Hirdetés

Keresés

Aktív témák

• Egon

nagyúr

válasz Protoss #776 üzenetére

1. Az égegyadta világon _semmi bizonyíték_ arra, hogy Irak a Te terminológiáddal élve ''terroristákat nevel''.
    2. A vegyi fegyvereire nézvést: dettó.
    3. Ha - tegyük fel - szept. 11-én, az egyik repülőt - teszem azt - egy londoni csávó vezette volna, akkor most bombáznák a Big Ben-t?!? El kell kapni a terroristákat, valamint a megbízóikat, megbüntetni és _annyi_.
    4. Ha _valóban_ Irak áll a nemzetközi terrorizmus mögött, valamint _tényleg_ rendelkezik tömegpusztító fegyverekkel, akkor oké - de könyörgöm, _mutassák be_ végre a _perdöntő_ bizonyítékokat, illetve ne az olaj legyen a _főcsapás iránya_!!! :((:((:((

• Egon

nagyúr

válasz Protoss #675 üzenetére

Várd ki a végét, vagy menj át egy Intel vs. AMD topicba (vagy Ati vs. nV), ott azért vannak dolgok...:DDD:P

• Egon

nagyúr

Azon gondolkodtam, hogy mi van akkor, ha az Al-Kaida taktikát bevetik az irakiak... Konkrétan: az amik szeretnék ha minél többen megadnák magukat. Le van írva, hogy pl. tankkal mit kell tenni (hátrafordított lövegtorony stb.). Nem tudom mennyi robanónyag fér el egy tankba...;] Kell egy-két fanatikus kamikaze-emberke, és kész...;] Csak oda kell hajtani ahol minél több amerikai jármű/katona van. Ezzel több legyet is ütnének egy csapásra: nagy veszteségeket okoznának az amiknak (és hogy romlana a morál az amcsiknál!!!), megelőznék a tömeges kapitulációt (ezek után az amik biztos szétlőnék a fehér zászlóval közelítőket, így inkább mindenki harcolna...;]).

• Egon

nagyúr

válasz Egon #664 üzenetére

Persze ez így (átgondolva, és újra átolvasva) meglehetősen szélsőségesen USA-ellenes, de szvsz van benne igazság...:(:P

• Egon

nagyúr

válasz Protoss #663 üzenetére

Nézd, valamilyen szinten egy ország magánügye, hogy ott milyen rendszer van, külsőleg szvsz csak Ensz-felhatalmazással lehessen beavatkozni... Mert a gond az, hogy így az a ''helyes'', amit a legerősebb diktál. Ha éppen diktatúra van a katonailag legerősebb országban, akkor az legyen a követendő példa?!?
    A családon belüli erőszakra: képzeld el, hogy laksz egy bérházban, ahol mindenki ismer mindenkit. Van egy baromi ellenszenves fazon (legyen mondjuk Kovács), aki 185 cm magas, 90 kiló és veri a feleségét. Te 10 centivel alacsonyabb, és 20 kilóvan könnyebb vagy, tehát meg tudna verni, de olyan messze laksz tőle, hogy gyakorlatilag nem is találkoztok. Az ipse veri a feleségét, meg 10 éve egyszer megverte a szomszédját is. Ugyanakkor van a ház bikája, egy 210 cm magas, 150 kilós állat (mondjuk Mészáros...:DDD), aki amióta ott lakik, már nem egy emberbe belekötött, akár politikai akár vallási nézetei miatt, akár a jól felfogott, önző anyagi érdekeit szem előtt tartva. Mostanában mintha jó útra tért volna: csak azokat fegyelmezi meg, akit a közös képviselő által összehívott lakógyűlés kipécéz. De most a lakógyűlés akaratával ellentétben (mivel a többség azt mondja: magánügy hogy a Kovács veri a feleségét, és nem is rejteget veszélyes mennyiségű Kemotoxot a spájzban: nincs bizonyíték), mégiscsak jól elpáholja a ''renitenst''. Kérdés: te kitől tartanál jobban: a ''feleségverő'' Kovácstól, vagy az ''önkéntes csendőr'' Mészárostól?!?

• Egon

nagyúr

válasz Egon #660 üzenetére

Bocs ha nagyon kevéssé összeszedett, és jócskán csapongó lett amit írtam...:)

• Egon

nagyúr

Manowarnak: amit művelsz az eszméletlen...:((
    Csak egyetlen feltevésedre reagálnék: komolyan azt hiszed, ezek után jön Észak-Korea?!? (miért nincs leesett állú, valamint a röhögéstől fetrengő szmájli?!?) LOL. Nagggyon tévedsz. Esetleg pár év múlva, amikor - Rog hasonlatával élve - a (falka)vezető pozíciójukat akarják erősíteni/demonstrálni, akkor... Meg amikor ismét ki kell próbálni az új fegyvereket, megrendelést kell adni a hadiiparnak stb. stb.

A háború mellett érvelőknek: a fő gond talán nem is az, hogy megtámadták Irakot. Elvégre tényleg üdvös dolog _lenne_, ha egy diktátor, egy tömeggyilkos eltűnne végre, és a legkevésbé rossz államformát (demokrácia) választanák az iraki emberek. De! Nem ezért vannak ott az amik, hanem a saját jól felfogott, végtelenül önző céljaik miatt (még véletlenül sem a terrorizmus elleni harcra gondolok)... És ezek a cinikus, álszent, undorító nyilatkozataik csak tovább erősítik az óriási ellenszenvet velük szemben...
    Gondoljuk csak végig! Adtak-e _bármiféle_ bizonyítékot a közvéleménynek arról, hogy a/ ki áll a szept.11.-i merényletek mögött; b/ Iraknak köze van-e a nemzetközi terrorizmushoz; c/ Iraknak vannak-e ABC-fegyverei?!? Utóbbiról csak annyit: mutattak egy műholdas felvételt egy bunkerről, és azt modták: látjátok, ott bent vegyi fegyverek vannak... Ehehe..:(
    Szóval csak annyit modnok: kilóg a lóláb... A merénylet után, Bush első nyilatkozatát követően (a birka amerikaiak eszetlen szemlélete következtében) az elnök népszerűsége az egekig ért. Egy kicsit ez is benne van a háború megindításában: gondolnia kell a következő választásokra is...
    Ezen túlmenően, egy pár dolog amiben az ember eddig valamilyen szinten hitt, alapjaiban omlik össze, kérdőjeleződik meg. ENSZ. Mi szükség ezek után az ENSZ-re, ha egyszer az USA kénye-kedve szerint támadhat meg _bárkit_?!? Személy szerint inkább érzem aggályosnak és ijesztőnek ezt a tendenciát: Szaddam Huszein - mindamellett hogy emberiség elleni bűntetteket követett el - vélhetőleg soha nem ártott volna kis hazánknak, ellenben - mivel valszeg következmény nélkül marad, hogy a nemzetközi közösség _ellenében_, minimális támogatással indított háborút - az USA ezek után _bárkit_ megtámadhat (akár minket is), ha érdeke úgy kívánja és/vagy talál rá _ürügyet_...:(:(:(

• Egon

nagyúr

válasz james #654 üzenetére

Iraknak semmi esélye. Az első Öböl-háborúban is bebizonyosodott, hogy az Abransok 6-7 kilométerről szétlövik a T-72-eseket, és annyi... Már azt a pár darab tankot, amit az Apach-ok, Comanche-ok, és a híres A-10-es Varacskos Disznó megkímél... Utóbbi könnyített urániummagos, 30 mm-es gépágyúja (az érdekesség kedvéért: 2,5 m hosszú csövű, és 100 lóerős motor hajtja...) _minden_, jelenleg használatos iraki páncélozott járművet kinyit mint a konzervet...

• Egon

nagyúr

válasz Ploszi #551 üzenetére

De igen, tanultak... Lásd Afganisztán...:((

• Egon

nagyúr

válasz dshk #549 üzenetére

Ahhha... Szerinted nem _elsősorban_ az olajért megy a harc? Szegény elnyomott irakiakat akarják ''felszabadítani''?!? LOL. Tartok tőle hogy egy ''kicsit'' naiv vagy...

• Egon

nagyúr

Undorító ez az egész ''háborúsdi''...:((( A 10 évvel ezelőti Öböl-háború idején - teljesen logikus módon - _emelkedtek_ az olajárak, most meg _CSÖKKENTEK_...:(((:(((:((( Azaz a pénzvilág egyértelműen állást foglalt az iraki olajmezők ''gyarmatosítása'' mellett...:(((

• Egon

nagyúr

Nos felhozom ezt a topicot, úgy néz ki órákon (perceken?) belül szomorú aktualitást kap...:))

• Egon

nagyúr

Pontosan ezért lett volna jó, ha Európa _egységes_ álláspontot képviselt volna a kérdésben... Azt tudni lehetett, hogy Blair (amilyen mélyen be tud nyalni az amiknak) a háború mellett foglal állást, de az még ''belefért'' volna... Így viszont komolytalanná, súlytalanná vált Európa ''véleménye''...:(

• Egon

nagyúr

válasz keopsz #410 üzenetére

Nekem az fáj, hogy egyesek beszopják mint a torkos borz, Orbán (Orsós) ''apánk'' _minden szavát_, mint a szentírást. Én mindkét felet meghallgatva próbálok objektív értékítéletet alkotni (mégha ez nyilván nem is mindíg sikerül). De _szerintem_ az én szemüvegemen keresztül kék(ebb) az ég: nem úgy mint egyesek - a fenti példából kiindulva - (méreg)zöld ''égképje''...
    Hálistennek mennem kell, úgyhogy az ÖNÉ lehet az utolsó szó, KEOPSZ ÚR (úgysem bírja megállni...).

• Egon

nagyúr

válasz Sidaries #408 üzenetére

''Közalkalmazottak béremelése: Ez is megvolt, de csak 3 hónapig ment állami pénzből. Utána átruházták a fizetési kötelezettséget az önkormányzatokra. Persze az senkit nem érdekel, hogy egy kis falu, hogyan fogja mindezt kitermelni.''

A közalkalmazottak igen jelentős része BM-es vagy HM-es; őket továbbra is a minisztérium fizeti, amiről te beszélsz az max. az iskolákra igaz. Egy kis faluban meg van egy általános iskola és kész.

• Egon

nagyúr

válasz keopsz #405 üzenetére

Ehelyett mi van?!? Magukat népvezérnek tartók beirányítanak a moziba (két nagy pártra szakadt az ország: az egyik a körűt páros, a másik a páratlan oldalát részesíti előnyben), az egyik moziban kapsz mindent de drága a jeyg, a másikban keveset de olcsón; az egyikben a bemutatott filmen az ég színe zöld, a másiknál sárga... Ha kijössz a moziból, akkor le kell venni a 3D-s szemüveget, különben nem fogod látni hogy az ég se nem zöld, se nem sárga: hanem _kék_...

• Egon

nagyúr

válasz keopsz #400 üzenetére

Na, ez már valami, végre tényleges érvek. A ''kutatási nehézségek, irgalmatlan levéltári anyagok'' indokol(hat)ják a plusz pénzt (persze kérdés hogy mihez képest: néhány alacsonyabb költségvetésű múzeum lehetőségeihez mérten még az alapból megszavazott összeg is _soknak_ tűnik...;]).
    Viszont a többletlátogató nem hiszem hogy _számottevő_ többletköltséggel kell hogy járjon...

• Egon

nagyúr

válasz keopsz #399 üzenetére

Na még egyszer, utoljára...:(

Tények?!? Ugyan már, mi az ami _tény_ az általad belinkelt cikkekből?!?

1. Az MN szavahihetőségét a magam részéről (és szerencsére nem vagyok ezzel egyedül, lásd még választási eredmények) erőteljesen megkérdőjelezném.
    2. De tegyük föl, hogy minden szava igaz. Mi derül ki ebből? Az hogy a Pető egy bunkó barom, aki úgy mond véleményt dolgokról hogy meg sem tekinti és különben is, a szemét cro-magnoni őse aljas módon kinyírt több tucat neandervölgyi ősmagyart. Ezen túlmenően, a miniszteerelnök meg elismeri a terror házát (nocsak! volt valami (bármi!!!) amit a Fidesz _elismert_ az mszp-nek anno?!? Vagy azok csak sz*rt csináltak, egyetlen, icipici normális dolgot sem?!? Nem hinném...). Ezen túlmenően, minden csak nem tény, idézem: ''A Terror Háza ellen irányuló durva beavatkozás része annak a totális támadásnak, amellyel a Kormány minden kulturális érték megsemmisítésére törekszik, ami a polgári értékeket hordozza'' - írja Halász János, a Fidesz - Magyar Polgári Párt Kulturális kabinetének vezetője.''. Ez szerinted tény?!? Szerintem mocskolódás, esetleg max. Halász János _véleménye_...
    3. De _mi köze_ mindennek ahhoz, hogy
    a/ a Terror Háza mennyire egyoldalúan vagy mennyire korrekten mutatja be az elmúlt évszázad ominózus (negatív) eseményeit;
    b/ mekkora költségvetésből is kellene gazdálkodniuk?!?
    Szvsz _semmi_. Én is felhozhatom érvelésül pl. az egészségügy 400%-os béremelés-ígéretét (amit nem teljesített a jobbos kormány), az _alapkérdéshez_ ennek sincs több köze... Szóval TÉNYEK, ÉRVELÉS - de ne csak a témához, a szigorúan vett _kérdéshez_ kapcsolódóan... Eddig vajmi kevés konkrétum merült föl az ügyben - és azt is én írtam...;]

• Egon

nagyúr

válasz keopsz #396 üzenetére

Ezen már csak röhögni tudok... Ez Önnek az érvelés?!?
    Na jó, akkor most már tényleg lezártnak tekintem a magam részéről a témát.
    Maradok a topic _eredeti_ témájánál, mert szvsz ez _itt_ off...

• Egon

nagyúr

válasz keopsz #392 üzenetére

''a költségvetési pénzekkel lehet példálózni, önmagukban értelmezhetetlenek: lehet, h egy sportmúzeumnak a 30 milla is sok, és lehet, h egy x-nek meg a 200 is kevés.

önmagában értelmetlen. se a szakértői gárda, se a miből-dolgoznak, se semmi nincs benne. SZÁMOK csupán, nem tények. ''statisztika'' nem mond semmit..''

Szerintem meg igenis mond. Végig kell gondolni, vajon _mire kell költeni_ egy múzeumnak, valamint _milyen szempontok alapján_ osztják (vagy kellene osztani) ''fenn'' a pénzt?!? Erre 2 példát hoz az idézet: tematika alapján, és a gyűjtemény méretét illetőleg. Egyik szempontból sem jön ki ''jól'' a Terror Háza...
    De ha Ön tud egy jobb ''számítási módszert'' az egyes intézmények költségvetését illetőleg, ami _indokolja_ a (szerintem, relatíve) magas(abb) juttatást akkor ossza meg velem (velünk) - amennyiben megalapozott úgy készséggel elismerem - elismerjük az igazát...
    Ja, és miért is kell hogy a fent nevezett intézményben dolgozók bére elég szépen meghaladja a múzeumoknál lévő átlagot?!?

• Egon

nagyúr

válasz keopsz #388 üzenetére

http://www.mancs.hu/legfrissebb.tdp?azon=0301nagyit

• Egon

nagyúr

válasz keopsz #386 üzenetére

Ha már mindenáron súlyozni akarod a dolgokat, hát tessék, a TÉNYEK:

''Más múzeumok

A Kulturális Örökség Igazgatósága 1998 óta teszi közzé a magyarországi muzeális intézmények működési adatait (a neten: www.koi.hu). E szerint 1999-hez képest 2000-ben az ezekben alkalmazottak teljes bértömege az országos átlagnál lassabban, 10,8 százalékkal nőtt, s így érte el a bruttó 90,4 ezer Ft-ot, amit csak pár hónapja tett elfogadhatóbbá a közalkalmazotti bérek 50 százalékos emelése: a legfrissebb adatsor még nincs kész, de az átlag ma 130 ezer körül járhat - nyilván nem azért marad el több mint 40 ezerrel a Terror Házában dolgozók átlagától, mert máshol rosszabbul végeznék a munkájukat.

A fenntartói támogatást illetően nehéz az összehasonlítás. Alapul vehetjük például az intézmény jellegét: a Terror Háza tematikus történeti múzeumként határozza meg önmagát, gyűjtőköre az 1944-től az 1960-as évekig tartó időszak diktatórikus rendszerének muzeális emlékanyaga. 2003-ra jutó 330 millió költségvetési forintja nemcsak a szintén viszonylag szűk tematikájú Testnevelési és Sportmúzeum 37,5 milliójával, az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet 89 milliójával vagy a Közlekedési Múzeum 230 milliójával való összehasonlításból jön ki jól, hanem olyan, átfogóbb tematikájú intézmények központi juttatásával is állja a versenyt, mint a Néprajzi Múzeum 2002-es 230 vagy az Iparművészeti Múzeum 350 milliója. Lehet összehasonlítási alap a gondozást, feldolgozást igénylő gyűjtemény mérete is: e tekintetben a vadonatúj Terror Háza gyűjteménye - 1136 db tárgyi emlék (feljegyzések, kitüntetések, öltözékek, használati eszközök, zászlók stb.), 3560 db fotó/kép, 577 db film (103 saját készítésű, 24 adományként kapott, 450 szerzőijogdíj-köteles), 30 CD-nyi hanganyag és 420 db kölcsönzött tárgy (szobrok, címerek, öltözékek, bútorok, használati eszközök stb.) - nyilván nem konkurálhat a Mezőgazdasági Múzeum gyűjteményének 9,5 millió darab nyilvántartási egységével, amihez képest azonban a Vajdahunyad várának 2000-ben csak 237 millió Ft fenntartói és 80 millió Ft egyéb támogatás járt. ''

Szóval: korrekt összeg az a 330 (vagy akár a 280) milla?!? Vagy _nyolszor_ annyi mint a Sportmúzeumé, több mint _háromszor_ annyi mint a Színháztörténeti Múzeumé - ugyan _mire_ ?!? Kíváncsi vagyok ezt hogy fogod ''súlyozni''...

• Egon

nagyúr

válasz keopsz #376 üzenetére

Tisztelt KEOPSZ Úr!

Díjaznám, ha legalább annyival megtisztelnel, hogy nagybetűvel írja a nickemet - nekem számítanak az ilyen apróságok.
    Az hadd legyen a saját privilégiumom, hogy _mikor_ olvasom a fórumot: ha egyszer reggel keveredek ide, akkor reggel tudok reagálni a korábbi beírásokra - szvsz pl. ez különbözteti meg a fórumot a chat-től...
    Az ''egyoldalúságról'': _szerintem_ egyoldalúan mutatja be a fent nevezett intézmény a múltat, Ön szerint nem. Ez van.
    Dühöngeni nem(csak) én dühöngök, arról pedig hogy Önnek mire van szüksége, szvsz nem rám tartozik.
    Nem kérek elnézést: nincs miért.
    Én világosan értem magam, és ami azt illeti Ön is kevés konkrétumot hozott fel...
    Ami a költségvetési részt illeti: pontos számokat lusta vagyok keresni, de mivel Ön sem igazán idéz konkrétumot, ez engedtesség meg nekem.

Az aláírásába nem én kötöttem bele; meglehetősen zavaros fogalmazásából nem derül ki egyértelműen, hogy azért is engem tesz-é felelőssé.
    A témát a magam részéről (ebben a topicban mindenképpen) lezártnak tekintem.

Maradok tisztelettel:
    Egon

Ui.: a szakmai munkásságát nagyra becsülve őszintén kívánom, hogy minél több tesztje lásson napvilágot, és minél több emberhez jussanak el.

• Egon

nagyúr

válasz keopsz #374 üzenetére

1. Mindenki magából indul ki, még te is...
    2. Kértelek, téged (is): ne itt: nyiss egy jobbos-balos topicot, ott kidühöngheted magad.
    3. A 2. pontra (költségvetés) vajon miért nem reagáltál? Véletlen lenne? Sajnos kötve hiszem...:(

• Egon

nagyúr

válasz Sidaries #370 üzenetére

Én is ellene vagyok; és nagyon kíváncsi vagyok a fejleményekre... Elemezzünk egy kicsit...:)
    Az idő rövidsége miatt már nem hogy újabb ''bizonyítékok'' bukkanánnak elő. Az eddig közzétettek szvsz nem perdöntőek: aki _hinni akart_ Irak fegyvereiben, azt megerősíti, aki nem annak viszont nem egyértelmű...
    Variációk:
    1. Az USA támad;
    2. Az USA visszakoz.

1/a: a nemzetközi közösség (a háború-ellenesek) negatív reakciója: ???
    1/b: a nemzetközi közösség visszakoz, szemet huny...

2(/a/b stb.): előfordulhat ilyen?!? Nem hiszem: nincs elég erő (és sajnos egység sem: az USA-nak nyaló Nagy-Britannia hiányát még elviselné az EK, de a birka spanyolok is keménykednek - többek közt...:().

• Egon

nagyúr

válasz Egon #368 üzenetére

De nem erről kellene hogy szóljon ez a topic, nem is tudom hogy került szóba...:(

Nem érdemli meg egyik oldal (egyik politikai erő) se hogy értelmes emberek vitázzanak róluk: mutass _egy_ tisztességes politikust! Nem fog sikerülni...:(

Az alapkérdésre visszatérve: a nemzetközi helyzet fokozódik...:( Amerika bombázza Irakot; a háború sokak szerint már csak hetek (napok?) kérdése; viszont egyre nő a nemzetközi ''háború-ellenes koalíció''... Vélemények?

• Egon

nagyúr

válasz keopsz #366 üzenetére

Terror házával kapcsolatban:
    1. ''Európa-szerte elismert...'' ??? Nyilvánvalóan politikai célzattal jött létre, a (közel)múlt _egy szeletét_, _egyoldalúan_ bemutató intézmény...:(
    2. Költségvetés-kurtítás: a hasonló jellegű intézmények (értsd: múzeumok, _nem_ a politikai lobbi...:() _nagyságrendekkel_ kevesebb költségvetésből gazdálkodnak, mint a terror háza az előző kormány idején...

Ezek (legalábbis a 2. pont) _tények_, szemben az általad leírtakkal... Nem vagy egy ''kicsit'' egyoldalú a kérdéskörben? Főleg az ''átkos''-ban betöltött szerepekről szólván: mindössze annyi történt, hogy - a Fidesz által megkavart - sz*r visszacsapott...

• Egon

nagyúr

válasz Don Vittorio #244 üzenetére

Tetszik az érvelésed (az utóiratra írtak). Remélem jössz a következő PH-talira, és ott tudjuk folytatni; szvsz ez az eszmecsere már bőven túlmutat a fórum keretein/lehetőségein...

• Egon

nagyúr

válasz Don Vittorio #222 üzenetére

Most még válaszolok, aztán részemről abbafejezem...

1. Na ja, így esetleg igen; _bibliai_ értelemben. Viszont _szvsz_ azt lehetett kiérezni az előző hozzászólsáodból, hogy ez tulképpen a zsidók ''érdeme'', köszönjük meg nekik szépen...

2. Eltereled a szót. Mi köze a ''befizetett hozzájárulás vs. szavazatok száma'' problémának ahhoz, hogy Izrael - egy több évtizedes ENSZ-határozat ellenére nem engedi létrejönni a palesztin államot?!? Ja, és mindketten tudjuk: az egyenlők közt is vannak elsők (pl. Biztonsági Tanács)...

3.
    a/ Hadd idézzek tőled:
    ''A dzsihad mint háborús műfaj az iszlám fő vonala. Az almohadok Spanyolország felöl, a török-oszmán birodalom meg a Balkán felől vajon mit művelt Európával századokon át? Még hogy nincsen velünk semmi bajuk? És ezt pont egy történész hallgató (???) írja? Vagy a másik oldalról nem pont az európaiak kezdték a keresztes hadjáratokat, és pusztítottak végig mindent útközben? Pl. a mai Izrael területén élő maradék zsidóság a feljegyzések szerint a templom lerombolása óta soha nem élt nagyobb nyugalomban és elfogadásban, mint a törökök idején. Érdekes módon a megérkező keresztes seregek szó nélkül kiirtották a fegyvertelen zsidókat. Ugyanez történt 1686-ban Buda visszafoglalásánál, ahol ''keresztény'' csapatok sokezer fegyvertelen budai zsidót mészároltak le. Mindent lehet mondani, csak azt nem, hogy Európának semmi köze a KK-i helyzethez. A mai helyzet az európai történelem része, folyománya, okozata. Mindezt az USA-ra meg a zsidókra kenni nagyon erős demagógia.

Igencsak egyben van az a két mondat: tisztára mindha egymásból (és az előzőekből) következne; ergo nem _én_ adom a szádba (billentyűzetedbe)...:((
    b/ Ezzel kapcsolatban elképzelhető hogy neked van igazad.
    c/ Egy hozzászólással később elnézést kértem; ha nem olvastad akkor mégegyszer bocs...

Ui.: arról mi a véleményed, hogy van egy népcsoport, amit többezer éves történelme során (szinte) mindig, mindehol mindenki utált... Véletlen lenne?!? Szvsz legalábbis elgondolkodtató...

• Egon

nagyúr

válasz Don Vittorio #209 üzenetére

Na, ez már sokkal korrektebb megközelítés, szvsz...:)
    Bocs az előbbiér (utolsó mondat), de nagyon elkeserített amit föntebb írtál...

• Egon

nagyúr

válasz Don Vittorio #186 üzenetére

Huh, hát ez eléggé vérlázító cinizmus, amiket itt összehordasz...:(((
    1. Gyakorlatilag azt állítod, hogy örülni kell annak, hogy Jézust megfeszítették: így lehetett belőle mártír... Ezen az alapon akkor örüljön Izrael minden egyes, merényletben megölt állampolgárért: elvégre a hősök/mártírok számát gyarapítják...:((
    3. Szóval az 1686-os, budai (_állítólagos_ ) zsidó-mészárlás miatt alakult ki a közel-keleti helyzet (ez volt a legfrissebb dátum az érvelésedben...). Nem érzed magad enyhén nagyon nevetségesnek?!? Agymosás áldozata vagy...:(

• Egon

nagyúr

válasz Don Vittorio #182 üzenetére

Hogyhogy melyik kettőre?!? A kedvedért idézem, magamtól:):

''? Az évtizedek óta megszállt területekről (Gháza-övezet, Ciszjordánia) miért nem lehet kivonulni? Miért kell folyamatosan újabb telepeket létesíteni a vitatott hovatartozású területeken?''
    Erre gondoltam

• Egon

nagyúr

válasz Don Vittorio #166 üzenetére

Aha. Ez csak max. az 1. kérdésre válasz (és arra is csak részben, szvsz). Na de volt ott még két kérdés...:(

• Egon

nagyúr

válasz bLaCkDoGoNe #159 üzenetére

''A jó ég áldjon meg, a zsidók vagy az arabok mászkálnak a testükre erősített bombákkal és ölnek/nyomorítanak meg előszeretettel ártatlan civileket?! Az arabok gyűlölik az USÁt - ez tény. Miért? Talán a vallásukban keresendő az ok... Az iszlám erőszakos, mentes minden toleranciától és a hívőket kőkorszaki állapotokban tartja... Akik mindeközben csak azt hallják, hogy ''és az USA így, az USA úgy, blablabla...''. Közben a saját vallásuknak (illetve vallási vezetőiknek) köszönhetik a nyomorukat...''

Nem értek egyet veled. Példa. A pár éve tartó Palesztin-Izrael ''háború'' tavalyi történései folyamán, amikor Izrael megszállt egy pár palesztin várost hetekre, a vöröskereszt képviselőit _nem engedték be_ a - sebtében felállított - táborokba, amikben főként a civil (!!!) lakosságot tartották... Az emberben felmerül a kérdés: vajon miért nem?!? Csak nem azért, mert a nemzetközi jogi normákat messze figyelmen kívül hagyó bánásmódban volt részük a palesztinoknak?!?
    Merényletek. Igen, a semleges szemlélő nézőpontjából fölöttébb gusztustalan, elítélendő, negatív cselekmények - na de - csak egyetlen percre - szemléld a dolgot a merénylő szemszögéből... Milyen más eszközökkel próbálnád kivívni a - vélt vagy valós - igazadat? Tüntetés? Van _bármilyen_ hatása is? Nincs. (Egy merényletre viszont (kőkemény cinizmus, tudom) felkapja a fejét a világ, és legalább egy része elgondolkodik az ok-okozati összefüggéseken...) Üzenj hadat? Géppisztolyokkal tankok ellen? Vagy mint Afganisztánban történt - kőkorszaki ország fölött a többmilliárd dolláros Lopakodó? Amúgy meg gondolj pl. a II. világháború partizánjaira - a németek szemszögéből terroristák voltak. Kizárólag katonai célpontokat öltek meg a szabotázsakcióikkal? Nem hiszem... Mint fentebb is írtam: háborúban nincsenek jók és rosszak, csak nyertesek (ők lesznek a ''jók'') és vesztesek (ők a ''rosszak'') léteznek (persze a II. vh. ebből a szempontból nem jó példa, természetesen, de a történelem folyamán azért lehet nem egy példát említeni...).
    A végére néhány költői kérdés (mintkét szemszögből):
    PRO: Miért nem lehet engedélyezni végre a palesztin állam létrejöttét? Az évtizedek óta megszállt területekről (Gháza-övezet, Ciszjordánia) miért nem lehet kivonulni? Miért kell folyamatosan újabb telepeket létesíteni a vitatott hovatartozású területeken?
    KONTRA: Miért nem lehet - _kezdetnek_ legalább néhány hónap erejéig - felfüggeszteni a merényleteket?

• Egon

nagyúr

válasz james #146 üzenetére

Hát ez az...:(
    1. Mindenki úgy harcol, ahogy tud...
    2. Háborúban nincsenek jók és rosszak: csak nyertesek és vesztesek...

Aktív témák