Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• i are robot

senior tag

válasz csongi #134 üzenetére

Üdv!

Bocs hogy kijavítalak, de amire neked kell, azt inkább CAD felhasználásként érdemes leírni. 2D-s grafikai munka alatt inkább grafikai tervezést, képszerkesztést, webdesign-t, ilyesmiket értünk. Mondjuk csak azért "pofázok bele", mert én is csinálom azt is amit mondasz (Archicad, modellezés, render, stb...), viszont 2D-s dolgokat is bőségesen. Vonalak pontossága alatt nem tudom mit értesz, olyan gond a normálisabb monitoroknál általában nem szokott lenni, hogy homályos, vagy életlen. Ami viszont neked lényeges, az a méret, és emiatt kell inkább *VA, vagy akár IPS panelű monitorokban gondolkodnod. Dolgoztam 22-es TN paneles monitoron, és marha idegesítő volt, hogy egy homogén fillnek a monitor szélén tök más volt a színe, mint középen, ez pedig tipikusan a TN panel gyenge képességei miatt van. Lényeg a lényeg, minimum 24-es és VA paneles monitorban gondolkodjál, de elvileg mináél nagyobb, annál jobb. Még 26-27"-osak is elérhető árban vannak, a 30" már elég drága, szerintem az most nem játszik. Elég jó vétel lehet a mostanában bejött HP-LP2475W, erről jópáran hamarosan részletesen be tudnak számolni, főleg old_artist, ő profin be is fogja magának kalibrálni, és akkor lehet majd pontos képet kapni róla. Ez már nem csak elég nagy, hanem IPS panelű, és bekalibrálva állítólag nagyon szép képe is van, nagy színtérrel. Ez most 120-130e Huf között kapható. 26-27-es méretben viszonylag jó árban ajánlott pl a DELL 2709 (nekem ilyen va, ha érdekel mesélek róla privátban, azért ezt választottam, mert 8,5 cm-el nagyobb a képátlója mint a 24-eseknek). 26-osok közül a NEC 2690WUXi ami még talán szóba jöhet, ennek már kicsit húzós az ára, kb 260-270e Huf. Aztán meg ott vannak az EIZO-k, ez már önmagában más kategória, mind minőségben, mind árban, de ha S-PVA-s EIZO-t választasz (vagyis nem TN-t), azzal csak jól járhatsz. A 24-27 hüvelykes monitoroknak mind 1920×1200-as a felbontásuk, emiatt a nagyobb képátlóra elvileg nagyobb pixelek jutnak, de szvsz abszolút nem gond, legfeljebb 10 cm-el messzebbről nézed, de még így is jobb hogy nagyobb a monitor. Sokindent lehetne még mondani, kiindulásnak talán elég lesz, meg majd a többiek kiegészítenek.

Még valami, most látom hogy integrált VGA-t használnál. Nem tudom ez milyen teljesítményt nyújt, de nem kizárt hogy elkél egy PCI-E VGA is, full HD-hez már kell kraft. Annak valamilyen VGA-s topikban járj utána, hogy ezzel mire mész.

Új hozzászólás Aktív témák