Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Jóárasítja két Arrow Lake-S CPU-ját az Intel
- Milyen TV-t vegyek?
- Házimozi haladó szinten
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Projektor topic
- Milyen videókártyát?
- Példátlan a 2 nm-es TSMC node iránti kereslet
- PC-karbantartás havonta: 5 lépés, amit ne hagyj ki!
-
PROHARDVER!
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
arnyekxxx
veterán
Jut eszembe, csöves fej meg hangerő, a próbateremben a másik csapat gitárosa most egy ilyet használ, 15W egy 4x12 ládával, bőven elég a dob meg basszus mellé, pedig a ritmusszekció sem az a finoman játszó jazzista. Koncertre is ezt viszi.
-
arnyekxxx
veterán
válasz
Ba cy lus #63988 üzenetére
Nekem ilyen volt a korai éveimben, annyi maradt meg belőle, hogy kurva hangos volt. Szerintem a szomszédok is emlékeznek még rá (frissen épített házsor a kora90es években, és Pistike felviszi az emeletre a 100as lénit a 4x12 ládával a 10centi közetgyapottal szigetelt lambériás szobájába és feltekeri. Pistike akkor még annyira sem tudott gitározni mint most, de ez nem zavarta)
-
freelanced
addikt
válasz
FockeWulf #63965 üzenetére
Az a helyzet, hogy konkretan eddig a 40 wattos tunt a leginkabb hasznalhatonak.
Probaltam a 20w-os szeriat is, de a 40-nek jobb hangja volt azonos hangeron, es a masterrel minden jol szabalyozhato volt, sot igazabol mivel a volume-ot fel lehet tekerni a mastert alacsonyan tartva, igy igazabol termeszetes torzitast is el tud erni az ember kis hangeron. Gondolom arban kevesbe idealis hiszen ott van rengeteg teljesitmeny kihasznalatlanul, de nekem ez az elso erosito, ami tenyleg jol szol kis hangeron.
Ctrl+Alt~Del
Van, hogy az eri meg jobban, de azert ha lehet inkabb a hasznaltra szavazok. Viszont ha leharcolt valami es nem ismerem az eloeletet akkor azert szkeptikus vagyok. Nyilvan ha ismert a gazdaja ott azert nagyjabol tudni mi volt vele. Nyilvan egy garazsvasaron, bolhapiacon, fillerekert mas teszta, de az uj ar tobb mint a feleert nem biztos, hogy megeri rizikozni, nyilvan attol is fugg mit vesz az ember.X2N
Van amit kozuluk konkretan ajanlanal? Orange meg Fender?
Nekem nem kell most nagy hangeron tiszta hang egyebkent, kis hangeron okes egyebkent.A Roland Blues Cube-t én nem erőltetném full SMD az egész.
Egyszer azert hallgasd meg, megeri. Szerintem lenyegesen jobb mint rengeteg piacon levo dolog, akar csoveseket is beleertve. Nalam most vasarlasban kb a masodik helyen all. Lehet, hogy annyira nem rugalmas hangzasban, de szerintem csoves vagy nem, nagyon korrekt hangja van.
A tobbi ajanlottat megnezem, kosziBa cy lus
Egyebkent oda egyszer majd maximum nezek valami olyat mint az Iridium, nekem az bejott, ha epp elcsip jo aron hasznaltan az ember valamit.
________
Mas, szerintetek mennyit er hasznaltan egy Marshall DSL40CR mi a korrekt ar erte? Probaltam nezegetni de keves infot talaltam, kulfoldon meg latni 400 dollarokat is.
Illetve hasznalt vasarlasnal mire kell figyelni, vagy milyen koltsegekkel lehet szamolni ennel a modellnel? Erdemes lehet egybol csoveket cserelni? Ez mennyi ido amugy meg koltsegben mennyit jelentene?
Azert kerdem mert ujonnan 280 korul van, de az friss csovekkel, garanciaval, szoval azert a hasznalt arnal kalkulalgatok, hogy biztos megerje.
2018-ban jott ki ahogy nezem, szoval annal regebbiek szerintem nem lehetnek a csovek, nem tunik agyonhasznaltnak sem.
Hallgattam egyebkent Tone Master Deluxe Reverbet is, meglepoen jo volt, nyilvan nem hallottam az eredetit, igy ahhoz hasonlitani nem tudom, de osszessegeben korrekt darab, ha olcsobb lenne szerintem lenyegesen tobben vinnek egyebkent.
Illetve meg a TubeMeister 18 / 20-as szerian filozok, nem tudom volt-e valakinek. Azon van master amugy, vagy az milyen ilyen teren?
Koszi
-
Redchucky
aktív tag
Érdemes songsterről guitar prora váltani? Hasonló mennyiségű tab van?
-
Redchucky
aktív tag
válasz
Ctrl+Alt~Del #63992 üzenetére
A hang késik a tabhoz képest, gondolom a bt kapcsolat miatt. Tudok vele élni, csak kicsit zavaró.
-
X2N
őstag
Megtaláltam a világ legnagyobb Slash imitátorát.
-
Redchucky
aktív tag
Megjött a spark 2
Egy kérdés: csak kipróbáltam hirtelen, de úgy látom és hallom, hogy a songsterr mintha el lenne "csúszva". Ez normális? -
Ba cy lus
addikt
válasz
Ctrl+Alt~Del #63985 üzenetére
A kérdés az, otthon mit használnak. Másrészt irreleváns, más mit használ, a saját fülemnek hiszek. Épp ma hallgattam az Origint csillapító nélkül, cleanish hangzásig feltekerve. Hát nagyon-nagyon más a dinamika, érzés, mint a digitálisnál, tényleg a közelében nincs. Ahol nem előfok torzítás van elsősorban (hanem végfok, illetve fázis inverter cső), azoknál az erősítőknél lényegesen jobban kijön. Tehát tipikusan a 60-as, 70-es évek erősítőmodelljei. Azokkal nem metált csinálsz, tehát számodra érdektelen. Ilyen élményben még nem volt részed valószínűleg, azért nem érted. Youtube-on nem fogod megtapasztalni.
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
Ha ők digitálist használnak, annyira szar nem lehet.
Azzal meg úgy látszik valahogy csak együtt tudnak élni, hogy valami utánzattal tarolják le a világ deszkáit.
-
X2N
őstag
válasz
consono #63981 üzenetére
José nem győzte moddolni a hozzá küldött Plexiket anno a diódás előfokcsöves kapcsolásával, bezzeg amikor a Marshall elkövette ugyanezt a 900-as szériával ment a köpködés.
Most megint ilyenek az új erősítők:
Plexi Modified
JCM800 Modified -
X2N
őstag
válasz
arnyekxxx #63978 üzenetére
Ha Steve Morse, Kirk Hammett, Adrian Smith, Janick Gers, Billy Gibbons, Marty Friedman, Dave Mustaine, Joe Satriani használta akkor annyira szar nem lehet
Néztem a rajzát, ez egy továbbfejlesztett JCM900-as kapcsolás diódás torzítással
A Marshall 9001 Preamp- full cső de az pont midi vezérlést nem tudott, gondolom anno kijött az ADA-MP1 és gyorsan reagálni kellett valamit Marshall-nak, ez sikerült.
-
arnyekxxx
veterán
válasz
Ctrl+Alt~Del #63974 üzenetére
De ez aranyszínű!!!
-
X2N
őstag
Nekem is lett közben új szerzemény, szerintem nem kell bemutatni senkinek:
Zsír új, '97-es. -
Ba cy lus
addikt
válasz
freelanced #63964 üzenetére
Egyszer-egyszer próbáltam a DSL1-est, DSL5-öst fejhallgatóval: semmi értelme. Akkor már inkább azok a Vox Amplughoz hasonló kis ketyerék: olcsóbb, kevesebb gond, egy zsebben elfér.
-
X2N
őstag
válasz
Orange erősítőket is lehet érdemes lenne kipróbálnod abból is vannak jók, tranzisztorosak is. Meg a drágább Fenderekről is jókat olvastam.
Nagy hangerőn tiszta hang eléréséhez kell a legnagyobb teljesítmény(végfoknál).
Alapvetően szerintem halkan mindegyik erősítő rosszul szól, kell az hogy a hangszóró kapjon valamennyi teljesítményt.A DSL40-est egyáltalán nem rizikós megvenni használtan, sokkal jobban megéri így megvenni mint újonnan, sokkal jobban sikerült ez a széria mint a régebbi JCM 2000-es, és utáni szériák.
A Roland Blues Cube-t én nem erőltetném full SMD az egész.
Ha valamit nem szeretnél hosszútávon egy kombó erősítőtől az pont ez a kicsit dobozos, kicsit „telefonhang” feeling. Akkor van ilyen hangja ha kicsi a doboz, nem az igazi, ha ilyet hallasz én skippelném az erősítőt.
100-130eFt körül mondjuk régebbi 100W-os fejeket lehet venni, pl Peavey Valve King, Windsor, Wangs, Laney IRT széria, esetleg ha látsz akkor a Bugera 1960-as, vagy Jet City-t is érdemes megvenni.
-
consono
nagyúr
válasz
arnyekxxx #63945 üzenetére
MEgnéztem ezt a Klon összehasonlító videót, jót szórakoztam rajta
A monitorba épített hangszórón még jobban jött, hogy MIND egyforma volt. Mégsem éreztem elvesztegetett időnek. Én az olcsó kínai Klon klónomat leginkább boostolásra használom, a Mayer féle beállításokkal, nem csöves erősítő, hanem alacsonyra levett gain-ű distortion előtt. Kellemesebb lesz tőle a hangja, nem tudom máshogy megfogalmazni. Változik a textúrája a torzításnak.
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
válasz
Egyetlen gond, hogy amit találtam használtan, az elég leharcolt, és nincs rajta sorozatszám se, szóval nem tudom, mennyire régi.
Az egyáltalán nem gond, mondhatni téged nem érint, újat kell venni mindenből! -
FockeWulf
tag
válasz
Ha otthonra használnád, akkor a 40 watt lámpás erősítőben tényleg túl sok. 5 vagy 1 wattos DSL szériák is vannak, érdemes ránézni, az 5 wattosnak sincs doboz hangja, pedig abba csak 10 incses a hangszóró, és vissza lehet venni 1 wattra. Ezeket a "kis" DSL-eket direkt otthoni célra találták ki. Mondjuk az 5 watt is sok hangerőben a 4 fal közt. És ehhez kb még egy delay pedál kell max a szólókhoz, reverb van benne, a torz csatornája annyira jó a DSL-eknek h egyszerűen nincs szükség torzító pedálokra.
-
freelanced
addikt
válasz
Ba cy lus #63857 üzenetére
Moleman
Koszonom, meglesem az ajanlast.X2N
Megnezem ezeket is, ha tudom meghallgatomdl6
Az a baj kb nem latom hol lehetne hallgatni belole, igy veletlenszeruen meg nem szivesen koltok ra.Ba cy lus
Koszi a valaszt, igazabol lehet, hogy ezen a vonalon kene elindulni, nezelodni. Tegnap megneztem egy Marshall DSL40CR-t es elegge szimpatikus volt, meg ahogy irtad is, itt mar ilyen 70-75 db is oke hangot adott, sot, nem ereztem hogy kimondottan elvenne.
Bar alapvetoen azt erzem, hogy a csoves erositok eseteben, foleg ket dolog van jatekban hangero tekinteteben, az egyik nyilvan a cso ha torzitast szeretne az ember. Mert ugye a tiszta hang eleresehez elmeletben nem kell hangero, ha termeszetes overdrive kell, ott erdekes, hogy szaturalva legyen a cso nem? Szoval tiszta hangra kb barmilyen csoves kellene hogy tudjon halkan hasznalhato hangot. Overdrive eseten meg ahogy neztem sok erosito mar preamp oldalon veszi, szoval megint nem feltetlenul igenyel nagy hangerot, de gondolom azert benne van, hogy valakinek pont az adott hang kell es nem akar pedalt stb. A masik aspektus ami fuggetlen a csovestol, az az, hogy az adott hangszoro milyen hangeron szol jol, mennyi levegot mozgat meg. Es ez valamennyire igaz a solid state-k eseten is. Mondjuk aztan lehet, hogy nincs igazam, de kicsit ezt ereztem a tesztelgetesnel, a Katana se tetszett kis hangeron jobban mint a csovesek.
Esetleg olyan vonalon tudnatok ajanlani meg amiben jo a Master hangero / megoldhato fejhallgato? Az utobbi annyira nem egeto mert szinte mindegyiknel utolag osszehozhato igy vagy ugy, de ha van DI out vagy ilyesmi az nem rossz.
Blues Cube / DSL40 egyebkent mennyire rizikos hasznaltan?
_____________________________________________________________________________________
Mas:
Ma sikerült kipróbálni pár cuccot:
Yamaha THR II 10
Marshall DSL40CR
Boss Katana Artist
Roland Blues Cube Hot
Hughes and Kettner Tube Meister 18Ami igazán tetszett, az a DSL40CR meg a Blues Cube volt.
A Yamaha egyébként meglepo volt, ahhoz képest, hogy mekkora – kicsi, egyszerű, van rajta hangoló meg minden.Jó kis hálószobai amp. Ráadásul SOKKAL jobban szól, mint amire számítottam. Viszont – lehet, hogy csak az agyam játszik velem – kicsit dobozos, kicsit „telefonhang” feeling, nem rossz értelemben, de azért érződik rajta, hogy pici. Talán a hangszóró miatt? Passz.
A H&K rendben volt, de nekem kicsit hangos volt, szóval nem is nagyon probalgattam, nem tudom, ezen van Master?.
A Katana Artist szerintem jobban szól, mint a sima mk100, viszont ugyanaz a bajom vele, mint a többi modellezővel – ezer tekerő, ezer opció, nekem ez már sok. Nem érzem, hogy kellene ennyi funkció.
A Roland Blues Cube Hot viszont meglepett. Nem volt sose 100%-ban tiszta hangzásban, de baromi jól szólt, főleg hogy tranzisztoros. Azt hallottam, hogy jól veszi a pedálokat is, szóval nálam ez egy nagy esélyes. Egyetlen gond, hogy amit találtam használtan, az elég leharcolt, és nincs rajta sorozatszám se, szóval nem tudom, mennyire régi.
És akkor ott a DSL40CR. Nem mondom, hogy órákig nyüstöltem, de meglepett. A master volume-okkal simán ki lehetett hozni jó hangokat kis hangerőn is, és simán elértem tisztától a crunch-on át a keményebb dolgokig bármit pár perc alatt (ellentétben a Katanával– bocsi, ha valaki imádja, biztos zseniális, de nekem nem jön be). Nem tudom, ti mit gondoltok erről az erősítőről, de nálam eddig erősen esélyes lenne. HA lenne fejhallgató kimenet, nincs DI se, szóval éjjel nem tudnám használni, ami nem ideális.
A Fender Tone Master Deluxe Reverb-et szerettem volna meg meghallgatni, azzal nem talalkozott valaki? Hasznaltan meg ok lehet, ujonnan felejtos az ara, viszont nem tudom mennyire jo, nyilvan ott van fejhallgato, kis hangero stb, de hogy mennyire idotallo stb. azt nem tudom. Raadasul meghallgatni se tudom mert nincs sehol kb, egyedul a Mezzoforte-nal, de ott meg nem akarjak megmutatni ertheto okokbol, gondolom nem eri meg kibontani nekik emiatt, ha nem viszik el.Köszi
-
m3tr0
őstag
válasz
Ctrl+Alt~Del #63961 üzenetére
Áhh, egyelőre csak blues backing track-ekre prüntyögök magamnak.
Van egy olyan riff,vagy szóló rész amiket játszogatok de semmi komoly.
Nemsokára lesz olyan amit már merek vállalni mások előtt is. -
bigrob
őstag
válasz
Ctrl+Alt~Del #63959 üzenetére
Szerencsére nagyon segítőkészek a modik.
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
A kolléga elsápadásából úgy tűnik, este megint alkotott.
-
-
arnyekxxx
veterán
-
Tibizzz
junior tag
The 8 Best Wah Guitar Moments Ever [link]
-
Ba cy lus
addikt
Szerintem kijön, meg nem torzít kevésbé, de tegyük ehhez hozzá, hogy mivel szomszédbarát hangerővel használom csillapítóval, a hangszóró torzítása kiesik. Márpedig Alnico Blue esetén az jelentős járulék lenne.
Az 5W-os módban vékonyabb kissé, de amúgy hasonló mértékű torzítás. -
X2N
őstag
Ba cy lus-Ilyen hang(0:35) kijön neked az SV20H-ból ha kihajtod mindenféle pedál nélkül? Mennyire torzít be a végfok így, hogy ennyire alul van tervezve? Kell-e párhuzamosan kötni hozzá a 2 bemenetet és ha 5W-ba lekapcsolod akkor mennyire változik a hang?
-
Tibizzz
junior tag
Kínai strat single coil, Valeton GP-100 wah pedálozás és én. [link]
-
Goose-T
veterán
Ez hasonlít jobban a Fane-re. De tökmindegy, az X200-at kimondottan FRFR ládákhoz tervezték. Gondolom csak értenek hozzá valamennyit. Kicsit visszafogták az érzékenységét, elvitték hifis irányba, hogy ne legyenek akkora kilengések a frekvenciaválaszban, mint a hagyományos PA hangszóróknál. Szerintem az a 97 dB még így is elég hangos lesz, nem hiszem, hogy a gyári hangszórói ennél érzékenyebbek lennének.
-
marcusa
addikt
válasz
Goose-T #63918 üzenetére
" A crossovert még ki kell iktatnom a ládából, ahhoz szét kell teljesen szednem az egészet, mert az erősítőhöz van csavarozva, nem férek hozzá, ha csak a láda hátlapját szedem le. "
Ezt a részt majd dokumentálhatnád, vagy akár az egész műveletet, mert nekem is ilyen ládám van és én is tervezek hangszóró cserét, és könnyebb lenne egy már kitaposott ösvény...
-
X2N
őstag
válasz
Goose-T #63929 üzenetére
Mondjuk ezzel lehet most mellélőttél így, és tényleg jobb lett volna egy Fane, a Celestion fő profilja a gitárhangszóró, amik köztudottan torzítanak meg kompresszálnak.
Van nekik egyébként hasonló konfigurációban PA hangszórójuk is mint a Fane.
K12H-200TC -
Smiley
addikt
válasz
Ctrl+Alt~Del #63928 üzenetére
Dehogy.
Meg fulesbol akarmennyire is fasza a hd600-as, nekem kenyelmetlen. -
X2N
őstag
válasz
Goose-T #63929 üzenetére
Jó lenne AB-be meghallgatni a kettőt egymás mellett. Egy Fane F70-est is kipróbálnák.
Legalább konkrét specifikációk vannak, csak azt nem írták hogy katolikus vagy református templomba tervezték.
Celestion-t nem véletlen nem használnak templomokban, az eltorzítaná a hangot, templomba nem biztos hogy tetszene a híveknek -
Goose-T
veterán
Igen, először erre terveztem váltani, de utánaolvastam jobban a hangszóróknak, és úgy voltam vele, hogy nem kísérletezgetek, hanem megveszem a frankót oszt jóvan. Ezt a Celestiont pont erre tervezték.
A linkelt Fane hangszóró honlapján amúgy is azt írják, hogy ének hangosítására való templomokban.
Az mondjuk biztos, hogy nagyon jó érzékenysége van és bazi nagy teljesítményt tud kezelni.
-
Goose-T
veterán
Marha jó lenne, ha hozná azt az 5 kHz-et rendesen legalább, de szerintem az a baj vele, hogy ezek csak sima PA mélynyomók benne, és az ilyen hangszórók 3 kHz fölött teljesen döglöttek. Itt egy diagram egy jó minőségű 12" Peerles PA hangszóróról:
Ráadásul ez egy jó minőségű hangszóró diagramja, de ami benne van, az kb. ez lehet.A magasnyomó valami ilyesmi lehet emlékeim szerint, most nincs kedvem még egyszer szétszedni ezért. Valószínűleg nem is PA magasnyomó, szerintem nem is használnak PA-ban sima selyemdóm tweetereket, csak compression drivereket és piezókat. Nem csoda, hogy alig hallatszik, hiszen egyrészt az érzékenysége nem PA kategória, meg szerintem le is van korlátozva rendesen a keresztváltóban, nehogy véletlenül kisüljön nagy hangerőnél.
-
-
Kezembe adtak egy Regent VM-60-as erősítőt, hogy csak búg, de nem szólal meg.
Többeket kérdeztek, hogy megnéznék-e: "hát nem aktuális"... "biztos nem éri meg javítani"... "nem érdemes foglalkozni vele" kapták a választ.
Figyu' srác - mondom én - megnézem, azt' kiderül.
Ránézésre nem volt baja. Pár potit már cseréltek rajta az évek során.
Gondoltam első közelítésben megfújom némi kontakt spray-vel (+ mozgatások).
Bejött... semmi mást nem csináltam, és megszólalt. Szerintem a tube/clean kapcsoló volt a ludas.
Hát jó nagy hangja van, az biztos. Viszont nem recseg, szépen működik. (Rugós zengetővel szerelt reverb van még benne)
-
Goose-T
veterán
Felb*sztam az agyam, mert hiába cseréltem IR-eket meg állítgattam a hangzásokat, akkor sem szólt át elég jól a Harley Benton G212A-FR kombóm a koncerten. Egyszerűen szarok a hangszórók benne. Már a multieffekten is állítottam a globális EQ-n úgy, hogy low shelfet beállítottam 200 Hz-től -6 dB-re, high shelfet 2 kHz-től +6 dB-re, de úgy is csak tompa puffogás jött ki belőle nagy hangerőn. Mintha nem is mennének át azok a frekvenciák, alig volt különbség ki- és bekapcsolt globális EQ-val. Nem is tudom, minek van benne magasnyomó. Egyébként szól benne a magasnyomó, csak nagyon halkan. Ráadásul ez már a második ilyen kombóm, mert először B-stockosat rendeltem, de annál is feltűnt a tompa hangzás, ezért azt visszaküldtem, és rendeltem egy másikat. Aztán kiderült, hogy ez ilyen.
Ezért most vettem bele egy pár Celestion F12-X200-at. A crossovert még ki kell iktatnom a ládából, ahhoz szét kell teljesen szednem az egészet, mert az erősítőhöz van csavarozva, nem férek hozzá, ha csak a láda hátlapját szedem le. A Muzikerről rendeltem, jelentősen olcsóbb volt, mint a Thomannról, és kaptam még rá valami kupont is, HAPPY-HOUR-ONLY-NOW, érdemes rápróbálni most, ha akartok venni valamit. Így "csak" bő 63 ezerre jött ki darabja, a Thomannon 71 ezerbe kerül, itt is 68 ezer amúgy a listaára. Szerintem megjön egy-két napon belül, aztán ha beszerelem, akkor beszámolok róla.
Lehetne mondani, hogy vegyek másik FRFR kombót ahelyett, hogy erre költenék egy csomó pénzt. Viszont nincs a piacon még egy ilyen láda, ami egyrészt sztereó, másrészt 45 fokos szögbe dönthető. Vagy legalábbis én még nem láttam ilyet.
-
Smiley
addikt
válasz
arnyekxxx #63914 üzenetére
Hát ez egy nagyon régi kártya... Még van hozzá PPC driver is. Írtam amúgy az esi fejlesztőinek, hogy csak egy nagyon pici dolgot kéne átírni a driver-ben, de normálisan közölték hogy senki nem használ már ilyet modern mac alatt. Ez a Scarlett meg Windows alatt is ilyen szar volt, de amikor vettem ár érték arányban ez volt a legjobb választás.
-
Smiley
addikt
Igen én is visszakerestem ezt. Azt hiszem alszom rá még egy párat. Focusrite cserén már gondolkoztam, mert 10-ből 2x nem ébred fel rendesen sleep-ből... Mondjuk ez új kora óta ilyen, de ezt leszamitva jól bírja. Van egy esi maya44 kártyám, azt rohadtul szerettem, de nincs már driver osx alá, es baromi zajos volt a pcie port az újabb lapokban.
-
Moleman
addikt
Vagy csak simán távolabb kell állni.
Évekig játszottam az asztal előtt ülve, és hallgattam a sercegést, de mostanában valamiért állva kezdtem játszani, és rájöttem, hogy ha 1 méterrel hátrébb állok, megszűnik a zaj.
Amúgy nálam Steinberg UR22 Mk1 az interface, pont 10 éves, de teljesen elégedett vagyok vele. A fülesem eleinte 44 ohmos Shure SRH440 volt, mostanában 32 ohmos AKG K52 vagy t.bone HD150.
-
Smiley
addikt
Probaltam meg akkor amikor az 598-at vettem, es nekem rohadtul nem volt kenyelmes a 600-as. Az 598 pedig egesz nap a fejemen tud lenni. Elegge leharcolt mar, szoval ha csere lesz akko az 599 a formaja miatt. Multi felesleges nekem, Amplitube Biasfx2 es TH-U boven lefedi az igenyeimet.
-
dl650
tag
válasz
Smiley #63900 üzenetére
Minden hozzászólásomban hozzáteszem, hogy nagyon kezdő vagyok és kevés a tapasztalatom, ezért azt mondom, hogy hallgass a tapasztaltabb kollégákra. De! Mivel ez érzelmi műfaj is ezért nem egyszerű a dolog. Véleményem szerint ha már motoszkál a fejedben akkor úgy is fogsz venni egy másik hangszedőt!
Amikor lecseréltem a régi gitárom egy Ibanez Rga 42 fm-re, akkor egy kényelmes gitárt kaptam. Jó rajta játszani, de minden tesztben leszólták a hangszedőit és én sem éreztem hangzásban azt amit kerestem. Ezért próbaképpen rendeltem kínai Fleor hangszedőket. Véleményem szerint teljesen más lett a hangzás. Sokkal részletesebb lett a hang és végre volt értelme a nyaki hangszedőnek is. És ez tényleg csak pár ezer forintos beruházás volt.
-
X2N
őstag
Ba cy lus-Én is így használom a NUX-ot, de legtöbbször eddig este használtam fejhallgatóval.
-
X2N
őstag
válasz
Smiley #63900 üzenetére
Sennheiser HD600-at meghallgatnák a helyedben , vagy valamelyik Grado-t(SR60x, SR80x) Hitspace-ben biztos ki lehet próbálni(meg mást is), összehasonlítani a mostanival(el kell vinni). Hangkártyából meg vannak már azóta sokkal komolyabbak(kapcsolástechnikailag is jobb, nem csak marketing) is mint a Scarlett 2i2 gen2, Universal Audio vagy Solid State Logic kártyákat nézegetném, de ezt a hitspace-esek jobban tudják melyikre lenne neked érdemes esetleg váltani, ha viszont új interface-t nézel érdemes olyat keresni ami nagy impedanciás fejhallgatókat is megtud hajtani(250ohm), vagy külön mellé még fejhallgató erősítőt venni. Hogy megéri-e ezt nem fogja tudni megmondani itt senki, el kell menni ki lehet, meghallgatni, kipróbálni.
FockeWulf-Vagy a komolyabb multi helyett audio interface-be fektetni, azok kevésbé "avulnak". Jelenleg elég sok multi van a piacon ami már pár éves, eléggé fog esni az értéke 1-2 év múlva szerintem ha megjelennek az új termékek.
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
válasz
Smiley #63900 üzenetére
Valóban nehéz, de olyanokra hallgass, akik nem csak elméletben tudják, hogy szól egy SD pickup vagy egy jó gitár, hanem van is nekik. Szerintem találsz ilyet a YT-on bőven.
A koldus nyilván azt fogja mondani, ne menjél étterembe egy degusztációs menüt végigenni, mert abból a pénzből ő három hónapig eszik.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Jóárasítja két Arrow Lake-S CPU-ját az Intel
- E-roller topik
- PlayStation 5
- Mégsem lesz divat az atomerőműre kötött adatközpont?
- Milyen TV-t vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Kerti grill és bográcsozó házilag (BBQ, tervek, ötletek, receptek)
- További aktív témák...
- ÚJ BONTATLAN Apple MacBook Air 15" M2 8GB RAM 256GB Magyar billentyű garancia 1 év Deak t
- Bontatlan ÚJ IPAD PRO M1 M2 M4 11 12,9 Wi-Fi és 5g cellular 128--512GB DEÁK TÉRNÉL Azonnal Átvehető.
- AKCIÓ BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256GB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető
- Pioneer SC LX 502 7.2 4K Atmos házimozi erősítő
- Bomba Ár! HP ProBook 650 G1 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" HD I Cam I W10 I Garancia!
- AKCIÓ! GIGABYTE GA-Z170X-UD3 Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- DOKKOLÓ BAZÁR! Lenovo, HP, DELL és egyéb más dokkolók (TELJES SZETTEK)
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest