Hirdetés
- ASUS ROG Ally
- Apple MacBook
- OLED TV topic
- Apple asztali gépek
- Samsung Galaxy Tab S11 és Tab S11 Ultra: minden, amit tudni érdemes
- Azonnali processzoros kérdések órája
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
-
PROHARDVER!
Üdv a GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router topikjában!
Új hozzászólás Aktív témák
-
lancethepant
lelkes újonc
Igen, nekem sem sikerült soha működésre bírnom a captive portált. Pár évvel ezelőtt, amikor elkezdtem használni a Tomato64-et, rájöttem, hogy az R7000-emen sem tudom működésre bírni. Eddig senki más nem hívta elő. Voltak szó arról, hogy eltávolítják, vagy valami mással helyettesítik, de igen, sajnos nincs jó állapotban. Megpróbálok hamarosan jobban utánanézni.
-
lancethepant
lelkes újonc
Jó ötlet, az biztos, de nem vagyok benne biztos, hogy valaha is eljutnék a megvalósításáig. 8 GB emmc elég hely lenne, de nem szeretnék a GL-MT6000 partíciós elrendezésével babrálni. A Bananpi BPI-R3/BPI-R3 mini eszközöknek nagyobb esélyük lenne, mivel sokkal könnyebb róluk visszaállítani a fájlokat. Soha nem tégláztam GL-MT6000-et. Szerintem a visszaállítás lehetséges, ha UART fejlécek vannak beforrasztva, ami nekem is van, de nem akarnám aktívan kockáztatni ezt a folyamatot.
Egy dolgot már megtettem és dokumentáltam, hogy a BPI-R3-on áthelyeztem a root fájlrendszert az nvme-re, a mini változaton viszont még nem tettem meg. Tehát a kernel és a bootloader továbbra is az emmc-n található, és a teljes root fájlrendszer az nvme-n van. Nem túl nehéz, az emmc root fájlrendszert át kell másolni az nvme-re, és egy uboot változót úgy kell megváltoztatni, hogy az nvme partícióra mutasson. Mivel az nvme-n rengeteg hely volt, egy dolgot tettem: a Tomato64-et közvetlenül a BPI-R3-on fordítottam egy Docker konténer segítségével. Nagyon sokáig tartott, de megcsináltam. Az alábbi linken olvashatsz róla.
[link] -
lancethepant
lelkes újonc
Igen, a tzst fájllal történő frissítés nem fogja megváltoztatni a konfigurációt, csak a fájlrendszer részt frissíti, de az /nvram érintetlen marad. Én így frissítettem. Azért nem árt biztonsági másolatot készíteni a konfigurációról. Ha problémákat tapasztalsz a frissítés után, visszaállíthatod a gyári állapotot, vagy megpróbálhatod manuálisan újraindítani a beállításokat a felhasználói felületen. A legtöbb esetben a dolgok nem romlanak el, de tudom például, hogy mostanában sokat babráltunk a sávszélesség-korlátozó nvram változókkal, így ehhez manuálisan újra kellene konfigurálni azt a részt. A T64-ben írható ext4 fájlrendszert használunk, nem squashfs-t.
-
lancethepant
lelkes újonc
válasz
SztiviVander #479 üzenetére
Érdekes, nem tudtam, hogy létezik ilyen projekt Plex futtatására OpenWrt-n.
Teszteltem egy kicsit a Tomato64-en a BPI-R3-amon, de ugyanez lenne a helyzet a GL-MT6000-en is, ugyanazzal a chippel. Valójában elég jól futott, sőt, még az 1080p kódolásokat is kezelte, amiket én csináltam. Egyszerűen letöltöttem a legújabb ARMv8 deb fájlt a weboldalról, és kicsomagoltam.
-
lancethepant
lelkes újonc
válasz
SztiviVander #468 üzenetére
Épp most küldtem el a következő commitot, ami elérhetővé teszi az uapsd opciót a Wifi felhasználói felületén. Még a hagyományos OpenWrt-ben sincs ilyen opció.
Mivel csak épphogy csak beküldtem, nem lesz elérhető, amíg a következő éjszakai build be nem fejeződik.
Ahogy találóan észrevetted, a Wifi felhasználói felület az OpenWrt felhasználói felületét mintázza, mivel a Wifi részeket tőlük kölcsönözzük. -
lancethepant
lelkes újonc
A Tomato64 első kiadása a GL-MT6000-en (2024.4) nem támogatta teljes mértékben a felhasználói felületen keresztüli frissítést. A root fájlrendszert tudta frissíteni, de a kernel frissítésének támogatása csak a következő kiadásban jelent meg, azt hiszem. Tehát, ha telepítetted a legelső kiadást, majd frissítettél a felhasználói felületen keresztül, akkor kétszer kellett volna futtatnod a frissítést. Az első futtatáskor a kernel frissítésének támogatása települt, de a kernel valójában nem frissült. A frissítés második futtatásakor már támogatva lett a kernel frissítése, és a kernel frissült. Ez csak a legelső kiadásnál volt probléma, így most, ha friss kiadásod van, vagy éjszakai buildfrissítéssel rendelkezel, elegendő egyszer frissíteni.
-
lancethepant
lelkes újonc
Örülök, hogy nagyjából jól sikerült a rendszered. Látom, hogy a Google fordítása nem mindig tökéletes, szóval remélem, hogy a mesterséges intelligencia segítségével jól értem.
Nem sokat foglalkoztam entware-rel, de a néhány dolog, amit telepítettem, működött. Úgy telepítetted, hogy az "entware-install.sh" parancs már jelen volt a routerben? A keresett csomag neve "Diversion" volt? Lehet, hogy eltévedek a fordításban. A kernel, a javításai és a konfigurációja az OpenWrt-ből származik. Egy dolgot vettem észre, hogy jelenleg a kernel csak az arm64-ben fordított bináris fájlokat futtatja. Jelenleg a régebbi arm32 (32 bites) fordított könyvtárak futtatásának támogatása nincs engedélyezve. A felhasználók még nem jelezték, de érdemes odafigyelni rá, ha véletlenül 32 bites bináris fájlokat próbálsz futtatni. Az "entware-install.sh" telepíti a szükséges 64 bites verziót.
Tudnál bővebben kifejteni az időzóna problémáról? Azt mondod, hogy amikor az időzónát az Alap -> Idő menüpontban állítod be, az nem a helyes órát/időt állítja be a routeren? Ha valaha is volt lehetőséged beleásni magad az időzónák minden apró részletébe, hát mennyire bonyolulttá válik. Úgy tűnik, hogy ahol élek, néha -6-ot kell beállítanom egyes eszközökön, és -7-et másokon. Úgy tűnik, hogy egész Magyarországnak egyetlen időzónán belül kellene lennie?
Nem, jelenleg nincs változásnaplóm az éjszakai buildekhez. Jelenleg a legjobb módja annak, hogy ezeket a változásokat a github-on lehet megtekinteni. Az időzónákról jut eszembe, a szerverem az én időm szerint éjfélkor indítja az éjszakai buildeket, így a korábbi commitok bekerülnek az éjszakaiba. Talán megpróbálom majd lekérni az összes új commit üzenetet, és automatizálni egy éjszakai build változásnapló létrehozását. Hamarosan megpróbálom ezt a megoldást is megvizsgálni.
-
lancethepant
lelkes újonc
Nem vagyok biztos az AdGuardHome képességeiben, de csak a Tomato beépített hirdetésblokkolójának alternatívájaként hozom fel. Nem igazán vagyok jártas a DNS Directorban. A bejegyzésem bemutatja, hogyan kell beállítani a Dnsmasq-ot, hogy az AdGuardHome-ot használja upstream szolgáltatóként, de valószínűleg más módon is be lehet állítani.
-
lancethepant
lelkes újonc
Kicsit kísérleteztem az AdGuardHome-mal. Letöltheted a Linux arm64 bináris fájlját, és kicsomagolhatod valahova, például a /opt címre.
https://github.com/AdguardTeam/AdGuardHome/releases/tag/v0.107.65Az Administration -> Scripts -> Init menüpontban a következőt írtam:
start-stop-daemon -b -S -n adguard -x /opt/adguard/AdGuardHome
A rendszerindításkor történő indításhoz:Szükség esetén módosítsd az AdGuardHome helyét.
Az Administration -> Scripts -> WAN UP (main) menüpontban a következőt írtam:
ntp2ip
Az ntp2ip egy kis szkript, amely segít feloldani az ADGuardHome (eredetileg dnscrypt) ntp IP-címeit, hogy ellenőrizni tudja, érvényesek-e a tanúsítványok, de ehhez DNS-re van szükség, amolyan tyúk-tojás forgatókönyv.Az Alapvető -> Hálózat oldalon állíts be egy manuális DNS-kiszolgálót a
127.0.0.1:54
címre, és állítsd be az ADGuardHome-ot is, hogy ezen a porton szolgáljon ki.Lehet, hogy a jövőben integrálom az AdGuardHome-ot, de nem tudom megmondani, hogy mikor.
-
lancethepant
lelkes újonc
Köszönöm az üdvözlést!
Be kell vallanom, hogy nem vagyok túl jártas a reklámblokkoló dolgokban. Teszteltem az összes előre beállított listával, és nem tapasztaltam ezt a problémát, de lehet, hogy te hozzáadtál néhány további listát. Ha sikerül leszűkíteni, hogy melyik lista vagy domain okozta a problémát a listán belül, megpróbálhatjuk kijavítani a reklámblokkoló szkript szintaktikai hibáját. Hosszú távon szeretnék integrálni egy másik reklámblokkoló megoldást.
Voltak néhány újabb javítások, amelyek eddig csak a Nightly Buildekben voltak elérhetők, és amelyek kijavították a RAM-használat jelentését a reklámblokkoló oldalon, valamint néhány más változtatás is, amelyek pontosabb RAM-használatot mutatnak mind az állapotáttekintésen, mind a reklámblokkoló oldalakon.
-
lancethepant
lelkes újonc
Igen. Sok hivatkozást láttam a prohardver.hu oldalról a weboldalamon, ezért úgy döntöttem, hogy megnézem a fórumot. Kellemesen meglepődtem, hogy világszerte milyen sokféle helyen használják a Tomato64-et.
Bocsánat, úgy tűnik, a Google fordító lefordította az első bejegyzésemet angolra
-
lancethepant
lelkes újonc
I apologize for using Google Translate to post this. I hope this is not prohibited. I found this forum thread a few weeks ago and have been following the conversation ever since.
@attire
Could you elaborate on your firewall issue? FreshTomato recently introduced some firewall changes that were integrated into Tomato64, and I'm wondering if these are causing your issue. Tudod, melyik Nightly hibát hagyta abba az utolsó működésed?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- P16v Gen2 16" FHD+ IPS Ultra 7 165H RTX 2000 Ada 32GB 1TB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam gar
- Dell Latitude 5430 14" FHD IPS Core i7 vPRO 1265U 10 Mag 32GB RAM 512GB NVME SSD Gar
- Szép állapotú Xbox Series X konzol csomag, gyári dobozában, minden tartozékával.
- Precision 3590 15.6" FHD IPS Ultra 7 155H RTX 500 Ada 32GB 1TB NVMe gar
- iPhone 15 Pro 128GB Blue Titanium
- MacBook felváráslás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- AKCIÓ! Lenovo Legion Slim 5 Gamer notebook - R7 7435HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB GDDR6 WIN11
- ÚJ Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop Essential robotporszívó feltörlő 2db 1999 Ft
- Google Pixel 8 8/128GB+Spigen tok 6 hó jótállás!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest