Hirdetés
Aktív témák
-
morzsa
aktív tag
Csak vaktában néhány gondolato:
Ha, ismétlem ha baloldal=kommunista, akkor és csak akkor jobboldal=nazi.
Valami ilyesmi(bocs): ...és 50 évvel később kiírtották öket...
Ha így történt volna, akkor most miről vitáznátok? akkor a biblia mindkét (vagy 1, vagy3) tekercse odaveszett volna amikor leégett a nagykönyvtár.
A kisz azért volt rossz, mert nem volt választható.
Az atom fegyver nem árt az olajnak?
A Magyarországon kiképzett irakiakkal nem az a baj, hogy itt vannak (ha itt vannak), hanem az, hogy mindenki így tudja.
Egyébként éjjel biztonságban van Magyarország, mert ''éjjel sötét van és Allah nem látja'':DD
Egyébként kedves biblia-tudósok, mutassatok kérlek egy, bármilyen _történelmi_ forrást (nem mesekönyvet, (''I'' bocsássa meg)), ami igazolja Jézus éltét, és azt, hogy fehér volt! Komolyan kérem, tudom, hogy nem vagyok eléggé jártas a témában!
A zsidók arra kellettek a ''vezető''-nek, amire az USA-nak (a zsidóknak?) most Irak: konkrét, megfogható, nevén nevezhető ellenség, ami ellen könnyen mozgósítható a ''buta'' tömeg.
Mi lett volna a ''sötét'' középkorral, ha a ''felvilágosult'' keresztyén népség nem űzi ki a mórókat Spanyolországból? Elmarad?
A zsidók évezredes üldözésével kapcsolatban: nem emlékszem arra, hogy az inkvizíció valakit azért égetett volna meg, mert zsidó az ''I'' adta. Tetszik ez az ''I'', amolyan ''hiába szádra ne vedd'' jellegű dolog, nem?
Az pedig természetes, hogy Bokor úr a mágnások akaratának a közvetítője, mutassatok egy kollégáját, aki nem az.
A Távol-Keletet nem támadja meg mégegyszer a Nyugat,
mert 0-1-1-es,
mert a T.K. másodpercig sem habozna bevetni _mindent_ amije van. -
dshk
aktív tag
válasz
Sidaries
üzenetére
''Egyébként Hajrá Irak. ;)''
Te nem tudod miről beszélsz. (És ez a jobbik lehetőség.)
Az egy dolog, hogy valaki vitatja az USA fellépésnek jogszerűségét. De hogy egy háború esetén a KETTŐ KÖZÜL Iraknak szurkoljon, ahhoz az kell, hogy tizenöt éve ne nézzél tévét, ne olvassál újságot. -
up
senior tag
war suxx! :((
-
JulWCZar
senior tag
A hidrogénbomba egyik nagy előnye hogy tiszta. Azaz gyakrolatilag nem sokkal több radioaktivitást hagy maga után mint egy hagyományos néhány kilototnnás bomba. Mert ugyebár a hidrogénbomba magja is egy hagyományos U /Pu petárda, a kis plusz meg az izotóppá váló környező anyagokból jön, amelyek ezen átalakulásukat a deutérium/trícium fúzióból származó neutronoknak köszönhetik.
Egy kobalt bomba már más tészta, ehehe....
Megpersze, ha pl.: egy víruslabort szeretnének múlt időbe tenni, nem hinném hogy ''sima'' atombombát használnának, azt még mindíg túlélheti a vérnátha, és csak annyit érnének el az amcsik hogy szétterjesztenék a kórt. :D -
Latissimus Dorsi
senior tag
válasz
cookiemonster
üzenetére
Iránban -Irakhoz képest- nyugati tipusu demokrácia van + Nem intett be az olajfelhasználó országoknak + nem rohanta le Kuvaitot + sorolhatnám még!
Az USA az összes OPEC országgal lezsírozta az együttműködést kivéve Irakot!
73-ban az OPEC bebizonyította, hogy nem elég kitartó: amikor szorult a hurok
BP és az Exxon körül kiengedte a markából a kezdeményezést. -
DoubleD
aktív tag
Végül lesz mód menni tüntetni? ''...A rendőrség csak az útvonalat nem engedélyezte. A tüntetők mehetnek a járdán...'' (Index)
-
ArchElf
addikt
Ez kell a népnek, atomot mindenkinek!
[L]http://www.vniief.ru/museum/photo_08_e.html[/L]
:o
AE -
cookiemonster
csendes tag
válasz
Latissimus Dorsi
üzenetére
Az OPEC-et éppen azért alakították az arabok, hogy fel tudják emelni az olaj árát (rémlik valami a '73-as olajválságról?).
Érdekes: Irán igen messze van attól, hogy behódoljon az USAának, és mégsem ellene megy a háború...akkor most hogy is van ez?
:)) -
Latissimus Dorsi
senior tag
Mármint lőbbit:)))
-
Latissimus Dorsi
senior tag
Irak megásta a sírját mikor 1973-ban megalakították az OPEC-et.Onnantól kezdve 2 lehetősége volt: Nyilt Konfrontáció a Kartellel, kartell=USA, vagy behódolni.Szadam ez utóbbit választotta!
Mindenki aki nem hódol be a KK-en kap az USA-tól.Az USA-t a !mindenkori! KORMÁNY-KARTELL-FEGYVERGYÁRTÓK büvös hármas irányítja Rokefeller óta. -
venember
tag
válasz
Nowhereman
üzenetére
''Ha valakinek kizárolag ezzel tömik a fejét, nem csoda ha öngyilkos lesz!(bomba, B747vs.WTC)''
hát én kevés kuvaiti, szaud-arábiai, stb terroristáról hallottam... olvasd el az előző hozzászólásokat, lécci... (vallás kontra ''terrorizmus'')
Cartell=Carter? hát munkásságának ez a része kimaradt az életemből; de ahogy látom, az amik most már ezt nem nagyon bízzák másra, mindenütt vannak támaszpontjaik; ha ez így lenne, akkor csak addig kéne várni, amíg 1-2 magáról túl sokat tartó államférfit/országot el nem ér a végzete, de nekem az a tapasztalatom, hogy a hódító magától nem szokott megállni (van erről is 1-2 észrevétel itten), vagy meghódolsz vagy meghalsz... :((( -
Nowhereman
őstag
Den: Azt, hogy az USA mit csinálna a kilépö államokkal? Azt hiszem az észak-dél háboru még a jövöben is tananyag marad!:O
Az meg hogy egy hely mennyire civilizált, az nem az anyagi joléttöl függ! Tunéziában jobban védik a nöket a törvények(egynejüség, válás-tartásdij...), mint sok europai országban. Ezzel szemben a Szaudi királyság - nos, olajmiliárdoknak hála jolét- az van, és a nök jogai a magyarországi kivert kutyáknál is kurtábbak.
Azt meg, hogy nagyobb lenne a jolét, ha az europaiakhoz hasonloan a heti 40 ora ima 1 ora munka helyett a heti 40 ora munka 1 ora ima modszert alkalmaznák!(mert bizony nem egy japán a munkamorál ott sem)
A koránrol: én akárhányszor végignéztem, oldalanként átlag kettö olyan kijelentés van benne(min:''jaj a hitetleneknek!''), amit ha ujságban jellene meg, gyülöletbeszéd cimén cenzuráznának, de szerintem egy átlagos ember betegnek tartana. Ha valakinek kizárolag ezzel tömik a fejét, nem csoda ha öngyilkos lesz!(bomba, B747vs.WTC)
Ha pedig bokorgyurirol van szo: nos kinos, hogy egy ilyen kritikus helyzetben egy ilyen buta ember kezében van a vezérpálca.
DE:
Mondjuk mi lett volna ha a münchennél a nyugati hatalmak bekeményitettek volna, ahhelyett, hogy tálcán kinálták volna fel a cseheket Hitlernek.
Törtenelem alternativmod: Chamberlin, a véreskezü miniszterelnök, több százezer katona haláláért felelös, mikor a nemzeti elvet érvényesiteni probálo, a világháborut lerzáro béke miatt még nem teljesen felfegyverzett németországot francia szövetségesével együtt - a békés megoldást kinálo területrendezés helyett -lerohanta./világháboru -I. világháboru, mert második igy már nem lett/
PS:Cartell eredetileg mogyorotermelö volt!/Vénember/ -
g.j
tag
válasz
Don Vittorio
üzenetére
Nem jönni meg válasz :(.
-
-
Don Vittorio
őstag
Édes virágszálam. Vagy tanulj még egy-két évet, vagy próbálj meg dondolkodni, de szedd már össze magad!
A KK alapjaiban az angol gyarmatbirodalom része volt, amely jórészt a II. VH környékéig megmaradt minimum befolyás szinten. Az angolok csak a II. VH óta követik ''szolgalelkűen'' az USA-t.
Nem csak olvasnod kellene az 1984-et, hanem érteni is... -
Zoltán
őstag
válasz
Don Vittorio
üzenetére
''Természetesen, hála ''I''-nek itt nem olyan durva a helyzet, de pl. emlékezni kellene Csurkára, aki egy az egyben mondta a délszláv válságnál, hogy gyerünk visszafoglalni a Vajdaságot. Márpedig ez párhuzam.)'' - volt amcsi felkérés, csak orbánék kikönyörögték, hogy ne kelljen, mert már előtte (1989-től) szétzüllesztették a honvédséget.
Egyébként negyed éves vagyok. És nálad biztos, hogy több belső infóhoz jutok... :-) -
Zoltán
őstag
válasz
Don Vittorio
üzenetére
''''Tényleg volt szerepük a briteknek a közelkeleti problémában, de lényegében az usa és brittania politikája/vezetése egy.''
És még én vagyok szánalmas. Hanyad éves vagy?'' - Én írtam helyesen, mivel nem Én tehetek arról, hogy nem olvastál Orwell-t és nem veszed észre, hogy a britek milyen szolgalelkűen követik az amcsik akaratát. -
g.j
tag
válasz
Don Vittorio
üzenetére
Elküldtem még1szer. (vityulo@freemail.hu) ez jó ?
-
g.j
tag
válasz
Don Vittorio
üzenetére
Don Vittorio
Te olvasod a freemailedet? Küldtem rá mailt. -
Atya ég, mi folyik itt! Anélkül, hogy bármilyen véleményt is mondanék (úgy is vannak itt nálam müvelltebbek mindkét ''oldalon''), arra kérek mindenkit, hogy nyugodjon meg, számoljon háromig, mielőtt ír, stb.
Peace :). -
Szőrös
veterán
Öhömm szépen elterelődött a zsidók felé ez a téma . Még jó , hogy nem én hoztam fel korábban mer letépték volna itten a fejem. :)) Így még egy kicsit a helyén marad . :DDD
-
Don Vittorio
őstag
válasz
Sidaries
üzenetére
''Azt, hogy Izrael többé-kevésbé ugyanakkora volt. A változások beleesnek a ''nem nagy különbség'' kategóriába.''
Ebből mindössze annyi látszik, hogy nem ismered a helyzetet. Egy-egy apró, poros, szakadt településen anyáznak egymással, néhány 2-3 km széles sávon, néhány jól védhető dombon. Nem olyan egyszerű ez a helyzet sajnos... -
g.j
tag
Itt is jó kis csaták zajlanak. :))
-
Don Vittorio
őstag
válasz
Sidaries
üzenetére
''Bár én nagyobb szerepet adok Jézus megölésében a zsidóknak, mint te.''
Én akkorát adok, mint amekkorát a Biblia mond. A zsidók vetik ki maguk közül, de a rómaiak ölik meg - pont úgy, ahogy a próféciákban szerepel.
''Nem vagyok református. Hát ilyet bika nem baszott... És ráadásul azért nem mert papot használok, nem lelkészt. Erre már nem tudok mit írni.''
Jó. :) Ne kapd fel a vizet, nem állt szándékomban a lelkedbe gázolni. Nyilván református vagy, sorry.
''Akkor az aki tájszólással beszél már nem magyar igaz?''
Azért a vélt sérelmeidet ne projektáld rám. :)
''Én annyit írtam, hogy nem nagy az eltérés az általad említett három ''uralkodó'' országa között. Erre te azt mondtad, hogy nem igaz. Szóval -> link
A belső határ itt nem volt érdekes. ''
OK. Ezzel szemben a link meg a szöveg közösen kifejti, hogy a Dávid korabeli határok kb. a ''honfoglalást'' követő 200 év alatt alakultak ki. Azaz Józsué alatt nyilván nem voltak olyanok, mint 200 évvel később, vagy még később Dávid alatt. Az, hogy a Dávid korabeli Izrael nem akkora, amekkora a mai, mutatja a ''present day Israel'' vonal a térképen. Ezért kérdeztem, hogy akkor most mi a jogos?
''Én belefáradtam a marhaságaidba.''
Köszönöm viszont kívánom. :) -
neduddki
nagyúr
válasz
Don Vittorio
üzenetére
HI!
Igazad vagyon valoban ujszovecsegi reszekre gondoltam!
Aze ogorgul meg mindig tobben ertenek mint aramiul:-))))!
Hogy ezt mi a fenenk irtam le, de igaz! biztos??????
udv
neduddki -
Sidaries
őstag
válasz
Don Vittorio
üzenetére
Azt, hogy Izrael többé-kevésbé ugyanakkora volt. A változások beleesnek a ''nem nagy különbség'' kategóriába.
-
Sidaries
őstag
válasz
Don Vittorio
üzenetére
A Kajafás Pilátus dolgot lehet, hogy félreértettem. Most lusta vagyok visszakeresni, de úgy látszik ugyanazt mondjuk. Bár én nagyobb szerepet adok Jézus megölésében a zsidóknak, mint te.
Nem vagyok református. Hát ilyet bika nem baszott... És ráadásul azért nem mert papot használok, nem lelkészt. Erre már nem tudok mit írni. Akkor az aki tájszólással beszél már nem magyar igaz?
Én annyit írtam, hogy nem nagy az eltérés az általad említett három ''uralkodó'' országa között. Erre te azt mondtad, hogy nem igaz. Szóval -> link
A belső határ itt nem volt érdekes.
Én belefáradtam a marhaságaidba. Valahogy egy graffiti jutott az eszembe: ''Magyarázd meg a vonalnak milyen a gömb.'' Kedves ''vonal'' én leléptem. -
Don Vittorio
őstag
válasz
Sidaries
üzenetére
''Most legszívesebben a hajamat tépném és körbe-körbe rohangásznék!''
Olyan kopasz fejjel, mint amilyen egy ufónak van, nehéz lesz. :)
''Azt írtam, hogy Kajafás elítélte aztán Pilátus is. Azt hittem tudod, hogy akkor két törvénykezési szint volt. A zsidó és a római. A zsidók csak akkor szabhattak ki halálos büntetést, ha a rómaiak is beleegyeztek. Felfogtad? Nem bonyolult?''
De nem ám. Pontosan ezt írtam akkor, amikor elkezdtél vitázni. Azt írtam, hogy a zsidók közreműködésével a rómaiak ölték meg római módszerekkel Jézust. Itt, ha valaki valamit nem ért, az nem én vagyok... Egy darabig nálad a zsidók ölték meg, mostmár az írod, amit én állítottam, és háborogsz, hogy én vagyok a hülye. Vicces.
''''Mondjuk a szóhasználatból egyből jön a katolikus teológia. Innentől no comment''
Egyből semmi. Református vagyok. No comment.''
Szerintem fogalmad sincs, hogy mire gondoltam. Egyébként, ha református lennél (mint ahogy szerintem nem vagy), akkor lelkészt használnál konzekvensen, és nem papot. No comment. :)
''Adtam linket ami bizonyítja, hogy tévedsz...''
Lassan föladom, reménytelen a helyzet. Mondasz valamit, csak úgy (''max. a dávidi országhatárok a jogosak!''), amire megkérdezem, hogy miért pont azok, és azóta nem nyugszol. Az ország határai (a nyugati kivételével) folyamatosan változtak, szvsz az egész mekkora legyen Izrael kérdéskör innen nézve helytelen. Ha mindaz a hely, amely a zsoltárokban és az izraeli időszakról szóló ÓSZ-i könyvekben szerepel jogos, a mai Izrael kb. duplaekkora (na jó, másfélszer ekkora) volna. (Az általad belinkelt térképen is megrajzolták a régi és a mostani határokat - összehasonlítható.) Nem beszélve arról, hogy a legnagyobb baj ma sem a külső határokkal van, hanem a belső palesztin területekkel (pl. Hebron, amihez a palesztinok annyira ragaszkodnak, mindig szerves része volt Izraelnek). A külső arab támadások óta kifelé terjeszkedés, azaz ''hódító háború'' nem volt. -
Sidaries
őstag
válasz
neduddki
üzenetére
Már említettem én református vagyok és ebből indulok ki. Szerintem abban is lehet valami, hogy katolikus papból kevés van így mindenkire szüksége van az egyháznak, míg a református papokat nem tudják elhelyezni. Valószínűleg csak a jobban felkészültek kapnak gyülekezetet.
-
neduddki
nagyúr
-
dekoninck
aktív tag
A politikai és gazdasági szempontok mellett, véleményem szerint, Amerikának egy nagy hadsereg fenntartásához újabb és újabb ellenségképre van szüksége. A „Szovjet fenyegetés” megszűnt. Egyre inkább biztos, hogy Irakkal végezni fognak. Ki lesz a következő?
Nyugat-Európa, főleg Németország és Franciaország. Minket békén hagy a nagy USA, mert nyalunk 6000-rel.
Teljesen 1984-(Orwell) atmoszféra lengi be a világot manapság. -
Sidaries
őstag
válasz
Don Vittorio
üzenetére
Hát te kész vagy. Az biztos, hogy én csak olyan papokat ismerek akik mind tudnak görögül és héberül és mindegyikük olvassa is a Bibliát. Tudsz te mást azon kívül, hogy ellentmondasz?
-
Sidaries
őstag
válasz
Don Vittorio
üzenetére
''Most legszívesebben a hajamat tépném és körbe-körbe rohangásznék! Miért vagy képtelen felfogni akármit??? Azt írtam, hogy Kajafás elítélte aztán Pilátus is. Azt hittem tudod, hogy akkor két törvénykezési szint volt. A zsidó és a római. A zsidók csak akkor szabhattak ki halálos büntetést, ha a rómaiak is beleegyeztek. Felfogtad? Nem bonyolult?
''Mondjuk a szóhasználatból egyből jön a katolikus teológia. Innentől no comment''
Egyből semmi. Református vagyok. No comment.
''Az írtad, teológiailag nem győztelek meg. Ezt nem támasztottad alá - és nem is fogod''
Adtam linket ami bizonyítja, hogy tévedsz, adtam Bibliai ''linket'' is és az sem győz meg. Akkor nem tudok veled mit kezdeni. -
Sidaries
őstag
válasz
Don Vittorio
üzenetére
Na jól van. Bemásolom ide, ha már egyszer nem vagy képes elolvasni a linket:
After 400 years of bondage, the Israelites were led to freedom by Moses who, according to the biblical narrative, was chosen by God to take his people out of Egypt and back to the Land of Israel promised to their forefathers (c. 13th-12th centuries BCE). They wandered for 40 years in the Sinai desert, where they were forged into a nation and received the Torah (Pentateuch), which included the Ten Commandments and gave form and content to their monotheistic faith. The exodus from Egypt (c.1300 BCE) left an indelible imprint on the national memory of the Jewish people and became a universal symbol of liberty and freedom. Every year Jews celebrate Pesach (Passover), Shavuot (Pentecost) and Succot (Feast of Tabernacles), commemorating events of that time.
During the next two centuries, the Israelites conquered most of the Land of Israel and became farmers and craftsmen; a degree of economic and social consolidation followed. Periods of relative peace alternated with times of war during which the people rallied behind leaders known as 'judges', chosen for their political and military skills as well as for their leadership qualities. The weakness inherent in this tribal organization in face of a threat posed by the Philistines (sea-going people from Asia Minor who settled on the Mediterranean coast) generated the need for a ruler who would unite the tribes and make the position permanent, with succession carried on by inheritance.
Igazad van, hogy Józsué neve nincsen benne, de Mózesé benne van Józsué pedig az ő utódja volt. Ha pedig ez nem elég akkor ajánlom a Bibliából: Mózes IV. könyvének a 34. versét Kánaán határairól. Sajnos erről a neten nem találtam térképet csak itthon. Keress te is, vest össze a kettőt és meg fogod látni, hogy rendkívül hasonló. -
Egon
nagyúr
válasz
Don Vittorio
üzenetére
Tetszik az érvelésed (az utóiratra írtak). Remélem jössz a következő PH-talira, és ott tudjuk folytatni; szvsz ez az eszmecsere már bőven túlmutat a fórum keretein/lehetőségein...
-
neduddki
nagyúr
válasz
Sidaries
üzenetére
Tessek????? MIjjejn eredetit olvasnak a a papok????? predikalas kozben az eredeti ogorogot olvassak??? na ez erdekes! nem gondolod, hogy a magyar forditast?
Kik alicsak, hogy nem zsido? Maguk a zsidok, legalabbis nehany pajeszos kapalos kiraly uccaban flangalo joember szerint. Kismillio ijjen iranyu irodalom angol nemet francia magyar nyelven. A magyarra csak klasszikusan Badinyi-t emlitenem!
na ennyi
udv
neduddki -
Jano
senior tag
Egyszer néztem a tévében hogy olyan biológiai fegyvereket akarnak kifejleszteni hogy csak bizonyos csoportú emberekre hat akiknek másak a géneik azokra nem hat, azért ez már durva.
-
Don Vittorio
őstag
válasz
Sidaries
üzenetére
''Azt én is írtam, hogy Pilátus hozta a döntést, de azt nem, hogy miért.
Előtte meg azt, hogy Kajafás. (Mondjuk a szóhasználatból egyből jön a katolikus teológia. Innentől no comment.)
''A zsidók mindíg egy lázadozós nép volta és nem akarta megkockáztatni, hogy új lázadás legyen.''
50 évvel később kompletten kiirtottak ott mindenkit. Ez a rómaiaknak sohasem okozott gondot.
''Én alátámasztottam a mondandómat.''
Az írtad, teológiailag nem győztelek meg. Ezt nem támasztottad alá - és nem is fogod. :) -
Don Vittorio
őstag
''Na ja, így esetleg igen; _bibliai_ értelemben. Viszont _szvsz_ azt lehetett kiérezni az előző hozzászólsáodból, hogy ez tulképpen a zsidók ''érdeme'', köszönjük meg nekik szépen...''
A helyzet az, hogy a katolikus egyház sokáig tanként kezelte a zsidó=''krisztusgyilkos'' történetet. Azt meg nem emlegették, hogy Jézus maga is zsidó volt. Az egész nem lenne fontos, ha az elméleti alapok (értsd Biblia) szerint nem volna fontos az, hogy Jézus zsidó, és az, hogy Jézust a honfitársai öletik meg. Keresztény szempontból tényszerű állítás (sokaknak csak tényszerű állítás lenne), hogy a zsidóságnak sok köszönhető, hiszen adtak az emberiségnek egy megváltót. Amennyiben annak idején ''I'' nem a zsidókat, hanem pl. a magyarokat választotta volna ki, akkor a magyar Jézust (Koppányt, Megyert, Gyulát, etc.) a magyaroknak kellett volna megölniük, mert csak így teljes a sztori - ismétlem: a Biblia alapján.
''Eltereled a szót. Mi köze a ''befizetett hozzájárulás vs. szavazatok száma'' problémának ahhoz, hogy Izrael - egy több évtizedes ENSZ-határozat ellenére nem engedi létrejönni a palesztin államot?!?''
Nem állt szándékomban elterelni a témát. Az a mondat volt a lényeg, amelyben azt írom, hogy az ENSZ-nek soxor nincs igaza, ennek ellenére valóban illene betartani a döntéseket. A tagdíj az igazságosságra vonatkozott. Egy eleve nem igazságosan működő szervezettől nem várhatunk igazságos döntéseket. Mellette nyilvánvaló, hogy egy emberekből álló szerv sohasem lehet igazságos.
''Igencsak egyben van az a két mondat: tisztára mindha egymásból (és az előzőekből) következne; ergo nem _én_ adom a szádba (billentyűzetedbe)...''
Ne viccelj már! Van előtte 8-10 másik mondat, amelyek egy felsorolás részét képezték. Megismételjem? Az arabok jönnek délnyugaton. A törökök jönnek délkeleten. Az európaiak mennek jobbra balra... És mindenki irt mindenkit. Ebből következik, hogy Európának nagyon sok köze van a Közel-keleti helyzethez. Biztos vagyok benne, ha nem próbálnád félreérteni, könnyebben megértenéd.
''Ui.: arról mi a véleményed, hogy van egy népcsoport, amit többezer éves történelme során (szinte) mindig, mindehol mindenki utált... Véletlen lenne?!? Szvsz legalábbis elgondolkodtató...''
Ez megint egy olyan kérdés, amelyre nincsen jó válasz. Egyrészt - ha már előjött a Biblia - ez is megprófétáltatott, hogy így lesz, másrészt tény, hogy a zsidógyűlölet sokakban annyira zsigeri, hogy annak már nem lehet oxerű magyarázata. A legtöbb durván antiszemita ember még életében nem beszélt zsidóval. Vagy pl. Hitlernek és a neki és benne hívő német népnek mi haszna volt abból, hogy kiirtott egy rakat európai fűszerest, hentest, péket, gyógyszerészt, etc..., magyarán egy rakat átlagos embert? Amikor ezt végiggondolja az ember, nem igen tud az egész ügyre racionális magyarázatot adni, hiszen nyilvánvalóan nem lehet igaz, hogy minden zsidó rossz ember volt 2000 éven keresztül, amióta a diaszpóra csak tart, _ezért_ gyűlüli őket (bennünket) mindenki. Soxor könnyebb elfogadni azt az egyszerű magyarázatot, amely a Biblában van, ahol a diaszpóra lett megprófétálva. Egyszerűen mindenhol idegenek leszünk/vagyunk, és az is sorsszerű (a további próféciák alapján is), hogy a zsidók előbb-utóbb visszamenjenek Izraelbe.
A dolog másik oldala az, hogy egy nem hívő, vagy szkeptikus, vagy mittudoménmilyen ember számára ez pláne érthetetlen, és akkor neki sokkal egyszerűbb azt mondani, hogy minden zsidó rossz, lop, öl, csal, hazudik, etc.
Talán utána lehet olvasni a 30-as évekből a tiszaeszlári vérpernek, ahol a kb. 1000 éves ''keresztény'' hagyományok szerint azzal vádolták a zsidókat, hogy ''keresztény'' szűz lányok vérével készítik a pászkát. Holott a tény az, hogy a zsidók semmilyen vért nem esznek, nemhogy emberit. Ezt, ha valaki tudja, nyilván nem hiszi el a tiszaeszlári ügyet. Ennek ellenére 8-10 millió ember elhitte, és hasonlóan jöttek Európában a zsidótörvények is. Igazán jól megfogalmazható egzakt magyarázatot, amit egy átlagos ember elfogadhatna, nem tudok adni. A Biblia ad egy olyan magyarázatot, amely illik a helyzetre, ez azonban a legtöbb embert nem győzi meg. -
badbrother
aktív tag
A háborúról pedig annyit, hogy elég erős párhuzamot látok a stratégiai játékokkal, ott pedig (Civ3), ha az országomnak szüksége volt egy nyersanyagra amiben egy másik ország bővelkedett akkor, ha tehettem, erővel szereztem meg. Úgy vélem az USA valami ilyesmit csinál most. Az érdekei ezt diktálják, elég erős a megvalósításhoz -legalábbis jelen pillanatban-, egy hosszútávú stratégiai tervben mindenképpen benne kell lennie a nyersanyagforások feletti ellenőrzésnek.
Tehát Irakot el KELL foglalni.
Más kérdés, hogy ami egy játékban bitek kavarodása, az az életben bizony halott embereket jelent. Mindenkinek szembe kell néznie magával és dönteni.
Emberi életek vagy -még egy ideig biztosan- világhatalom az országnak ''szívesebben használnám a birodalom szót''. Úgy vélem sejthető hogy a politikusok mire jutnak. -
PeliScan
addikt
válasz
neduddki
üzenetére
OFF
Igen, ez így van. Pl gondoljatok arra, hogy Keresztelő János Jézus keresztrefeszítése előtt élt, tehát akkor még nem nevezhették volna keresztelőnek! És valóban, az eredetiben 'Merítő' Jánosként szerepel. :)
ON
Amúgy meg felesleges ezen összekapni bárkinek is, háború lesz, és nemcsak hogy mi, de még a fél világ sem tudja ezt befolyásolni. Annyit tehetünk, hogy elmegyünk a tüntetésekre (már aki ellenzi) oszt csókolom, nézzük a híradót. :) :( -
venember
tag
válasz
Hun'reeth
üzenetére
off:
várjál csak, ha megjön Parci, hozunk egy határozatot és elvesszük az összes hozzászóló olaját... még az étolajat is! aztán mehet panaszkodni akárhová... :)))
lehet, hogy bevesszuk cucut is... :), ha meg túl nagyra nőtt, rendőrt hívnék (tudod, ezért van a jogrend meg az igazság) -
Sidaries
őstag
válasz
badbrother
üzenetére
Van már egy vallások topik, de ott még nem voltam. Nem volt elég időm. :)
-
badbrother
aktív tag
Kéne nyitni egy teológus topicot is, nem?
-
Sidaries
őstag
válasz
Don Vittorio
üzenetére
''Nincs olyan, hogy ''fizikálisan'', csak olyan, hogy ''fizikailag'' ''
Oké. Akkor fizikailag.
Azt én is írtam, hogy Pilátus hozta a döntést, de azt nem, hogy miért. Azért, mert ezen múlott a hatalma. A zsidók mindíg egy lázadozós nép volta és nem akarta megkockáztatni, hogy új lázadás legyen. Inkább haljon meg egy zsidó, mint sok római. Pilátus nem hibás. Ő (jól) képviselte az államhatalmat.
Nem menekülök csak nincsen kérdésem. Én alátámasztottam a mondandómat, te pedig folyamatosan belekötötsz a leglényegtelenebb részletekbe. Minek kérdezzek. Ha megint lesz ok rá, majd vitázunk. -
neduddki
nagyúr
válasz
Don Vittorio
üzenetére
HI!
Hogy mi vagyon a bibliaban azt legtobben a magyar /etc./ forditasokbol tugyuk /elnezest a kivetelnek/ Osszeakadtam egy sraccal O eredetiebn olvassa, eleg erdekel dolgokat mesel! A legfeltunobb a patosz hianya amit a forditok tessznke bele, szerinte, en hiszek neki!
Van a biblia es vannak a apokrifok, nagyon sok velemeny szertint ezek kostt egesze a 15-16. sz-ig igen szabad volt az atjaras /nemzeti forditasok megjelenese/.
Miert allitjuk hogy Jezus zsido volt? Ezt a biblian kivul minden, es mindenki tagadja. Nem feltuno?
udv
neduddki
p.s. na mar megint jol belenyultam, varom a kiatkozast:-))) -
Sidaries
őstag
válasz
Don Vittorio
üzenetére
Ezért írtam be azt a második linket. Térképet nem találtam így csak szövegesen tudom alátámasztani mondanivalómat.
Először nézd meg a linkjeimet és olvasd el aztán írkálj ''Csiszi-csuszi''-kat. :( -
Don Vittorio
őstag
válasz
Sidaries
üzenetére
''Mert mindez azután volt, hogy a főpapok már elintézték amit ők el tudtak intézni.''
Természetesen, de ezen kár háborogni. Megprófétálták sokkal korábban, sőt maga Jézus is jelezte, hogy ennek így kell lennie. Ha ő nem háborgott - márpedig nem -, akkor Neked nem nagyon kellene...
''Fizikálisan a rómaiak ölték meg, de nem a kivégző a fontos, hanem az itélethozó.''
Én meg pszichikálisan rosszul vagyok. :) (Nincs olyan, hogy ''fizikálisan'', csak olyan, hogy ''fizikailag''.) Az ítéletet a római helytartó hozta, hiába vergődsz.
''Miért? Menekülök? Csak nem itt akarom folytatni, de ha nagyon akarod benne vagyok.''
Ha nem kérdezel, csak közlöd, hogy nem győztelek meg, az eléggé átlátszó módszer... -
Egon
nagyúr
válasz
Don Vittorio
üzenetére
Most még válaszolok, aztán részemről abbafejezem...
1. Na ja, így esetleg igen; _bibliai_ értelemben. Viszont _szvsz_ azt lehetett kiérezni az előző hozzászólsáodból, hogy ez tulképpen a zsidók ''érdeme'', köszönjük meg nekik szépen...
2. Eltereled a szót. Mi köze a ''befizetett hozzájárulás vs. szavazatok száma'' problémának ahhoz, hogy Izrael - egy több évtizedes ENSZ-határozat ellenére nem engedi létrejönni a palesztin államot?!? Ja, és mindketten tudjuk: az egyenlők közt is vannak elsők (pl. Biztonsági Tanács)...
3.
a/ Hadd idézzek tőled:
''A dzsihad mint háborús műfaj az iszlám fő vonala. Az almohadok Spanyolország felöl, a török-oszmán birodalom meg a Balkán felől vajon mit művelt Európával századokon át? Még hogy nincsen velünk semmi bajuk? És ezt pont egy történész hallgató (???) írja? Vagy a másik oldalról nem pont az európaiak kezdték a keresztes hadjáratokat, és pusztítottak végig mindent útközben? Pl. a mai Izrael területén élő maradék zsidóság a feljegyzések szerint a templom lerombolása óta soha nem élt nagyobb nyugalomban és elfogadásban, mint a törökök idején. Érdekes módon a megérkező keresztes seregek szó nélkül kiirtották a fegyvertelen zsidókat. Ugyanez történt 1686-ban Buda visszafoglalásánál, ahol ''keresztény'' csapatok sokezer fegyvertelen budai zsidót mészároltak le. Mindent lehet mondani, csak azt nem, hogy Európának semmi köze a KK-i helyzethez. A mai helyzet az európai történelem része, folyománya, okozata. Mindezt az USA-ra meg a zsidókra kenni nagyon erős demagógia.
Igencsak egyben van az a két mondat: tisztára mindha egymásból (és az előzőekből) következne; ergo nem _én_ adom a szádba (billentyűzetedbe)...:((
b/ Ezzel kapcsolatban elképzelhető hogy neked van igazad.
c/ Egy hozzászólással később elnézést kértem; ha nem olvastad akkor mégegyszer bocs...
Ui.: arról mi a véleményed, hogy van egy népcsoport, amit többezer éves történelme során (szinte) mindig, mindehol mindenki utált... Véletlen lenne?!? Szvsz legalábbis elgondolkodtató... -
Sidaries
őstag
válasz
Don Vittorio
üzenetére
Mert mindez azután volt, hogy a főpapok már elintézték amit ők el tudtak intézni. Fizikálisan a rómaiak ölték meg, de nem a kivégző a fontos, hanem az itélethozó.
''Miért menekülsz?''
Miért? Menekülök? Csak nem itt akarom folytatni, de ha nagyon akarod benne vagyok.
Demagog vagyok? Ám legyen. :) -
Don Vittorio
őstag
válasz
venember
üzenetére
Nagy általánosságban egyetértek Veled. Az úttörősdi meg a KISZ nem _eleve_ volt rossz, és nem volt _eleve_ rossz. Én pl. azért buktam ki a KISZ-re, mert első gimiben (jó rég) az osztályfőnök közölte, hogy hétfőre mindenki hozzon igazolványképet, a következő órán meg kiosztotta az igazolványokat. :(
Mellette apám és anyám felváltva volt csapatvezető 20 évig, és gyűjtötte a vasat meg a gesztenyét, vitte táborozni a gyerekeket - egyszóval csupa jó dolgot tett.
Az előző rendszerben élők mindegyike, aki nem lázadt nyiltan, így-úgy tolta a ma, utólag bátran diktatúrának tartott-nevezett rendszer szekerét (amely szerintem inkább csak szoftdiktatúra volt). Voltak, akik nyiltan lázadtak, de én egy MDF-esre és kisgazdára sem emléxem azokról a március 15-ről, ahol gumibottal jöttek a rendőrök... -
Sidaries
őstag
válasz
Don Vittorio
üzenetére
Akkor tessék egy link. Neked kerestem. Dávid és Salamon birodalma ugyanaz:
[L]http://www.israel.org/mfa/go.asp?MFAH0dsr0[/L]
Az egyel előtti oldalon [L]http://www.israel.org/mfa/go.asp?MFAH00lf0#exodus[/L] pedig ajánlom a ''Exodus and Settlement'' bekezdést. -
neduddki
nagyúr
HI!
Meglehetni meglehetett volna, de ugyanugy mint most politokai ur maradna utanna, raadasul 10 eve szukseg volt egy onkentes allatra aki fogja a sitakat /Iran/. Iran kezd konszolidalodni /aze nem annyira, de Katami megiscsak ovatos reformokkal maszkal/ raadasul fojjtatni kell az amerikai nep hujjiteset, mert mindenfele gazdasagi szarsag ellnere a marha meg mindig igen nepszeru, es eszt hogy eri el? ellemsegkepet kell krealni. Az oroszok mar nem azok, sot kebelbaratok, az al-kaida megfoghatatlan, kulonben is vege, mert afganisztant lebombasztuk /szerintuk/ hat kell valaki akibol kituno ellensg kep lehet! Van jobb jelentkezo erre mint az a marha szaddam? Hat eszak koreaval az a baj, hogy mire sikerulne oket nehany nap alatt kinyirni addigra del koreabol nem maradna semmi! A testverek /kim ir szen+ kim dzsong il illetve csak a masodik mert az elso mar nem el, de eszt ott kin nem veszik tudomasul/ kepesek raboritani mindent del-koreara /vegyi, biologiaai, atom(un. piszkos bomba)/ oket asztan kurvara nem erdekli semmi! Na most usa-nak ott mind elveszik 37e embere! ennyi allomasozik ugyanis ott. irakban ennel kevesebbel szamolnak.
Raadasul amellet hogy qva nepszeru marad bush meg megszerez egy jokora reszt a kozel keleti olajtartalekbol is, mert aze valjuk be szaud arabianak meg a debil kiralyi csaladnak minden szart elneznek a vilagban, ennek ellenere egyre latvanyosabban rohad az egesz! Ugyan miert nincs utokepes hadserege szaud arabianak /kiveve legiero, talan/? mert erros hadsereg+ambiziozus tabornok=pucs, az meg kinek kell? INkabb amrika sajat tengereszgyalogosaival vedi az hatalmat meg... meg... szoval a status quo-t
Szova biztositani ko az olajat + a nepszeruseget + elhitetni a neppel, hogy mi vagyink az istenk! Bush
Ugye aszt sem felejtitek, hogy kerult elnoki szekbe bush, most nem a szavazti aranyra gondolok, hanem az elozmeneykre!
Osszeultek a republikanusok eros emberei es elkezdtek elnikot keresni! De hat ki felel meg kozuluk erre a posztra? A kozvelemeny, szavazok szemeben mindegyik kikezdheto volt! Keresni kell valakit aki nem kompromitalhato es meg megvalasztasa utan is ugy tancol, ahogy mi futyulunk! Na hat ez lett bush!
Ennyio avelemenyem, boicsanat kisse hosszu lett, de legalabb kicsit kiduhongtem magam!
Mas! Aze nezd meg hany szerencsetlen orommel rohan katonak, es ezek utan sikitva igyekszik belekerulni kulfoldi, razos hejjzetekbe! Es nagyon erdekes, hogy egy reszuket nem a penz motivalja, akkor kerdem en mi?
na mindegy inkabb abbahagyom mielott meg melyebre jutok
udv
neduddki -
cucu
tag
A jogállam, demokrácia, humanitás szép szavak, de: senki nem hal éhen önként, hogy a másik túléljen, azaz ha egy ország túlnépesedik akkor éhen pusztul, ha van valamilye amire az összes többinek szüksége van (pl olaj) akkor elveszik töle. Lehet mondani, hogy ez nem jó de akkor tessék reklamálni a teremtönél, mert ez bizony igy van, és így is lesz, amíg egy ember él a földön.
-
Don Vittorio
őstag
válasz
Sidaries
üzenetére
''Igazad van abban, hogy Jézust egy római katona szögezte fel, de ennyi.''
Miért is ennyi? Római módszerrel. Római katonák korbácsolták meg előtte. Római katonák vetettek sorsot a ruhájára. Római módszer maga a keresztrefeszítés, zsidók így (és akasztva) nem ölnek. Római katonák fontak neki töviskoszorút, és tették a fejére, hivatkozva arra, hogy király. Halálakor római katona döfte a lándzsát az oldalába. Ne viccelj már! Ezek mind le vannak írva - amennyiben hitelesnek fogadjuk el az ÚSZ-et.
''A Bibliaismeretben nem győztél meg.''
:) Miért menekülsz?
''Ha pap vagy akkor hiszek neked, ha ''csak'' teológus akkor nem. Majd köv. PH találkozón beszélünk még a témáról.''
Ez meglehetősen demagóg kijelentés volt a részedről. :) -
Don Vittorio
őstag
''1. Gyakorlatilag azt állítod, hogy örülni kell annak, hogy Jézust megfeszítették: így lehetett belőle mártír... ''
A keresztény világnézet alapján igen. Folyamatosan jelezte a tanítványoknak, hogy azért jött, hogy meghaljon, hogy áldozati bárány legyen. Bibliai értelemben szükségszerű volt a halála. Ebben semmi cinikus nincs.
''2. Oké, akkor pontosítsunk. _Minden_ ENSZ-határozatot betart Izrael? Na ugye hogy nem...''
Nem sok államot tudok, aki igen. :) Egyébként az ENSZ működésében azért sok kivetnivaló van, nem kellene mindig azt gondolnunk, hogy amit az ENSZ mond, az úgy helyes - még ha illene is betartani, ez igaz. Közismert, hogy az ENSZ bevételeit a tagok saját gazdasági erejük szerint fizetik (kellene, hogy fizessék), míg szavazata meg mindenkinek egyformán van. A nagyok lázadoznak is rendesen.
''3. Szóval az 1686-os, budai (_állítólagos_ ) zsidó-mészárlás miatt alakult ki a közel-keleti helyzet (ez volt a legfrissebb dátum az érvelésedben...).''
a) Egy szóval sem állítottam ezt. Azt állítottam, hogy az utóbbi kétezer évben az európai, zsidó és oszmán-arab gyilkolászás teljesen egymásba nyúlik, ezek egymásból nőnek ki, nem lehet ezt az USA-ra kenni. Ha már kenni kell, sokkal inkább lehetne az angolokra, akiknek addig voltak jók az arabok, ameddig szabadon packázhattak velük. Csak aztán a náciszimpatizáns arabság kijózanította őket... Kicsit dühítő, hogy olyat akarsz a számba (pontosabban a billentyűzetembe) adni, amit nem írtam, nem gondoltam. Honnan veszed ezt az ok-okozati szálat?
b) A budai zsidóság 1686-os lemészárlása nem állítólagos, hanem tény. Én ugyan már nem vagyok történész hallgató, de azért egy-két töri versenyt megnyertem. Pusztán csak lázongásból miért kérdőjelezed meg, amit írok?
c) ''Agymosás áldozata vagy...'' Csókoltatlak... :) Ez a stílus Téged minősít. -
Sidaries
őstag
válasz
Don Vittorio
üzenetére
Igazad van abban, hogy Jézust egy római katona szögezte fel, de ennyi.
A Bibliaismeretben nem győztél meg. Egyik kedvenc szórakozásom a vallásvita és ismerőseim jórésze teológus. Ha pap vagy akkor hiszek neked, ha ''csak'' teológus akkor nem. Majd köv. PH találkozón beszélünk még a témáról. :) -
Sidaries
őstag
válasz
Don Vittorio
üzenetére
Tudnám folytatni, de annak már a Fidesz Mszp topikban lenne a helye. Ez most nem ide való.
-
Hun'reeth
őstag
Szomorú vagyok, hogy egy történelem szakos hallgatótól ilyen megnyilvánulásokat olvasok. Sajnos az a gyanúm, hogy túlságosan fiatal vagy és emiatt könnyen befolyásolható. Nem kell elkötelezni magad egyik oldal mellett sem se kommunistázni se fasiztázni (ami ráadásul nem=a nácizmussal) nincs értelme.
Ismerned kell: ''Helyet a nap alatt''.
Most ez a téma: ''Helyet az olaj felett''
De igazából mindegyik csak kirakat amiben hinni lehet és butítani vele a népet. Az, hogy a háttérben mi/ki mozgatja a szálakat már más kérdés és sohasem egyértelmű. -
Don Vittorio
őstag
válasz
Sidaries
üzenetére
''Miiiiiii???? Mi nem igaz abban amit írtam.''
Nem a zsidók ölték meg Jézust. Ahogy írtam, ők ölették meg, de római katonák ölték meg, római módszerrel, a rómaiak által kinevezett főnök parancsára.
''Szerintem kicsit jobban képben vagyok vallási témában, mint te, de légyszi oktass ki!''
Ha gondolod, szívesen. Nem hiszem, hogy túl sok olyan ember lenne itt a PH!-n, aki nálam jobban ismeri a Bibliát. :) -
venember
tag
off:
Naszóval fiúk, itten annyi minden hangzott el, hogy csak néhány észrevétel, a többit este (aztán nem nekemesni, mint ahogy némely fórumozóknál szokás :) ):
- szerintem maradjatok a tényeknél, az állításokat bizonyítani kell (''egy sem'', ''többé-kevésbé igaz'', stb. kerülendő)
- a hozzászólásokból látszik a politikai és vallási meggyőződés, de sajna ettől nem lesznek igazak (a vallási érvek csak a vallásosak számára jelentenek valamit, de pl. már egy buddhista is csak ámulna-bámulna, egy történész hallgató pedig tényekből foglaljon állást, ne a bukott rendszer ellenfeleinek írott anyagaiból, legyen precíz és ne befolyásolják az érzelmek). Megjegyezném, hogy az ellenségkép rossz tanácsadó; nincsenek rossz arabok, románok, kínaiak, szlovákok, stb. Az én szüleimet is kitoloncolták a Felvidékről és én 0-ról építettem emiatt az életemet, de emiatt nem akarok a lovasság élén bevágtatni Kassára. Tudni kéne azt, hogy mi az, hogy kommunista, meg azt is, hogy ezt a kifejezést kik kikre használták (legfőképp a rendszer ellenségei, akik semmi jót nem láttak benne és meg akarták buktatni pedig volt ott jó is, legfeljebb aki nem élt benne, nem tudja). Tudni kell azt is, hogy akik itt egysmást elkövettek, azok kik voltak, mikor történt ez és ez az ország nem volt bűnös kollektíve 1990-ig.
- a KISZ pl. nem volt bűnös szervezet, mint az SS, én is voltam KISZ tag és nem szégyellem, jobb volt a közösségi élet, mint most, amikor főleg azt lehet megtanulni, hogy hogyan élj meg másokon, mások rovására (pl. építettem ingyen azt a balatoni utat, amin most ti jártok - márha arra mentek -)
on
szóval itt sem ártana egy kis tolerancia meg Irakban sem; mindent meg lehet oldani öldöklés nélkül -
Don Vittorio
őstag
válasz
Sidaries
üzenetére
''Haha. Nagyon jót nevettünk.''
Örülök. Azért tettem oda a szmájlit. Ezek szerint elérte a célját. :)
''Az ilyenek miatt...''
Most rám gondolsz? Nono!
''Szegény magyar meg elhiszi, hogy jobboldal=fasiszta''
Ennek az az oka, hogy baloldal=kommunista. Egyformán hülyeség, nekem nem kell bebizonyítanod. Egy dolog viszont feltűnő és tagadhatatlan szerintem: a populizmus erős vonása volt a fasizmusnak, míg a tiszta jobboldalra ez nem volt jellemző. Talán emiatt fasiztázzák le olyan könnyen a mai jobbosokat. -
Egon
nagyúr
válasz
Don Vittorio
üzenetére
Na, ez már sokkal korrektebb megközelítés, szvsz...:)
Bocs az előbbiér (utolsó mondat), de nagyon elkeserített amit föntebb írtál... -
Egon
nagyúr
válasz
Don Vittorio
üzenetére
Huh, hát ez eléggé vérlázító cinizmus, amiket itt összehordasz...:(((
1. Gyakorlatilag azt állítod, hogy örülni kell annak, hogy Jézust megfeszítették: így lehetett belőle mártír... Ezen az alapon akkor örüljön Izrael minden egyes, merényletben megölt állampolgárért: elvégre a hősök/mártírok számát gyarapítják...:((
3. Szóval az 1686-os, budai (_állítólagos_ ) zsidó-mészárlás miatt alakult ki a közel-keleti helyzet (ez volt a legfrissebb dátum az érvelésedben...). Nem érzed magad enyhén nagyon nevetségesnek?!? Agymosás áldozata vagy...:( -
Sidaries
őstag
válasz
Don Vittorio
üzenetére
Már bocs, de köss inkább a betonba. Ne tereld el a témát marhaságokra. Egyébként nem volt túl nagy különbség az általad említett három között.
-
Sidaries
őstag
válasz
Don Vittorio
üzenetére
Persze, mert úgy akarnak békét teremteni, hogy mindenkit kinyírnak. Azért tanultak valamit Hitlernél. :) :O
-
Don Vittorio
őstag
Értem. Újabb települések kérdése rém bonyolult. A nagyon vallásos orthodox zsidók jelentős része nyomja ezt a témát. Én személy szerint nem értek ezzel egyet, ám tény, hogy pont az amerikai orthodox zsidóság pénze befolyása (is) tartja életben Izraelt... A megszállt területekről való kivonulására vonatkozó kérdésedre csak rossz válaszom van. Szokták emlegetni pl. azt, hogy amíg ott vannak a katonák, addig ott van villongás, és nem bentebb az országban. Másrészről a visszaadott területek jelentős részére igaz az, hogy
a) pillanatok alatt tönkremegy,
b) max. arra használják a palesztinok, hogy közelebbről tudjanak rakétázni...
Én a magam részéről teljesen máshogy kezelném ezt a helyzetet, de tudnod kell, hogy évtizedek óta, aki megnyeri az izraeli választásokat, mindig úgy teszi, hogy azt ígéri, békét teremt. (1. következtetés: az izraeli szavazók jelentős része békét akar.) Aztán nyer, majd előbb-utóbb kiderül, hogy nem lehet (?), nem tud békét teremteni. Jó példa erre a palesztin rendőrség, amelyet Izrael fegyverzett fel. A manapság lelőtt izraeli katonák nagy része ilyen fegyverek által hal meg. (2. következtetés: a palesztinokkal nem érdemes alkudozni, mert nem tartják be a szavukat.) Ilyenkor az aktuális kormány bekeményít, jön az ellenzék: majd mi békét teremtünk - és kezdődik minden elölről. -
Sidaries
őstag
válasz
Don Vittorio
üzenetére
Vonatkoztass el. Írhatott volna Törökországot is, ha jobban tetszik vagy Szíriát.
Csurkának vannak durva beszólásai ez tény, de nem kéne folyton összekeverni a szélsőjobbot a jobbal. Bár ez marha nehéz egyeseknek. -
CsendPenge
őstag
''De max. a Dávidi államra. És annak se minden része lenne jogos. Izrael most jóval több területet ellenőriz mint amennyit az ENSZ lehetővé tesz.''
Izraelt 3-4x támadták meg, jelentős túlerővel. Szerintem nagyon is jogos, hogy elfoglalt és az ellenőrzése alatt tart olyan területeket, mint. pl. ahonnan reguláris tűzérséggel lőtték a földműveseket vagy az ivóvíz ellátás szempontjából kritikus területeket. (ha jól emlékeszem, voltak olyan haditervek is, hogy az ivóvíztől kell megfosztani Izraelt)
P.S.: ne haragudj, de töri hallgatóként (''Én vagyok A töri...'') kissé hiányosnak tűnik a tudásod, és a vitastílusod is inkább demagóg és dekadens egy picit. -
Sidaries
őstag
válasz
Don Vittorio
üzenetére
Miiiiiii???? Mi nem igaz abban amit írtam. Szerintem kicsit jobban képben vagyok vallási témában, mint te, de légyszi oktass ki!
-
Sidaries
őstag
válasz
Don Vittorio
üzenetére
Mit is mondtam a hadigazdálkodásról abban a hosszú hozzászólásomban? Mindíg a hadigazdaságok voltak a legprosperálóbb államok. Ez most is így van.
''Ja, Neked führer?''
Haha. Nagyon jót nevettünk. :O Az ilyenek miatt tényleg néha elgondolkozom egy jó kis nagyonszélsőjobboldali beszóláson. Minek kötözködsz mikor nem ez volt a fő irányvonal. A kedves Mszp is ezt csinálja. Kivesz egy szót vagy mondatot a szövegkörnyezetből és kommentezi ahogy neki az tetszik. Szegény magyar meg elhiszi, hogy jobboldal=fasiszta. -
Don Vittorio
őstag
''Hidd el, hogy ma egy jemeni lakos se utál minet azért mert 1598-ban visszafoglaltuk tőlük Győrt.''
Ajaj! Nagy a homály... Jemeni 1598-ban Győrben? :)
''Én a jelenlegi konfliktusról írok, nem az 500-1000 évvel ezelőttiekről.''
Én is. Te és a hozzád hasonlóan gondolkodók ugyanúgy etetik és ápolgatják a szlovák-magyar, román-magyar ellentétet, ahogy a palesztinok meg a zsidók a magukét. (Természetesen, hála ''I''-nek itt nem olyan durva a helyzet, de pl. emlékezni kellene Csurkára, aki egy az egyben mondta a délszláv válságnál, hogy gyerünk visszafoglalni a Vajdaságot. Márpedig ez párhuzam.) -
Egon
nagyúr
válasz
Don Vittorio
üzenetére
Hogyhogy melyik kettőre?!? A kedvedért idézem, magamtól:):
''? Az évtizedek óta megszállt területekről (Gháza-övezet, Ciszjordánia) miért nem lehet kivonulni? Miért kell folyamatosan újabb telepeket létesíteni a vitatott hovatartozású területeken?''
Erre gondoltam -
Don Vittorio
őstag
válasz
Sidaries
üzenetére
''Először a 3/c re válaszolok: Jézust igenis a zsidók feszítették meg. Pilátus szabadon akarta engedtetni, mert szerinte nem volt bűnös. Pedig Jézust lázítással is vádolták arra pedig izgultak a rómaiak. Szóval, ha Pilátuson múlik semmi sem lett volna. Kajafás azonban elintézte.''
Butaság, amit írsz, nézz utána, és nézd meg, hogy mit írtam én. -
Don Vittorio
őstag
Vicces fiú vagy. Az Orbán-kormányban több volt a volt MSZMP-s, mint a Horn- és a Medgyesi-kormányban (külön-külön).
''Miért van az, hogy a baloldaliak egyszerűen a saját szakálura eldöntik, hogy ez vagy az a politikus ha tehette volna ennek, vagy annak a pártnak a tagja lett volna...''
1. Nem vagyok baloldali.
2. Ha valaki önszántából ugyanazt mondja, amit valaki más 50-60 évvel korábban, akkor jogos a párhuzam, felesleges háborogni.
Másrészt nem egy, nem két embert tudok neked a Fideszből megnevezni, akik ezerrel nyomták a KISZ-t, amikor engem azért akartak kicsapni a suliból, mert széttéptem a megkérdezésem nélkül számomra kiállított igazolványt.
Aktív témák
- Fujitsu LIFEBOOK E449 i3-8130U 12GB 512GB 14" FHD 1 év garancia
- Keresünk Galaxy S23/S23+/S23 Ultra/S23 FE
- Dell Latitude 7470 14" QHD IPS touch, i5 6300U, 8GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3159
- Ritkaság! 17" Dell XPS 9720 - i7 12th gen 27% Áfás
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest