Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• joe999

tag

válasz Fori23 #59 üzenetére

Először is köszi az infót. Az AVS fórumon én is olvastam, hogy régebbi cyberlink kodekkel megy a 720p, csak verziószámot nem tudtam. Sajna nagyobb gond inkább az 1080p, mivel a 720-hoz szinte minden mostani proci jó (még egy kis postprocessz is belefér). Valószínű, hogy az a legjobb megoldás ha vesz az ember valami dögös procit és akkor el lehet felejteni ezta DXVA mizériát. :)

• joe999

tag

válasz stevve #57 üzenetére

HD2400 esetén egy régi egymagos CPU is elég, legalábbis HD-DVD és Blu-ray anyagok PowerDVD-vel történő lejátszása esetén. Ha külső programmal (pl.Media Player Calssic) szeretnénk használni a a Cyberlink kodeket, akkor is elég egy lassúbb CPU, csak jelenleg az a gond, hogy MKV-k esetében bugos a lejátszás. Ez 720p-anyagok esetében 18-20 fps-t, 1080p-nél fekete képet jelent. Az AVS fórumon olvastam, hogy már rájöttek, hogy mi a hiba és jelezték a Cyberlink felé, illetve ha megfelelő profillal van kódolva a film, akkor tökéletes a lejátszás. Mindez a hiba egyelőre az ATI HD2X00 kártyák mellett az NV8X00 kártyákat is érinti.

• joe999

tag

válasz jack982 #49 üzenetére

Fel kell tenni mondjuk a Media Player Classicot. Ezután MPC indít, majd jobb gomb -> option -> external filters -> add filter. Itt meg kell keresni a PowerDVD által használt Cyberlink H.264/AVC kodeket. Ha fel van véve az external filterek közé, akkor "Prefer"-be kell tenni. Ha van CoreAVC a gépen, akkor azt is célszerű felvenni majd a "Block" bepöttyözésével blokkolni. Ezután, ha váltani akarsz a kodekek között, akkor azt kell "Prefer"-be tenni, amit használni kívánsz. Ha van a gépen ffdshow, akkor le kellene tiltani a beépített H.264 kodekjét (szerintem ez a legjobb minőségű, de csak egy magot használ és nagyon eszi a gépet). Ezt az ffdshow -> Video decoder configuration -> Codecs fül -> H.264/AVC -> disabled módon lehet megtenni. Ha ez megvan, akkor el kell indítani az MPC-vel egy H.264-es kódolású MKV-t. Ha midnen jó, akkor lejátszás közben a jobb gomb -> filters menüben a Cyberlink kodeket kell látni. Itt a kodekre kattintva a "Use DxVA" -t be kell pipálni.
    Valamit olvastam még régebben, hogy az NV8xxx kártyáknál csak Vista alatt működik a hardveres gyorsítás, úgy mindennek csak akkor van értelme, ha Vistát használ. Azért egy próbát XP-nél is megér. Mégvalami: Haali's Media Splitter kell legyen a gépen.

Új hozzászólás Aktív témák