Hirdetés
- Teljesen szürrelális, ami az RTX 5070 Ti kapcsán történik...
- Milyen TV-t vegyek?
- Gaming notebook topik
- Lenovo Legion Go: a legsokoldalúbb kézikonzol
- Nem átlagos PC-s kézikonzolban gondolkodik a Gigabyte
- Az elmúlt 30 év legjobb processzorai
- Hobby elektronika
- Milyen alaplapot vegyek?
- Milyen egeret válasszak?
- Két 16 GB-os GeForce gyártását szüntette meg az ASUS
Aktív témák
-
Konflikt
addikt
válasz
itanczos
üzenetére
Nemirtam h magyar szo, mert sztem sem az. de ma mar szinte minden teruleten, de az informatikaban leginkabb megfigyelhetjuk azt, h idegen szavakat atveszunk, es max az irasmodjat "magyarositjuk". a roaming szo pedig csak at lett veve, meg az irasmodjat sem magyarositjuk. (ok, lehet h nincs benn a magyar helyesirasiban, de ahogy Karma is irta ezt mar hasznaljak, es a legfontosabb h mindenki erti.)
sajnos lehetetlen mindent magyarositani (neha nem is lehet), es nem is kell.
pl. az e-mailt sem forditjuk le (gyakran) elektronikus uzenetre/levelre, mert mindenki erti, es hosszabb is lenne.
-
itanczos
senior tag
válasz
Konflikt
üzenetére
Köszi Konflikt!
Naponta javítom a fordítást, mert nem mindig jut elsőre eszembe a helyes kifejezés. Sőt, mivel egy xml fájlban van, legtöbbször nem is látom, milyen szövegkörnyezetben jelenik meg. Ezért sokat kell javítani.
A debug valóban fordított irány és valóban furcsa első olvasatra.
A roaming pedig abszolúte nem magyar szó. Már más fórumon is beszéltünk erről.
A barangolás furán hangzik, de nem találtam rá másik magyaros kifejezést.
Természetesen nem akarok mindent úgy lefordítani mint a németek, ahol 1 angol kifejezés sem lehet... Majd meglátjuk. Nagyon, nagyon sok van még hátra.
Ráadásul az általam használt ROM-ból hetente van újabb és egyre több benne a nem gyári alkalmazás, ami megnehezíti a fordítást, mivel azoknak nincs meg a forrása. Ha majd már előrébb járok, megkeresem az adott romfőzőt, hogy tegye bele a forrásába. -
Konflikt
addikt
(#489) DarkByte: nagyon-nagyon remelem h igylesz. promo sajnos meg nincs, addig is: t mobile UK.

(#490) itanczos: sztem sem kell se vesszo, se kotojel. meg nehol kicsit erdekes a magyarsaga a forditasnak (lehet csak szamomra, de felre ne erts nemvagyok nyelvesz
), pl itt. "a szamitogep csatlakoztatva van a telefonhoz". en inkabb forditva irnam, h a mobil van a gephez
meg ez az "adat barangolas" is furcsan hangzik. talan ezt mar nemis nagyon hasznaljuk/hasznaljak magyarul sztem.
mindenesetre nagyon jo dolog h ezzel foglalkozol, es csak igy tovabb. biztos vannak olyanok akik pont emiatt nemmernek androidot venni, mert nincs benn magyar nyelv. (esetleg cooperativban csinaljatok a tobbi sraccal, kozosen biztos hatekonyabban megy) szval hajra

(#492) Karma : koszi, mar lasan egy honapja fekudt a requestben
-
itanczos
senior tag
Ok, köszi az észrevételt. Rákattintva több kép is van!
Azt ami már a hivatalosban benne van nem én csináltam.
A legújabb kész image-t szedtem le az xda-developers-ről.
De nekem már a Core le van fordítva, az app-okból már megvan a Phone, Alarm Clock.
Ha esetleg tudtok mást, aki a magyarításon dolgozik, szóljatok! Nem szeretnék feleslegesen dolgozni. Mert nem kis meló... -
Konflikt
addikt
lesz azert jobb android. pl. par heten belul (remelehetoleg nalunk is, mert UK-ban, hollnadoknal mar megjelent) elerheto lesz a huawei U8220, aka t mobile pulse.
azaz vegre lesz egy 3,5"-os andorid. (bnom nagyon rakattant az andorid jatekokra, foleg a bonsai-ra, meg amugy is bevan tervezve neki egy pulse
) -
Konflikt
addikt
válasz
itanczos
üzenetére
a kamera sajnos tenyleg ratyi.
de ha fotozni akarsz, akkor a legolcsobb kompakt is veri kepminosegben akarmelyik telefonos kamerat. egyszeruen a kis meretu ccd miatt ennyit tudnak a mobilos kamerak. amugy en N95 8GB-rol valtottam, a macro-ja egesz jo volt, ha sok volt a term feny, meg ugye a 640x480@30fps felvetel se volt rossz. mondjuk eddig nemnagyon hianyzott a kameraja, pedig azthittem fog.a hero azert jobb a G1-nel kamera teren, (3,2mpx, vs 5mpx) de nagy elore lepest nem szabad varni.
-
ebl
csendes tag
válasz
mrcllksts
üzenetére
root: http://theunlockr.com/2009/08/29/how-to-root-the-htc-magic-in-one-click/
3rd party alkalmazások alatt mit értesz?
ha moddolt rom-okra gondolsz, akkor ez a neked való: http://theunlockr.com/2009/08/29/how-to-load-a-custom-rom-on-your-htc-magic/romokat itt találsz: http://forum.xda-developers.com/forumdisplay.php?f=493
-
mrcllksts
csendes tag
Sziasztok!
1 hónapja Magic tulaj vagyok. Nem rég olvastam a root-olásról és a 3rd party alkalmazásokról. Tudnátok segíteni lépésről lépésre mi ennek a módja?Üdv
-
itanczos
senior tag
A Samu i7500-at látta már valaki élőben?
-
itanczos
senior tag
Akkor ez elég gáz!

A Samsung i7500-hoz mit szóltok? Próbálta már valaki?
A G1 jó, de sajna nem mindenben felel meg. Vagyis 1 dologban nem: az pedig a kamera!
Anno a nokia n95-ben nagyon megszerettem, hogy simán ment a vga video felvétel egész jó minőségben. A fotók is megközelítik egy egyszerű fényképező képeit, vaku nélküli kép esetén. Szóval nekem egy jobb fényképezős android kellene. Sajna a Hero sem sokkal jobb ezügyben. Ezért néztem az i7500-at. Annak legalább van LED-je. -
eami
veterán
ja, technikai paraméterek... kisebb felbontású kijelző már minek? a mostani is éppen jónak mondható... aztán az ára is állitólag 110 körül lesz... annyit hol ér már meg egy más bőrbe bújtatott androidot rápakolt HTC Touch Cruise 1 ? Merthogy a kettő kb ugyanaz

-
eami
veterán
válasz
dirty.yakuza
üzenetére
tatoo azért elég agy visszalépés

-
itanczos
senior tag
No, 1.6 felment, programok mennek!

-
itanczos
senior tag
Mitől is? A Google azt nyilatkozta, hogy a Cupcake és a Donut között csak funkció bővítés van. Nem új verzió.
Egyébként próbáltam már. Egy csomó program nem megy rajta! Sajna a Market még nem támogatja a kompatibilitás figyelését.
A 3 offline navi program közül is csak most a héten jelent meg egynek a Donut kompatibilis verziója (Sygic). -
itanczos
senior tag
válasz
Konflikt
üzenetére
Sziasztok!
Nekem 2 hete van meg a G1.
IMÁDOM!!! Volt már sok-sok telefonom, sok okos is. Mindenféle platformmal. Palm, WM, Symbian és most az Android!
Beszéltetek már a magyarításról. No, asszem én belevágok!
A donut forrásából kiindulva maga a core már elkészült.
A kérdésem az, hogy aki már írt programot android-ra, hogyan tudom feltenni a telóra?Most CM404-et használok. 2-3 napja nekem is újraindulgat!

-
vtechun
veterán
válasz
dirty.yakuza
üzenetére
Mennyiert adtad el? Magic mennyiert lesz? Az kene nekem is.
-
vtechun
veterán
válasz
dirty.yakuza
üzenetére
Akar te is kiprobalhatnad

Hatha ez tokeletes lenne neked

-
vtechun
veterán
Ki fogom próbálni a dwang-v1.5.zip ROM-ot. Csak a nagy SD kártyát nem akarom egyelőre formázni emiatt
Mivel fekete kijelző jött be - ilyenkor asszem az ext2 particiót kell formázni - ezért nem próbálkozom most melóban vele 
Bár lehet berakom a másik telóból az SD-t, majd kiderül

-
Konflikt
addikt
huh az kemeny..
ezek amugy:
HTC_ADP_1.6_DRC83_rooted_base.zip, es ADP_1.6_ExpPack_v1.9.2.zipmod:de latom mar van ujabb, ami tegnapi build. bar csak a nyelvi tamogatas a plusz.
-
válasz
dirty.yakuza
üzenetére
Nem.
-
dirty.yakuza
aktív tag
válasz
dirty.yakuza
üzenetére
Mégegy: Lefrissitettem a radio-t egy gyári android dev phone-ra, a rom-ot pedig CM 4.1.99-re!
Ha bementem a menübe about phone azt írta hogy a teló egy Android Dev Phone, viszont letöltöttem a CM 4.1.999-et lefrissitettem, utána viszont a készülék típusnál T-mobile G1-et ír! Miért? Nem a Radio adja a típust?

-
vtechun
veterán
válasz
dirty.yakuza
üzenetére
ha engedelyezni akarod, akkor allow, vagy meginkabb always allow

-
dirty.yakuza
aktív tag
..egy kérdés: pl:: az App2SD proginál kiír vmi root/.. "mittudoménmit" ott mit kell nyomni?
Van always deny ,deny,always allow,allow!
-
Konflikt
addikt
elirtam. elofordul sajnos (a keypad-os atallitasnal a leghosszabb sort 4x kellett beirnom, vmit mindig elirtam
)exp pack is felment. kek hatter bejon, aztan beirom h su, majd fekete hatter fogad, nemhozza fel mar h "allow", "allow all" stb. utana nemtudsz semmitse csinalni. csak poweroff.
mit toltesz te allandoan youtubera?
-
vtechun
veterán
válasz
dirty.yakuza
üzenetére
itt van a 3 9-es : http://n0rp.chemlab.org/android/experimental/update-cm-4.1.999-signed.zip
-
vtechun
veterán
válasz
dirty.yakuza
üzenetére
ismerek mást is akinek bejön, viszont olyasmi lehet ez mint a hokizas, jo-jo, de azért egy nővel jobb

tehát: jó-jó, míg nem próbáltál jobbat

-
dirty.yakuza
aktív tag
Nekem ez most bejön! Legalábbis addig amig particionálni nem tudok egy nyüves SD-t!

-
válasz
dirty.yakuza
üzenetére
Mondom, hogy a legújabb verzió a 4.1.999

A zipet is úgy hívják. -
vtechun
veterán
válasz
dirty.yakuza
üzenetére
ami nekem nagyon nem tetszik a CMekben, az az, hogy nem olyan gördülékeny a scrollozás mint mondjuk egy Hero romban, vagy akár a sima 1.6-osban. Ez nekem amikor felraktam CM-et, egyből feltűnt.
-
válasz
dirty.yakuza
üzenetére
Nope, a legújabb 4.1.999
Három darab kilences. -
eami
veterán
válasz
dirty.yakuza
üzenetére
már 4.1.999 a legújabb

-
vtechun
veterán
válasz
dirty.yakuza
üzenetére
ez baromi érdekes, SD kártyát most sem lehet particionálni? nem nézted ?
-
dirty.yakuza
aktív tag
válasz
dirty.yakuza
üzenetére
Hát sajnos vmi kis malőr miatt nálam nem fut rendesen az 1.6-os cucc..

Sajnálom, mert tényleg nagggyon gyors volt... csak nekem vmi miatt sok FC-t produkált..

Most felkerült a legújabb CyanogenMOD, ami nagyon király 1.6 alapú.
Kevesebb extra mint a másikban de, nem rossz! Nem kell az elején szarozni a APN beállításokkal, van magyar nyelvi lokalélizáció! SMS-nál jobb a bill kiosztás, Képernyózárnál magyarul irja a dátumot.. eddig bejön! -
dirty.yakuza
aktív tag
-
vtechun
veterán
válasz
dirty.yakuza
üzenetére
Én is köszönök mindent Karma-nak, ő a mester androidban, viszont át akar pártolni állítólag szifonra... ez azt hiszem jelzésértékű..

dirty.yakuza : eddig milyen ROM-od volt? írd le a tapasztalataidat , hasonlítsd össze a kettőt, mert szerintem jó gyors ez a rom.
-
dirty.yakuza
aktív tag
válasz
dirty.yakuza
üzenetére
Update 2.: ..már a 2. boot splash is megvan...

Update 3.: ÉS IGEN! FENT VAN, ÉS GYORS MINT A SZÉL!

Konklúzió: A leírás jó, egy kis odafigyeléssel fel tudja rakni mindenki!
Köszi vtechun és Karma! A sorrend szerintem lényegtelen ez esetben!

-
dirty.yakuza
aktív tag
Szorítsatok! Most kezdem a "vtechun féle" 1.6. ROM frissintést!

Update: Frissités lezajlott! Most várunk hogy feléledjen! Az első boot splash már bejött....

-
radi8tor
MODERÁTOR
Nekem swap partició nélkül is vígan működik az apps2sd HTC Hero-val, MoDaCo ROM-al.
-
Konflikt
addikt
válasz
dirty.yakuza
üzenetére
APN-t ujra hozza kell adni. (legalabbis nalam kellett)
-
dirty.yakuza
aktív tag
válasz
dirty.yakuza
üzenetére
Miután felfrissitettem az egészet újra be kell állítanom minden net és mms dolgot hogy be tudjam kapcsolni a telefont vagy az megmarad...
...HTC ADP 1.6 DRC83 vagy inkább a TMO OTA CRC37 - EU a G1-emre melyik jobb!
A HTC ADP 1.6 DRC83-nél nem számít hogy EU vagy US a készülékem? -
vtechun
veterán
válasz
dirty.yakuza
üzenetére
elfut nélküle is
De ha csinálsz ex2-es particiót, akkor azokra fogja menteni a perogikat így marad több hely a telón. -
válasz
dirty.yakuza
üzenetére
Nem kell particionalni ehhez se.
-
vtechun
veterán
válasz
Konflikt
üzenetére
Az alábbiakat mindenki csak saját felelősségére kövesse :
SD kártya particionálásához tökéletes ez a leírás.
A jelenleg futó romot pedig rootolt 1.6-osra cseréléshez annyi kell, hogy innen letöltünk néhány zipet és azokat felrakjuk egy kiadós wipe után

Garancia nincs, de én ezt használom, és meg vagyok vele elégedve.
Itt az első hozzászólásban szokott lenni, ahogy tapasztalom mindig a legfrissebb build. A downloads szekcióban. Nekem a HTC ADP 1.6 DRC83 -ra van szükségem, ezekből leszedem az rootolt alapot ( Rooted-Base) - ,meg a kiegészítőt ( Expansion Pack). Ezeket bemásolom a gyökérbe, és egy wipe után felrakom az alapot, majd utána közvetlenül mehet az expansion pack. Ennyi nagyvonalakban. És máris egy egész jó kis rendszerünk van.
-
vtechun
veterán
válasz
Konflikt
üzenetére
amit linkeltem azt meleg szívvel tudom ajánlani
Hero-t csak próba erejéig
de SD ( Class6 ) kártyán létrehozott swap particio nelkul neki se allj szerintem 
Így is kevés volt rohadtul a memória.
Ami nagyon tetszett a Hero-ban, az a böngésző
A Sense uiban nem is tudom, hogy mi a nagy szám, semmi extrát nem vettem észre a zsufolásig telt "desktop"on kívül 
Tényleg, magyarázza már el vki, hogy mi is az a Sense UI

-
Konflikt
addikt
par napja volt meg a root, igy meg ismerkedem vele.
de ennyi ido alatt egypar negativ lejott: lassabb a screen rotate, a wifi-vel szarakszik sokszor (marketen allandoan ugytesz, mintha nemlenne net a wifin), es a fent emlitett probelma. aminek a megoldasat Karmanak koszonom
egyenlore marad a cm, aztan ha lesz tobb ido nezegelodni, akkor egy hero-alapu romot szeretnek felrakni. kiv vagyok a sense ui-ra. meg az 1.6-ra is, szval azt is fel kene tenni. kar h egy nap nem 36 ora.. 10 ora alvas, 8 ora melo, a tobbi out
-
válasz
Konflikt
üzenetére
Ja. Beállítás... Inkább parancssor magic.
Terminálba:
$ su
# mount -o rw,remount /dev/block/mtdblock3 /system
# cd /system/usr/keychars
# rm trout-keypad-v3.kcm.bin
# cp trout-keypad-qwertz.kcm.bin trout-keypad-v3.kcm.bin
# cd ../keylayout
# rm trout-keypad-v3.kl
# cp trout-keypad-qwertz.kl trout-keypad-v3.kl
# reboot -
-
Konflikt
addikt
ugye nemet g1-em van, es ennek megfeleloen alakulnak a hardveres bill. gombjai. de amiota fentvan a cm, azota van egy kis kavaras. a z-y csere a szokasos, megszokhato. de szinte az osszes alt-os cucc elmaszott (a kek karakterek).
van erre vmi megoldas, plusz app, beallitas h a fizikai kiosztas szerint hasznalja a karaktereket? illetve nalatok ez h alakul?
-
Konflikt
addikt
válasz
dirty.yakuza
üzenetére
jah

-
Konflikt
addikt
válasz
dirty.yakuza
üzenetére
erre en is kiv lennek. jo wifi nelkul sokat megy. de igyis levan veve a fenyero, wifi net miatt only 2G. es 1 napot megy. sok wifi eseten annyit sem.
ahogy vtechun is irta toltom otthon-cegben. bar en a gyari toltot ki se bontottam

-
vtechun
veterán
válasz
dirty.yakuza
üzenetére
na, ez hogyérted? Enyémnek van otthon egy töltője, meg melóhelyen egy töltője

Nem nagyon szokta 24 óránál tovább bírni

-
Konflikt
addikt
válasz
DarkByte
üzenetére
tenyleg legyen ennyi az ara, akkor verhetetlen lesz.
Az óriási képernyő 320x480 pixeles felbontást kapott, a hozzá adott Huawei 1500 mAh-s akkumulátorral - beleszámítva az Android takarékosságát - ez egész jó üzemidőt ígér.
ezzel a kijelentessel en varnek azert

[ Módosította: radi8tor ]
Aktív témák
Hirdetés
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Szemüveges topik
- Megjöttek Magyarországra a Redmi Note 15-ök, január 22-től ennyiért kaphatók
- Energiaital topic
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- ASUS routerek
- BestBuy ruhás topik
- Teljesen szürrelális, ami az RTX 5070 Ti kapcsán történik...
- További aktív témák...
- Apple iPhone 15 128 GB Pink 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- új akku Ár/ÉRTÉK BAJNOK! Dell Latitude 5330 i3-1215U 6magos! - 16GB 256GB 13.3" FHD 1 év garancia
- iPhone 17 PRO MAX 256GB silver makulátlan 1 hónapos, KÁRTYAFÜGGETLEN! 2026 december 19-ig Apple gar
- Precision 7680 16" FHD+ IPS i9-13950HX RTX 3500 Ada 32GB 1TB NVMe IR kam gar
- Apple iPhone 15 Pro 128 GB 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- Lenovo IdeaPad Slim 3 15IAN8 Notebook
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
- Lenovo Thinkpad T14 Gen 3, 1 Év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3614
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro / 8/256GB / Káértyafüggetlen / 12Hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Pl. bitáradat...
![[link] [link]](http://cdn.rios.hu/dl/upc/2009-10/12/198034_uaanmoovq8gkzlan_screenlock.png/800)
Legalább egy promó megjelenne már a T oldalán.

Az lesz majd csak igazán jó
Ha mégsem akkor 15.-én jön a Tattoo!

kérdés hogy meddig! ..btw a zip neve is ez: update-cm-4.1.99-signed.zip