Hirdetés
- Szegmenses LCD kijelzőt használnak a DeepCool új vízhűtői
- Feltételt szabott az USA az Intelnek a CHIPS törvény biztosította pénz mellé
- Nem igazán reklámozott képesség lesz az új Arc sorozat legnagyobb előrelépése
- Legalább 200 kínai cég kerülhet az USA új szankcióinak célkeresztjébe
- Egyelőre nem hozta meg az áttörést a Qualcomm PC-s rohama
-
PROHARDVER!
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
nesa
veterán
válasz freelanced #17646 üzenetére
Nemertem, a mutiefektet akarod a hagfalra kotni? ennek nemsok ertelme van szerintem.
-
izomhod
őstag
válasz freelanced #17648 üzenetére
olyat nem lehet hogy erősítő+multieffekt?
sokszor jól jön egy erősítő, mert számítógéphangfalakon nem jönnek ki halkan a hangok
ha kísérletezni szeretnél, akkor meg jó a multivannak mindenféle effektező progik számítógépre, de ahhoz kell normális hangkátrya, én nem használok ilyet, de az 1. hszban ha nézelődsz, van ez-az
[ Szerkesztve ]
-
nap
addikt
válasz freelanced #17646 üzenetére
Mire akarod használni?
Hol akarod használni?browser.tabs.insertRelatedAfterCurrent;false | wing32.dll -> Windows\SysWOW64 | január, február, itt a nyár...
-
Hadeska22
aktív tag
válasz freelanced #17654 üzenetére
Szia!
Szerintem próbáld ki mindkettőt ,és amelyiknek szebb a hangja, aszerint válassz.
-én Line6 párti vagyok, és imádom azt a spider 150wst amit próbateremben is használunk, Szerintem szebb a hangja mint egy peaveynek.
-mondjuk nem tudom hogy ennyire alsó kategóriában van-e számottevő különbség..de az biztos hogy a line6 spider 150ws, sokszor szebben szól, mint egy vypr 100 (de ez leginkább ízlés dolga szvsz).B.C Rich...Jackson...Ibanez(?)
-
atomeec
senior tag
válasz freelanced #17674 üzenetére
Persze, hogy működik, csak a hangzás valahogy nem az igazi. Én Pod-ot kötöttem rá Logi hangfalakra. Erősítőhöz képest nagyon mély, biztos van rá kifejezés, de nem tetszik. Nem az a hangzás jön át, amit beállítok. De működik, ha nincs más, össze lehet hozni belőle élvezhetőt is, de utána ha másra kötöd majd rá, akkor totál át kell variálni mindent, ilyen szempontból mehet majd kukába az összes beállítás (most ez saját vélemény, nehogy sértésnek vedd!).
-
sajtee
őstag
válasz freelanced #17697 üzenetére
Azt mondják, talán az a legjobb. Olyan, mint a régi(?) vasalókon
Az nem valószínű, hogy megtörik, vagy sérül. -
BluEyes
őstag
válasz freelanced #17701 üzenetére
A jó kábel kis kapacitású, kis zajú, és a szerkezete elég stabil, hogy a mikrofóniától se kelljen tartani. (A külsején a zokni nem feltétel ).
Nem egyszerű ilyen kábelt találni. Az árból nem nagyon lehet következtetni a valós minőségre, mert sajnos a kábelhülyeség a hifiből szép lassan a hangszer-iparba is átszivárog.
De nem is kell túlbonyolítani. A szerelt kábelekről legtöbbször nincs műszaki adat, nem tudjuk, miből van, csak már a használat közben derül ki, ha gyenge hangú vagy mikrofóniás. Én a helyedben vennék jópár méter szereletlen kábelt, meg normális jackdugókat, és magamnak csinálnám (csináltatnám) meg a megfelelő kábeleket. Nem szabad bedőlni a Nagy Neveknek (Fender, Ibanez, stb) ugyanis nekik nincs kábelgyáruk, valami beszállító matricázza rá a - legtöbbször gyenge minőségű noname - kábelre a nevüket.
Használj éppen megfelelő hosszúságú kábelt. Kis szobába gyakorolni például nem kell a 6 méteres drót. mert a fölösleg tekereg a lábad alatt, csak a problémákat szaporítja.
Proel HPC-120TR - ez az átlátszó Proel nem rossz, komoly arcok is elégedetten használják. Teszel rá Neutrik dugókat, oszt kész is a tuti kanóc, emberi áron. A vásárlásnál figyelni kell, hogy a kábel vastagságának megfelelő dugót vegyél, ugye ha nem megy bele a dugóba a kábel, azt könnyű belátni hogy nem kafa, de ha lötyög a dugóban, az se jó.Azért jó a tengerparton, mert ott csak 3 oldalról vesznek körbe hülyék.
-
BluEyes
őstag
válasz freelanced #17703 üzenetére
Mindenkinek mások a preferenciái. Nekem ez a Roto a legmegfelelőbb, tűrhető hang, olcsó, dupla E1 (úgyis az szakad először) [link]
Azért jó a tengerparton, mert ott csak 3 oldalról vesznek körbe hülyék.
-
BluEyes
őstag
válasz freelanced #17705 üzenetére
Ezek nem rosszak, még vedd melléjük a Roland Cube 20x (xl) és a Fender Mustang 1, valamint a Marshall MG15FX (CFX) kiskombókat, aztán irány a YouTube, nézzél meg sok demót erről az 5 kiscuccról, és amelyik megfog valamiért, azt válaszd. Mind jó kis gyakorló erősítő, bármelyikkel jól jársz. A gitárshop.hu-n vannak a használt erősítők dögivel, előbb-utóbb mindegyikből fel fog bukkanni eladó példány.
Azért jó a tengerparton, mert ott csak 3 oldalról vesznek körbe hülyék.
-
Hadeska22
aktív tag
válasz freelanced #17707 üzenetére
Szia igen, van.
ez a jelenlegi gyakorlógitárom (anno első gitár volt, azóta meg fel lett újítva ..)
Bár az enyém még régi szériás (minőségibb gyártmány), és ki van benne cserélve EMG 81/85-re a pickup, illetve full új a belsőelektronika, és a fixhúrláb is minőségibb darabra lett cserélve ..
Első gitárnak szeretnéd akkor tökéletes, de arra figyelj hogy a nyak be legyen rendese állítva, meg ugye ez egy low-end cucc, így nagy a szórás..lehet kifogsz egy olyat ami makulátlan, de lehet egy olyat ami meg f*s.
Ha kell szívesen küldök sample-t róla, (dropbox)
bár nem tudom mennyire lesz mérvadó a hangja ..(EMG-k miatt)Mire szeretnéd amúgy használni ?.
Az alap PU-k egészen jól szólnak, egészen addig amíg nem szeretnél vele komplikáltabb dolgokat csinálni .
Ha Billy talent meg rise againstes egyszerűbb dalokat akarsz vele játszani akkor tökéletes, de mondjuk egy In flames-t, vagy Bodomot már nem ajánlom hozzá bár ez szigorúan magánvélemény.PS. szerintem mindenképp újat vegyél, a garancia miatt.
(drágább modelleknél annyira nem mérvadó, mert ott figyelnek a minőségre), de itt azért fontos szempont.[ Szerkesztve ]
B.C Rich...Jackson...Ibanez(?)
-
izomhod
őstag
válasz freelanced #17707 üzenetére
úgy látom komplett felszerelésre vadászol
van egy első hsz, ahol tudsz mazsolázni, egész jól ki vannak gyűjtve a dolgok
-
félisten
-
sza.sa
tag
-
félisten
válasz freelanced #17727 üzenetére
Én ötvenért vettem az enyémet, és elhiheted a hangja minden hatvanezer forintos éger gitárt megerőszakol. Újonnan meg nem veszünk gitárt :-)
Vissza kell vinnem pár kazettát.
-
félisten
válasz freelanced #17730 üzenetére
A két ibanez, amennyiben éger vagy maha. De ezeket használtan fele ennyiért találni.
-
félisten
válasz freelanced #17732 üzenetére
Szerintem ronda, és sose fogtam. Nem tudok róla nyilatkozni
-
Hadeska22
aktív tag
válasz freelanced #17730 üzenetére
Bocsánat kérek először is mindenkitől aki allergiás a hirdetésekre ..,
Ha tetszik a flying V akkor ennyiért tudom ajánlani ezt
esetleg egy King V45 ért találsz használt Ibanezt, superstrat formával. (GRG 270B)
Mondjuk V-ket szokni kell, nekem is beletelt egy kis időbe mire ráállt a kezem rendesen,
Abban igaza van a kollégának hogy gitárt nem feltétlenül éri meg újat venni , ezt mondjuk én annyival egészíteném ki hogy de ajánlatos egyes esetekben.**Jó persze 50-60 ezres árkategóriánál még elmegy a használt.., de én tuti nem vettem volna meg a gitárom használtan.
Én ilyet használok gyakorlógitárnak, igaz felújítva.. de jah.
Kényelmes ülve/ állva rajta a játék, maximum annyi hogy enyhén fej nehéz.
Ja és nem érdemes rajta a 20.bundtól játszani ..de ez egy másik történet.Azt hogy az alaphangszedők hogy szóltak- nem tudom, mert megvétel után majd egy évre kicseréltettem a PU-kat EMG ZW setre, és már jó pár éve annak hogy ebben a felállásban használom.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz freelanced #17736 üzenetére
Egyébként réges régen én is azzal rontottam el az egész feelinget, hogy sokat vaciláltam, hetekig az internetet bújtam. A legtöbben akik az interneten kérdezgetnek, ezer tanács után sem döntenek. Be kell menni a hangszerboltba, és megfogdosni 4-5 gitárt. Árkádiában pl van használt gitár is. Múltkor majdnem megvettem egy piros flying V-t hatvanért csak úgy...
-
nap
addikt
válasz freelanced #17732 üzenetére
De, én ajánlom. Főleg, ha átmenő nyakas.
Nekem warlockom van, a virgin annyiban más, hogy kerek a segge, nem villás.
Ha tetszik, próbáld ki, mert egy életre benned marad a "mi lett volna, ha..."
Egyébként meg...browser.tabs.insertRelatedAfterCurrent;false | wing32.dll -> Windows\SysWOW64 | január, február, itt a nyár...
-
izomhod
őstag
válasz freelanced #17739 üzenetére
ha veszel gitárt, és nem értesz hozzá, érdemes egy hangszerboltnál találkozni, ahol meg tudnák neked nézni, hogy rendben van-e, én így szoktam, megvan rá az emberem
-
izomhod
őstag
válasz freelanced #17742 üzenetére
hívj fel 1-2 boltot, hogy megnézik-e ha odamész.
ha állítani kell, úgyis esik a zsebükbe 1-2 e ft, annyit rá kell szánni.
ha nem, akkor meg te örülsz -
félisten
válasz freelanced #17744 üzenetére
Wesselényi - Árkádia. Rákoczi - Koda.
-
félisten
válasz freelanced #17746 üzenetére
Sajnos nem, én is csak neten fűrészem az árakat. Árkádiában néha lehet alkudni a használt cuccra.
-
izomhod
őstag
válasz freelanced #17744 üzenetére
eldorádó a nyugati téren
egyszer voltam benn, van egy kis szobájuk ahol lehet próbálgatni a cuccokat, de hogy hozzáértő szokott-e mindig benn lenni, azt nem tudom, gondolom igen, de csörögj rájuk az a tuti
-
Dealer95
őstag
válasz freelanced #17752 üzenetére
Esetleg ez? Line6 Spider 4 [link]
-
Dealer95
őstag
válasz freelanced #17754 üzenetére
Újat 20.000-ért, ami jó is és a legtöbb stílusra használható? Ilyet nem tudok.
-
Dealer95
őstag
válasz freelanced #17761 üzenetére
Formára milyet keresel?
Fix vagy Floyd?
Helyileg merre?[ Szerkesztve ]
-
Dealer95
őstag
válasz freelanced #17763 üzenetére
Na gyorsan szétnéztem 50.000-ig Pesten mit adnak.
Ezt a kettőt találtam:
Epiphone LP100
Cort KX5[ Szerkesztve ]
-
sanzik
senior tag
válasz freelanced #17766 üzenetére
Van.
Ha tetszik a forma akkor az egyik legjobb választás ebben a kategóriában. Metal-ra kimondottan ajánlott,de minden műfajban használható,nagyon kényelmes,könnyű gityó. Passzív hangszedői komoly jelerősséggel rendelkezik,aktívakkal vetekszik.
Erősítőnek peavey vypyr ha metal a fő csapás irány. A 15 wattosat használtan megcsípheted annyiért amennyiért erősítőt keresel.
Én vypyr 30-at használok cort kx5-el és nagyon rendben van,most is ezt venném ha megint ennyi pénzből kellene választanom valamit, mint akkor. -
Hadeska22
aktív tag
válasz freelanced #17761 üzenetére
Itt egy Ibanez 45ért ,szerintem tökéletes,de a cort kx5 sem rossz választás.Utóbbiból sajnos a tremolós változatot próbáltam csak,de az mondjuk elég rossz volt.(már amikor használtam is a tremolókart).
[ Szerkesztve ]
-
sanzik
senior tag
válasz freelanced #17771 üzenetére
Másfél éve vettem újonnan és teljesen rendben van most is. Nem tudnék rosszat mondani rá. Viszont én is csak a fix húrlábasat ajánlom. A tremolósról nincs tapasztalatom.
-
izomhod
őstag
válasz freelanced #17779 üzenetére
én imádom a fehér gitárokat
most volt egy aged white jazz bass-em, nem kell ápolgatni, nem lesz koszos, kivéva ha szénbányában játszol eladtam, mert gyenge hangja volt, de már kinéztem ezt
sg-ből is jöhetne egy fehér-arany szerelvényekkel
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz freelanced #17798 üzenetére
Nekem sose adtak semmit, de beszámítottak használt cuccokat annó. Van ott rendes tag is meg flegma. Nem szeretik ha csak hangszert tapizni mész be. Árkádiában meg mindenki atom jó arc. Pláne a Hurgi.
-
félisten
-
sajtee
őstag
válasz freelanced #17807 üzenetére
Simán a gyárban vagy a szállítás, csomagolás során is keletkeznek hajszálkarcok.
Sok sikert!InHell: Milyen árra gondoltál az MT-2-ért?
[ Szerkesztve ]
-
sajtee
őstag
válasz freelanced #17809 üzenetére
Én is így kaptam, ahogy mindenki
Távolról egyébként sem látszanak, meg játszani kell rajta, nem nézegetni
Ha veszel egy autót, azon is lehetnek kis karcok -
Hadeska22
aktív tag
válasz freelanced #17812 üzenetére
Ha 2-3x pénzt költöttél volna rá, szerintem igen,Így nem hiszem. de ez egyéni vélemény.
Hogy sablonszöveget is kapj. Minden annyit ér, amennyiért megveszik ..
Ezért mondtam neked többször is hogy jobban jársz egy használt gitárral, mert ha komolyan gondolod 2-3 éven belül úgy is veszel egy sokkal jobbat, és addig meg majdnem annyira mindegy min játszol. Azaz egy kicsivel több mint 20ezres (amúgy kiváló ) bc rich virginen, vagy egy cort kx5ön 60k+ ért.De hát mondanóm megint süket fülekre talált.Azért gratulálok a vásárláshoz,
..szerk. egy alig használt cort kx5t nemrég adtak el apródon 35ért. feketét.(5 hónapos, csak hajszálkarcos volt).
[ Szerkesztve ]
-
Hadeska22
aktív tag
válasz freelanced #17814 üzenetére
próbáld meg, veszteni nem veszíthetsz vele.
-
Bobrooney
senior tag
válasz freelanced #17816 üzenetére
De amúgy rendelted vagy személyesen vetted?
-
félisten
válasz freelanced #17818 üzenetére
vagy ki volt rakva a boltba és évek óta nyomkodták. Az attól még új, eladatlan...
-
félisten
-
Bobrooney
senior tag
válasz freelanced #17818 üzenetére
Vagy tisztításkor a por karcolta meg, vagy ilyesmi, ha komolyabb por réteg van rajta, az is "szép" sebeket tud ejteni.
-
félisten
válasz freelanced #17825 üzenetére
Három napon belül bármit. Vagy már tizennégy?
-
sza.sa
tag
válasz freelanced #17807 üzenetére
A fehér KX5 engem is meglepett, mikor megjött (mi netről rendeltük, futárral újonnan), de akkor rájöttem hogy miért is WP a színjelölése. Tényleg gyöngyházas beütése van neki, olyan krémes-enyhén sárgás.
Nekem is Cort van, de még most sincs rajta karc, csak nagyon enyhe mikrokarc, de az elkerülhetetlen, igaz az alig észrevehető.
Amúgy jó áron kaptad, az általános ára több. Nem lehet azért adták "olcsóbban" mert tudták hogy karcos, bár új? Erről azért illett volna nekik szólniuk... (én szerintem visszavinném, pláne ha félhomályban nem is tudtad rendesen átnézni)[ Szerkesztve ]
sza.sa
-
Hadeska22
aktív tag
válasz freelanced #17825 üzenetére
Üdv, bocsi hogy ezt mondom de nem hiába volt annak a gitárnak az ára annyi, amennyi. Hangszerdiszkontéknál 62000 ft és Ők a legolcsóbbak. Tényleg.
Nagy valószínűséggel már jó ideje ott volt.Van minőségi szórás, de nem ekkora. Ilyen karcokat pedig egy takarítás/karkötő sem okoz.
Nekem a flying v-m sajnos néha beütődik ( a faroknál) az ajtóba, de azon nincs semmi... pedig az kicsit nagyobb hatás szerintem .(jó igen, shame on me )B.C Rich...Jackson...Ibanez(?)
-
félisten
-
félisten
válasz freelanced #17834 üzenetére
Alpine white. Vékony a lakk, kevéssé csillog. De jó fehér :-)
-
sza.sa
tag
válasz freelanced #17831 üzenetére
Szerintem nem lányos Amúgy már nekem is már jobban tetszik. Csak amikor kibontottuk akkor lepett meg, mert lakkozott hófehérre számítottam netes képek alapján. Amúgy messzebbről tényleg fehér:
Amúgy elég jól szól gyárilag is, de amióta kapott egy SH-5-öt, még jobb lett.
ui. a képeken nem én vagyok én csak fotóztam
sza.sa
-
félisten
-
sza.sa
tag
válasz freelanced #17842 üzenetére
Igen, kicsit színváltós. De szerintem elég jól mutat színpadon egy világosabb gitár, pl. a KX5 jobban tetszik mint, a srác másik gitárja...
[ Szerkesztve ]
sza.sa
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Fujifilm X
- Hardcore café
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Vezetékes FEJhallgatók
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Nem száguld az EV-ipar, a gyárakat és állásokat féltik a britek
- Amazon Fire TV stick/box
- Fűzzük össze a szavakat :)
- PC Game Pass
- További aktív témák...
- Eladó Motorola Edge 50 Pro telefon 12/512GB, Garancia ALZA 2026.09.26-ig
- Fanatec ClubSport DD 12nm, garancia, szép állatban
- Jura Impressa C5 automata kávéfőző
- Gigabyte ud1000gm modular power supplay Táp 80+gold
- AKCIÓ! Dobozos új Lenovo Yoga Slim9 Laptop! / i7-1165G7 16 GB 1 TB SSD UHD IPS TOUCH Garancia/
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest