Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pompi
nagyúr
''Lejátszásnál a vga szerintem nem sokat számít. Dekódolásnál/enkódolásnál a processzornak van a legnagyobb szerepe, az végzi a számításokat.''
Az új(abb) generációs Nvidia (8-as széria) és Ati kártyák (HD széria) is tudnak akár h.264-et is dekódolni, tehát elég sok terhet vesznek át a CPU-tól. -
Igaz, a procin áll vagy bukik az egész. Inkább itt arra gondoltam, amikor kitolod HD-s tv-re a képet vagy mondjuk laptopon akarsz filmeket nézni. Az integrált vakok nem tudnak mit kezdeni vele.
Egy újabb kétprocis (egyenként kétmagos) szerveren próbáltam enkódolni, amiben nem volt túl brutál videokari (X800) és természetesen sokkal gyorsabban végzett, pedig virtuális gépen nyomtam (MS virtualserver alatt). Visszajátszásnál hasított az 10000 kbps-re kódolt dvdrip (ennél jóval többet is elviselne...). Persze ez csak teszt volt.
Egy referencia 1080p MS WMV HD-t kipróbáltam rajta, simán ment. a 2500+ Barton - 9600 PRO már akadt, a laptopon meg már a 720 is behalást okozott.
Eléggé gépigényes technológia, de végülis újabb cuccakra találták ki
MS WMV HD gépigény:
Minimum Configuration
(to play 720p video)
# Windows XP
# Windows Media Player 9 Series
# 2.4 GHz processor or equivalent
# 384 MB of RAM
# 64 MB video card
# 1024 x 768 screen resolution
# 16-bit sound card
# Speakers
Optimum Configuration
(to play 1080p video with 5.1 surround sound)
# Windows XP
# Windows Media Player 10
# DirectX 9.0
# 3.0 GHz processor or equivalent
# 512 MB of RAM
# 128 MB video card
# 1920 x 1440 screen resolution
# 24-bit 96 kHz multichannel sound card
# 5.1 surround sound speaker system
[Szerkesztve] -
http://www.apple.com/quicktime/guide/hd/recommendations.html
Az X264 elég rendesen eszi a procit enkódolásnál és lejátszásnál is. Kipróbáltam több konfiggal is, még laptopon is.
Enkódolás:
Inkább HD cuccoknáál látható a minőség, mert amikor már HD minőségű kbps-t használunk , akkor jön ki az ereje.
Egy DVDRip készítésénél 2pass encoding-ot alkalmazva, másfél órá filmet AC3, 1300kbps, 560x416 beállítások mellett durván 2 óra a tömörítés egy 2500+ Barton-on és láthatóan jobb, mint az xvid. Az integrált video-s laptopon sajnos annyira melegítette a procit, hogy a veszél miatt leállítottam. CPU függő az idő, de tény, hogy 100%-on használja a procit, ezért inkább éjjelre kell ráengedni.
Lejátszás:
Gépigénye NAGY, viszont nagyban függ a lejátszó és codec párostól, mennyire eszi a gépet. Én a Nero Showtime és CoreAVC kettőst használom leggyakrabban, nekem ez nyújtotta a legjobb teljesítményt.
A proci igénye mellett a videokari az, amit reggelire mmeg tud enni. Egy 9600 Pro még simán elbánik a 720p-vel, de az 1080 már csak képregényben megy neki. az említett lapost hazavágta, egyedül a VLC tudott nézhetőhöz közeli képet adni, de egy idő után az is feladta.
Kinyomva a képet egy HD-s tv-re rögtön látszik a különbség egy xvid -hez képest.
A 9600 Pro kb. 4500-5000kbps-t tud még lejátszani, mielőtt átmenne diafilmbe. Nyilván egy 7900 vagy hasonló simán eszi a tízszeresét is ennek
Összegezve nagyon jó technika és rengeteg lehetőség van benne. HD minőséget nyújt kis méretben és az egyre népszerűbb HDDVDRip-ek a legjobb lépdái a H.264 lehetőségeinek.
Bocs, hogy hosszúra sikerült, remélem sikerült kis összefoglaló képet adni...
Ja, kis pontosítás, mielőtt félreértésekbe esünk:
A H.264 maga a videotömörítési eljárás - MPEG4-AVC
az x264 pedig egy ingyenes függvénykönyvtár ehhez
A codec: CoreAVC - Advanced Video Coding (AVC)
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Az Intel szerint a régebbi processzoraikat keresik az ügyfeleik
- Fűnyíró topik
- ZIDOO médialejátszók
- Milyen autót vegyek?
- VoLTE/VoWiFi
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- ASUS routerek
- Futás, futópályák
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- További aktív témák...
- ÁRCSÖKKENTÉS Lenovo Thinkcentre E73 asztali gép eladó
- MÉG ÁRCSÖKKENTÉS Lenovo Thinkcentre E73 asztali gép eladó
- Suzuki Swift 1.3 2005 GC (fapad) 168e km, NEM KLÍMÁS 699.990Ft
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Csere-Beszámítás! KFA2 One Click OC RTX 4080 16GB GDDR6X Videokártya!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga X390 - i5-8G I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ShieldUp Fóliavágógép tartozékaival
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest