-
PROHARDVER!
Gumi és felni topic
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motort/teljesítményt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
No.01
addikt
Szigoruan nem hozzaertokent azert hadd szurjam be reven ebben vagyok most en is az elmult par napban: peremvedo es peremvedo kozott oriasi kulonbsegek vannak.
-
logaritmus
tag
Ebben a méretben biztos peremvédős
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Petroimro #47856 üzenetére
Azt nem tudom, hogy peremvédős-e (tippre igen). Írj a Michelin-nek.
XL-t is veheted (súlyindexben és sebességindexben feltehető a gyárinál nagyobb is). A gumiban a levegő a teherviselő elem, az XL-es gumiban ez a légnyomás megtartó réteg erősebb (sűrűbben szövött), ezét magasabb légnyomást tud megtartani, ennek köszönhetően jobban is terhelhető. Igaz így kb 1-3%-al nagyobb a súlya a guminak de érdemi hátránya nincs.
-
Petroimro
csendes tag
Sziasztok,
Abban bízom, hogy tudtok segíteni az alábbi kérdéseimmel kapcsolatban, mert nem találtam rájuk sehol választ.
A Michelin Pilot Sport 4 minden méretben peremvédős? A fórumban rákeresve azt látom, hogy igen, de webshopokban nem látom feltüntetve (sem a Michelin weboldalán).
215/45 ZR18 89Y méret kell az autóra ez lenne a kérdés (2014 Mazda 3 165le).
Másik kérdésem, hogy nagyobb terhelési indexű abroncsot fel lehet rakni, mint amit a gyár megad? Van előnye/hátránya a nagyobbnak?
Mekkora a jelentősége a peremvédőnek? Gondolom a budapesti, magyarországi utakra hasznos ha van.Köszönöm előre is a segítséget!
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
szabonagyur #47854 üzenetére
Nekem meg a dísztárcsa alatt nem rozsdás és mindenhol máshol igen.
-
dssport
tag
Sziasztok!
Szeretnék venni egy szett új lemezfelnit az autómra (Fiesta benzin 2011). (használt nem kell) Gondolom, ezt a mókát ár/érték arányban utángyártott felnik beszerzésével lenne célszerű kivitelezni. (alcar vagy valami hasonló)
Van valakinek esetleg tapasztalata, hogy az ilyen lemezfelnik hány téli szezont bírnak rozsda nélkül? Vagy érdemes lenne finoman letüsszenteni még újan, valami rendes festékkel? Vagy az alapja mindenképpen hitvány, és el fog indulni a rohadás útján?
A másik kérdést még leírni is kínos... Lemezfelnihez lehet/illik tenni kerékőrt?
Ugyanis a falumban (Győr) már a lemezfelnit is viszik az éjszaka leple alatt... Most tette fel az ember a képet, reggelre téglán volt a Focus, keréktárcsák félredobálva ergó lemezfelni volt az autón, gondolom valami jobb gumival. ((de lehet, hogy már az sem szempont)) A dolog szépsége még az, hogy a lator nem emelési ponton emelte az autót, szóval sikeresen szétb@~ a sárvédőt... Ugye régebbi Fordokon nem fut végig a külső küszöb, hanem a sárvédő nyúlik le mélyen az első kerék mögé, de annak nincs tartása, szóval ha ott emelik, felnyomódik az egész. -
rbalint88
addikt
Lehet nem volt akkor egyertelmu
szoval ha ugy nezzuk, hogy Quatrac 5 vs Goodyear, akkor Goodyear. Viszont ha van adott meretben a szam nelkuli Quatrac vs Goodyear, akkor QuatracLegalabbis nalam ez lenne a preferencia. Asszony Priusan Quatrac 5 van, nem rossz gumi egyebkent, de a tesztek szerint a Goodyear sokkal jobb nala. Maximum 20% felarat megerne nekem a Goodyear, ebben a nem draga 175/65R14meretben.
-
avl
senior tag
válasz
rbalint88 #47840 üzenetére
többieknek is köszi a reakciokat
viszont ezt nem ertem:
a szam nelküli Quatrac kapcsan irtad, hogy nincs csak 15"-tol, en igy ertem, igy ismerem;akkor viszont ezt nem értem: "a szam nelkulivel szemben viszont nem adnek erte plusz penzt" melyik szam nelkülivel szemben ?
a meret 175/65 R14 -
Puma K
nagyúr
Kis érdekesség.
Idén tavasszal rendeltünk egy Peugeot Boxer 3 L3H2-őt (140LE, 340nm, EURO 6.2) amit ma sikerült is átvennünk...
Erre a dobozosra ezek a gumik kerültek:
Continental VanContact 4 Season \ DOT 2221 \ 225/70R15
Pont beszéltük a raktáros kollégával aki 99%-ban ezzel az autóval fog menni, hogy milyen gumi kerülhet rá és milyen kellene majd rá.
Azt gondoltuk, hogy nyárival fogják kiadni és majd nekünk fontolóra kellene vennünk a minőségibb 4 évszakosnak a beszerzését... a témát megoldotta helyettünk a Pözsó
A puding próbája az evés, peregnek a dobok majd kiderül, hogy hogyan bírja a strapát.
-
rbalint88
addikt
válasz
tasiadam #47838 üzenetére
Igen, de az csak 15”-tol felfele van egyelore.
avl: automax nincs fent arukereson, de sokszor jo araik vannak, foleg az ingyenes szallitassal egyutt. Es mivel nagy ceg, porog a keszlet altalaban.
ha “penz nem szamit”, akkor a q5 helyett lehet inkabb a goodyeart vennem, a szam nelkulivel szemben viszont nem adnek erte plusz penzt -
avl
senior tag
van valami jo tipp keresni akcios - de megbizhato helyröl - 4evszakost ?
nem sürgös vennem (covid miatti zarasok miatt keveset megyek, nincs nyari nagy ut stb.) , de azert majd kell mondjuk 1 even belül2004-es Jazz-re 175/65 R14
shortlist-en:
- Vredi Quatrac5,
- GY Vector 4seasons Gen3
fenti 2 a favoritom, nem tudom pl. idöbeli tartossag es km-kopás szempontbol (öreguras vezetes) melyik jobb, nyaron autopalyan melyik jobb, érdemiek-e a különbségekkicsit kevesbe hajlok a következökre, de ha olcsobbak (lennének), akkor siman:
Michelin CrossClimate(? hogy sima, +, gen2, ...)
esetleg Continental AllSeasonContact -
Teljesen jó a Semperit, de van egy trend, amit remélem korrigál az anyacég. Való igaz, szárazon a legkönnyebb megállni és egyébként egy kimondottan jó kvalitású, ár-érték arányú a SL3. Ezért is számolok vele következő abroncsként. A Kumho és a Nexen öregedéséről keveset tudok viszont.
-
sfefe
addikt
Szarazon nekem annyira nem szamit inkabb a vizes legyen jo. Meghat 9k-val olcsobb volt mint a pc6. Szerintem tesztben eleg jo helyen vegzett. Jo par tesztet megneztem.. ja es nem is hangos... bar lehet a 9 eves gumi utan tunik nagyon halknak, de halk...
( es meg jol is nezki)
kumho regebben volt a cegnel az meg vizesen nem volt vmi jo szarazon meg nyikorgott mindig. ( mar nem tudom milyen kumho volt )
Hankook nekem vhogy nem . -
Nekem csak a száraz fékútja nem tetszik (37.7m), de ebben a Conti Premium Contact 6 sem remekel túlzottan (36.5).. Ugyancsak a bildes tesztben szereplő 205/55 R16-os méretű Kumho Ecsta 35.1, a Hankook VP3 34.1-et tudott. A Bravuris 5HM katasztrofális szerepléséről már nem is szólnék. Valami nem az igazi náluk a nyári fejlesztéseknél, sőt az Uniroyal Rainsport 5 sem egy jól sikerült darab. Nem azt mondom,, hogy rossz, de azért többet várna az ember tőlük.
-
válasz
rbalint88 #47800 üzenetére
Köszi szépen a tapasztalatok részletes leírását. A Dunlop WinterSport 5 Laguna III 2.0 16V esetében is kiváló téli teljesítményt nyújtott még 5 év után is. Ritka minőségi abroncs. A Quatrac 5-tel is jók a tapasztalatok, az új csak jobb lehet. Bridgestone, Hankook nyári és utóbbi négyévszakosban 2 évesen öregedtek és koptak intenzíven.
A Semperit Speed Grip 2 összesen 7 szezont ment (4mm-ig), lassan keményedett az amúgy sem túlságosan lágy profil, ezt váltja az 5-ös. A Barum Bravuris 3HM teszi a dolgát, bajom még nem volt vele. Harmadik szezon, kb. szűk 20e van benne, 2018 óta van fent és szép állapotú, semmi öregedés, visszafogott kopás. A következő azért minimum egy Speed Life 3 lesz kb. 2-3 év múlva.
-
kenguru99
senior tag
-
rbalint88
addikt
[kép] sima PS4, nem PS4S.
Qru: a G4 GTI is olyan orrtolos volt, hogy botrany. Ugyanugy 1.8T fwd Passat ugyanolyan Pirelli P7 cinturaton futott, raadasul keskenyebben (205/55r16 passat vs 225/45r17 gti) es sokkal jobban tapadt. A sulyelosztasban amit hozott a 4motion, azt kb el
is vitte a V6tdiviszont a csatolt lengokar vs multilink nagyon erzodott, hullamos uton se akart ugy elpattogni.
-
Clio IV-re 185/65 R15-ben akkor a szám nélküli Quatrac a nyerő?
eddigi élete során 2015 decembere óta 23.000 km-t futott, a szett nyári és a szett téli is csak elöregedett, nem elkopott -
DEJVID
őstag
Sziasztok!
Volt már valakinek olyan mankókerékkel dolga, ami leeresztve pihen az autóban, és használat előtt fel kell fújni? -
Qru
MODERÁTOR
válasz
noorbertt #47807 üzenetére
Itt megkapod olcsóbban amúgy a 91H-sat: [link]
XL-t is veheted, nincs érdemi befolyása (a gumiban a levegő a teherviselő elem, az XL-es gumiban ez a légnyomás megtartó réteg erősebb (sűrűbben szövött), ezét magasabb légnyomást tud megtartani, ennek köszönhetően jobban is terhelhető).
-
Petroimro
csendes tag
Sziasztok,
Vásároltunk egy 2014-es Mazda 3 165 lóerős autót, amin 18 colos felnik vannak.
Mivel a rajta lévő abroncsok DOT száma 2013-as mindenképpen cserélni szeretném. Michelin Pilot Sport 4-es abroncsokat néztem ki, mindenképpen top kategóriásat szeretnék. Úgy látom erről itt is jó vélemények vannak.
Vizes úton mennyire jó? Esetleg más, ami vízen és szárazon is jó?
Szerintetek jó választás? Városban (Bp) és autópályán is használva lesz.
Budapesten és környékén tudtok ajánlani olyan gumist ahol be tudnak szerezni ilyet, és megbízhatóan fel is rakják?Köszönöm!
-
2ozzmexy
senior tag
válasz
Általában ezeknek a "közlekedőedény" kategóriás autóknak nem szokott egy "orgazmus" futóműve lenni, éppen ezért felesleges pénzpazarlás is top gumit dobni rájuk, egy szállal nem lesz jobb, mert nem tudja a flaszteren tartani. Egy másodvonalas/harmadvonalas abroncs bőven elég rájuk... (magánvélemény, vitatni lehet, megváltoztatni nem
)
Nekem is azt mutatja a tapasztalatom, hogy nagyon "drága" (prémium márka mondjuk Michelin, Continental, Dunlop, GoodYear) abroncsait csak normális futóművel lehet kihasználni, általában ezért is vélekedek úgy, hogy a második-harmadik garnitúra után érdemes egy futóművest meglátogatni gumizás előtt, mert hiába új az abroncs, ha nem marad az úton... Állítsa be, cseréljen szilentet, stabpálcát ha kell, utána kaphat új gumit a verda.
Egy egyszerűbb futóművel felszerelt autón nem fogsz érezhető különbséget felfedezni egy Continental PrémiumContact vagy egy Semperit Speed-Life között, mert egyszerűen maguk az abroncsok sem olyan autóra vannak tervezve, de ezt majd valaki alátámasztja vagy cáfolja, aki a 3D-s lamella tervezéshez közelebb van mint én... -
No.01
addikt
válasz
Ezzel en csak reszben ertek egyet. Hogy van osszefugges az tuti, de szerintem a gumin lenyegesen tobb mulik, mint a futomuvon.
A Koni gatlokert enis elcsoppenntek egy konnycseppet. Egy magvaltas volt a gyari utan (Swift Sport gyari --> FSD)A Pilot Sport 4 (mar ha valoban nem az S verzio) akkor rendelkezik peremvedovel?
Az S-nel nincs marpedig az fontos lenne szamomra sosem lehet tudni alapon.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- OPEL CORSA D OPC 1.6 Áron alúl, magánszemélytől kihasználatlanság miatt!
- Babzsák fotel (Dr. Relax - Gamer, sötét zöld, keveset használt, hibátlan)
- Jó állapotú Kona Shred / Pike 454 dual-air 110mm-140mm / Shimano Deore felszereltség!
- Eladó Zenga Giulia gamer szék / Daccormax ergonomikus irodai szék
- Abus Viantor sisak
- Honor 200 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- MSI CreatorPro Z16P RTX A5500 TOUCH! - A világ legerősebb RTX A-s tervezőgépe (vapor chamberrel)
- AKCIÓ! Dell Alienware AW2721D 27 QHD 240Hz 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest