Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
PuMbA
titán
válasz
AMDaZERG_1 #119 üzenetére
Windows 10 Filmek+TV alkalmazással lejátszva? Alaplap driverek felrakva és legfrissebbek? (chipset, sata driver, usb stb.) Lejátszás közben a Folyamatkezelőben a Rendszermegszakítások nevű folyamat mennyi CPU-t használ? 1 megjelenítőd van? Ha 2, akkor próbáld ki eggyel. Nem véletlenül 59Hz-en megy a monitorod?
-
AMDaZERG_1
senior tag
Sziasztok!
A hajam hullik már!
Lecseréltem a gépem összes összetevőjét, de nem tudok mit kezdeni videó lejátszással.
H.264 MPEG-4 AVC (part10) ( avc1)
1920x1080 60fps
Néha olyan, mintha sorra eldobálna képeket, és ezt támasztja alá az is, hogy VLC statisztikában:
elveszett 1
eldobott sérült 0
eldobott (megszakadt) 34
Nem is néztem végig a 6 perces videót!
A videón gyors mozgás van és nem egyfolytában szórja el a képeket. Kb 2-3 másodperc és megy folyamatosan, aztán megint.
Korábbi gép i3 4170 processzor GTX 750 TI OC kártya volt és 32GB.
Aztán i5 4670k processzor és maradt a képdobálás.
Most Ryzen 2600x 32GB GTX 1660 OC és dobálja a képeket.
A win10-et egyik gépcserénél sem telepítettem újra és jó lenne, ha nem is kéen, mert rengeteg grafikai, videószerkesztő és egyéb számomra fontos programok vannak fent.
Én kodek problémára gyanakszom, de fogalmam sincs melyikkel.
Valakinek van ötlete a megoldásra?
Nagyon elkeserítő, hogy ennyit szenvedek és csak szórom a pénzt a nagy semmire úgy, hogy eléggé beosztósan kéne élnem...
Segítségeteket előre is köszönöm! -
Márton
nagyúr
x264 enkódoló gurut keresek!
Interlace (kamera) anyagot szeretnék mp4-be tenni, meghagyva a váltottsoros jelleget.
Ripbot-tal csináltam eddig, a --tff (top field first) paraméterrel, és az eredmény egész jó, de csak azokon a területeken, ahol lassú, vagy közepes mozgás van. Amit gyors mozgás van egy jeleneten (pl. svenk), a lejátszott anyag remeg, szellemképesedik. Hangsúlyozom, csak ekkor, tehát nem field order probléma van, a közepes mozgásokkal minden rendben. Valami kódolási hiba, paraméter nem jó.
Bitrátánál már 15mbit-nél járok, ennek elégnek kell lenni, többi paramétert is birizgáltam, semmi hatása a jelenségre.Vagy az x264 nem is tud valódi interlace-et kódolni, csak ilyen gagyit?Itt ugyanerről a problémáról írnak, illusztráció is van, de megoldásról nem olvasok.
-
agika kerdez
csendes tag
Sziasztok!
Szűz gépre lett telepítve adobe premier és after effects. A videófájlok hangját a gép amúgy remekül lejátszotta (pl: vlc-vel, quick playerrel), de premierben és AE-ben nincs hang :/
Elvileg kodek probléma - tippek?
Előre is köszi!!!
-
becsitibi
senior tag
Sziasztok!
Adott egy asztali dvd lejátszó,ami divx-et le tud játszani,de x264-es divx-et már nem.Hogyan tudom átkonvertálni az x264-et normál divx-re hogy vigye az asztali dvd lejátszó?
Üdv:becsitibi
-
janihunk
senior tag
Sziasztok H264 ből hogyan tudok x264 et kódolni?
-
WonderCSabo
félisten
válasz
petike19281 #110 üzenetére
Ha nem írod ki, akkor nem szaggat?
-
petike19281
csendes tag
Helló!
Segitséget kérnék hogy mért szaggat nekem a blu ray disc ha kiégetem?A szaggatás csak a lassitásnál jön elő és csak azoknál ahol Canon Eos 90d használtam.Milyen kodec hianyozhat vagy hogyan kellene a premieren belül beállitanom?Köszi -
WonderCSabo
félisten
válasz
Gubameister #108 üzenetére
Az x264 egy tömörítőprogram. A H.264 szabvány szerinti videósávba tömörít. Itt a specifikációban az van írva, hogy a cucc támogatja a H.264 Baseline, Main és High Profile-okat, 1920*1080 felbontásig, 6-30 fps-ig, max 25mbps bitrátával (átlagos, gondolom).
-
Gubameister
csendes tag
Sziasztok!
Nem igazán vagyok jártas a témában viszont most egy kis segítségre lenne szükségem.
Mi a különbség az x264 és a h264es kódolás között? Ha egy adott lejátszóhoz az van írva, hogy támogatja a h264es filmeket akkor szükségszerűen fognak rajta menni a x264esek is, vagy ez nem ennyire fekete és fehér?
Egész pontosan a specifikációnál egyebek mellett ezek voltam megadva:
-
GML
őstag
üdv. az lenne a kérdésem, hogy milyen HW/SW kell egy 1080p mkv/avi film lejátszásához? jelenlegi gép 3 éves és csak ezért nem akarok venni egy másikat. (T7300/4gb/8600GT) nem értem, hogy mi lehet a baj.
-
nolika
senior tag
van egy digitálisan felujított film, ami sajnos DXVA-sá vált, 720x576.
Gondolom ez egy sima asztali DVD lejátszó nem fogja lejátszani.
ja és h264-es kódolású.
milyen progival lehetne átkonvertálni xvid vagy divx-be, hogy lenyomja az asztali lejátszó?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRCSÖKKENTÉS Lenovo Thinkcentre E73 asztali gép eladó
- MÉG ÁRCSÖKKENTÉS Lenovo Thinkcentre E73 asztali gép eladó
- Suzuki Swift 1.3 2005 GC (fapad) 168e km, NEM KLÍMÁS 699.990Ft
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Update 04.25. Bomba árak 2025-ben is! Üzleti - Consumer laptopok DELL FUJITSU HP LENOVO
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B365M i7 9700F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 15" 2018 i9 9850HK 32GB 500GB 560X 4GB garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPad 8 32GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Eredeti Lenovo 300W töltők - ADL300SDC3A
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest