Hirdetés
- TCL LCD és LED TV-k
- Melyik tápegységet vegyem?
- Intel Core i3 / i5 / i7 8xxx "Coffee Lake" és i5 / i7 / i9 9xxx “Coffee Lake Refresh” (LGA1151)
- PC-karbantartás havonta: 5 lépés, amit ne hagyj ki!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Milyen notebookot vegyek?
- Apple asztali gépek
- Milyen videókártyát?
-
PROHARDVER!
Gumi és felni topic
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motort/teljesítményt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Qru
MODERÁTOR
Az korrekt nagyon ha nem kér érte pénzt.
A gumiszelepek hátránya, hogy el tud öregedni (főleg ha megmarja a só) és nyomásvesztés léphet fel ezáltal. Ezért szokták cserélni de azért az évenkénti csere szvsz feleslegesen gyakori (és a legtöbb gumis pénzt számol fel a cseréért).
-
válasz
zoo8800 #30987 üzenetére
+ footy
Ha nem láthatóak a szálak, akkor vissza lehet ragasztani. Ha azonban kilátszik bármi kis szál, akkor veszélyes, mert korrodálódhatnak a fémszálak a bejutó nedvességtől, sótól.
Nagy teljesítményű gumit, főleg ha azt nagy tempóval használják, nem célszerű javítani a balesetveszély miatt.
-
-
Doki16
addikt
válasz
Intruder A 6 #30974 üzenetére
A gyári méret a 17-es felnihez 235/45R17. Hol írja a kocsinak a könyve, hogy feltehetsz rá 205 vagy 215 szélességűt? Fényképezd le légy szíves a tankoló nyílásnál lévő matricát. Az a tuti méret
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
215/55 oldalfala a legmagasabb ezek közül, én arra szavaznék (árakat nem figyelembe véve).
-
válasz
Nekem is 7,5" széles a (16-os) téli felnim, látványra picit szélesnek gondolom a rajta lévő 205/55r16-hoz. Más gond nincs vele, de az optimális gumiszélesség hozzá kb. 225 lehet.
-
-
válasz
Télire a keskenyebb a nyerő
-
Intruder A 6
aktív tag
Sziasztok!
Sikerült vennem gyári 17-es VW felniket, 7,5 szélesek, téli használatra.
Mekkora gumit vegyek rá szerintetek?
205 55 R17,215 55 R17,235 45 R17 ezeket írja az autó kézikönyve. -
-
shteer
titán
válasz
Motion_Blur #30965 üzenetére
Nálam 4 szezon alatt kukára kopott a WR D3
-
kisza25
félisten
válasz
Kornel #30953 üzenetére
És Duliee: az én felhasználásomhoz az mpi szívó passzol, szinte csak helyben rövidtávokat megyek.
Van egy golf 4 1,6 16v euro 3 motorral, semmivel nem megy jobban így helyben, csak autópályán érezni kicsit. Persze 1,6 biztos jobban menne.
A tipo-nak nagyon rövid 6-os váltója van.
Valakit érdekel itt írtam bővebben. gyertek át oda, ne itt offoljunk. -
-
Kornel
veterán
válasz
molnarpeter #30951 üzenetére
1.4 szívó motorral, ha jól látom a HAHU-t, nincs más, maximum az 1.6 multijet.
-
hhenry
őstag
Beárazásban tudtok segíteni?
-
athomi
veterán
válasz
forceberg #30934 üzenetére
Én az 1 éves, 10.000 km-t futott CC+-nál nem érzek különösebb különbséget a tavalyi állapotához képest, főleg nem nyári abroncsokra jellemző hosszú fékutakat. Tapintásra is kellően rugalmas, amit a 6. szezonos Alpin 4-em megirigyelne tőle.
Nekem gyanús, hogy az autónavigátor megint rosszul tesztelt, ahogy azt már tették a korábbiakban is, ugyanis a CC+ épp annak szellemében lett fejlesztve, hogy az idő során minél inkább megőrizze eredeti tulajdonságait, amit ha csak a gyártó állítana akkor jót mosolyognék, de ezt korábban külföldi teszt is megerősítette. Na pont ezt a tesztet nem találom, pedig még linkelték is valamikor ide.
-
evo87
őstag
válasz
Graphics #30932 üzenetére
Egyik sem. Csak ha még lemegy a nyár, lesz benne 35-37 ezer km... és azzal a mintamélységgel már nem kezdenél el nyugodt szívvel egy telet. Egyébként szerethető a Quatrac 5.
Más:
Nem tudom, hogy tudjátok-e, de az XTR felszereltséget megkapó új Citroen Berlingókon gyárilag Michelin CrossClimate+ van (teszt a linken, itt az önreklámozás helye
), az új Ford Fiestákat pedig 2018-tól már gyárilag Vredestein Quatrac 5-ösökkel szállítja a Ford...persze a Vignale meg az ST Michelin Pilot Sportot kap, de a polgáribb verziók négyévszakossal gurulnak ki.
-
-
evo87
őstag
Pont volt nálam egy MINI Clubman Cooper S tesztautó nemrég, amin Pirelli téligumik voltak.... a letaposott, jeges-havas cuccon érzésre a Corsa korrektebb volt, mint a téli, bárt ez betudható annak, hogy a Corsán a Conti AllseasonContact 185-ös, a MINI-n meg 225 vagy 235 volt.
Bocs a dupla miatt.
-
evo87
őstag
Nálam a Vredestein Quatrac5 a harmadik szezonját futja, és egyben a harmadik telét, összesen 30.000 km ment eddig bele. Úgy érzem, hogy nagyjából ennyi volt benne, még a nyarat elfutja, de a következő télnek már új szettel vágnék neki. Mindez nem jelenti azt, hogy elégedetlen volnék vele, hiszen azt tudom mondani, hogy 3 évig szolgált egy szett gumi, ergo ha egy téli-nyári összesen 6 évig bírja, ugyanott vagyok.
Párom Corsáján a Conti AllseasonContact viszont eszméletlen jó, érezhetően jobb a Vredinél téli körülmények között, mindenkinek bátran merem ajánlani.
-
kisza25
félisten
válasz
Richard! #30913 üzenetére
Azok is minden pénzüket belerakták a prémiumba megvételkor, hogy jól mutassanak az iPhone-os selfie-ken
2 ismerős is csak prémium autó és linglong
joamilestoné: csináltak egy felmérést, hogy Kínában szinte csak a legszegényebb munkás réteg vesz iphone-t és a szegényebb réteg veszi a drága márkás ruhák nagyrészét is
Közben akinek lenne az meg így öltözik
Itt helyben is tudok kapásból 3db embert akinek több 100M nagyságrendű vagyona van és csak melós cuccban, szakadt autóval látni őket. -
Doki16
addikt
válasz
szőröscica #30915 üzenetére
Igen, ez egy társadalmi jelenség ami elég jól megfigyelhető. Szerintem mindenki tudna példát hozni a környezetéből. Sokkal többet kell mutatni mint amennyi tényleg van. ilyenkor kerülnek előtérbe az oldjuk meg okosba, meg egy szezonra felrakjuk ezt a használt gumit.
-
szőröscica
addikt
válasz
Richard! #30913 üzenetére
+Doki16 7-es BMW-s kommentjere: nagyon sokszor az igazan gazdagok sokkal egyszerubb autokkal jarnak, mint azok, akik csak annak akarjak mutatni magukat. Rengeteg a lizingelt, hitelbol vett nagy premiumauto, ahol a tulajdonos valojaban csak reprezentalni kivan egy nem letezo vagyonossagot, ilyen esetben teljesen termeszetes, hogy nem tud 2-3-400 ezer forintert egy szett gumit megvenni ra.
Erdemes elolvasni a Millionaire Next Door cimu konyvet, ha erdekelnek az ilyesmi dolgok.
-
Doki16
addikt
válasz
kisza25 #30911 üzenetére
Azokat megértem akinek tényleg olyan az autója nem futja rá Contira. Bár most speciel pont Punton meg Swiften láttam normális gumit ahogy így visszaemlékezem. A gáz az amikor a milliós kocsin van mindenféle huladék. Áll most egy 7-es BMW nem mesze tőlem amin a mai napig nyári van. Az ilyen 235/245 szélességű abroncs nem lehet valami jó télen
-
kisza25
félisten
válasz
Doki16 #30909 üzenetére
Ha az autókat is nézed, sokan járnak 150-350 eFt autókkal és nem jókedvükben, hanem, mert csak azt tudja megvenni, 2garnitúra gumi az autó árának a fele-negyede, most éppen nem volt pénz lecserélni, de közlekedni meg kell.
Aztán meg vannak a sz@rrágók, akik sajnálják a pénzt az autóra, de azon nincs mit magyarázni.
Van egy tudatlan réteg is akinek 0 a hozzáértése, ott a gumison múlik, hogy szól-e a páciensnek. -
Doki16
addikt
Múltkor kíváncsiságból nézegettem a parkolóban nálunk a kocsik gumijait csak így futólag. Még most is volt aki nyári gumival megy A másik meg, hogy nem egy olyan autót láttam min már a téli gumi barázdája se látszódott. És el tudom képzelni, hogy ezek az emberek szentül meg vannak arról győződve, hogy nekik téli van fent akkor minden király és nem lehet semmi gond. Különben nem tudom mire vélni ezt a sok hulladék gumis járművet.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Indián keresztül kerülné meg Trumpot az Apple
- TCL LCD és LED TV-k
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Google Pixel topik
- Napelem
- Melyik tápegységet vegyem?
- Építő/felújító topik
- Opel topik
- Intel Core i3 / i5 / i7 8xxx "Coffee Lake" és i5 / i7 / i9 9xxx “Coffee Lake Refresh” (LGA1151)
- További aktív témák...
- NAVEE N65 roller eladó
- ROLLEREK: ÚJ, Újszerű, Használt 30+ db listát tudok küldeni
- Új, bontatlan Tesla Smart Floodlight Battery Camera + Tesla 5W napelemmel - 1,5 év garival! -
- Új, bontatlan FÉLÁRON - LOVI Expert 3D Pro elektromos mellszívó - Még 1,5 év magyar bolti garival! -
- Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTD 8v 120Le 2009
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Eredeti Microsoft Office 2019 Professional Plus
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 6/Apple Watch Series 7/Apple Watch Series 8
- Thinkpad P16s notebookot vennék
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest