Hirdetés
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen videókártyát?
- Hobby elektronika
- Gigantikus leépítéssel építené újra az Intelt a cég új vezére
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Apple asztali gépek
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Saját márkás HDD-ket követel meg az egyes NAS-okhoz a Synology
- OLED monitor topic
- Azonnali VGA-s kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
BalaNce87
addikt
X264-et mivel tudom lejátszani a VLC playeren kívül? Azért nem jó a VLC, mert a feliratot nem tudom elmozdítani a képről.
-
aimettirlz
tag
Én használtam egy csmovie készítéshez ezt a kodeket (x264) és számomra ez vált be a végleges verziót is ezzel rendereltem le
-
törölt tag
urak, tudom, a kérdés nem teljesen ide való, de hátha az itt megfordulók jobban ismerik az mkv fájlok lelkületét.
abban a banális kérdésben kellene segíteni, hogy az mkv kiterjesztésű médiafájlok hossza/felbontása látszódjon a jobb oldali oszlopokban. mint az avi, mp3 esetében.
az se lenne rossz, h a bal oldali részletek menüben is látszódna, h milyen kodekek, hossz, melyik mkvmerge volt használva hozzá, stb.
van egy xp-m, amin látszódik minden, ami kell, meg van egy, amin nem, és egyszerűen nem jövök rá, mi a fenét kéne még feltelepítenem. haali, virtualdub, mediainfo, ffdshow, mkvmerge van fent. -
P1eTr0
aktív tag
Sziasztok!
Olyan kérdésem volna, hogy valaki nem tudna egy leírást adni ahhoz, hogyan kell HD WMV-ből valami normális méretű mkv file-t csinálni? Mert a tömörítetlen anyag majdnem 3 giga egy 30 perces videónál, és így azt egy kicsit necces tárolni...
Előre is köszi minden tippet.
-
NEISSE
tag
Leszedtem egy filmet aminek .m2ts kiterjesztése és ha elindítom képernyő teljes felületén zöld képet kapok.Viszont időként bejön a film de akkor kockásodik és újra zöld
Mi a teendő ilyenkor?
K-lite codecs pack 3.6.5 full van fent -
Challanger
tag
válasz
Challanger #94 üzenetére
Közben kiderítettem, hogy a problémás fájlok AAC hangot használnak, így ennek a dekódolásával van baj.
Milyen AAC codecet tudtok ajánlani? -
Challanger
tag
Sziasztok!
Eddig nem volt semmi gondom a videok lejátszásával, a következő kombinációt használtam (egy régi oldalról néztem ki):
- CCCP codec pack (ez azt se tudom mire kellett)
- CoreAVC Pro 1.8.5.0
- AC3Filter 1.46
- BsPlayer Pro 2.27
(meg valamelyik kodek pakkal települt a Haali media splitter is)
Szóval a fenti kombinációval mindent le tudtam játszani.Most viszont újítani akartam...
Megjelent a CoreAVC Pro új verziója, mely támogatja az Nvidia CUDA technológiát.
Ezért mindent uninstalláltam, és a következőket tettem fel:
- CoreAVC Pro 1.9.5.0 (ezzel együtt települt a Haali Media Splitter is)
- AC3Filter 1.51a
- BsPlayer Pro 2.36.990
A CCCP-t ezúttal kihagytam, mert ne mtudtam, hogy mire jó.Most is mindent gyönyörűen le tudok játszani (avi, mkv, x264, h264, stb..), viszont van egy probléma: kizárólag h264 kódolás alatt nincs hang (a kép megy szépen).
Ez miért lehet? Segítsetek légyszi.
Köszi
-
J.J. András
őstag
válasz
J.J. András #92 üzenetére
jah, elfelejtettem a linket
: MTV-1
-
J.J. András
őstag
válasz
#65675776 #90 üzenetére
nekem is volna (minden nagy codec-guruhoz) kérdésem:
a következő linken lévő MTV-s filmtárat (Panoráma, Csináljuk a fesztivált stb.) nem tudom megnézni, mert zöld-piros elmosódva kódolt a kép, bár hang az tökéletes !
Mit tegyek, hogy menjen hibátlanul a lejátszás ?
ami van a gépen:
- WinXP Prof. SP3 + Catalyst 9.3
- K-Lite Codec Pack + mPlayer Cinema Home v1.2.1008.0
- QuickTime Alternative v2.80kösz
-
skyli
senior tag
Én BSplayert használok, Coreavc-vel és K-lite-al. Ez a kéd codec nem akad össze, mert a Coreavc az csak az x264-hez van. P4 3.2@3.5ghz(HT) procival az 1080p-s filmek közül is sok szépen elmegy, ha nagyon jó minőségű, nagy a bitrate, akkor már akad. Milyen beállításokkal a leggyorsabb? Észrevettem, hogyha high-ra rakom a bsplayer prioritását, akkor egy olyan film ami amúgy akad, viszonylag szépen tud menni. Melyik videórenderelési mód a legjobb(legyorsabb)? EVR, VMR7/9(renderless v normális), Overlay mixer, Belső renderelés(directdraw, overlay-nem megy win7en)?
-
Gyuri27
félisten
Sziasztok. Tudtok olyan lejátszót (ingyenest) mondani ami az ilyen 720-s filmeket gond nélkül lejátsza?
-
Z_A_P
addikt
Ezt talaltam:
I HIGHLY suggest CoreAVC, as weychun recommended. The newest version supports basic Nvidia hardware acceleration (still in the early stages) and drops cpu usage on 1080p content, but mainly it is a very efficient software decoder.WMP10 or 11 is the best player ive found for my H264 collection, Ive used VLC, MPC, etc... but AFTER INSTALLING THE RIGHT DECODERS FIRST the experience with WMP is great. Nothing out-of-sync, no skipping or slowing down, you can fast forward easily. Everything is perfect actually.
1. Install FFDShow
---Configure it to disable its video decoder, but use the audio.
2. Instal CoreAVC (pro version if you buy it (or find it), along with the Haali Media Splitter that is included.
---Set it as the preferred Video Decoder
3. Open your video file using Windows media player
--- check the popup box, and say YESEnjoy!
Amugy nem a lejatszo tamogatja a hw gyorsitast, hanem a codec-nek kell elvileg.
Ha lesz idom kiprobalom amit fentebb irtam, es megirom az eredmenyt. -
Z_A_P
addikt
Sziasztok,
letoltottem a batman dark knight-ot, x264, majd 9GB. A video kb 1200*700, a hang 5.1.
A laptopom core2duo 2Ghz, 8600M Gt ( PureVideo technology (H.264, VC-1, MPEG2, WMV9 decoding acceleration))
Lejatszaskor a CPU kb 80% terheltseggel megy, es a hang elcsuszik a keptol.
Ennek mi lehet az oka? Rossz az mkv file, szar a codec-em, vagy gyenge a gep hozza (de megsincs 100% terheles, nincs skipped frame, stb)
Koszi -
muimui
csendes tag
Sziasztok, nekem az lenne a problémám, hogy van egy Athlon Xp 2400+ os procim, 1 gb ramom, és egy ASUS AH3450es vidkarim AGP csatoloval, a probléma az, hogy MPC-vel nézném a Full HD-s anyagot, ez eddig rendben is van, a hardveres gyorsitás ok, de a probléma ott kezdődik, hogy a kép minden 2. másodpercében olyan mintha fellene gyorsitva. A windvd kodekjét használom. Valaki tipp?
-
legaborgo
csendes tag
Sajnos nekem egy P4 3.00 HT prociju gépem van és a 1080p-s HD film szoftveresen akad. (több dekódolóval is CoreAVC, Nero, PowerDVD 8 codec - MediaPlayerClassic);
Vettem egy ASUS AH3450-et, a szabványos H264-et szépen viszi hardveres gyorsítással (5 % CPU terheléssel PowerDVD 8 codec mellett az MPC-ben). Van-e javaslatotok, hogy a rosszul kódolt X264-et, milyen legegyszerűbb módszerrel tudnám átkonvertálni (átkódolni) H264-be (milyen programmal). Az mkv szétszedés-összarakással nincs gondom, csak a h264 kiterjesztésű komponens kódolásával. Nem szeretnék lemondani a hardveres 1080p-s HD filmekről, van egy-két kedvenc, gépcserére egyenlőre nem futja.
Előre is köszönöm!
-
bozont
veterán
Sziasztok
Az mitől van, hogy néha a videók lassú, pásztázó kameramozgásnál kicsit "darabosak"? Nem csak a HD filmeknél és nem csak az x264/h264-es videóknál. FFdshow-t használok mindenhez és Zoomplayer-rel játszom le a videókat. -
azbest
félisten
woow, most próbáltam magyar televíziós stream darabokat (h264 1080i)
Media Player Classic Home Cinema beépített hd codeccel hardveres gyorsítással megfelelő kártyával:
http://mpc-hc.sourceforge.net/nVidia series 8(9)xxx for H.264 only
ATI Radeon HD series for H.264 and VC-1 decodingaz 1.1-es hibázgatott, de a legfrisebb 1.1.604 az ati hd3650 kártyámmal hibátlan néhány %os processzorterhelést produkál (5-10%). Fontos, hogy ne menjen mellette más filter (pl vobsub) mert akkor nem tudja használni a videókártya hardveres gyorsítását.
Régi mplayerc (6.4.9.0) viszont jobban játsza filter mellett ffdshow 2008.08.01 codeccel, teljesen proci erőből (80% körül folyamatos, a mediaplayer HC-vel viszont belassult a képe)
vlc 0.9.0 mai build szaggat a képpel (bár legalább már van)
-
Genezis
csendes tag
-
Szerintem összeakad a Tsunami Filter Pack az ffdShow-val. Teljesen fölösleges két "codec pack"-et használni egyszerre.
Töröld le a Tsunami Filter Pack-et, csak az ffdShow maradjon. Start - Programok - ffdShow - Video decoder configuration, Codecs fül, az Xvid mellett a Decodert állítsd át libavcodec-re.
Töltsd le a Media Player Classic-ot (az majd használni fogja az ffdShow-t) és próbáld meg azzal megnyitni a filmet. Ha úgy is olyan marad, akkor végső esetben próbáld ki vagy a VLC-vel vagy a The KMPlayer-rel megnyitni a filmet. Ezek belső kodeket használnak, ha ezekkel sem jó és továbbra is bennemarad a csíkozás, akkor a film hibája. -
Genezis
csendes tag
....DVDRip.R5.x264.AC3-Aye típusú filmről van szó. Gom Playert használok, Tsunami Filter pack, és ffdshow van a gépemen. Képet sajnos nem tudtam készíteni, de el tudod képzelni, hogy a fim jobb oldalán függőleges csíkok vannak. Mögötte látszódik a fim, de nagyon zavaró. Ennyi a plusszinfó amit kértél. Kössz az érdeklődést.
-
Genezis
csendes tag
Szevasztok.
Egy problémám lenne x264-es filmmel. A gondom vele az, hogy a film lejátszásakor a jobb oldalon csíkok jelennek meg. Nem tudom másnál is előfordult már ez, de én nem tudok ellene mit tenni. Ajánljatok megoldást ha már ti is találkoztatok hasonló problémával és sikerült megoldanotok. Előre is kössz az ajánlatokat.
Üdv -
etnies
senior tag
Sziasztok!
Egyszerű lenne a kérdésem. Van egy DVD anyagom, amit mp4-be szeretnék kódolni, h264 kódekkel.
Nerot próbálgatom, de olyan anyagot hoz ki, amit nem lehet tekerni és lefagy a lejátszás.
Ha ffdshow, ha akármi fel van telepítve.
Hogyan tudnám átkódolni normális, a Nerot kikerülve? -
p_adam
addikt
válasz
wassermann #69 üzenetére
Köszi!
Laptopom van, azt nehéz lenne felturbózni
Egy ilyen HD 3650 videókártyával lassabb CPU is elég?
-
wassermann
addikt
Hát ha ez a HD-dolog most már kell, rögtön:
- fogod magad és feltúrbózod a géped vagy veszel egy új gépet olyan alaplappal ami már bírja ezeket: olcsó megoldás pl. a az ASUS M2A-VM HDMI, ennek mindene megvan ahhoz amit akarsz. Az alaplap leírása szerint a ráintegrált ATI-videó 2 x 1GB RAM-mal és egy AMD3800+ X2-vel bírja 1920*1080p-ig -
p_adam
addikt
HD Filmeket szeretnék lejátszani(mp4, mkv, esetleg majd Blu-Ray disc, stb.) Elsősorban 720p-t de 1080p se lenne rossz, a jövőre való felkészülés jegyében. Persze úgy hogy minden képjavító eljárás legyen bekapcsolva, tehát ne kelljen izgulni hogy ezt most játsza vagy nem
Kb. mennyiből lehet most ezt a legolcsóbban megúszni? Érdemes vele pár hónapot várni?
Milyen videókártya ajánlott? (Csak a dekódolási teljesítmény/árérték számít)
Milyen 5.1-es hangszórórendszer ajánlott? (Nyilvánvalóan nem sokat ér a TrueHD hang ha nincs mivel kihasználva) Elég az 'alap' hangkártya ebben az esetben?
A kijelző tekintetében nem kérek tanácsot mivel az külön topik lehetne egyelőre ezzel szeretnék képben lenni
-
fricivasas
csendes tag
Sziasztok
Még nem szóltam hozzá, de nagyon érdekelnek ezek a dolgok. Most vettem egy erőmű-
vet, AMD 6400+, 4 GB, ASUS alaplap, stb. A VLC-vel nézem az mkv fájlokat, hozzákötöttem egy komolyabb 5.1 hangrendszert, illetve egy 42" HD Ready LCD-t, tökéletes a kép, a proci 14%-on van csak, de a 5.1 hang "szaggat", olyan, mintha visszhangos lenne. Az erősítő érzékeli a Dolby Digital hangot, de szörnyen szól.A poén az, hogy ezt a képet csak a VLC produkálja, semmilyen kodek nincs fönt. Létezik valamilyen hangkodek, amely megoldja ezt a problémát?
-
wassermann
addikt
Próbáldd meg, asszem talán a QUICKTIME PRO tudja.
-
Sziasztok!
Érdeklődnék, hogy tudtok-e olyan progiról, ami 1080p 25fps-be tud tömöríteni h264 kodekkel?
És mindezt blue-ray írással kellene párosítani.
Encore DVD csak 50i-t tud HD-ben, vagyis 1080i-t.
Nero meg csak MPEG-2-be tömörít, ha jól tudom.Előre is köszi a segítséget!!
-
bozont
veterán
Sziasztok
Nemtudom jó helyen járok-e, de van ez a postprocessing, eddig nem használtam de most olvastam róla, hogy valami képjavító eljárás. Melyik beállítás mit jelent, mit érdemes bekapcsolni? [link]
-
Badb0y
addikt
k-lite codec packot használok. Csak hd filmeim vannak, és annyit szeretnék tudni, kell-e valami utóállítgatás a codec pack feltelepítése után, hogy a legszebb eredményt kapjam. Ha igen, mit hol merre meddig.
Ill. divx xvid filmekből hogy lehet a legtöbbet kihozni.
Erre a 2 kérdésre szeretnék választ kapni.
-
joe999
tag
Először is köszi az infót. Az AVS fórumon én is olvastam, hogy régebbi cyberlink kodekkel megy a 720p, csak verziószámot nem tudtam. Sajna nagyobb gond inkább az 1080p, mivel a 720-hoz szinte minden mostani proci jó (még egy kis postprocessz is belefér). Valószínű, hogy az a legjobb megoldás ha vesz az ember valami dögös procit és akkor el lehet felejteni ezta DXVA mizériát.
-
Fori23
őstag
A Cyberlink 1.99.0.1405 dekóderrel a 720p mkv rendesen megy (1080p ezzel sem). Az MPC HC v1.0.11.0-ban EVR (Vista/.Net3) -rel, de a fekete inkább szürke... Állítólag most próbálja összehozni, hogy EVR custom alatt is működjön a DXVA.
Már rég jelezték CL felé a 20fps bugot, de kétlem, hogy foglalkoznának vele. Inkább szigorítottak a PowerDVD-ben, és a 3104-es verzió utániak, HDD-ről nem játsza le a HD-DVD anyagot -
joe999
tag
HD2400 esetén egy régi egymagos CPU is elég, legalábbis HD-DVD és Blu-ray anyagok PowerDVD-vel történő lejátszása esetén. Ha külső programmal (pl.Media Player Calssic) szeretnénk használni a a Cyberlink kodeket, akkor is elég egy lassúbb CPU, csak jelenleg az a gond, hogy MKV-k esetében bugos a lejátszás. Ez 720p-anyagok esetében 18-20 fps-t, 1080p-nél fekete képet jelent. Az AVS fórumon olvastam, hogy már rájöttek, hogy mi a hiba és jelezték a Cyberlink felé, illetve ha megfelelő profillal van kódolva a film, akkor tökéletes a lejátszás. Mindez a hiba egyelőre az ATI HD2X00 kártyák mellett az NV8X00 kártyákat is érinti.
-
-
menthor
tag
én a lejátszáshoz VLC Player-t használom! az mindent megeszik
[link] -
válasz
Ati_X_321 #53 üzenetére
1080p-s tapasztalat:
Nekem CoreAVC-vel volt kb. 20% a konfigomon, de hardveres támogatással is ~15% az átlag. Az ffdshow pedig 30 fölött van.
720p:
olyan, mintha nem HD-s filmet néznék, nem több a CPU használat, mint egy erősebb avi esetében.
Mindkét esetben HDDDVD-s cuccokat néztem.
-
Ati_X_321
aktív tag
köszi a segítséget, nagyon hasznos hozzászólás
ehhez még annyit tennék hozzá, hogy a legújabb ffdshow-val nálam 20% volt a maximális processzor terhelés (c2d@3200, 720p), átlagosan pedig 10%, és tényleg, mintha ennek lenne a legjobb a képeha jól emlékszem az előző ffdshow-val és cyberlink kodekkel (use DxVA és anélkül) jóval magasabbak voltak a proci terhelés értékek,
-
joe999
tag
Fel kell tenni mondjuk a Media Player Classicot. Ezután MPC indít, majd jobb gomb -> option -> external filters -> add filter. Itt meg kell keresni a PowerDVD által használt Cyberlink H.264/AVC kodeket. Ha fel van véve az external filterek közé, akkor "Prefer"-be kell tenni. Ha van CoreAVC a gépen, akkor azt is célszerű felvenni majd a "Block" bepöttyözésével blokkolni. Ezután, ha váltani akarsz a kodekek között, akkor azt kell "Prefer"-be tenni, amit használni kívánsz. Ha van a gépen ffdshow, akkor le kellene tiltani a beépített H.264 kodekjét (szerintem ez a legjobb minőségű, de csak egy magot használ és nagyon eszi a gépet). Ezt az ffdshow -> Video decoder configuration -> Codecs fül -> H.264/AVC -> disabled módon lehet megtenni. Ha ez megvan, akkor el kell indítani az MPC-vel egy H.264-es kódolású MKV-t. Ha midnen jó, akkor lejátszás közben a jobb gomb -> filters menüben a Cyberlink kodeket kell látni. Itt a kodekre kattintva a "Use DxVA" -t be kell pipálni.
Valamit olvastam még régebben, hogy az NV8xxx kártyáknál csak Vista alatt működik a hardveres gyorsítás, úgy mindennek csak akkor van értelme, ha Vistát használ. Azért egy próbát XP-nél is megér. Mégvalami: Haali's Media Splitter kell legyen a gépen. -
Szia!
A PowerDVD natívan nem fogja vinni.
FFDShow: No problem playing back 720p, h264, AC3 files (slight stutter on 1080p)
CoreAVC: No problem playing back 1080p, h264, AC3 files
Zoomplayer as the player, though Media Player Classic works tooVAGY
Egy trükk: Ha van Haali's Media Splitter a gépeden, akkor csak simán át kell nevezned a file-t .avi kietrjesztésre vagy .h264 kiterjesztésre. Ez a leggyorsabb mód, de nem a legszebb.
A PDVD browser-e sajnos nem látja az mkv fájlokat.
-
jack982
senior tag
sziasztok!
nekem a legujabb powerdvd van, egy nvidia 8600gt videokartyaval, ami támogatja a purevideo hd-t.
szoval elméletileg a videokari végezné a munkat filmdekodoláskor.
powerdvd viszont nem nyitja meg az mkv fájljaimat. hogy lehetne ezt orvosolni???
jo lenne mert nem szeretném a procit terhelni filmnézés közben, videokari ugyis passziv hutésu :-)
thx -
Sziasztok!
Ért itt valaki a custom mátrixokhoz? Egy medium bitrate-es kódoláshoz (1000-2000 Kbps közötti) keresek megfelelő mátrixot sok és gyors mozgást tartalmazó filmekhez. Nézegettem a doom9-et, ott találtam is párat, csak nem vagyok jártas a dologban. Sharktooth és pár okos ember leírásait, válaszait böngészgettem.
Alap szinten tisztában vagyok a dologgal, csak érdekelnének bizonoys mélyebb ismeretek is.
-
Felismeri elvileg a WinDVD-is:
[link]
''WinDVD 8 Platinum supports the playback of many high-definition video formats (H.264, VC1, HD MPEG-2, and WMV-HD etc…) but it does not support the playback of HD DVD or Blu-ray Disc. To learn more about a version of WinDVD which does support the playback of HD DVD and Blu-ray Disc, click here.''
Szerintem, ha felteszed ezt a codec-et:
http://www.coreavc.com/
ez lesz a leggyorsabb. A PowerDVD felismeri, legalábbis a legújabb, alapból van is benne codec, ha jól emlékszem. Én a fentit használom, mert sokkal kevésbé terheli a CPU-t.
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
Álatalánosan az mkv fájlokról:
http://www.matroska.org/technical/guides/playback/windows/index.html
A Windvd-ről meg annyit tudok mondani, hogy nem használom, de szerintem megfelelő codec mellett biztosan. Én inkább akkor PoweDvd-t vagy még jobban Media Player Classic-ot ajánlok mkv lejátszásra. -
Lui76
őstag
Azt meg lehet vhogy oldani hogy a WinDVD is lejátsza az .mkv file-okat ?
A Gom playerrel nézegetem jelenleg de azt nem tudoim hogy az ilyen filmek audio részét
hogy lehet állítani , egyáltalán hány csatornás hang van benne ,vannak e hangsávok vagy ilyesmi ...
[Szerkesztve] -
Pompi
nagyúr
''Lejátszásnál a vga szerintem nem sokat számít. Dekódolásnál/enkódolásnál a processzornak van a legnagyobb szerepe, az végzi a számításokat.''
Az új(abb) generációs Nvidia (8-as széria) és Ati kártyák (HD széria) is tudnak akár h.264-et is dekódolni, tehát elég sok terhet vesznek át a CPU-tól. -
bozont
veterán
Ja az más, nem szoktam tv-re kiküldeni, úgyhogy azt nemtudom, meg laptopom sincs.
Mondjuk csak régebben enkódolgattam, mikor még nem volt gyors netem, meg akkor még HD sem nagyon volt. Viszont van egy 1080p videóm amit 40000 kbps-al kódoltak blue-ray lemezről, ez nálam 50-60%-os proci terheltséget eredményezett. Viszont egyszerűen gyönyörűszép az a videó, már csak egy monitor kéne ami képes az 1080p felbontásra. -
Igaz, a procin áll vagy bukik az egész. Inkább itt arra gondoltam, amikor kitolod HD-s tv-re a képet vagy mondjuk laptopon akarsz filmeket nézni. Az integrált vakok nem tudnak mit kezdeni vele.
Egy újabb kétprocis (egyenként kétmagos) szerveren próbáltam enkódolni, amiben nem volt túl brutál videokari (X800) és természetesen sokkal gyorsabban végzett, pedig virtuális gépen nyomtam (MS virtualserver alatt). Visszajátszásnál hasított az 10000 kbps-re kódolt dvdrip (ennél jóval többet is elviselne...). Persze ez csak teszt volt.
Egy referencia 1080p MS WMV HD-t kipróbáltam rajta, simán ment. a 2500+ Barton - 9600 PRO már akadt, a laptopon meg már a 720 is behalást okozott.
Eléggé gépigényes technológia, de végülis újabb cuccakra találták ki
MS WMV HD gépigény:
Minimum Configuration
(to play 720p video)
# Windows XP
# Windows Media Player 9 Series
# 2.4 GHz processor or equivalent
# 384 MB of RAM
# 64 MB video card
# 1024 x 768 screen resolution
# 16-bit sound card
# Speakers
Optimum Configuration
(to play 1080p video with 5.1 surround sound)
# Windows XP
# Windows Media Player 10
# DirectX 9.0
# 3.0 GHz processor or equivalent
# 512 MB of RAM
# 128 MB video card
# 1920 x 1440 screen resolution
# 24-bit 96 kHz multichannel sound card
# 5.1 surround sound speaker system
[Szerkesztve] -
bozont
veterán
Lejátszásnál a vga szerintem nem sokat számít. Dekódolásnál/enkódolásnál a processzornak van a legnagyobb szerepe, az végzi a számításokat. Az egy másik dolog, hogy az újabb vga-k hardveresen képesek valamennyire tehermentesíteni a processzort. Öcsinek egy 9800pro van az A64 mellett és mégis akadoznak az 1080p videók, de a 720p-t gond nélkül viszi. Mikor megvettem ezt az X2 3800+ procit egy X700 volt mellette, ami gyengébb picit mint a 9800pro és egyik videó lejátszásával sem volt gond. Szóval szerintem a proci sebessége jobban számít és az 1080p videókhoz ajánlott egy két magos proci.
[Szerkesztve] -
http://www.apple.com/quicktime/guide/hd/recommendations.html
Az X264 elég rendesen eszi a procit enkódolásnál és lejátszásnál is. Kipróbáltam több konfiggal is, még laptopon is.
Enkódolás:
Inkább HD cuccoknáál látható a minőség, mert amikor már HD minőségű kbps-t használunk , akkor jön ki az ereje.
Egy DVDRip készítésénél 2pass encoding-ot alkalmazva, másfél órá filmet AC3, 1300kbps, 560x416 beállítások mellett durván 2 óra a tömörítés egy 2500+ Barton-on és láthatóan jobb, mint az xvid. Az integrált video-s laptopon sajnos annyira melegítette a procit, hogy a veszél miatt leállítottam. CPU függő az idő, de tény, hogy 100%-on használja a procit, ezért inkább éjjelre kell ráengedni.
Lejátszás:
Gépigénye NAGY, viszont nagyban függ a lejátszó és codec párostól, mennyire eszi a gépet. Én a Nero Showtime és CoreAVC kettőst használom leggyakrabban, nekem ez nyújtotta a legjobb teljesítményt.
A proci igénye mellett a videokari az, amit reggelire mmeg tud enni. Egy 9600 Pro még simán elbánik a 720p-vel, de az 1080 már csak képregényben megy neki. az említett lapost hazavágta, egyedül a VLC tudott nézhetőhöz közeli képet adni, de egy idő után az is feladta.
Kinyomva a képet egy HD-s tv-re rögtön látszik a különbség egy xvid -hez képest.
A 9600 Pro kb. 4500-5000kbps-t tud még lejátszani, mielőtt átmenne diafilmbe. Nyilván egy 7900 vagy hasonló simán eszi a tízszeresét is ennek
Összegezve nagyon jó technika és rengeteg lehetőség van benne. HD minőséget nyújt kis méretben és az egyre népszerűbb HDDVDRip-ek a legjobb lépdái a H.264 lehetőségeinek.
Bocs, hogy hosszúra sikerült, remélem sikerült kis összefoglaló képet adni...
Ja, kis pontosítás, mielőtt félreértésekbe esünk:
A H.264 maga a videotömörítési eljárás - MPEG4-AVC
az x264 pedig egy ingyenes függvénykönyvtár ehhez
A codec: CoreAVC - Advanced Video Coding (AVC)
[Szerkesztve] -
jerry311
nagyúr
Akadozik.
Mindegyikkel. -
bozont
veterán
válasz
cousin333 #28 üzenetére
Zoomplayer, nálam eddig mindent lejátszott és beépített codec-ekkel rendelkezik, és azokat a lejátszó ''telepítő központjával'' könnyedén frissíthetjük.
Ha esetleg ezek után is gond lenne valami lejátszásával, nálam a cole2k codecpack jól bevált.
Mellesleg, ha lehet én már csak h264/x264-es filmeket nézek. -
jerry311
nagyúr
Thx!
-
cousin333
addikt
Wassermann ajánlata megfontolandó. Szóba jöhet még az MPlayer [link] vagy annak 1001 frontendje, például [link], [link] vagy [link].
Esetleg KMPlayer [link], VLC Player [link] vagy GOM Player [link]...
ui: az általam ajánlottak egyike sem igényel semmiféle kodeket!
ui2: de én egyet sem találtam, ami mindennel tökéletes lett volna...
[Szerkesztve] -
wassermann
addikt
Sokan esküsznek a Mediaplayer Classicra, ffdsow-val. Ebben beállítható hogy puffereljen: ilyenkor néhány kockával mindig előre dolgozik és egy átmeneti tárba teszi a már kicsomagolt videot. Így ha egy számításigényes tömörítésű kocka jön a letárolt kockák miatt van egy kis idő tartaléka, kevésbé hajlamos az akadozásra.
[Szerkesztve] -
jerry311
nagyúr
1080p H264 filmhez milyen masina kellene?
2.2 GHz-es A64-en még akadozik... -
7heaven
csendes tag
Nekem nem jött be ez az új k-lite
Vmit szerintem elszúrtak a h264-nél
Ugyanis k-lite 2.89-el simán megy a film.
De a 2.89 feletti verziókkal 3.01, 3.10, 3.20, 3.30, 3.35 a kép szétesik
(''szellem képes'', ''mákos'')
Azt olvastam hogy csak az 1cd-s tömöritésnél látható számottevő
különbség az h264 és az xvid között. -
wassermann
addikt
Kompatibilitási problémák ide vagy oda, kipróbáltam az x264 kodeket (videolan.org):
Egy TV-ből felvett filmet eredeti méretben (720*576) DVD helyett. x264-el és MP3-al egy CD méretére tömörítettem. Az eredmény egy csak 700MB méretű, de DVD minőségű film ... -
wassermann
addikt
válasz
halflife74 #19 üzenetére
Sajnos pont a lejátszhatóság miatt korai még a H264-et használni. Ha egy filmet ma mindenhol lejátszhatóvá akarsz tenni akkor DVD (MPEG2). Ha újabb asztali lejátszód van akkor DivX vagy Xvid a megfelelő formátum.
-
Monya78
veterán
Sziasztok!
Van egy jó pár HD minőségű demom, de az 5.1-et nem akarja megszólaltatni se a Mediaplayer Classik se az MplayerHq (ez pedig direkt H.264-es lejátszó) semmi...
A legújabb 3.30-as full Klite kodec van fennt...a centert, a jobb és bal hátsót a első hangszorók ''szimulálják'' a mély meg sem szólal...
Egyéb DVD-nél természetesen megy az 5.1...
Szerintetek mi a megoldás? -
halflife74
csendes tag
csá,én is liváncsiságból leszedtem egy ilyen filmet,a gépem gond nélkül lejátszotta,namármost asztali lejátszón is szerettem volna megnézni de a dvd lejátszó nem játszotta le,átkonvertáltam WINAVI-val de úgy meg fejjel lefelé volt a kép.
Valaki ttud valami konvertálót amivel rendesen át lehet konvertálni mert már unom a tévét mindig a feje tetejére állítani. -
csibor
addikt
válasz
wassermann #12 üzenetére
Media player classic nélkül is lelehet tölteni valahonnan a kodeket?
-
Drizzt
nagyúr
Van egy ilyen kódolású filmem, de nem tudom lejátszani, valami ingyenes dekoder valahol van ami jó? A free codec-s csak annyira elég, hogy kiírja lejátszókban, hogy milyen hosszú a film, de nem játssza le.
-
Dare2Live
félisten
Bár teljesen laikus vagyok de nem ezt a kodolást akarják ujgenerációs ''dvd''knél alkalmazni?
-
vtechun
veterán
na, kesz a x264-es cucc, hat kb olyan 2,5x lassabb mint xviddel, tehát annyira nem vészes
-
marcee
addikt
Tapasztalatom szerint nagyjából fele sávszélességen nyújt xviddel azonos minőséget, amit mellesleg szerintem a legjobb h263 codec. Tehát úgy 0.10-0.12 bit/pexel-ig el lehet menni vele.
Szerk: A linkeden a 720p-s anyagok 1000kbps-es összehasonlítása elég durva!
[Szerkesztve] -
vtechun
veterán
Most tömörítek egy DVD-t 1200-as bitrátával az adatlapomon található 2.-es konfiggal, 704x560-as full, fekete szélektől mentesített formában. Kemény 4-5 fps-el
Szerveren eldöcög
Kiváncsi leszek a végeredményre
Lehet megcsinálom utána Xvid-ben is és rakok fel képeket majd
addig is: [link]
-
vtechun
veterán
Hello!
Használ valaki ilyen kodeket? Mik a tapasztalatok?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Fűnyíró topik
- RIOS Gépház: Rebootoljuk a PROHARDVER YouTube csatornáját!
- Bemutatkozott és meg is jelent a The Elder Scrolls IV: Oblivion Remastered
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- VoLTE/VoWiFi
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen videókártyát?
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Hobby elektronika
- Gigantikus leépítéssel építené újra az Intelt a cég új vezére
- További aktív témák...
- Citizen Promaster Aqualand - BJ2169-08E
- Xiaomi Redmi 14C 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A35 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Gigabyte GeForce RTX 3060 Ti VISION OC 8G - újrapadozva és pasztázva
- Eladó 4 hónapos Samsung Galaxy S24 Ultra (12/256Gb, titán fekete), garanciális, ajándékokkal
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max/
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG MAXIMUS Z790 HERO alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy Tab A8 32GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes INTEL CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest