Hirdetés
-
PROHARDVER!
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Inv1sus
addikt
http://mobilarena.hu/tema/szeged_es_kornyeke_adok-veszek-beszelgetek_2/hsz_10615-10615.html
Egyébként jópofa, hogy itt a gitár és pont gitár nem került bele a most gyártott számba.

-
Inv1sus
addikt
válasz
Plazmacucci
üzenetére
Annak nem is lenne értelme, mert a kritikák miatt kérdeztem.

-
Inv1sus
addikt
válasz
Szten Márs
üzenetére
ez egy jó ötlet. köszi

-
Inv1sus
addikt
Itt a ph-n van valami olyasmi topic, ahol az általam készített zenéket mutogatni lehet? Nem tudjátok?

-
Inv1sus
addikt
Megnéztem. Alig volt elhangolva a gitár, amiken én játszottam, azok pl pont nem.

-
Inv1sus
addikt
Sziasztok!
Ma volt egy-két órám pihenni és gondoltam a fejemben lévő gitár intróból csinálok valami kis aprócska gyorsdemót.
Tudom, hogy nem a legüberebb szám, főleg a mellépengetéssel, de hallható benne végre az én kis cort-x1-em![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Egész jó lett az eredmény, ha azt nézzük, hogy erősítő és értelmes földelés nélkül vettem fel. -
Inv1sus
addikt
válasz
Bencsizy
üzenetére
Az ismerőseim, akik ilyeneket végeztek el, szinte mind kapásból talált munkát. Diplomásból túl sok van, holott munkásra van szükség, nem filozófikus professzorokra.
Engem is próbálnak elcsalogatni Angliába az OKJ-s oklevelemmel, még gondolkodok rajta.

Van olyan ismerősöm is, akinek sikerült nagy nehezen lediplomáznia, de mégis mást dolgozik. Elvesztegetett évek ezek, úgy vélem.

-
Inv1sus
addikt
válasz
Bencsizy
üzenetére
Szerintem érettségi után érdemes elvégezni egy okj-t és annyi.
Én többször nekiszaladtam az egyetemnek, rohadtul nem azt tanítják, amire egy embernek szüksége van, lenne és mindezt professzor szinten aztán majd minimálbérért el tudsz vele valahol helyezkedni. Ráadásul éveket vesz el az életedből.Egy okj-s képzés mellett simán marad időd zenét tanulni és általában ezek hasznosítható tanulmányok...
-
Inv1sus
addikt
Az én gityómon ez a húrtípus van elméletileg: D'addario EXL120(042-009)
Ennél van vékonyabb?
-
Inv1sus
addikt
válasz
izomhod
üzenetére
Csak törekszem arra, hogy tökéletes legyen. Szvsz már az is, csak az nem tetszik, hogy sok helyen 2mm-t írnak a mély húrok magasságára, nekem pedig 3mm-re van beállítva, mert csak így nem zörög erősebb pengetésnél.
Általában játékzenéket próbálgatok. Olyanokat amiket szeretek és könnyűnek tűnik.
-
Inv1sus
addikt
Azt hiszem sikerült beállítani a gitárom. Jók az oktávok meg minden, viszont az alsó két húr csak 3mm magasságnál nem zörög be. Ez normális?

-
Inv1sus
addikt
Érdekes, hogy eltudtok vitatkozni a hangoláson.

Attól nem lesz senki profi gitáros, mert fül alapján be tud hangolni egy gitárt, ennél fogva szerintem tökmind1, ki mivel hangol.
-
Inv1sus
addikt
Gitárállítgatás part 2:
Ez alapján beállítottam a gitáromat:
Factory Setting Guide for Electric Gutiars
Neck Relief: At 8th Fret, 0.25mm(.010") standard / 0.30mm(.012") Vintage type
String Action: At 14th Fret, 1.6mm(1/16") to 2.0mm(5/64")
Nut Heights: At 1st Fret, 0.5mm(.020") to 0.7mm(.028")
PU Heights: Low E 2.5mm(3/32") / High E 3.0mm(1/8")Na már most ez PU Heights (pickup magasság gondolom) Túl erős mély hangot ad vissza, így átállítottam 2.9-3 környékére. Kérdésem az lenne, hogy akkor a magasabb húr oldalánál is emeljek-e?
Másik: String Action: At 14th Fret, 1.6mm(1/16") to 2.0mm(5/64")
2mm-re állítottam be őket és lefogásnál zörögnek a mélyebb húrok (az alsó három). Ezt hogy korrigáljam? -
Inv1sus
addikt
válasz
NeoPampalini
üzenetére
Nagyon szépen köszi, majd holnap megpróbálom. Egyébként nekem is Win7-em van meg Realtek HD audióm.

benedekco:
Én is csak nemrég olvastam, hogy földeltbe kellene dugni a gépet, de hát két éve nem abban van.
Kipróbáltam, hogy földeltbe dugom az egész hóbelebancot, de nem hallottam különbséget a felvételben.Eastman:
Tisztában vagyok, hogy csak az elektro-akusztikus gitárokkal lehet felvenni, de... nyah,. nah jah néha én se tudom már, hogy mit akarok.
Nem akarom elvezetni elosztóval, mert így is néha majdnem elbukunk abban, ami Már itt van. (ilyenkor télen egy szobába összeköltözünk így olcsóbb a rezsi.
)+
Ma sikeresen rájöttem hogy félreértettük egymást anno, amikor a húrlábak magasságáról kérdeztelek titeket. Én a húrok alatti nagy csavarokat lazítottam ki, aminek hatására a húrláb távolódni kezdett a gitártesttől. Ma találtam egy mini imbuszkulcsot a készletbe és nem tudtam rájönni, hogy mihez való, míg meg nem néztem egy videót.
Tehát a húrlábat rögzítő csavarokat lazítottam ki eddig.

-
Inv1sus
addikt
http://www.youtube.com/user/jwcfree
Ez a srác tud valamit.
-
Inv1sus
addikt
válasz
NeoPampalini
üzenetére
Az a bajom, hogy nálam így van bekövetve a gitár:
Gitár -> Nagy Jack kábel -> Erősítő -> Jack Átalakító -> Kis Jak kábel -> Pc (In-line bemenet)
Bekapcsolom a gépem hangszóróját (rákapcsolom az in-line bemenetet) és ha elkezdek játszani, zavaróan késik a hang. Szóval ez nem felvétel, egyszerű lejátszás zavaró hangkésedelemmel.
Felvétel: jelenleg nem tudok máshogy felvenni, mint hogy kikapcsolom a hangszórót és a natúr gitár hangja alapján játszok.
-
Inv1sus
addikt
Szten Márs:
Még nem volt fémhúros gitár a kezemben 1 percnél tovább és az is régen volt.

A műfajok alapján mindenesetre fémhúrosra lenne szükségem ezek szerint (klasszikus meg flamenco zenék iránt nem annyira vagyok fogékony), de ha egy nylon húros ajánlat jönne, lehet azt is elfogadnám.
Egyébként igen, nekem is ez él a fejemben, hogy nylon húros a kezdőknek való (olcsóbbak is ezek a gitárok általában), ezért gondolkoztam főleg fémhúrosban.Még egy kicsit gondolkozok rajta.
benedekco:
Hát igen, lehet az kellett volna. Akkor a felvétel is meglett volna oldva egy picit jobbra. Csak hát ki kellett próbálnom milyen erősítővel játszani. Nem rossz, csak nincs hely, a földelt dugasz is pont a szoba másik sarkában van.
Más:
A gyártó honlapján most nézegetem a gyári értékeket, szeretném összevetni az általam beállítottal. Az a problémám hogy néhány adatot nem tudok beazonosítani, hogy mire gondol:Neck Relief: At 8th Fret, 0.25mm(.010") standard / 0.30mm(.012") Vintage type
String Action: At 14th Fret, 1.6mm(1/16") to 2.0mm(5/64")
Nut Heights: At 1st Fret, 0.5mm(.020") to 0.7mm(.028")
PU Heights: Low E 2.5mm(3/32") / High E 3.0mm(1/8")Tudnátok nekem ebben segíteni?
+
Tegnap próbáltam saját felvételeket készíteni. Na már most az asio drivert felraktam a gépemre, de a hangszóróból a rendes, alaplapi hangkártyás driver által adott hang jön és sehol nem találtam beállítást arra vonatkozólag, hogy az Asio-t használja. Hogy tudom elérni, hogy a hangszóróból az Asio driver-es hang jöjjön, miközben játszom?
-
Inv1sus
addikt
válasz
benedekco
üzenetére
Amikor játszok a gitáron, legtöbbször erősítő nélkül teszem. Nincs elég hely sajnos, lusta vagyok összerakni és valahogy a természetes hangját is jobban szeretem annak ellenére, hogy zúzos rockot szerettem volna tolni rajta.

Igazából csak annyi érdekelne, hogy ne nylon húros legyen. Volt olyanom, szerettem is, de egy rendes gitárnak fémhúrjai vannak, elvileg a hangja is szebb.
-
Inv1sus
addikt
Azt hiszem melléfogtam az elektromos gitárral. Na nem azért, mert rossz, hanem mert azt hiszem akusztikust kellett volna inkább vennem.
Ebből kifolyólag nem tudom: van akit érdekelne csere akusztikus gitárra + némi ráfizetéssel az elektromos gitárpackom 15W-os erősítővel?
Konkrétan ezt a packot cserélném:
http://www.hangszerdiszkont.hu/hu/shop?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=7201&category_id=456 -
Inv1sus
addikt
válasz
attailor
üzenetére
Én egy nagyon olcsó nejlon húros noname gitárral kezdtem és kicsit sajnálom hogy eladtam. Nagyon szerettem. 15k volt akkoriban (tokkal, pánttal, húrokkal, miegymással.)
Ha nem is minőségit kapsz, nem nagyon járhatsz rosszul. Max akkor ha széttörik, esetleg elválik a ragasztás. Az én noname gitáromnál ilyen nem volt szerencsére.
-
Inv1sus
addikt
válasz
pc-user
üzenetére
Talán én annyit mondanék, hogy akkor már érdemesebb inkább megvárni, amíg az Aldi-ba vagy Lidl-be árulnak elektromos gityót vagy sima gitárt, mert ott legalább próbálnak minőségi terméket eladni + adnak 3 év garanciát rá. Szinte nincs kockázat, viszont színválaszték se.

attaior: Én is írtam egy szegedi üzletnek, hogy gitárt szeretnék vásárolni, feltettem pár kérdést, nem válaszoltak rá, megrendeltem máshonnan. Így járnak, akik nem foglalkoznak a vevőkkel... Ha nem akarnak megélni, nekem mind1.
-
Inv1sus
addikt
Mennyi idő kell ahhoz, hogy az ujjak hozzászokjanak a húrokhoz?

-
Inv1sus
addikt
válasz
NeoPampalini
üzenetére
Köszi, majd megpróbálom. Régen használtam ezt a szintetizátoromnál, csak már elfelejtettem létezését.
-
Inv1sus
addikt
Azt hiszem ebből használtan is szívesen vennék, de milyet érdemes akkor?

-
Inv1sus
addikt
Próbálgatom most felvenni, amiket játszom, azonban nagy latency-t tapasztalok.
Ha a gitárt közvetlenül a gépre kötöm rá, akkor még elmegy, de úgy nagy a zaj és nincs is effekt. Erősítővel már az igazi lenne, viszont ott nem lehet tartani a tempót, túl nagy a hang késése.
Kérdésem, hogy ezt mi okozza? Hogy vesznek fel a "nagyok"?
Esetleg még valami tippet elfogadnék milyen beállításnál lehet a legjobbat előcsalni.
Jelenleg én ott tartok, hogy line-in-be dugom, leveszem a jelszintet kb 10-re, a gitár erősítőjén pedig felveszem a hangerőt. Van aközött, hogy a mikrofon bemenetbe vagy a line-inbe dugom a gépet? Ha földelt a számítógép, akkor jobb lehet a hangfelvétel is?
-
Inv1sus
addikt
Az én gitáromnál milyen pick up magasság javasolt?
-
Inv1sus
addikt
Amúgy tök poén. szinte alig gitároztam vele még, mert állítgattam stb, tesztelgettem, erre még elpattan a bandázs is a húron, lol.

Na mind1, jövőhéten bekeményítünk.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Inv1sus
addikt
Akkor a bandázs minek van rajta, ha így is jó lenne?
Na mind1, ha lehet így is használni, annak csak örülni fogok, mert nem tudom mikor szerzek húrt hozzá.Most megint tesztelgettem:
Tesztkörnyezet: Erősítő maxra csavarva1) Az erősítőbe ha nincs beledugva a gitár, se annak a kábelje, akkor nagyon picit zúg, annyira, hogy csak észrevenni lehet, hogy be van kapcsolva.
2) Rádugom a gitár, zúg mint az állat.
3) Ráteszem a kezem a gitár valamelyik fém részére, pattan egyet, majd jelentősen csökken a zúgás.
4) Eközben ha a gitárkábel fölöslegesen futó részét az ölembe rakom, majdnem olyan lesz, mint egyes állapotában.
5) Ha a kábel az ölemben marad és leveszem a gitárról a kezem, olyan mint a 2-es állapotában
Ezt gondoltam leírom, hátha ez még vezethet a hozzáértőknél valami új tippre.
-
Inv1sus
addikt
Nem a zúgás volt a fő problémám, hanem pattogás. Földeletlen konnektorba dugva akár dobolni is lehetne vele...
Az erősítőnek alapból van egy zaja, a gitáromnak szinte minimális. Szerintem xar, ósdi itt a földelés.
De szerintem megfogom oldani azzal, hogy egy zsinórral rákötöm a kezemre vagy a lábszáramra gitár valamelyik fémes részét.A húrral kapcsolatban tanács?

-
Inv1sus
addikt
3) Na igen mindet fel kell lazítani ahhoz hogy az egész húrláb feljöjjön. Ebből adódóan lett most egy problémám: A 4D húron a hurok megszakadt (húrláb résznél). Ettől tudom használni a gitárom vagy milyen hátrányom lehet belőle?
Azzal tisztában vagyok, hogy vennem kell most egy másikat, de attól még tudom egy ideig használni? -
Inv1sus
addikt
1) Na szétszedtem a gitárt. Egész könnyű volt, ez egy plusz pont
. Ezt találtam benne ni:+
Egy professzionális technikai rajz:
Szerintetek van benne olyan, ami a problémáimat okozhatja? (fémhez érés esetén pukkanás, kevesebb zaj, elengedésnél zajosabb)
2) Ezt a tremolót felraktam, viszont nem értem még mindig. Óra járásának megfelelően tudtam belecsavarni, tehát ha úgy akarnék effektezni, ahogy írtátok (nyomjam a nyak felé), akkor végülis kicsavarnám a helyéről.

3) Azok a csavarok mire valók a hídnál? (húrok alatt) Tegnap csavargattam, mert beállítottam a nyakat egyenesre és zörgött a vastag húr, de nem vettem észre hogy bármi is változna.
Ennyi "Csak"

-
Inv1sus
addikt
Nos.
Bekötöttem az erősítőt a másik foglalatba és kisebb lett a zúgás kb 50%-kal (tehát tényleg nem volt leföldelve), de nem szűnt meg teljesen a probléma. Ez arra lett elég, hogy halk hangerővel gyakorolni tudjak, viszont ha egy kicsit szeretném élvezni a hangját a gitárnak, akkor már hallani kezdem a ropogást. A zúgás az még elmegy, de a ropogás az idegesítő egy ilyen éles fülűnek, mint nekem .

Ennél jobb földelt konnektor nincs a lakásban, fürdőszobában is ugyanolyan.
Gondolkozom, hogy egy kábelt rákötök, a másik végét meg ledobom az épület elé, ahol egy csőre rákötve beleszúrom a földbe.

Esetleg gondolkozok egy di-boxon, de nincs kedvem még 10k-t kiadni érte. Az se biztos hogy megoldaná.
Viszont hallottam egy harmadik lehetőségről is, miszerint a gitárt szétszerelve és a földelési kábel átszerelésével megoldható a zaj probléma. Csak aztán nehogy agyonvágjon a gitár...Ja és kipróbáltam ezt a gitár hangerővel való játékot nagyobb gainnel. Pöpec, így kicsit több a lehetőség a megfelelő hangzás kiválasztására.

-
Inv1sus
addikt
válasz
MacCaine
üzenetére
Hát én igazából még azt se tudom hogy működik.
Szóval szépen becsavartam a helyére, aztán gondolkodtam, hogy ezzel most mit csináljak. finoman nyomkodtam erre arra, de semmi. Aztán végül kicsavartam, nehogy valamit eltörjek.
Egyébként nyugodtan mondjad, mert ez a tremoló nekem újdonság, ki szeretném majd próbálni. Meg talán bírni is fogja a gitár, nagyban csodálkoztam, hogy az első behangolás után szinte nem is kellett újra hozzányúlni.

-
Inv1sus
addikt
válasz
Eastman
üzenetére
Egyébként így hogy írtad hogy fényképezzem le, nekem is a szemembe tűnt, hogy ez a konnektor nem földelt. 24 évesen rájöttem, mi lehet egy dugónak a földelése, nem gáz....

Találtam egy elvileg földelt konnektort a szoba másik felében. A barátnőm abba dugdossa a kis laptopját >_>. Majd délután kipróbálom. Hát nagyon kíváncsi leszek...
Ha más nem elvileg a fürdőszobában földelt konnektoroknak kell lenni, akkor onnan elhúzom az áramot.
-
Inv1sus
addikt
A felvételen az hallható, ahogy folyamatosan finoman hozzáütögetem az ujjbegyem a hurokhoz és erre pattogással válaszolnak. Az erősítőn keresztül ez jobban kihallatszódik és ott zúgás is előjön.
Most kissé el vagyok szomorodva.

-
Inv1sus
addikt
Ha a fali konnektor helyett egy földelt elosztót dugok be és abba az erősítőt, az segíthet?

-
Inv1sus
addikt
-
Inv1sus
addikt
Régebbi hozzászólásoknál találtam hasonló problémát. Azt írják földelési probléma.
Persze lehet más is, amit ti írtok, csak nem tudom, hogyan oldjam meg egyelőre.

-
Inv1sus
addikt
válasz
Eastman
üzenetére
Köszi, most már értem a kapcsoló lényegét. Egyelőre a hídnál hagyom, gyakorláshoz talán ez lesz a legjobb az elején, jobban hallani, hogy megfelelően fogom-e le.
Most letettem a gitárt egyelőre, mert már kezdenek az ujjaim fájni
. Később kipróbálom amit mondtál, elég érdekesnek tűnik. A gainnel egész el lehet szórakozni, mintha tudnék akkordokat játszani (Nem!
)A hanganyaggal kapcsolatban köszönöm a biztatást, de várnotok kell egy kicsit a fentebb leírt dolgok miatt + azért, mert elfelejtettem az egyszerű dallamokat is
Valami normálisabbat kapjatok már...A pattogásra tudtok valami tippet adni?

Szóval világos lett, hogy valami földelési probléma. Ha a kezem folyamatosan hozzáér a gitár fémes részeihez (húrközeli részeknél), akkor egyrészt nincsen semmi zaj a háttérben (hi-fi füllhallgatóval játszottam most), másrészt nem is pattog, ha utólag hozzáérek. Viszont ha teljesen leveszem a kezem és bárhogy hozzáérek, pattan egy aprót a hang. Tökéletes fejfájást tud kelteni egy idő után.
Erre valami ötlet?
-
Inv1sus
addikt
Na azt hiszem megvan a második szerelmem.

Van hangerő, hangszín és 3 állású kapcsoló.
Na most a hangszínt, hogyha ugyanúgy kitekerem maxra, mint a hangerőt, akkor pattog, ahogy hozzáérek a húrhoz. A legmagasabb tónus azt jelenti, hogy a legélesebb? Mert a másik irányba, lecsavarva mélyebb, meleg hangja lesz.A 3 állású kapcsoló azt szabályozza, hogy melyik pickupról szedje a hangot, ugye? Mivel nekem két humbucker van rajta, akkor miért fontos ez? Beállítottam középre, mert úgy hallom így az összes be van kapcsolva.
-
Inv1sus
addikt
Majd a dvd-től okosabb leszek talán.
Rájöttem, hogy ebben az esetben van értelme. 
-
Inv1sus
addikt
Na megjött a gitár.

Most próbálom beállítani. Azt valaki megtudja nekem mondani, hogyan érdemes beállítani a tonust a gitáron meg a kapcsolót? Sajnos feliratok nincsenek rajta.
-
Inv1sus
addikt
BUNDék mindenkinek! Hamarosan kezdődik a buli...
-
Inv1sus
addikt
Adelitas Way - Sick
Entwine - Break me
Ákos - Keresem az utam
Silent Hill 2 - PromisePl.

Ákosnak nagyon összetett kottái vannak, pfff.

-
Inv1sus
addikt
Új-jaj, annyi jó link jött a mai nap, hogy fel kell irkálnom őket. Köszönöm szépen!

-
Inv1sus
addikt
válasz
FerNandor
üzenetére
Nem tudom, de az biztos, hogy nem szeretnék népdalokat tanulgatni megint.

Valahogy nem inspirál az, ha egy hónap múlva az ismerőseimnek eljátszom az "új a csizmám" című dalt.
Úgyhogy kíváncsian várom majd Eastman a cuccod.
(Egyébként félreértettél. Nem a marshallos erősítő lett, hanem ez. ) -
Inv1sus
addikt
Azért nem mentem be egy boltba, mert nem értek a gitárokhoz, gitározó haverom meg már egy jó ideje nincs. Meg a magas diplomáciai érzékkel megáldott boltosok miatt.
Youtube-s videókon megnézegettem, melyik mit tud és nekem a 39k-s Cort X1 szimpatikusnak tűnt + szettben olcsóbbra jött ki. Két humbucker van rajta, elméletileg az kell nekem, úgyhogy ezt választottam.
Erősítőket is nézegettem, a Marshall új, mindössze 10 Wattos erősítőjének nagyon szép tiszta hangja volt kis mérete ellenére, ebből kiindulva szerintem egy 15 Wattos Cort elég lesz a gyakorláshoz. Ha nem, akkor majd idővel megválok tőle és veszek egy jobbat.Használtat nem veszek, nem bízom az emberekben.
Egy biztos: erősítő nélküli Harley Bentonomnál jobban fog szólni, pedig már nekem annak a hangja is tetszett.
Ui: Jó, akkor örülök, hogy nem negatív tartalmúan szóltatok hozzá a végső döntésemhez. Csak én ezt így érzékeltem... az én gitárom ne bántsa senki! (ami még meg se érkezett
) -
Inv1sus
addikt
Azt ugye tudjátok, hogy ilyenkor idegesítő a gúnyolódásaitok? Szettet vett...
Igen egy full Cort-os szettet. Nem egy Harley Benton vagy Stagg szettet. Cort-ot. És többet költöttem rá, mint amennyit szerettem volna.
Itt mindenki 60k-s gitárral és 30k-s erősítővel kezdte, csak én vagyok ilyen csóró?

-
Inv1sus
addikt
Na megrendeltem. A drágább erősítőjű verziót választottam. Majd dobok képeket, meg felveszem hogy szól...
-
Inv1sus
addikt
Mert nincs kocsim és messze van.
Egyébként nem nagyon mernék ilyen helyen gitárokat se fogdosni, nem akarok idiótának tűnni, nem értek hozzájuk, hogy mégis mit kell nézni.Tv: Ha valaki el akarja kezdeni az elektromos gitározást, 100k-t ott kell hagynia?
Ha megjön a kedvem hozzá, később lecserélem. Ahogy látom pár ezresnél többet nem lehet veszíteni eladásnál. -
Inv1sus
addikt
Azt hiszem kiválasztottam, mit fogok megvenni magamnak új évre:
Kicsit vicces, hogy ezt a fajta Cort gitárt eddig nem is néztem meg közelebbről. Bár a formája annyira nem tetszik, a fehér valamennyire korrigálhatja.
Azon gondolkozom, hogy esetleg rákérdezek hogy egy kis ráfizetéssel nem cserélnék-e ki az erősítőt erre: Marshall MG10CF 10WBár lehet mind1 kezdésnek.
-
Inv1sus
addikt
Kinézetre nekem rohadtul bejön, csak a tremoló kart sokan említik, hogy vigyázni kell az olcsó fajtáknál. Erről tudsz valamit (egyáltalán honnan ismered
)?matyi94:
Egyelőre nem tudom mikor lesz a vásárlás, mert más dolgokat is meg kell vennem. Ha aktuális lesz írok (egyébként privibe dobhatnál egy árat)Gyick:
Félek a használt dolgoktól, mert tudom, hogy vannak akik nem vigyáznak a dolgaikra, míg én például igen. Maximum erősítőt vennék használtan. -
Inv1sus
addikt
válasz
Szten Márs
üzenetére
Biztos, hogy jobb gitár, ez kétségtelen. De ha körömben megtudják ennyit kiadok megint egy gitárra, akkor rosszul lesznek. Meg van bennem némi félsz is, hogy esetleg megint megunom, aztán ott lesz több tízezer forint egy gitárban. Ezért szeretnék inkább egy viszonylag olcsót venni, aztán később váltani egy jobbra.
btw: mi az általános hogy mennek le a gitárok árai a használattól?
-
Inv1sus
addikt
válasz
NeoPampalini
üzenetére
Előző szettemben volt még di-boxom is, de zajos maradt a felvétel. Ezek szerint az olcsó szlovák aranyozott kábel volt a ludas.

Az jó hír, hogy nem kell jobb hangkártya is.
-
Inv1sus
addikt
válasz
Szten Márs
üzenetére
Igen, én is lemondtam inkább róluk úgy 3-4 perce. Gyanús ez a csend körülöttük. A hozzá nem értők meg nyilván bármit jónak találnak...
Tudom hogy elvileg nemrég lezártam a kérdezősködésem, de!
Íme a három újabb kérdésem a szakik felé:1) "Hát én immár kit válasszak..."
- Washburn WIN-14B
- Cort CR-50 BK
- Epiphone Les Paul Special II, White
és egy kakkuktojás, mert nagyon tetszik:
- Cort G-200 BK2) Lehetőleg szeretnék metálos hangokat kicsalni a gittyóból. Miket kell beszereznem ehhez?
Ha jól látom, lehet közvetlenül olyan erősítőket venni, amikbe ez bele van építve.3) Várhatóan felvételeket szeretnék készíteni, mert régebben szereztem zenéket is. Miket kell tennem annak érdekében, hogy a lehető legzajtalanabb felvételek születhessenek meg?
Ezután már tényleg nem bántalak titeket többet.
Köszönöm a türelmeteket!

-
Inv1sus
addikt
Ezekről az Uniwell gitárokról mit tudtok? Gyanúsan olcsóak és agyba főbe dicsérik őket.

-
Inv1sus
addikt
Nos oké, akkor szerintem egy hónapon belül lesz valami. Köszönöm a tippeket és a figyelmeztetéseket. Bár igazából ez, hogy vigyek valakit, aki ért a gitárokhoz ezt nem nagyon tudom megvalósítani, mert nincs ilyen ismerősöm. Az üzletvezetők meg úgy vágnak át, ahogy akarnak.
+
Ha bárkinek lenne olyan üzletvezető ismerőse, aki hajlandó lenne grafikus munkát (banner készítés, szórólap készítés, webdesign, honlap stb) gitárral honorálni, állok rendelkezésére.

-
Inv1sus
addikt
válasz
Inv1sus
üzenetére
Vagy inkább cort:
http://www.hangszeraruhaz.hu/index.php?&tpl=product&prid=25432 -
Inv1sus
addikt
http://www.hangszeraruhaz.hu/index.php?&tpl=product&prid=11076
Erről mit gondoltok?
-
Inv1sus
addikt
Lehet bedobok pár ajánlatot a webshopokba, hogy csinálok nekik új webshop-os oldalt, ha dobnak egy jó kis gitárszett-et, hm...
-
Inv1sus
addikt
1) Tudnátok írni egy listát minőség szerint sorba rendezve az ismert márkaneveket (beleértve az eldobható márkaneveket is
)?
2) Milyen fájú testet érdemes hanyagolni? Én személy szerint azt hiszem a mélyebb hangokat jobban szeretem, de a rockhoz meg a pont a másik végletet ajánlják.Ui: Egyébként a harley bentonommal én meg voltam elégedve. Nagyon szép hangja volt (bár túl sok viszonyítási alapom nem volt), egyedül a húrláb akasztott ki, de az nagyon... Ja és amikor telefonáltam, azt mondta a koma, hogy kalapáccsal üssem be. Lol?
-
Inv1sus
addikt
válasz
Szten Márs
üzenetére
Ahogy nézem, a Harley Benton is épp 40k volt, tehát rosszul emlékeztem. 40k - 50k lenne akkor az elfogadható.
Esetleg ha nem elektromosba gondolkodnék akkor, hanem egy elektro-akusztikus gitárban?
-
Inv1sus
addikt
válasz
Szten Márs
üzenetére
30-40-nél többet nem szánnék magára a gitárra.
Milyen zenét játszok? Hát őőő rock? Vagy mire gondolsz?pl ilyet játszogattam http://youtu.be/m4QGlFUFcrs (a 0:45-ös résznél kezdődő dallamot imádtam játszani
)De nemcsak szóló dallamokat szeretnék játszani, hanem akkordokat is, csak azt tanulni kell...
Imádtam ezt a formát, baromi penge.
De bármi megfelelne.Ez viszont nagyon nem:

-
Inv1sus
addikt
Sziasztok!
Gondolkodok azon, hogy hamarosan megint lesz gitárom és a segítségeteket szeretném kérni. Egy ilyenem volt:
harley_benton_hbl400bk (weben vettem)
Egy probléma volt vele, hogy az egyik érintő túl magasan/ alacsonyan volt a tövénél így kiesett pár hang a játszhatók közül. Engem ez idegesített és lényegében ezért adtam el.
A következő alanynál szeretném ezt a problémát elkerülni.
A kérdésem tehát: milyen gitárt ajánlanátok egy kezdőnek és hol?
Szeretnék egy nem méregdrága gitárt, nem szükséges a jó márka, de nem szeretnék ilyen hibákat se tapasztalni, mint az előzőnél. Továbbá szeretnék valami erősítőt is, hogy pc nélkül is tudjak játszani rajta, illetve a szokásos rockos torzítót, amivel ha belecsapok a hurokba is viszonylag értelmes zajhalmazt kapok. Remélem tudjátok mire gondolok
. -
Inv1sus
addikt
Tudtok valami jó szállítási módot a gitároknak? Kerekegyházáról kéne egy gitárt eljuttatni Tatabányára. Az a baj, hogy a gitár kartondoboza már például nincs meg.

-
Inv1sus
addikt
Jobban megvizsgáltam és úgy tűnik, hogy a 13 bund túl magasan van. Ez azt okozza, hogy ha leveszem 1.5 mm-re a e6-os string magasságát, akkor a 12-esen lefogott hang megegyezik a 13-on lefogott hangéval
.
Most felraktam 2.0-ra a magásságát, így már egész jónak tűnik, de erős pengetésnél betud zörögni. A kérdés a következő:
Ez a gitár akkor most használható vagy sem?
Vigyem vissza a boltba? Öszintén szólva inkább gyűjtenék akkor már többet és vennék valami márkásabbat.alien_, neked las paul van, nekem las paul utánzat
a te e6-osod mien magasan van? 
-
Inv1sus
addikt
hát nem tudom. Abszolút nem lehet az én gitáromat 2.0-1.5mm -re belőni. Most a legmagasabb húrnál a magasság már 2.25mm és még mindig probléma van a 12-es hanggal.
Íme
Egyébként az összes 12-es hanggal ez van. El nem tudom képzelni miért... -
Inv1sus
addikt
válasz
Printszkrín
üzenetére
ja, lehet le kéne fűrészeltetnem ezt a hosszú bigyót ami kilóg belőle, mert még a ruháim se tudom rájuk akasztani

Viccet félretéve: Én név alapján nem ítélkeznék.
Más az, ha valaki nem biztos abban, hogy jól állította-e be egyáltalán a gitárt és más az, aki tudja, hogy beállította és mégse jó. -
Inv1sus
addikt
na igen, ez alapján állítottam be nemrég, azóta zörög :I. Nem vagyok nagy angolos és a képek se túl részletesek, úgyhogy ez alapján nem nagyon megy az állítgatás. Pl rögtön az első:
a kép alapján arra a fémbigyóra kell rakni, bundra, de sztem nem úgy gondolja, hanem a két csík között kell mérni nem? továbbá ha az első bundra capo-t rakunk és a 17. bundnál lefogjuk, akkor a húrnak végig tükörsimán feküdnie kéne a bundokon nem? Elvégre az egyenes a két pont közötti legrövidebb távolság. Na és ha most nem ér hozzá akkor nem lehet egyenes.
itt meg azt írja, hogy 0.25mm legyen a 7.-9. bundnál. Nekem a húr teteje van 0.2mm-nél, hogyha nem a fémre teszem a mérőszalagot.
Új hozzászólás Aktív témák
- Motoros topic
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Fizetős szoftverek ingyen vagy kedvezményesen
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Alkoholista nevelde
- Hisense LCD és LED TV-k
- Kuponkunyeráló
- További aktív témák...
- Szép! Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i5-1135G7 4Mag 16GB/512GB FHD IPS
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 370 - i5-G7 I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I W11 I Cam I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W11 I Cam I Gari!
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Tartós Laptop 15,6" -65% i7-1165G7 16/512 Iris Xe FHD
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X390: i5-G8 I 16GB I 256-1TSSD I 13,3" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- 153 - Lenovo LOQ (15IRX9) - Intel Core i5-13450HX, RTX 4060
- Eladó Abit Radeon 128MB videokártya
- Apple iPhone 11 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

)

)?