tud valaki kipróbált használható Win 7.8-as drivert,
Creative SB Live 5.1 Digital (SB0220)-hoz. Vagy valami alternatívát, hogy használható legyen. köszi. -
DoctorJekyl
csendes tag
Sziasztok!
Van egy Lexicon Alpha külső hangkártyám, amibe egy stúdiómikrofon is csatlakozik!
Windows 7 Op. rendszerben tökéletesen hallani a mikrofon hangját, de a Skypeban a mikrofont nem lehet hallani. A Skype hangbeállításaiban ki van választva ez a hangrendszer mikrofonnak és kimeneti forrásnak is, próbahíváskor és normál híváskor sem lehet a mikrofon hangját hallani!Szerintetek mi lehet a hiba, mi a megoldás a problémára?
Válaszotokat előre is köszönöm.
-
Krilehor
tag
Sziasztok!
Van egy Asus Xonar U7-es hangkártyám. Olyat tapasztalt már valaki, hogy ha a fejhallgató a fejhallgató kimenetre van dugva, akkor gitár felvételnél a felvételbe belehallatszik a másik sávok hangjai, pl metronóm, dob, stb. Többféle DAW-al próbáltam: Nuendo, Reaper, mindegyiknél fennáll a probléma. Speaker (front) kimenetre dugva ez nem jelentkezik. Többféle fülessel ki lett próbálva. Lehet, hogy hibás a hangkártya vagy ilyennel már más is találkozott? -
lajszer
tag
Realteck HD integrált hangkártyához szeretnék csatalkozniani Logitech 5.1-es hangrendzsert.
A problémám a követekező:
Front L - oké
Front R - oké
Center - oké
Mély - ismét a center szól
Rear L - oké
Rear R - a mélynyomó szólvagyis Rear R egyáltalán nem szól....
Mindennel próbálkoztam már, de nem tudtam jól beállítani... -
sgery
őstag
Rászenteltem 1 órát és mindenhol azt írják, hogy nem megy, sőt az utolsó driverből ki is vettél a DDL támogatást.
Van az u7-nek egy echelon kiadása, azon pedig azt írják hogy megy, pedig pontosan ugyan az a hardware. Természetesen annak a driver-ét nem tudom feltenni mert nem engedi :/
Mit lehet tenni ilyenkor?
Nem túl korrekt az asustól ez a lépés... -
sgery
őstag
Szépjóestét!
Van nekem egy asus xonar u7-es usb-s hangkártyám. Most tűnt fel, hogy kizárólag szeretóban küldi újonan a jelet a hifire. A hifivel coax-on van bekötve digitálisan.
A gyári kezelőfelületén a hangkártyának az s/pdif-out van kipipálva de ott csak PCM -et lehet választani, több nincs is. Régen itt lehetett átlőni az 5.1-re.
Hogy tudnám megoldani, hogy 5.1-et küldjön tovább?ELőre i köszönöm
-
CarrGomm
aktív tag
Sziasztok!
Creative Sound Blaster Z hangkártyát vettem nemrég, és azt vettem észre, hogy böngészőben nincs basszus, tehát ha youtube-on vagy soundcloud-on hallgatok zenét, viszont ha lejátszóról, pl aimp, akkor semmi gond.
Van egy bass management opció a creative programjában, aminél ha bekapcsolom a bass redirection-t, akkor lesz basszus, csak elég gáz hogy ezt ki-be kell kapcsolgatni, mert lejátszónál meg nem kellene. Ha meg olyan zenét hallgatok, akkor ez a redirection sem a legjobb, mert néha "remeg" a hang emiatt az átirányítás miatt, hiába állítgatom a crossover-t, tökéletesre nem lehet belőni.
Alaplapi hangkártyánál nem volt ilyen gond. Egy Genius 5.1-es cucc van rajta amúgy.
Van erre valami megoldás? Másnál is ilyen ez? -
Charliefilpo
újonc
Sziasztok,
ASUS K451ln notebookom van, jelenleg nem tudom csatlakoztatni a wifin keresztül a tévémhez (samsung smart tv) mert gondja akadt a következő driverrel: IWDAud_Device_02. Eszközkezelőben egy nagy kérdőjel van hozzá, az Intel oldalán nem találtam meg a drivert. Tud valaki valami megoldást?
(Eddig ment....)
Köszi előre is!
-
ozakimaster
csendes tag
Sziasztok
Nem tudom,hogy jó helyre írom,de nem tudom pontosan mi a gondom,a probléma a következő:
Van nekem egy SoundBlasterRecon3Di hangkártyám és egy időben elkezdte azt,hogy minden ok nélkül elmegy a hang,most is ez történt,pedig nem csináltam semmit(minden beállítást megnéztem,maxon van minden,driver is a legfrissebb stb.)visszaállítási ponttal is próbálkoztam,de semmi,anno egy videókari driver frissítése után csinálta ezt és ott is nagyon nagy szenvedések árán jött csak vissza,de most driver újrarakással sem javul a helyzet,a hangerő sáv mozog amikor videót nézek(igen több fülhallgatóval és hangfallal is néztem,ugyanaz),remélem van valakinek valami ötlete,az esetleges választ előre is köszönöm.gép konfig ha esetleg ez segít:win7 64 ultimate
Sapphire Radeon HD 7870 vidikari
Gigabyte G1 Sniper M3 alaplap
Intel Core i5-2320 proci
Seagate ST'1000M003 vinyó -
petakpa1
őstag
Win7-et telepítek egy AMD APU alapú rendszerre. Külön vga nincs a gépben, csak az APU-ba integrált GPU. A monitorba beépített hangszórókat szeretném használni, a monitor és a pc hdmi kábellel van összekötve.
Problémám az, hogy nincs hang a HDMI-n, pedig az AMD HDMI ezsközt választottam ki alapértelmezettnek:Ha rányomok a tesztelésre az alábbi üzenetet kapom:
Mi a fene használhatja az eszközt? Csak a szűz windows van fenn + Realtek alaplapi hangkártya, hálókártya drivere + a legfrisseb Catalyst. Semmi egyebet nem telepítettem még, mert ott alakadok, hogy nincs hang
Ja és még annyi, hogy megvan még a korábbi WinXP-s oprendszerm is a másik vinyón, azzal simán megy a hang HDMI-n, csak ott mega képet nem tudom beállítani 2560x1080-ra, ami az új moncsim natív felbontása. E miatt akarok 7-re váltani, de itt meg hang nincs
-
Roxkex
senior tag
Sziasztok!
Nem tudtam , hogy hova írhatnék ezzel kapcsolatban és erre a topikra találtam rá itt talán tud valaki segíteniAdott egy DELL Inspiron i3537es laptop (van valami beépített hangkártya) és erre a vasra szoktam rákötni egy LG monitort amibe van egy jack kimenet amire pedig a hifit szoktam kötni.
A VLC-ben felfedeztem , hogy átlehet kapcsolni a VLC-t hogy a monitorról szóljon de mégse az lesz az alapértelmezett.
Viszont már rég óta keresgélek azzal kapcsolatban , hogy meglehetne-e esetleg azt csinálni valami külső ( vagy windows7ben belső!) alkalmazással , hogy mondjuk egy futó böngésző hangját rakjam át a monitorra(mint a VLC-s esetben) de a rendszer hangok továbbra is a laptop hangszóróin jöjjenek ki ?
De nem feltétlen kell itt böngészőre gondolni , lehet játék vagy valami egyéb program.Előre is köszi a segítséget !
-
ReSeTer
senior tag
Helló!
Van egy integrált alc992 hangkártyám/chip-em, a kérdésem az lenne, hogy meglehet-e valahogy oldani azt, hogy amikor hangszóróról váltok fejhallgatóra, akkor az 1 kattintás legyen?
Úgy értem, hogy jelenleg alapból hangszórót használok. Ha fejhallgatóra váltok, akkor azt szoktam csinálni, hogy
- kihúzom a hangszórót, helyére a fülhallgatót rakom be
- megnyitom a realtek hd audio managert, majd a zöld csatlakozón átállítom, hogy fejhallgatót dugtam be, nem pedig előlapi hangszórót
- leveszem a windows hangerőt 100%-ról, mert tönkretenné a fejhallgatót, olyan hangos lenne.Anno próbáltam egy xonar u3-mat, amelynél úgy ment ez az egész, hogy egyszer bekonfiguráltam az u3-mat, majd akármikor ha bedugtam, magának lehúzta a hangerőt, amelyre én előtte állítottam.
Meglehet ezt oldani integrálttal is? Megjegyzem, muszáj megcsinálnom ezeket a lépéseket, mert ha pl nem állítom át fejhallgatóra a csatlakozást a managerben, akkor tompa hangot hallok csak a fejhallgatón.
Az lenne a legjobb, ha csak annyit kellene csinálnom, hogy bedugom a fejhallgatót, és lehúzza a hangerőt, vagy csak profilt kellene állítanom, ami átállítja fejhallgatóra, és lehúzza a hangerőt.
Köszönöm!
-
Zewa
senior tag
Sziasztok!
Felmerült egy problémám, amire csak nem találom a választ. Windows 8.1 alatt a C-MEDIA 8738 5.1-es hangkártyám a következőt produkálja; mind a C-media, mint a Windows gyári tesztjével tökéletesen szól mind a 6 hangszóró de Chrome, Media Player vagy más alkalmazás alatt csupán stereoban játssza le a hangot.
A segítséget előre is köszönöm!
-
anarchoid
csendes tag
rossz topic, toroljetek a hozzaszolasomat pliz
-
boz82
tag
S.O.S
Asrock Z77 pro 3 integrált hangkari probléma - videókari takarítás után bekapcs,hang elszállt ,nem érzékeli sem az első sem a hátsó panelt,hangszórókat semmit. Driver frisstés,bios frissítés után sem. Végleg behalt vajon ?
Köszi
-
Csak.TnT
tag
sziasztok. Lenne egy kis problémám az integrált hanggal. :/ Adott egy Ggiga G1 Sniper A88X alaplap, valami beépítet erősítős. A gond az hogy ha az erősitőt rá dugom az alaplapon hátul az OPA bemenetre akkor recseg torz a hang, ha az eq-n állitok nagyjából jó de a windows hangok akkor is csúnyán szólnak. Van a lapon 1-2es kapcsoló ami erősít hiába kapcsolgatom ide oda akkor is rossz a hang. Ha előlapira vagy hátul másik bemenetre dugom teljesen jó a hang. De ott nem működik az "OPA" erősitő. Jah, és sistereg az Amp up alatt valami( ez a lapon van egy arany hűtő, allata gondolom az integrált hang) ha ki veszem az opa-t akkor nem sistereg visszont akkor hang sincs
Roszz lene az opa benne? Valaki találkozott már ilyennel? köszi előre is.
-
Tabort
csendes tag
Sziasztok!
Noob kérdés: igaz, hogy, ha hangkártyáról megy a hang, alaplapi chip disabled, akkor azt a terhet is leveszi a CPU-ról? Mert ugye van, hogy pl Planetside 2 akadt a régi gépemen(Celeron G540), és írták, hogy vegyük le az egyszerre hallható hangokat mittudomén 30-ra. Meg a hangminőséget állítsuk alacsonyabbra. Ha alaplapi hangchippel megy, akkor a CPU-t eszi ugye? Hangkártyával ezt megoldja magának a CPU igénybevétele nélkül, nem? Így pl másik játék GTA5-nél koccanáskor sem akadna be (a régi géppel)?
-
JetiRulez
őstag
Sziasztok!
Vettem ma egy új USB hangkártyát (Ewent USB Audio Blaster). A gond az, hogy valamiért automatikusan szépen fokozatosan csökkenti a hangerőt, mígnem leér nullára. Több gépen is próbáltam már, ugyanez a hiba mindenhol. Vajon mitől lehet?
-
JAGER 10
tag
Sziasztok!
Creative Sound Blaster Live külső USB-s hangkártyám van és van egy olyan problémám, hogy amikor bekapcsolom a gépet, akkor nem érzékeli a hangkártyát. Ki kell húznom, majd újra bedugnom és utána jó lesz.
A régi gépemnél nem volt ilyen probléma.
Tudnátok segíteni mit kell ezzel csinálnom, hogy alapból felismerje?Előre is köszönöm!
-
Fabi0101
újonc
Hello!
Az lenne a gondom, hogy pár napja bekapcsoltam a gépet és nem volt hang,aztán akadozva de lett végül 1 ora után teljesen. Ez igy ment napokig néha akadozott, ma újra raktam a gépet hátha megoldja. Kezdetbe volt szakadozva aztán végleg elment. Néha kattog a hangfal, de semmi más. Minden driver felvan telepítve eszköz kezelőbe csak egy nincs, egy bizonyos PCI egyszerű kommunikációs vezérlő. Próbáltam rá feltelepíteni drivereket, de nem lett jó.
Lehetséges hogy az alaplapon a hangkártya halt meg? -
Argos
őstag
válasz
Hegyirabló #4466 üzenetére
Hali!
Win+R, beírod: dxdiag
Ha, ez nem elég, akkor pl: Aida64 program.
-
Hegyirabló
veterán
Sziasztok!
Hogyan tudnám megnézni, hogy a hangkártyám pontosan melyik modell, anélkül, hogy kiszerelném? Eszközkezelő ennyit ír, Creative SB X-Fi. Kellene a pontos modellszám Windows 10 driver miatt.
Köszi!
-
Elber09
csendes tag
Szevasztok!
Remélem jó helyre írok.
Szeretnék Skype beszélgetést rögzíteni.
A Butt programmal próbáltam, de csak azt veszi fel, amit én beszélek.
Nem tudna valaki segíteni?
Előre is köszi!
Dani
-
Argos
őstag
válasz
Mackósajt #4460 üzenetére
és (#4461) rambustibi:
Asus hangkártyák vagy Win10 topicban nézzetek szét.
De, itt a legújabb Uni Xonar.
"1823 audio drivers for Windows Vista/7/8/8.1/10." -
Mackósajt
senior tag
Szervusztok!
Pár hete csináltam egy tiszta Windows 10 telepítést. A Xonar Essence STX hangkártyához az Asus utolsó (W8 béta) szoftverét tettem fel. Minden működik (némi fájlszerkesztés után a control panel is...), de a hangerő teljesen meghülyült. A régi rendszerrel a különböző zenei és videofájlok hangereje egyenletes volt. Most szinte minden fájltípusnak és azon belül is különféle fájloknak eltérő hangereje van, állandóan állítgatnom kell. Mi okozhatja ezt?
-
Argos
őstag
válasz
rambustibi #4458 üzenetére
Hali!
Inkább Xonar.
-
rambustibi
őstag
Sziasztok!
Hangkártyát kell vennem.
Maximum 15-20 ezer a rá szánt összeg.
A lényeg, hogy PCI-E csatlakozós legyen, és 1db optikai kimenettel rendelkezzen.
Melyik az ajánlottabb:
Asus Xonar vagy SoundBlaster?
A lényeg, hogy megbízható legyen szoftveresen is a win10 64bit verzióval. -
balbekk12
tag
Segítség kellene Urak!
Eltűnt a hang a gépről! Nem értem! Eddig minden jó volt.
Win 7. Eszközkezelőben nem ír hibát. A jobb alsó sarokban a hang ikonnál mozog fel-le a zöld csík, még sem szól sem hangfal,sem fejhallgató.
Probáltam a Realtek oldalról leszedni a drivert, az újat. Feltettem és nem segített...Mi lehet a baj???
-
Zola01
tag
Sziasztok!
Alaplapi hangkártyáról van szó, egy Asus m2n-e sli lapban egy C-Media CM6501 hangkeltő van.
Egy youtube videó közben egyszer csak elkezdett zúgni/sisteregni a hang. Bármilyen hangforrást kap, tiszta hang már nem jön, csak ez a zúgás az előlapi és hátlapi csapiból is. Win 10-hez nincs driver, de a win alap driverét újraraktam, de nem segített.
A hangfal rendesen működik más hangforrással.
Jól gondolom, hogy megadta magát a cucc? Mehetek a "Milyen hangkártyát vegyek?" topicba?
Köszi!
-
Echo_
csendes tag
Sziasztok!
Van egy sound blaster live 24 bit-es hangkártya a gépembe, ami eddig windows 7 alatt szépen működött a Daniel_K szoftverrel. Mikor felraktam a windows 10-et, kb. 20-30 perc után lefagy a hang. Ezt csinálja ha böngészőn keresztül hallgatok valamit vagy vlc-n nézek filmet. A hivatalos windows 10 drivert is leszedtem már a creative oldaláról, de nem oldotta meg a problémát. core 2 quad procim van és 6 giga ramom.
Előre is köszönöm a válaszokat! -
nem_tom
őstag
Sziasztok! Az a problémám, hogy van egy Creative Sound Blaster Audigy 2 ZS hangkártyám, ami egyébként hibátlan állapotnak örvend még is van egy komoly problémám amit nem tudok sehogy sem kiküszöbölni. Ugyanis ha mikrofonnal veszek fel hangot, akkor mindig van egy jól hallható háttérzúgás. CSAK akkor. [link] A megfelelő driver van feltelepítve, továbbá próbálgattam már össze-vissza a beállításokat és semmi. Bátyám szerint földelési hiba lehet, de én reménykedem benne, hogy valami orvosolhatóbb dolog. Ha valakinek van ötlete, kérem ossza meg velem.
-
Primary92
senior tag
válasz
Fitzgerald #4451 üzenetére
Ha éppen nem fejhallgatóval szeretnéd, hanem valami más aktív bemenetű cuccal (erősítő, pc hangszóró), akkor 4 db ellenállással csinálhatsz egy passzív keverőt. De igazából egy sztereo portméter is elég.
-
Argos
őstag
válasz
Fitzgerald #4451 üzenetére
Nincs mit, de kérdezz/nézz utána máshol is, nem vagyok audiotechnikus. Hátha van rá egyéb megoldás is.
Pl. itt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Fotók, videók mobillal
- OLED TV topic
- Xbox tulajok OFF topicja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- PH!otósok beszélgetős, offolós topikja
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Billentyűzet gondom van
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Calibre, az elektronikus könyvtár
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- További aktív témák...
- Playstation 5 Digital 2 kontrollerrel és dobozával, minden gyári tartozékával makulátlan állapotban.
- Fornetto Explorer DeLuxe gömbgrill/faszenes grill, pizzakemence feltét, pizzakő, elemes forgatónyárs
- AMD Ryzen 7 3800XT (AM4)
- Különlegesség! ASUS ProArt StudioBook Pro W500G5T i7 9gen NVIDIA Quadro RTX 5000 MAX Q 16G
- ASUS TUF Gaming F15 FX506 - 15.6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 8GB - 512GB - RTX 3050 Ti - 1,5 év gari
- Thinkpad P16s notebookot vennék
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A20e 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo Tab M10 HD 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest