- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- Androidos fejegységek
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Computex 2025: új VGA-k és CPU-k az AMD előadásán
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen egeret válasszak?
- Egér probléma
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fabi0101
újonc
Hello!
Az lenne a gondom, hogy pár napja bekapcsoltam a gépet és nem volt hang,aztán akadozva de lett végül 1 ora után teljesen. Ez igy ment napokig néha akadozott, ma újra raktam a gépet hátha megoldja. Kezdetbe volt szakadozva aztán végleg elment. Néha kattog a hangfal, de semmi más. Minden driver felvan telepítve eszköz kezelőbe csak egy nincs, egy bizonyos PCI egyszerű kommunikációs vezérlő. Próbáltam rá feltelepíteni drivereket, de nem lett jó.
Lehetséges hogy az alaplapon a hangkártya halt meg? -
Argos
őstag
válasz
Hegyirabló #4466 üzenetére
Hali!
Win+R, beírod: dxdiag
Ha, ez nem elég, akkor pl: Aida64 program.
-
Hegyirabló
veterán
Sziasztok!
Hogyan tudnám megnézni, hogy a hangkártyám pontosan melyik modell, anélkül, hogy kiszerelném? Eszközkezelő ennyit ír, Creative SB X-Fi. Kellene a pontos modellszám Windows 10 driver miatt.
Köszi!
-
Elber09
csendes tag
Szevasztok!
Remélem jó helyre írok.
Szeretnék Skype beszélgetést rögzíteni.
A Butt programmal próbáltam, de csak azt veszi fel, amit én beszélek.
Nem tudna valaki segíteni?
Előre is köszi!
Dani
-
Argos
őstag
válasz
Mackósajt #4460 üzenetére
és (#4461) rambustibi:
Asus hangkártyák vagy Win10 topicban nézzetek szét.
De, itt a legújabb Uni Xonar.
"1823 audio drivers for Windows Vista/7/8/8.1/10." -
Mackósajt
senior tag
Szervusztok!
Pár hete csináltam egy tiszta Windows 10 telepítést. A Xonar Essence STX hangkártyához az Asus utolsó (W8 béta) szoftverét tettem fel. Minden működik (némi fájlszerkesztés után a control panel is...), de a hangerő teljesen meghülyült. A régi rendszerrel a különböző zenei és videofájlok hangereje egyenletes volt. Most szinte minden fájltípusnak és azon belül is különféle fájloknak eltérő hangereje van, állandóan állítgatnom kell. Mi okozhatja ezt?
-
Argos
őstag
válasz
rambustibi #4458 üzenetére
Hali!
Inkább Xonar.
-
rambustibi
őstag
Sziasztok!
Hangkártyát kell vennem.
Maximum 15-20 ezer a rá szánt összeg.
A lényeg, hogy PCI-E csatlakozós legyen, és 1db optikai kimenettel rendelkezzen.
Melyik az ajánlottabb:
Asus Xonar vagy SoundBlaster?
A lényeg, hogy megbízható legyen szoftveresen is a win10 64bit verzióval. -
balbekk12
tag
Segítség kellene Urak!
Eltűnt a hang a gépről! Nem értem! Eddig minden jó volt.
Win 7. Eszközkezelőben nem ír hibát. A jobb alsó sarokban a hang ikonnál mozog fel-le a zöld csík, még sem szól sem hangfal,sem fejhallgató.
Probáltam a Realtek oldalról leszedni a drivert, az újat. Feltettem és nem segített...Mi lehet a baj???
-
Zola01
tag
Sziasztok!
Alaplapi hangkártyáról van szó, egy Asus m2n-e sli lapban egy C-Media CM6501 hangkeltő van.
Egy youtube videó közben egyszer csak elkezdett zúgni/sisteregni a hang. Bármilyen hangforrást kap, tiszta hang már nem jön, csak ez a zúgás az előlapi és hátlapi csapiból is. Win 10-hez nincs driver, de a win alap driverét újraraktam, de nem segített.
A hangfal rendesen működik más hangforrással.
Jól gondolom, hogy megadta magát a cucc? Mehetek a "Milyen hangkártyát vegyek?" topicba?
Köszi!
-
Echo_
csendes tag
Sziasztok!
Van egy sound blaster live 24 bit-es hangkártya a gépembe, ami eddig windows 7 alatt szépen működött a Daniel_K szoftverrel. Mikor felraktam a windows 10-et, kb. 20-30 perc után lefagy a hang. Ezt csinálja ha böngészőn keresztül hallgatok valamit vagy vlc-n nézek filmet. A hivatalos windows 10 drivert is leszedtem már a creative oldaláról, de nem oldotta meg a problémát. core 2 quad procim van és 6 giga ramom.
Előre is köszönöm a válaszokat! -
nem_tom
őstag
Sziasztok! Az a problémám, hogy van egy Creative Sound Blaster Audigy 2 ZS hangkártyám, ami egyébként hibátlan állapotnak örvend még is van egy komoly problémám amit nem tudok sehogy sem kiküszöbölni. Ugyanis ha mikrofonnal veszek fel hangot, akkor mindig van egy jól hallható háttérzúgás. CSAK akkor. [link] A megfelelő driver van feltelepítve, továbbá próbálgattam már össze-vissza a beállításokat és semmi. Bátyám szerint földelési hiba lehet, de én reménykedem benne, hogy valami orvosolhatóbb dolog. Ha valakinek van ötlete, kérem ossza meg velem.
-
Primary92
senior tag
válasz
Fitzgerald #4451 üzenetére
Ha éppen nem fejhallgatóval szeretnéd, hanem valami más aktív bemenetű cuccal (erősítő, pc hangszóró), akkor 4 db ellenállással csinálhatsz egy passzív keverőt. De igazából egy sztereo portméter is elég.
-
Argos
őstag
válasz
Fitzgerald #4451 üzenetére
Nincs mit, de kérdezz/nézz utána máshol is, nem vagyok audiotechnikus. Hátha van rá egyéb megoldás is.
Pl. itt. -
Argos
őstag
válasz
Fitzgerald #4447 üzenetére
Szerintem!
Ezt egy szimpla elosztóval nem fogod megoldani. Az összegerjedne.
Ehhez kell egy erősítő, amibe bekötöd a két gép kimeneteit és az erősítő füles kimenetébe betolod a fejhallgatód.Nálam kvázi a fordítottja van. Az alaplapi hangkártyára van küldve a TS jele, amit az előlapi panelbe csatlakoztatott headset-en hallok, illetve beszélek rajta.
Közben a játék, film egyéb meg a dedikált hangkari kimenetén szól az 5.1 es hangrendszerből.
De, ez így egyszerű, mert 2 hardver jele van két külön kimenetre küldve, csak az OS közös.Még ha vicces is, a fentebb említett megoldás a legolcsóbb és legegyszerűbb...
Esetleg még wireless alapon tudod megoldani, de szerintem a 2 külön hangforrás itt is ugyanúgy összeveszne egy fogadóra küldve. És nem utsó' sorban, még sokkal drágább móka lenne, mint az erősítő.
-
válasz
Fitzgerald #4447 üzenetére
szia,
nem szerencsés összeengedni a két külön pc hangkimenetét egy sima passzív elosztóra.
-
Argos
őstag
válasz
Fitzgerald #4445 üzenetére
Két fülest... 'A' egyik pc-be; 'B' másikba. 'A' -balos : bal fül; 'B' -jobbos : jobb fül.
-
Fitzgerald
veterán
Sziasztok van egy technikai kérdésem, nem tudom melyik topikba illik igazából, szerintem leginkább ide.
Adott 2 PC 1-1 alaplapi kártyával. Van egy fejhallgatóm sima 3.5 jackkel, van hozzá 6.3-as adapter is.
Hogyan tudom megoldani azt, hogy az egy fejhallgatóval mindkét PC-t halljam egyszerre?
Mit kéne vennem? -
WD40
aktív tag
Üdv!
Van egy csodálatos Sound Blaster X-Fi Surround 5.1 pro kártyám, ami a sírba fog vinni. Minden elkef*lt félévben van vele valami probléma, most a következőt produkálja:
Kiszedtem a gépet a helyéről, hogy portalanítsam belül. Ehhez ugye kihúztam mindent csatit a hátuljából, az USB hangkártyát is. Takarítás kész, összerak, minden visszadug, bekapcsol, dejó.
De aztán megnéztem egy YT videót, és a felnél elnémult a hang kimenet, elaludt a dobozkán a LED, lefagyott a böngésző, 1 perc gondolkodás után pedig pukk!! Visszatért minden a régibe, ment tovább a videó hanggal.
Zenehallgatásnál is: simán elindítok egy számot, és bármikor leállítom, azonnal a fenti jelenség játszódik le. Mintha stoppal együtt a csatit is kihúznám a gépből. Majd 1 perc gondolkodás, újra jó. Minden_egyes_zeneleállításnál végig kell ezt várni, elképesztő idegesítő, nem is tudom, b**ta már-e valami így fel az agyam.
Ez mi??! Tönkrement a kártya, mert kitakarítottam a gépet?! Vagy letörlődött a driver, mert kihúztam a kábelt?
Újratelepítettem, de nem használt. Segítsetek pls, mert ilyen hibát még nem láttam. -
Argos
őstag
válasz
iAmMeforReal #4440 üzenetére
Ezt a kérdést inkább itt tedd fel.
-
iAmMeforReal
csendes tag
Hello,
Érdeklődnék, hogy Sound Blaster Z OEM kártya van valakinek? Esetleg tudna véleményt, tapasztalatot írni róla?
-
Zoli bácsi
őstag
Hali!
Kb 2 hete szenvedek valami kis hibával. Nem nagy hiba, de egy idő után marhára idegesítő. Hanggal kapcsolatos a probléma, egy Gigabyte B85 HD3 alaplap Realtek HD audió integrált hangkártyáját használom. Teljesen random módon felugrik a Realtek ablak, hogy egy jack dugót csatlakoztattak, aztán pár másodperc múlva hogy egy jack dugót kihúztak. Az éppen használatos, zöld jack aljzatot mutatja. Átdugtam másik jack dugóra a hangszórót, átállítottam arra a hangszóró kimenetet, ugyanez a probléma.Megfigyeltem ha az előlapi USB portokra, a fejhallgató/mikrofon előlapi jack dugók mellé USB eszközt csatlakoztatok, mintha sűrűbben jönne a hiba. Működő gép mellett megmozgattam az előlapi panel vezetékeit, kábelokat, lehúztam visszadugtam az alaplapi csatlakozót......Egyszerűen nem lehet a hibát kiprovokálni.
Másik rejtély, hogy a régi hangszóróim helyett rádugtam a gépre az asszony laptopjáról elorzott kis hangszórókat, a hiba egy darabig (pár óra) nem jelentkezett. Már örültem hogy megoldódott a hiba, de megint kaptam már kétszer hibaüzenetet. Ja, és Windows 10 óta (tiszta telepítés) csinálja, régebben nem volt gond. Drivert leszedtem, nem ugrált az ablak, de a w10 automatikusan visszarakta, a 2.79-est. Frissíteni nem tudok drivert, nincs újabb, google-val kerestem, nem találtam ilyen hibát hogy leírtak volna, tehát nem hiszem hogy w10 vagy Realtek bug.,,,,
Van ötletetek...? -
soadtoxicity
újonc
üdv, olyan kérdésem lenne hogy egyik bekapcsolástól a másikig elment a hang, az integrált hangkártya alapból nem volt jó, így van egy külön pci-os.
na szóval megpróbáltam felrakni hozzá a drivert de a telepítő nem ismerte fel a kártyát, úgyhogy el kezdtem gyanakodni a pci-os csatlakozóra
ám ahogy egy másikba át raktam bár feltelepült a driver, de egy hosszú recsegő hang hallatszik csak
vége a hangkártyának?
előre is köszönöm
-
Primary92
senior tag
ASUS Xonar U7-ben hogy lehet megoldani, hogy ne keverje fel 5.1-re a sztereo anyagot?
-
iAmMeforReal
csendes tag
Valaki valami ötlet
Sikerült annyit megoldani, hogy szóljon mindkettő, és hátra van dugva. A gond az, hogy most egyszerre szól a fejes is meg a hangfal is és még mindíg nem tudok váltani a kettő között, mert speaker-nek látja mindkettőt.Előre is köszi a válaszokat
Üdv.:
János -
spanglee001
addikt
bf4 alatt elmegy a hang újraindítás segít. reégebben kihúzom bedugom segített, de win 10 alatt már nem
sőt a driverben is űt kellet írni egy fájlt hogy feltelepüljön mert win 10 re nem megy fel csak a másikfajta driver de ott meg nagyon halk az első hangszórók a többi normálisan szólxonar u7 help?
vagy vegyek valami másik hangkarit ami megy win10 alatt? -
iAmMeforReal
csendes tag
Sziasztok,
Lenne egy beállítási problémám, hátha tudtok segíteni Nekem.
Van ugye hátul hat jack az alaplapomon. Ezek közül a zöldben van a hangfal. Az tök jól megy önmagában, minden ok. Bedugom mellé a kékbe a fejhallgatómat, illetve a rózsaszínbe a fejes mikrofont, viszont a win nem érzékeli ezt a két külön eszközt két külön eszköznek. Egy eszköznek látja, speakernek, és tökölni kell vele, hogy át tudjak váltani egyikről a másikra. Nem megy egy gomb nyomásra a váltás. Hogyha bedugom előre a jack-be a fejest, akkor azonnal átvált a fejesre, mitöbb ki is írja, hogy egy 2nd headphone input-ot kapott, ha meg kihúzom, átvált a hangfalra és így két külön eszköznek látja, tökéletesen működik ahogy kell neki.
Viszont a bajom az a ház elején lévő hang jack-el az, hogy nem olyan jó hangminőség mint a hátsó, ezért akartam a hátsót használni.
Ez lenne a kérdésem.Hogyan tudnám megoldani azt, hogyha bedugom hátra mindkét eszközt, akkor két külön eszköznek lássa a hangfalamat és a fejhallgatómat, ne egy eszköznek, speakernek.
Van realtek HD progi telepítve, és váltogatja is autómatikusan a hangfalamat és a fejhallgatót de csak ha előre dugom a fejest, ha hátra akkor nem. Hogyha hátra dugom a kékbe mondjuk a hangfalat a fejhallgatót meg a zöldbe (vagy fordítva, tökmindegy), akkor összekavarodik és mindkét eszköz a speakeren lesz és csak úgy lehet átváltani, hogy a kék jackben lévő fejhallgatót átrakom headphonera a realtek HD applikációban, a zöldben lévő hangfalat meg wooferre rakom és akkor megy a fejhallgatóban a hang. Hogyha meg átrakom headphonera a zöldben lévő hangfalat akkor a fejes nem megy de megy a hangfal. Ez így baromira macerás.
Azt akarom elérni, hogy hátra legyen bedugva minden és akkor mondjuk egy kis gadget-el egy kattintással váltogatni tudjam, hogy a hangfalon vagy a fejhallgatón menjen a hang. A gadget meg is lenne, a rainmeternek van egy skinje amit sound switchernek hívnak, viszont csak akkor működik, hogyha két külön eszköz között váltassz és itt a baj...hogy nálam egy eszköznek lája a win a hangfalamat meg a fejhallgatómat.
Még ma este kipróbálok egy ilyen „virtuális hang kábel” (Virtual Audio Cable) progit, csak azért gondoltam kiírom ide, hátha valaki tud egy használható segítséget nyújtani a témámmal kapcsolatban.
Próbáltam már letörölni mindent ami hang driver, újrarakni, nem lett jó. Biosban átraktam manuálisra a hang vezérlést automatikusról, nem segített. Megnéztem hátha van új driver vagy win frissítés de az sincs per pill. Nézegettem már neten is, többnyire hiába kerestem megoldásokat. Gondolkoztam már egy hangkártyán is, talán az integrált nem támogatja?alaplap: ga-z87x-ud3h
rendszer: windows 10 (igen gondoltam rá hogy esetleg nem supportált még ez a funkció mivel új a rendszer)Előre is köszönöm a válaszokat és a segítségeteket.
Üdvözlettel.:
János -
Sinisi
senior tag
Sziasztok!
Asztali pc.
ASRock Z87M Extreme4 alaplapom van. Telsjesen inaktív lett. Táp, proci hűtő csere után egyből. Oprendszer Win.8.1 de úgy tudtam, hogy ezeknek a cseréjére nem érzékeny. Hdmi-n van hang. Alaplapon enable (próbáltam úgy, hogy disable, majd újaraindítás, és enable de semmi. Illetve töröltem a szoftvereket (AMD High definition audio device és a Realtek High Definicion Audio-t) majd rákerestem a legújabb szoftverra és újra telepítettem de ez sem hozott eredményt. Ha engedélyezem az előlapit akkor beaaktivizálódik a két (hangszóró, mikrofon) ikon de meg nem szóla, ha letiltom egyből kiírja, hogy ki lett húzva egy kábel.A kábel jó teszteltük laptoppal. Honnan tudom ha elszállt az alaplapi hangkártya? -
Olderg
csendes tag
Sziasztok! van egy dolock 61803 7.1 usb hangkarim de win8 hoz drivert képtelenség találni
valaki tudna valami megoldást? elöre is köszönöm
-
Puma K
nagyúr
Helló!
Az alábbi probléma merült fel kománál.
Adott egy Gigabyte P67A-D3-B3 alaplap ebben 2db 2.1-es hangfal volt bekötve az alaplapi hangkártyába.
Ha szólt valami akkor mindegyikből ugyan az szólt amit előzőleg az alaplapi hangkártya azaz a Realtek driver-ben sikerült beállítani mér réges-régen.Most lett egy Asrock Z97 Pro 4 alaplap és ugyan az a 2db 2.1-es hangfalak, de most valamiért nem sikerül ugyan úgy beállítani azt amit az előző alpalap-konfiguráció esetén összejött.
Konkrétan azt nem sikerül megcsinálni, hogy mind a 2 hangfalból ugyan az szóljon az új alaplap esetében. Térhatású okosságnak érzékeli, hiába állítjuk be hogy sztereó vagy kvadrofon legyen a Realtek driverben.
Próbáltuk úgy is, hogy ugyan abban a csatlakozókban legyenek a hangfalak jack csatlakozói mint előzőleg volt és úgy is állítgattunk a driverben minden félét, de nem sikerült megszólaltatni úgy ahogy mi szeretnénk.Mit csinálunk rosszul?
Üdv
Puma -
hambi80
tag
hellotok van egy creative x fi sorround 5.1 usb ami driver felrakása után a lejátszó eszközöknél ugrál az eszköz egyszer látható utánna nem és pattog a hang
a gép 1 asus transformer win8.1bing renszerrel
mi lehet a probéma????
-
Uncool Ben
tag
Windows 10 használók, nálatok mennek a külső USB hangkártyák? Nálam sárga felkiáltójeles a Roland Duo-Capture, és akárhogy küzdöttem a driverekkel, nem sikerült működésre bírnom, pedig 8.1 alatt szépen működött. A gyártótól nincs info egyelőre, mert az összes termékül kompatibilitásával majd csak a hivatalos megjelenés után foglalkoznak.
-
SunMount3r
nagyúr
Sziasztok!
A következő probléma állt elő (újra) az elmúlt pár napban:
A zene lejátszás során, apró, randomnak tűnő pattogások ("popping"), rövid kis "berecsegések" jöttek elő zenelejátszás közben. Változóü, hogy mikor jön elő, de főleg a halkabb részeknél (pl. csak ének+szinti) és néha akkor is, ha a hangszerek "hirtelen bele csapnak a lecsóba".
Technikai adatok:
Samsung R528, 2.1GHz, 4GB noebook, alaplapi Realtec hangkártyával. (Hangszórók a Jack kimenetre kötve).
Lejátszó: Jriver (legfrissebb).
CPU használat: kb. 40-60% között folyamatosan
Ebből: a Chrome.exe-ek esznek a legtöbbet 40% körül.
audiodg.exe: 1-4%-ig
dwm.exe: 0-9%
Media Center 20.exe 1-2%, de ritkán max 5% (ez a Jriver)
Lcore.exe 5-8% (Ez a Logitech Gaming Software az egeremhez)CPU hőmérséklet: 88-91 fok körül.
(az Aida szerint)
HDD: 41 fokMemória:
2040MB használatban, 1700MB Standby, 250MB szabad.
Mindez úgy, hogy a Jriver lejátszó mellett, csak 1 tab Chrome és a Skype fut, semmi más. (Van még egy Norton IS, meg az említett Logitech Gaming software a háttérben.)
Régebben is csinált már ilyet a notim, de pár nap múlva meg szűnt magától és nem is jött elő kb. jó fél évig. Most meg újra hallom ezeket a zavaró pattogásokat a zene lejátszás közben.
A leg szembe tűnőbb, mikor bebootol-t a Windows, és mikor feljön a bejelentkező képernyő, az akkor szokásos Win-es kis rövid csilingelést is rendkívül "recsegősen" játssza be, mintha már felálláskor lenne valami ami lefoglalja az erőforrásokat.
NIS fut a gépen, vírus szerintem kizárva.
A Jriver mellett még Winamp és Foobar is van telepítve a gépen, de sose futnak egy időben. Esetleg mégis összeakadhatott valami? (Nem hinném.)
Az alaplapi Realtec hangkártyám driver-e tudomásom szerint a legfrissebb, de ezzel eddig se volt gond. Csak most valami relytélyes oknál fogva újra elő jött ez a probléma.
Kérdezném hát, hogy vajon mivel lehet a gond? Mi a legjellemzőbb diagnózis erre a "ropogó pattogásra"?
A válaszokat köszi!
-
Tarill
őstag
sziasztok! ma vettem egy asus xonar dg hangkártyát, hátra dugtam a 2.1 hangfalat előlapi panelről pedig egy headsetet szeretnék használni. de ha szól a hangfal és bedugom előre a fülest akkor nem történik semmi hanem driverbe át kell állítanom 2 speakers-ről headphone-ra ezt nem lehet valahogy kiküszöbölni? hogy magától kezelje a dolgokat mint az alaplapi hangkártya csinálta?
-
edari
őstag
Sziasztok.
Nem tudom jó topicba írok-e, de remélem tudtok segíteni.
Olyan problémával fordulok hozzátok, hogy vettem egy laptopot, aminek csak kombinált jack dugója van.
Konkrétan így néz ki:Nekem viszont olyan fülesem van, aminek külön van a mic és ear kábele, így értelem szerűen nem tudom használni.
Na de vettem egy ilyen kábelt:Ez egyesíti a hang és mikrofont egy jackbe, elvileg ezzel jónak kéne lennie. De nem. A hang az jó, az kijön, de mikrofont nem is érzi a gép, csak a saját beépítettjét érzékeli.
Erre tud valaki valmit mondani?
Előre is köszi. -
Urzu_7
aktív tag
válasz
lolmetal #4421 üzenetére
Hogy őszinte legyek nem tudom mi okozza a jelenséget. Nekem eddig 3× volt ilyen problémám (Alaplapi AC97-es, Creative Audigy és Audigy2-vel). Most egy Audigy 2ZS-vel tolom is nincs ilyen bajom.
Ahogy olvasom a többi kommentet egyre több embernek van ilyen problémája és mindenkinél ugyanaz a recsegés és egyéb zajok hallhatóak. Lehet hogy végét járja a kártya, lehet hogy szoftveres gond, lehet hogy csak szimplán túl van terhelve a gép stb... Én már furcsállom ezt az egészet.
-
lolmetal
csendes tag
Sziasztok!
Adott egy Asus Xonar D1 kártya amit jó pár éve vettem. Utóbbi időben random módon teljes hangerőn hirtelen elkezd recsegni mintha szét akarna robbanni Ha fülhallgatót használok beszakad a dobhártyám, ha hangfalon kezdi, hátraugrok hirtelen (Dell Ada 995) és azonnal le kell kapcsolni mert a szomszédok sem tudják mi az
isten van nálam. Általában 3 vagy 5 hangerőn használom a 100-ból de ez így használhatatlan és életveszélyes.Ha újratelepítem a drivert, vagy újabbat rakok fel egy pár napig jó aztán újrakezdi. Van mikor
Win indítás után ha klikkelni akarok egy file-ra, van mikor Youtube-n hallgatok egy számot és ráklikkelek a következő számra akkor jön elő ez a jelenség. Zene vagy játék közben nem csinálja csak ha meg akarok nyitni valamit. Mi az isten lehet vele volt már valakinek ilyen? Vagy itt a vége a kártyának?Üdv! Tibor
-
snecy20
nagyúr
Adott egy Sound Blaster Z hangkari Windows 8.1 enterprise alatt. problémám az, hogy játékok alatt jellemzően 15-20 perc normál üzemelés után filmszakadás, és átmegy a hang teljes sistergésbe, recsegésbe. Mindez fennál akkoris, ha 16bites módba megy a kártya, meg akkoris ha 24bitesbe, valamint jelentkezik 5.1 és sima Stereo alatt is. Ha 5.1-es beállítás van, akkor először csak a csatornák szállnak el lassacskán, majd végül vagy elnémulás jön, vagy a már említett recsegés/sistergés. Valami ötlet hogy mi okozhatja? Elméletileg a drivertámogatottsággal nincs gond, a probléma mondjuk jelentkezik a 3 éves eredeti telepítő CD-ről származó driverrel, meg a legújabb netről leszedett verzióval is. Annyit még érdekességképp, hogy zenehallgatás vagy filmnézés alatt valahogy nem jön elő a probléma, viszont F1 2014 és Dirt Rally alatt minden alkalommal crashel 15-20 perc után. A másik foglalatba rakást még nem próbáltam... Ha zárlatos lenne, akkor minden esetben szar lenne, nem csak játékok alatt?
-
YarritLabnor
újonc
*Abban szeretném a segítségeteket kérni hogy
vettem egy Creative SB 5.1 (sn: 30SB057000000) hangkártyát.
Feltelepítettem a drivert,a mikrofon résszel viszont problémám van.
A Creative legtöbb kártyájánál nincs rózsaszín mikrofon csak kék line-in bemenet.
Ha bedugom a Line-inbe a mikrofont akkor windows felületen jelenleg nem elérhetőt ír.
Ha nincs bedugva sinmán alapértelmezett eszköz.Tudom hogy a line-in másodlagosan mikrofon a creative esetében.
Amég Xfi Thd creative hangkártyám volt ott a Creative consoleban hagyta beálíttani de mivel
ez már NEM az xfi Thd emiatt NEM hadja felrakni a console-t és nincs meg az opció hogy a line-int mikrofonra állítsam.Nem szól a mikrofon tanácstalan vagyok.
Valaki tudna segítteni akinek hasonló problémája volt/van?
Előre is köszönöm.
-
BartaX
újonc
válasz
MasterMark #4417 üzenetére
Viszont ha kihúzom a mikrofont a gépből akkor általában elhalkul vagy megszűnik ez a zúgás. Lehet valami baj a mikrofonnal? Eredetileg nem pc-hez való egy átalakítót kellet hozzá szereznem ami így is csak hangszerboltokban volt, de cserébe elég jó minőségben vesz.
-
BartaX
újonc
válasz
MasterMark #4415 üzenetére
A régi valami codegen volt, arra pontosan nem emlékszem, az új pedig THERMALTAKE HAMBURG 530W (W0392RE) (TR2-530AH2NSW) (Sirtec belsős), olvasgattam te elvileg nincs vele sok baj.
-
BartaX
újonc
válasz
MasterMark #4413 üzenetére
Abból most vettem újat, és előtte is volt ez a hiba.
-
BartaX
újonc
Nekem az lenne a problémám, hogy ha elkezdem terhelni a gépem (esetleg beindítok egy nagyobb gépigényű játékot) elkezd a fejhallgatóm, fülhallgatóm vagy éppen ami be van dugva zúgni, zizegni és minél jobban terhelem annál jobban zúg. Ez a probléma fellép az első és hátsó panelben is. És ha esetleg beszélgetek valakivel (/valakikkel) akkor is behallatszik mikrofonon keresztül (nem hangfalon vagyok így nem szabadna hallatszania) és elég zavaró tud lenni. Nem tudom mi lehet a baj, esetleg újra kéne húznom a gépen, vagy vegyek egy hangkártyát (most alaplapról van)?
-
Ice&Lime
veterán
Sziasztok!
Egy távoli skype-os élő hangadást szeretnék megcsinálni pár embernek otthonra, hogy ők is tudják távolról hallgatni az előadást.
A helyszínen van mikrofon és egy keverő. Akkor lenne hozzá egy laptop skype-al. A kérdésem csak annyi, hogy a mikrofonból a keverőbe bejövő hangot hogyan lehet egyszerűen a skype-ba vinni a laptopon, hogy majd táveléréssel élőben ezt lehessen hallani másoknak, akik becsatlakoznak a skype-ba?
A másik kérdésem, hogy valahogy meglehet-e oldani ugyan ezt esetleg egy tablettel is?
Mi kellhet hozzá?Előre is köszi a válaszokat!
-
Don_
tag
Sziasztok!
HP 8470p-s notimon újra lett rakva a win 7/64 bit a gyári driverrel. Az a baj vele, hogy ha zenét vagy bármit akarok hallgatni hangosan, akkor "levágja" a hangokat, automatikusan lehalkul, ha pedig a zenében pl halk rész van, azt meg automatikusan agyamentül felerősíti! Rohadt idegesítő és nem tudom hol kell kikapcsolni ezt a funkciót. Drivert már újra telepítettem, de semmi, megnéztem a beállításokat de azt sem tudom, hogy mit kellene keresnem. Tudtok segíteni?
Köszi,
Don_ -
Joshi
titán
-
Joshi
titán
Sziasztok. Segítséget szeretnék kérni mert lövésem sincs hogy mi a megoldása a következő problémámnak. Adott egy Bluetooth usb adapter ami működik is szépen, látja a teló is és a hangfalam is. Na most én azt szeretném elérni, hogy a Windowsos rendszerhang Bluetooth-on keresztül menjen a Bluetooth eszközre. A probléma ott kezdődik, hogy nem jelenik meg a Hang beállítások között a BT adapter hogy ki tudnám választani alapértelmezett eszköznek. Esetleg külön progi kell hozzá?
-
osii
tag
válasz
MasterMark #4401 üzenetére
VLC, Media Player, Youtube semmi sem megy sőt a driver tesztnél is csak az a kettő hangszóró szólal meg amit éppen a zöld csatlakozóban van a többi nem
-
vaakuum
addikt
válasz
MasterMark #4403 üzenetére
Nnnna, ilyesmire gondoltam...hogy kell ezeket keresni, milyen néven?
-
vaakuum
addikt
help pls! Nem találtam jobb topikot, ahol megkérdezhetném, így itt remélek némi segítséget.
A gépet szeretném kiszerelni a házból, és nem is raknám bele, hanem egy polc-fiókban lenne. Viszont így bukom az előlapi hangkimenetet, ami viszont azért jó, mert ha csak az erősítőnek az asztali egységébe dugom bele a fülest, az az 5.1-ből csak a két első hangfal jelét rakja fülesre, így filmet nézni elég gáz, elveszik a hangok egy jó része, és a beszéd gyakorlatilag teljesen. Ha a gépház előlapján lévő kimenetre csatlakoztatom, akkor viszont rendben szól sztereóban, minden hangsáv megvan...
Hogyan tudom pótolni ezt a gépház elején lévő előlapi kimenetet, ha a házat nem akarom szétszabdalni, mert menne eladásra?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- Óvodások homokozója
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Androidos fejegységek
- CASIO órák kedvelők topicja!
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Milyen TV-t vegyek?
- Revolut
- További aktív témák...
- Új DELL Inspiron 16 Fémházas Multimédiás Laptop 16" -40% Ryzen 7 8840U 8mag 16/1TB FHD+ IPS
- Nvidia RTX 3080TI Founder Edition
- Eladó jóárísított vízhűtők, Lian Li, Artic, Enermax, Alphenpön! LCD-s is több féle!
- Apple Watch Series 8 45mm Silver Alu bontatlan szíjjal + kiegészítők
- Eladó Gamer szék párna csomag!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 Prémium
- iKing.Hu - Apple Watch Ultra 2 Titanium Szíjjal 49 mm Használt, újszerű
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i3 12100F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 6GB Rampage SHIVA SilverStone 700W
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest